Dodaj do ulubionych

dlaczego IUI nie wychodzi?

29.07.05, 12:33
zastanawiam sie nad tym...
cztery nieudane mam za soba. jajowody drozne, macica w tylozgieciu nie ma
jakichs nieprawidlowosci, pecherzyki po clo rosna, po pregnylu pekaja.
plemniki super. nie badalismy chlamydii tylko gin dal nam w ciemno summamed,
zeby ewentualnie wybil to cholerstwo. po pierwszej IUI doszlo do zaplodnienia,
ale to byla tylko ciaza biochemiczna. stanow zapalnych raczej nie mialam
podczas IUI.
co moge jeszcze zrobic?
przede mna jeszcze dwie a jak nie wyjda to in vitro.
Obserwuj wątek
    • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:38
      hahahh! Mam identyczna sytuacje ! W sumie 5 nieudanych IUI , w nowej kilinice
      podchodze teraz do 4 .U mnie tez niby wszystko ksiazkowo i co ? Czekam teraz na
      IUi moze w poniedziałek?
      Pozdrowionka
      pepsi
      • madzia762 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:42
        U mnie to samo.Tylko ja jeszcze nie podchodziłam do IUI.
        Podziwiam was że macie tyle siły walczyć ja się poddaje i zawierzam Bogu.
        Tylko on decyduje komu dać życie a komu je odebrać.
      • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:44
        ja w poniedzialek jade na podgladanko, a IUI we wtorek lub srode. ja tez mialam
        w dwoch klinikach: dwie pierwsze w wawie a teraz w lodzi. byly przed peknieciem
        i po peknieciu.... i nicsad(((((((
        pozdrawiam
        • wiktoria33 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:45
          a jajowody drozne ? i histeroskopie robilas?
          • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:47
            drozne. byla laparo...
      • ronka4 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 13:46
        Ja mam też tak samo. Nasienie niby dobre, jajowody drożne, pęcherzyki pękaja i
        nic. Nie mam pojęcia dlaczego inseminacja nie wychodzi. Miałam juz trzy, mój
        lekarz powiedział że jeszcze jedną zrobimy jak nie wyjdzie to niestety ale
        tylko in vitro. Slyszałam też że pleminki mogą nie mieć zdolności
        zapłodnieniowych, ale nie wiem jak to się bada.
    • marijohanna Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:47
      a przeciwciala???
      • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:48
        przeciwcial nie robilam. a jakie to przeciwciala? przeciwplemnikowe?
        • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:50
          Tak , ja juz wszystko co mozliwe zriobiłam i nicsad((((((((((( A moze jest
          jakis przepissmile jak przyczyni8c sie do poczecia po IUi?
          • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 12:53
            moze nasza jedyna szansa to in vitro?
            pepsi a Ty gdzie robisz IUI?
        • marijohanna Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 13:05
          17lipiec1976 napisała:

> przeciwcial nie robilam. a jakie to przeciwciala? przeciwplemnikowe?

nie chce opowiadac bzdur, ale lekarz mi napomknal, ze gdy np. ivf trzy razy sie
          nie udalo, to zrobia badania na przeciwciala z macicy (???). byc moze dochodzi
          do zaplodnienia, ale zarodek jest odrzucany jako cialo obce. nie wiem dokladnie
          jakie to sa badania, ale z tego co wnioskuje sa dosyc drogie (mieszkam w
          niemczech) i nie robi sie ich na zawolanie. maja cos wspolnego z immunologia??

spytaj lekarza, czy rozwaza taka mozliwosc.
          • marijohanna ps. 29.07.05, 13:07
            nie przeciwplemnikowe. to co masz na mysli, to przeciwciala w sluzie, ale przy
            IUI omijana jest ta droga. moja kolezanka dlatego wlasnie miala IUI, bo u nich
            wszystko w porzadku. ona ma "tylko" przeciwciala przeciwko plemnikom...
            • 17lipiec1976 Re: ps. 29.07.05, 13:09
              no wlasnie, ja mam wrogi sluz.
              • marijohanna Re: ps. 29.07.05, 13:13
                17lipiec1976 napisała:

> no wlasnie, ja mam wrogi sluz.

a spermiogramm w porzadku??
                • 17lipiec1976 Re: ps. 29.07.05, 13:20
                  plemniki sa super
                  • marijohanna Re: ps. 29.07.05, 13:25
                    to podazylabym w kierunku immunologii.. pozdrawiam i zycze powodzeniasmile)))
          • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 13:07
            dzieki za odpowiedz,. pogadam z ginem. tez wydaje mi sie, ze moze byc to
            zwiazane z immunologia.
            • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 13:43
              Ja lecze sie teraz w Provicie wczesniej w Novum
              • naka1 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 14:07
                a gdzie jest Provita? i jakie są ceny?
                • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 14:31
                  Provita - Katowice .Ceny wszystkie połowa NOVUM.Super klimat, rodzinny wrecz!
                  • naka1 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 14:41
                    powaga? jakie to ceny? bo ja do katowic moze tez będę mialą bliżej jak do wawy
                    mieszkam na samym południu Wielkopolski
                    daj jakiś tel. jak się nie uda druga IUI to nie zaszkodzi mi zasięgnać rady
                    drugiego specjalisty
                    • naka1 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 14:42
                      jakby co to wyśli ja priva nazwisko czy numer osoby którą polecasz
                • wiktoria33 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 14:57
                  Tez jestm zainteresowana, czy znasz moze wyniki Prowity ?? Bo to mnie
                  najbardziej interesuje?? Ceny sa wazne ale równie wazna jest skutecznosc
                  ..mialabym blizej
                  • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 15:14
                    Np IUI kosztuje 400 a w Novum wiecie chyba ile . ICSI 4400. In Vitro tyle samo.
                    www.klinikanieplodnosci.pl/

• 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 15:18
                      w gamecie w lodzi tez jest w miare tanio. IUI 350zl a w invimedzie 800zl. in
                      vitro I rata ok. 4700 a II 1600. w cene wliczony jest koszt lekow. jak u nich
                      nie udadza sie 4 IUI to koszt in vitro zmniejszaja o 1000zl.
                      • 17lipiec1976 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 15:20
                        poza tym nie naciagaja na kase, jezeli mozna cos zrobic w szpitalu na NFZ to
                        prof. Radwan kladzie pacjentke na swoj oddzial w CZMP.
                        • inga30 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 15:32
                          po II icsi powiedziano mi że jeżeli się nie udaje to warto zrobić
                          histeroskopię, a potem badania imunologiczne, genetyke miałam wcześniej.
                          To co warto zrobić przed icsi to na pewno histeroskopia, genetyka i imunologia
                          tez czasem coś wyjaśniają.
                          • pepsi18 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 29.07.05, 16:29
                            Co to takiego Histeroskopia?
                            • andzial2 Re: dlaczego IUI nie wychodzi? 30.07.05, 12:12
                              Ja też zastanawiam się nad IUI. Do tej pory-3 lata starań- poroniłam z
                              niewiadomej przyczyny, po pół roku zaszłam w ciążę, ale pozamaciczną, czego
                              efektem było wycięcie prawego jajowodu. Od tamtej pory nie mogę zajść. Mam
                              zrobione wyniki na chlamydię, p. przeciwplemnikowe, hormony,
                              p.antykardiolipidowe, zabieg hycosy i dalej nie wiadomo dlaczego nie zachodzę.
                              Mąż robił badania i były w porządku, ale obecny gin, powiedział, że te wyniki
                              były za ogólne. Ale na razie nie ma takiej potrzeby, aby je robić. Choć
                              myslałam, żeby napomnieć o nich gin. I dlatego coraz bardziej i częściej myślę o
                              IUI. Co mi radzicie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka