Dodaj do ulubionych

skutki uboczne CLO...???

02.08.05, 18:48
Napiszce mi dziewczyny,bo wiele z Was bierze czy też brało CLO,jakie
miałyście czy macie skutki uboczne,jak się czujecie?
Ja jestem II miesiąc z Clo,w pierwszym brałam 5-9 dc 2x dziennie,a w tym 5-9
dc 3x dziennie, teraz mam 16 dc i od kilku dni bardzo zle się czuję,sądzę,że
chyba po Clo,bo nic innego nie brałam. Mam straszne zawroty głowy i mdłości,
cały czas robi mi się słabo, brakuje mi tlenu,mam napady gorąca i wysypkę
skórną....nie mogę normalnie funkcjonować,bo jestem ledwo żywa a do tego te
upały i cały dzień w biurze przy komputerze,nie mam jak odpocząć.Wieczorem
jestem baaardzo zmęczona... Wybieram się mojego gina,ale dopiero mam wizytę
za 10 dni,chyba zrezygnuję z dalszej kuracji Clo i przejdę na ziółka,bo
kolejnego cyklu z Clo po prostu nie przeżyjęsad((

Pozdrawiam serdecznie i czekam na Wasze objawy po Clo,napiszcie kiedy Wam
przeszło,po ilu dniach czułyście się normalnie?
Acha,i jeszcze jeden objaw,chyba przytyłam trochę...
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: skutki uboczne CLO...??? 02.08.05, 19:21
      Witaj,
      to co opisujesz, to są skutki uboczne. Koniecznie powiedz o tym lekarzowi!
      Niech Ci zmieni na inny lek. Masz dużą dawke tego CLO, więc możesz źle się
      czuć. Z biegiem czasu Ci to minie, ale koniecznie powiedz o tym lekarzowi!

Ja teraz tez brałam CLO. To jest mój pierwszy stymulowany cykl. Brałam od 5-9
      dc 1x1. Czułam sie dobrze. Miałam tylko delikatne uderzenia gorąca. Poza tym
      wszystko było OK. Nawet dobrze zareagowałam na CLO, bo wychodowałam 4 piekne
      pęcherzyki, po 2 w każdym jajniku, z tego 2 stały się dominujące. Dostałam
      pregnyl i teraz czekam....
      Brałam też wiesiołek, dzięki któremu miałam ładniutkie endometrium i duuużo
      śluzu.

Pozdrawiam
      • etnaa Re: skutki uboczne CLO...??? 03.08.05, 20:52
        Dzięki za odpowiedz,
        ja bez Clo też miałam owu,ale mój gin chciałby zebym zaszła od strzału i stara
        się jak może,żebym zaciążyła,ale chyba przekombinowałsad Szczególnie,że ja pomimo
        tak dużej dawki Clo zawsze mam 1 pęcherzyk dominujący,jeszcze nie zdarzyło mi
        się mieć więcej,wiec po cholerę mam się truć?

Zastanawiam się tylko jeszcze,czy oprócz Clo są jakieś "turbo-dopalacze", może
        bym je lepiej zniosła????

Pozdrawiam
        E.
        • wiktoria33 Re: skutki uboczne CLO...??? 03.08.05, 21:54
          polecam "turbo dopalacz" ziolowy - mieszanka nr 3 o. Sroki.
          mialam po nim dwa pecherzyki w tym cyklu i pekly na dodatek smile))
          • etnaa Re: skutki uboczne CLO...??? 03.08.05, 22:33
            Witaj Wiktorio,
            już drugi miesiąc piję właśnie tą mieszanke ziołową wraz z mężem, któremu bardzo
            zasmakowały ziółkasmile
            I widziałam dobre efekty ziółek, dlatego następny cykl (jeśli będzie) to tylko
            same ziółka,bo już dosyć mam chemiisad((

Pozdrawiam!
            E.
          • beata.anna Re: skutki uboczne CLO...??? 08.08.05, 22:51
            Dziewczyny a co to jest mieszanka nr 3 o. Sroki?? nigdy o tym nie słyszałam a
            również przyjmuje CLO.
      • bialka Re: skutki uboczne CLO...??? 04.08.05, 14:19
        jeśli miałaś normalne cykle i owulację po cholerę ten lekarz Cię szprycuje
        chemią? Uważam, że to zdecydowanie przesada i igranie z Twoim zdrowiem. Nawet
        po clo nie masz 100% szans na ciążę i jej donoszenie. Ja też to brałam.
        Zmieniłam lekarza, dostałam lżejszy lek, trwało wszystko kilka lat ale w końcu
        się udało, i mam 2-letniego synka. Teraz myślę o drugim dziecku, niestety znowu
        czekają mnie hormony... Naprawdę, przedyskutuj ten clo z lekarzem albo idź od
        razu do innego. Skoro u Ciebie hormony w porządku to głupotą jest bezpodstawna
        stymulacja. Zaciązenie niestety bardzo często trwa trochę czasu, o problemach z
        płodnością mówiło się po 1 roku bezowocnych starań (kiedy my zaczynaliśmy myśleć
        o dziecku), a teraz dopiero po dwóch. Pozdrawiam i życzę rozsądnego lekarza i
        dużo cierpliwości.
    • a-alinka Re: skutki uboczne CLO...??? 08.08.05, 22:15
      ja tez biore clo juz wlasnie mija 6 cykl (po jednej tabletce od 2 do 6 dnia, a
      ostatnie dwa cykle po pol tabletki). Tez mam naturalny cykl ok, ale lekarka
      chciala wzmocnic efekt owu i nie udalo sie. Jutro do niej ide i strajkuje juz !
      Koncze z clo, nic mi to nie dalo, przytylam, wlosy zaczely wypadac, zle sie
      czuje psychicznie, fizycznie tez jestem slaba wiec to bez sensu tak nas
      dopalac !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka