Dodaj do ulubionych

Wysoka prolaktyna

23.08.05, 10:35
Cześć dziewczynki.
Mam bardzo wysoką prolaktynę gin zlecił wykonać rezonans magnetyczny gdyż
podejrzewa torbiel albo guz na przysadzce mózg. który jest napewno przyczyna
niepłodności.
Czy któraś z was miała zlecone to badanie albo słyszała o czymś takim.
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • ksara4 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:14
      moze najpierw zrob sobie badanie prolaktyny z obciazeniem, wyglada to tak, ze
      pobieraja krew, daja proszek i po godzinie znow pobieraja, takie badanie
      powinno poprzedzac rezonans, jaka masz ta prolaktyne?
      • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:33
        Tak już robiłam I prolakt 76,5 ng/ml a II 360
        Teraz przeszłam wszystkie bad. hormonal. w szpitalu i prolaktyna wyszła też
        bardzo duża ranna , pobierana też była o 2 w nocy II ale wyniki za 2 tyg.
        Gin stwierdził że jak jest tak wysoka to napewno coś jest na przysadce mózg. i
        powoduje niepłodność.
        Kiedyś już obniżałam bromergonem i bardzo ładnie spadła ale nic.

• agiq Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:38
          rezonans magnetyczny ma pokazać czy nie ma mikrogruczolaka przysadki, moja
          kolezanka miala takie badaniewlasnie z powodu wysokiej prolaktyny. Niestety
          jest to badanie kosztowne a na NFZ trzeba czekac czasem pare miesiecy (pewnie
          zalezy gdzie), badanie polega na wjechaniu na pol godziny do tuby wiec moze byc
          nieprzyjemne dla osob z klaustrofobia.
          • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:41
            Naszczęście mnie nic nie będzie kosztowało mam mieć wykonane w szpitalu za 2 tyg
            No i co wyszło koleżance ?
            Mnie gin powiedział że jak nieduży to leczenie tablet. albo usuwają przez nos
            • diablica26 Re:prolaktyna 23.08.05, 21:33
              witaj ja miałam wysoką prolaktyne 3800,niewiem czy ty miałaś wiekszą.Jeśli nie
              to ja mimo swej nie miałam żadnego rezonansu a też się bałam,koleżanka miała
              100.000 i lekarz też jej nie zalecił a dziwił sie że jeszcze widzi.A ma dwoje
              zdrowych dzieci.Ja brałam dostinex lek u nas mało znany,bo drogi za 4 tabletki
              320 zł.Brałam 3 miesiące a po 6 miesiącach okazało się,że jestem w ciąży dziś
              już 18tc.Bo Dostinex po skończeniu szybko powoduje zajście w ciąże,pisze na
              ulotce.Ja miałam Hiperprolaktomie a tu cud.Nie martw się
          • ksara4 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:41
            to fakt, zwariowalabym w tej tubie, chyba cos daja na uspokojenie cos mi sie
            zdaje.
            • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:47
              Dziewczyny ale czy rzeczywiście to badanie potwierdziło przypuszczenia lekarzy?
              Czy nie zawsze wysoki poziom prol. świadczy o guzie przysadki ?
              • agiq Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:50
                niweiem co jej lekarz powiedzial bo dawno sie nie widzialysmy (urlopy) ale
                podczas badania mowili jej ze cos tam malutkiego jest ale nie kwalifikujacego
                sie do usuwania
            • adypka Do madzia762!! 23.08.05, 12:54
              Spokojnie anparawde nie ma się czego bac podczas badania rezonansem tylko
              trzeba poleżeć spokojnie około 20-30 min.Wiem bo ja miałam prawie identyczna
              sytuacje , prolaktyna bardzo wysoka utrzymywała sie pomimo pólrocznego leczenia
              farmakologicznego(bromergon, norprolac etc.)i w konsekwencji musiałam przejść
              zabieg usunięcia gruczolaka przysadki (22 mm, a teraz już wszystko OK.To działo
              się 7 lat temu, a 3 lata temu urodziłam zdrowego syna, który juz właśnie
              rozpoczyna debiu przedzkolny.A, Ty gdzie się leczysz bo Ja leczyłam się w
              Klinice EndokrynologiiCM UJ w Krakowie i tam rółwnież w Katedrze Neurochirurgii
              miałam zabieg w pełnej narkozie.(około5 godzin).jak chcesz więcej coś wiedzieć
              to pisz na adres: adypka@interia.pl.
              Pozdrawiam i głowa do GÓRY!
              Iwa
              • madzia762 Re: Do madzia762!! 23.08.05, 13:06
                Adypko ja też tam się leczę tzn. lecze się prywatnie w klinice ale skierował
                mnie na badania do szpitala.
                A ty pomimo zażywania bromerg nie mogłaś wogóle obniżyć prolaktyny , czy spadła
                a po odstawieniu wzrastała?
    • maja28 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 12:50
      czesc madza! ja mialam robione badanie z rezonansem magnetycznym. jest to
      badanie o wiele dokladniejsze niz USG i niestety o wiele drozsze. jest zalecane
      przy wysokim stezeniu prolaktyny we krwi (ja mialam 43 ng/ml). badanie to
      pomaga zdiagnozowac gruczolaka przysadki mozgowej, ktorego obecnosc wplywa na
      zwiekszona produkcje prolaktyny. a prolaktyna blokuje wytwarzanie progesteronu
      przez cialko zolte i prowadzi co cykli bezowulacyjnych. warto jest zrobic to
      badanie, zeby wiedziec, jak walczyc z prolaktyna (bo jesli jest gruczolak, to
      pewnie podaje sie inne leki). u mnie gruczolaka nie wykryto. badanie jest
      bezbolesne. jest tylko troche dziwnie lezec 20 min. w "tunelu" smile
      Radze Ci zrobic to badanie.
      pozdrawiam - maja
      • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 13:02
        Dzięki dziewczyny.
        Samego badania się nie boję tylko co się okaże po nim.
        Chociaż z drugiej strony byłby to w końcu jakiś krok bo od 7 lat tylko ta
        prolaktyna duża i obniżanie nic nie dało.
        Tak że może to ten guz wszystko komplikuje
        • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 23.08.05, 13:58
          Adypko wysłałam ci na priva!
          • milutka31 Re: Wysoka prolaktyna 24.08.05, 08:05
            Moja prl wynosiła 85 ng/ml(norma 25ng/ml). Robiłam tomografie komputrową, ale
            polecam odrazu rezonans. Tomograf jest mniej dokładny. Napisano że nie
            obserwuje sie cech makrogruczolaka, ale do stwierdzenia mikrogruczolaka
            zalecono mi rezonans. Lekarz nie kierował mnie juz na to badanie tylko zapisał
            Bromocorm. Po 3 miesiącach prl spadła do 29 ng/ml i mam nadzieje że da sie ją
            jakoś pokonać.
            • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 24.08.05, 10:02
              To tak ja moja. Ja zbijam po 2 mies bromergonem do normy ale to nie pomaga w
              zaciążeniu tak że jedyne wytłumaczenie to ten rezonans .
              Powinnaś się starać go wykonać milutko.
              Wcześniej Adypka odpisała mi na priva że zanim wykryto u niej gruczolaka na
              przysadzce mózg. nie miała okresu, po operacji i usunięciu wszystko samo
              wróciło do normy i bez problemu zaciążyła.
              • milutka31 Re: Wysoka prolaktyna 24.08.05, 10:37
                Wiem że powinnam, ale póki co biore leki. U mnie było zatrzymanie cyklu i to 2
                razy....Teraz jestem po 4 cyklach z Duphastonem i teraz czekam na okres bez
                tabletek. Póki co 25 dc i piersi bolą....tylko czy na okres czy ze wzrostu prl.
                Grrrr....
    • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 11:38
      witam. moja prolaktyna to horror. nawet nie będę pisać ile mam. ale przy takim
      stresie w jakim żyję od pół roku to niestety normalne. lekarz da albo prochy
      albo wyśle na rezonans. pytanie mam zatem do Was: czy po tylu latach wysokiej
      prl leczy się to jeszcze tabletkami czy od razu wysyłane byłyście na rezonans?
      czy mikrogruczolaki przysadki to coś niebezpiecznego? ile kosztuje rezonans (W-
      wa)? pzdr. M.
      • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 11:47
        Ja brałam 1,5 roku spadła ale przestałam zażywać ( może popełniłam błąd)
        Teraz gin zalecił odrazu rezonans wypisze mi skierowanie i nic nie będę płacić.
        Z tego co wyczytałam to mikrogr. nie są tak bardzo niebezpieczne i powodują
        niepł.
        Ja dowiem się za ok 2 tyg.
        • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 11:56
          madzia! dzięki za info. czyli pewnie najpierw dostanę prochy (kiedyś brałam
          parlodel, teraz wyczytałam tu o tym Dostinexie). A ty brałaś bromergon (sorki,
          nie pamiętam z posta)? jak widzisz z posta do Prolaktynek - odstawienie prochów
          działa czasem jak cud, czego oczywiście Tobie i twojemu partnerowi życzę. także
          nie traktuj tego jako błąd, bo może to znak?smile ja nie mam faceta, więc nie
          czekam na dzidzię, ale chcę wyleczyć prl (chyba pójdę na jogę i medytację, bo
          to psychikasmile.
          mam pytanie: dostałaś skierowanie od gina na bezpłatny rezonas. czy ten gin
          jest w takim razie jakiś z przychodni, czy z gabinetu prywatnego? pytam, bo nie
          wiem czy tolerują przy takich drogich zabiegach skierowania z gabinetów
          prywatnych (ja mogę dostać z gab prywantego, ale nie od gina)? pzdr. Marta
          • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 12:01
            Skierował mnie prywatny gin do kolegi do szpitala i on mi to załatwia.
            Od prywatnego gina nie ma szans podobno od rodzinnego dostaniesz jak np boli
            cię głowa ale trzeba trzekać ok 6-12 miesięcy.
            Ja już od 2 lat nie biorę bromerg i z tego co słyszałam przed rezonansem nie
            wolno nic zażywać tak że teraz czekam do badania.
            Podobno jeśli się nie chce zachodzić to nic z prolakt nie trzeba robić chyba że
            masz problemy z cerą i włosami.
            Pozdrawiam
            • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 12:08
              o, to już dużo wiem - dzięki. choć jeśli masz info ile mniej więcej stówek lub
              nie daj Bóg - tysięcy pln kosztuje rezonans, to byłoby fajnie. a Tobie życzę
              zatem pomyślnych wyników. mam problemy z cerą (a mam 31 lat!) i pewnie mój
              odwieczny lekarz coś mi każe brać zamiast wysyłać na ten rezonans. odezwij się
              za 2 tyg jak Twoje wyniki. powodzenia! Marta
              • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 12:13
                2000-2500 zł ale zapytaj rodzinnego lek najwyżej powiedz że boli cię głowa.
                Z cerą też zaczeły mi się problemy i to po okresie dojrzewania bo po 20 i
                zawsze mnie to dziwiło że na stare lata trądzik . Teraz wiem że to wina wys
                prolaktyny. Dochodzą jeszcze przetłuszczające się włosy i wypadanie naszczęście
                nie tak bardzo.
                Ja mam 29 lat od 7 lat czekam dzidzi
                • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 14:31
                  Rany Julek!!! 2500 PLN! nie no, chyba musze się zapożyczyć u prawie byłego męża
                  (to taki okrutny żart!). współczuję że od 7 lat walczysz, a jesteś młodsza ode
                  mnie... mój M okazał się bezpłodny i częściowo to chyba doprowadziło do rozpadu
                  (nie wnikam w czynnik Boga, bo to wywołuje tu cholerne reperkusje). a
                  najśmieszniejsze jest to, że USG mam cacy i lekarz postawił oczy jak mu
                  powiedziałam o mojej prl. żadnego jej wpływu nie widać na zdjęciu. śluzóweczka
                  jak ta lala, jajniczki, endometrium. nawet zaklinał się, że miałam na pewno
                  cykl owulacyjny nawet z taką prl! (byłam w 21dc). sama nie wiem co o tym
                  myśleć. może jest jedna prl od stresu zw. z rozwodem, a inna od niepłodności?
                  oczywiście żartuję. zobacz jak to jest: ja bez faceta a kandydatka na mamę
                  chyba niezła, a Wy? Oj szkoda mi Was, cholera.... nie napiszę: trzymajcie się.
                  napiszę: walczcie i bądźcie dobrej myśli! pzdr. Marta
                  • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 14:40
                    U mnie też śmieszne bo owulacjie mam piękne ( miałam monitoring) tylko ta
                    prolakt daje w dupe a może i psychika.
                    Co do rezonansu tą cenę powiedział mi gin ze szpitala.
                    • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 25.08.05, 15:08
                      czyli jednak piękny cykl o. nie ma nic wspólnego z zajściem sad A u Was
                      wszystkich prl tak wysoka, bo stres jest wywołany napięciem "dzidziusiowym" -
                      Ameryki nie odkryłam. wiele racji jest w tym: "odpuść sobie na chwilę, a samo
                      przyjdzie". wiem, że ciężko zastosowac w praktyce, ale czasem trzeba. może
                      jakieś seksowne wakacje? pzdr. M.
                      • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 26.08.05, 12:00
                        Były okresy jak sobie zupełnie odpuściłam przez ostatnie dwa lata nawet mi nie
                        przeszkadzał brak dziecka.
                        Narty , wyjazdy co tydzień ale jednak to nie poskutkowało.
                        Teraz nie da się nie myśleć jak się podejmie leczenie , jak nie myśleć jak leży
                        się w szpitalu czy robi monitoring.
                        Nie myśleć da się jak nic się nie robi w tym kierunku. Tak też próbowałam.
                        Pozdrawiam
                        • emde74 Re: Wysoka prolaktyna 29.08.05, 10:45
                          na pewno masz rację madzia. sama przez to przechodzisz, więc wiesz lepiej. ja
                          też staram się łagodzić inne bóle psychiczne, więc tak sobie tłumaczę i
                          proponuję innym. a że rzeczywistość jest inna - sama wiem. teraz po prostu
                          powtarzam sobie: "widocznie tak ma być teraz, a inny czas przyjdzie". to jedyne
                          (oprócz leczenia) co można zrobić, by nie zwariowaćsad powodzenia! emde74
    • mocca_ab Re: Wysoka prolaktyna 26.08.05, 14:26
      Cześć! Przeczytalam wasze posty odnosnie tematu prolaktyny i mam z tym tematem
      bardzo duzo wsólnego. Otóż nie staram sie o dziecko (mam dopiero 20 lat), a
      prolaktyne-jej nadmiar wykryto u mnie przypadkowo 3 lata temu. Okres zawsze
      mialam regularnie i nadal mam (co wielu endokrynologów strasznie dziwilo-w
      ogóle nie mialam żednych objawów, które opisywane sa przy hiperprolaktynemii).
      Rezonans mialam robiony 3 lata temu i nic nie wykrył, ale pomimo brania przez
      cały ten okres i bromergonu i dostinexu, poziom prl spadal na krótki czas
      (zaraz po ich odstawieniu wzrastał spowrotem do początkowej normy). Po 3 latach
      (czyli jakis msc temu) miałam ponownie wykonany rezonas, który wykazał
      mikrogruczolaka o wymiarach 2,5mm na 3mm. Jest to łagodny nowotwór, który
      trzeba leczyc, gdyz może sie rozrastac, uciskając przy okazji na nerwy wzrokowe
      powodując tym samym ograniczenie pola widzenia, oczywiście oprócz bólu głowywink.
      Operuje sie tylko makrogruczolaki (powyzej 1 cm), natomiast mikrogruczolaki
      leczy sie... bromergonem!!! Endokrynolog powiedział, że poprzedni rezonans był
      wykonywany w złej płaszczyźnie (musi byc strzałkowa aby go uwidocznic jak jest
      mały), więc bardzo mozliwe że mam juz go od kilku lat. Jest to o tyle możliwe,
      gdyz jak leczy sie go bromergonem, to dziwne jest to, że pojawił sie pomimo
      ciagłego zażywania bromergonu... Poza tym przez 5 lat obserwuje sie tego guza
      (co rok rezonans). Skierowanie może wystawić jedynie neurolog, endokrynolog
      (byc moze tez ginekolog)-rodzinny nie może wystawiać, ewentualnie może
      skierować do w/w poradni. Sama hiperprolaktynemia jest wskazaniem do rezonansu
      (także nie trzeba sciemniac o bólu głowywink). Ja czekalam na rezonans ponad msc,
      ale z reguły czeka sie ok.3 miesięcy. A samo badanie trwa 40 minut, w połowie
      badania podawany jest dozylnie kontrast, aby bardziej uwidocznic niektóre
      struktury (małe guzy są widoczne dopiero po podaniu kontrastu). A.. no i
      jeszcze jedno!!! Prolaktyne trzeba leczyc, bo nie leczona może powodować, że
      inne hormony, bedące pod działaniem przysadki (a jest ich sporo), mogą sie
      rozregulowacwink Ależ sie rozpisałam..smile Mam nadzieje, że informacje te wam choć
      troche pomogąsmile Pozdr!!!!!
      • madzia762 Re: Wysoka prolaktyna 29.08.05, 10:22
        Dzięki mocca_ab. Skoro to przeszłaś wiesz najlepiej jak to wygląda.
        A jak długo trzeba trzekać na wyniki po takim rezonansie?
        • mocca_ab Re: Wysoka prolaktyna 29.08.05, 19:13
          Ja czekałam dokładnie tydzieńsmile Razem z wynikami dołaczone jest zdjęcie i opis
          wykonany przez specjaliste. Pozdrowienia!!!!!!smile
    • monikakika Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:09
      świadczy o ...? pytanie do prolaktynek smile Foremki powiedziały mi, że wyniki
      prolaktyny poświadczą bądź nie owulację, jak myslicie u mnie była? Pozdrawiam
      porannie smile
      • beem3 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:21
        Bosze,to się teraz naczytałam... Właśnie zrobiłam pierwsze badanka w 3 dc...>
        prolaktyna 41,5 ng/ml sad NO i włoski mi się trochę przetłuszczają,głowa mnie
        niekiedy boli-już mam wszystkie objawy,jakie wypisałyście wystepujace przy
        mikrogruczolaku... Rany,boję się iśc do gina z tymi wynikami... sad
      • klara_76 Do monikakika 30.08.05, 08:24
        Foremkom chodzilo chyba o progesteron, a nie o prolaktyne.
        • monikakika Re: Do monikakika 30.08.05, 08:30
          he he no to ładnie smile poszło się 30 zł czesać
      • beem3 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:26
        To chyba progesteron świadczy o owulacji,tak mi się obiło o uszy...
        • monikakika Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:30
          poomieszało mi sie wgłowie w drodze na badania ..ale to nic smile grunt to dobre
          samopoczucie z rana smile
          • beem3 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:33
            Jasne smile Dodatkowy spacer do laboratorium nie zaszkodzi :] MIŁEGO DZIONKA !
        • monikakika Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 08:31
          to za co odpowiada prolaktyna? - uświadomcie mnie prosze zanim przebadam
          wszystkie hormony zamiast tego którego powinnam hihi smile
          • klara_76 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 09:04
            PRL masz super! To tez jest wazne badanie. A progesteron zrobisz nastepnym
            razem - najlepiej 7 dni po owu lub 21-22dc. Prolaktyna jest hormonem, ktory
            odpowiada za laktacje i wtedy jej poziom jest powyzej normy. Natomiast w innym
            przypadku, u kobiety, ktora nie jest w ciazy ani nie karmi, podwyzszony poziom
            prolaktyny moze powodowac nieplodnosc. Moga byc nieregularne cykle, wyciek
            plynu ("mleka")z brodawek. Ale w Twoim przypadku PRL nie jest powodem do
            zmartwienia. No to biegaj na progesteronsmile))
            • madzia762 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 09:44
              Do beem3
              To nie jest super prolaktyna max ma być 25ng/ml jest zawyżona prawie 2 krotnie.
              Ja nie mam żadnych objawów o których pisze klara a prolakt jest zawyżona nieraz
              nawet 10 razy.
              Pozdrawiam
              • madzia762 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 09:47
                Poza tym nie panikuj . Prolaktyna często jest przyczyną niepłodności i
                wystarczą tabletki aby ją zbić i zaciążyć.
                • ivonne76 Re: Zerknijcie kochane na moje wyniczki 30.08.05, 10:05
                  Zrobiłam takie badania w 20 dc przy 30-31 dniowych:
                  - prolaktyna zwykła: 17,5
                  - prolaktyna po MTC: 163,
                  - insulina: 14,5
                  - P-ciała anty-TPO tarczycowe: <10,0
                  - TSH 3-cia generacja: 2,21
                  - markery nowotworowe CA-125: 19,9 (przy prawdopodobnej endometriozie), dziś je
                  równiez powtórzyłam, wyniki po południu.
                  PRL po MTC 9 x wyższa od normalnej a prg. chyba za niski jak na przyszłą mamę,
                  prawda ?
                  Na wizycie w 16 dc pęcherzyk miał 24,9 mm ale czy on w ogóle pękł ? tego nie
                  wiem, bo 2 dni temu dostałam @ więc chyba nie.
                  W piatek ide do gina z wynikami.

Pozdrawiam
                  Iwona
                  • ivonne76 Re: Zerknijcie kochane na moje wyniczki 30.08.05, 10:06
                    acha, progesteron robiłam 7 dni po owu i wynik wyszedł 9,72
              • klara_76 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 12:35
                Madzia762 - poniewaz monikakika tez pytala o PRL, to i ja, i chyba beem,
                pisalysmy do niej, a monikakika ma akurat dobra PRL (7.40).
                Jesli chodzi o objawy, to ja akurat tez nigdy nie mialam zadnych (no nie tak do
                konca - bo nie moge zajsc w ciaze, ale przyczyna jest chyba inna - endo).
                Pewnie nie kazda kobieta musi miec dolegliwosci, zazwyczaj pojawiaja sie one
                przy b. wysokich poziomach - chociaz jesli mialas 10 razy powyzej normy, to
                teoretycznie powinnas je miec. Przynajmniej nie musisz sie zmagac z
                dodatkowymi "nieprzyjemnosciami" jak wyciek z brodawek... Ale to pewnie marne
                pocieszenie. Pozdrawiam
              • beem3 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 30.08.05, 15:07
                Wiem,że może to nie wyglada tak źle,jak by mogło,ale mam dziś taki dzień że
                dramat crying Najpierw te wyniki , teraz się okazało,że pracy nie dostałam no i w
                ogole mam doła. Juz nie wiem,czym się bardziej przejmować sad(( W piątek lecem
                do gina z tymi wynikami,zobaczymy co powie,ale bede go gnębić o wszystkie
                badania. Twierdził,że 4 miesiące starań to jeszcze nic nie znaczy i nie warto
                się juz stresować badaniami i wynikami... A jednak chyba nie miał racji...
                • madzia762 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 31.08.05, 10:08
                  Beem głowa do góry. Boże czym ty się martwisz 4 miesiące!
                  Jak ja bym chciała żeby dopiero u mnie były 4 mc a to już - nawet nie
                  licze.......
                  • beem3 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 31.08.05, 11:33
                    No wiem,że to mało w porównaniu z niektórymi Waszymi "stażami". A może się
                    orientujesz,czy wynik prolaktyny 41,5 przy normie 5-35 ng/ml w 3 dc,to jest
                    zle,bardzo zle? Bo sie troche martwie jusz,a do piatku jeszcze 3 dni...
                    • madzia762 Re: Wynik 3 dni po prawdopodobnej owu 7,40 ng/ml 31.08.05, 11:37
                      Skoro masz takie normy podane to jest troszke zawyżona ale niewiele ja miałam
                      normy do 25ng/ml ale różnie laboratoria piszą.
                      Przecież to nic strasznego zawyżona prolaktyna zaraz ją zbijesz bromkiem pewnie
                      po 1 mc.
                      Pozdrawiam i nie panikuj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka