26.08.05, 20:09
Obserwuj wątek
    • jooska2 Re: pęcherze 26.08.05, 20:10
      sorry
      komp
      mi
      wariuje
      • marmon29 Re: pęcherze 26.08.05, 20:20
        co za pęcherze surprised ????? hi hi
        • jooska2 jestemna watku dziobka25 26.08.05, 20:29
          otoz, bylam dzisja u gina na usg. w prawym jajniku pecherz 27 mm w lewym 2 po
          10 mm. no i stwierzdzil ze w 11 dc to za DUUUUZY ten pecherz i nie peknie juz
          tylko pewnie zwiednie,a tamte z kolei za male.
          W zeszlym m-cu bylam na usg w 8 dc i moj pecherzmial 19,2 mm. i totez niby
          jest za duzy ja na ta faze cyklu.
          i co ja mamrobic zeby pekaly ?? pije sroke tydzien.

to o tepecherze chodzi.

nie hihi sad(

nic mi nie che na razie przeisac !! w poniedzialek ide znow na ogladanie moich
          mutantów....

co o tym sadzicie?? ma gin racje ?? czy ten cykljest juz bez szans ??
          • donata72 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 20:36
            zwiednie hi hi fajne stwierdzenie ja mialam takie w tamtym cyklu i porobily mi
            sie torbiele
            • marmon29 Re: duże pęcherzyki 26.08.05, 20:47
              ojej
              myslę po prostu że masz wszybko czas na owulację, niech ci da pregnyl wcześniej
              jak pęcherzyk bedzie miała ok do 20mm -23 mm i próbujcie, niektóre dziewczyny
              tak mają, nie ma sie co martwić bo myslę że gorzej dla ciebie by było gdyby
              rozły za wolno lub wcale.
              to moje skromne zdanie smile
              • jooska2 Re: duże pęcherzyki 26.08.05, 20:50
                no wlasnei w tym cyklu juzmi nie chial przepiacac pregnylu, bo mowize topierwsz
                obserwacjainie che pochopnie przepisywac chemii.
                jesli w tym cyklu zwiedna to kiedy mam brac ten progenyl ?? w ktoerym nie lub w
                ktorej fazie ??

w tym cyklu juz za pozno na pregnyl bo moj pecherz, jak czytalas ma juz 27
                mm !!!!
                • jooska2 Re: errata 26.08.05, 20:56
                  w ktorym dniu lub w ktorej fazie mialo byc smile)
            • jooska2 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 20:47
              no ale co, takod razu torbiele, po pierwszym zwiedneiciu ??
              zreszta nie wiem czy nie byloichwczesniejwiecej, po tylko dwa razy ogladalam, a
              ten pierwszy raz tylkow 8 dc. w pon, ide zibaczyc moje umarlaki.
              swojadroga to straszne. pecherze jak baranie jaja i do niczego .... sad

a co ty robisz na woiędniete i torbiele ??

• marmon29 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:11
                o torbielach wiem nie wiele, ale jak mi kilka razy nie pekały pęcherzyki bo za
                mało dostałam prgnylu to mi dawali 2*po 1 letuine, a jak pękły to po 1 tabletce
                i tyle,
                pregnyl trzeba dać tak jak wynika z obserwcji bo jeśli masz nie regularne cykle
                to tym bardziej dokładnie zaobserwować odpowiednią wielkość i wtedy zastrzyk.
                • jooska2 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:15
                  cykle mam w miare reguralne 28 -30 dni.
                  gin mowil ze musze uregulowac cykl. ale nie wiem co mial na mysli. przeciez 2
                  dni to chyba nie jest nieregularny ???
                  pregnyl to sa zastrzyki??
                  a luteina na co jest ?? na pekanie ??
                • marmon29 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:17
                  nie martw sie tylko idż w poniedziałek bo moga właśnie wtedy byc akurat i to by
                  było idealnie bo przecież bedziesz miała wtedy 14dc a tak owu u większości !!
                  smile nie wychodż dopóki nie da Ci pregnylu na próbę zacznij od 1amp (dla mnie to
                  było mało ale przy stymulacji może tak na mnie działa, dziś miałam zastrzyk z
                  1,5 amp czyli 7500.Ale naprawdę skoro nie pękają to trzeba monitorować i w
                  odpowiednim momencie w tyłek smile
                  • marmon29 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:20
                    pregnyl -zastrzyk domięśniowy na pękanie -nie boli - tani 1 amp 9 zł
                    luteina jest na podtrzymanie, to progesteron ale to podobno kropla w morzu
                    potrzeb -dają rutynowo wszstkim ale nie wszyscy. Ostatnio ginka powiedziała że
                    nie ma po co, bo to i tak nic nie daje.
                    • marmon29 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:22
                      twoje cykle z całą pewnością nie są nieregularne! ja mam 29-32 dni i nikt mi
                      nigdy nie powiedział że mam coś regulować, cykle do regulacji są bardziej
                      chwiejne 30-60 dni
                  • jooska2 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 21:35
                    ide, ide w ten poniedziałek, ale gin mnie dziś załamał mówiąc ze sa JUZ za duze
                    i TAKIE w tym dniu cyklu NIE POWINNY byc. wiec watpie zeby w 14 dc pekly ( a
                    szkoda bo sie szykowałam wlasnie na ten dzien, bo myslalam ze bede miaal
                    wlasnie owu). nie iwem jakie beda wielkie za te 3 dni, chyna 35 mm !! albo i
                    wieksze.
                    w ogole nie wiem jakie sa normy wielkosci pecherzków. ale skoro on sie dziwil
                    ze taki duzy, i ze powinien juz dawno pekanac ?!
                    ten zastrzyk trzeba brac w dniu owu ?/ czy pare dni przed ??

dziekuje Ci za pomoc. pozdrawiam
                    • marmon29 Re: jestemna watku dziobka25 26.08.05, 22:11
                      no nieee, nie w dniu owu, to ten zastrzyk ma wywołać owu czyli pęknięcie
                      pęcherzyka i uwolnienie komórki. Nie przejmuj sie czy pęknie. jak nie pęknie a
                      bedzie w sam raz czyli ok 20 a dokładnie to od 18-23 jakoś tak to albo da Ci
                      pregnyl w tym 14dc albo na przykład następnego dnia.
                      Pęcherzyki rosną różnie, z tego co zrozumiałam miałaś w poprzednim cyklu w 8dc
                      i teraz w 11 dc monitoring a to jeszcze nie przesądza o niczym dlatego musisz
                      się uzbroić w cierpliwość i nie martwić bo to na pewno nie idzie na zdrowie smile
                      zobaczysz w poniedziałek, pęcherzyki rosną średnio po 2-3mm na dobę więc nawet
                      jak u ciebie rosną szybciej to nie znaczy że po 3 dniach będą za duże.
                      Na razie nastaw sie pozytywnie, bo moze być wszystko wręcz idealnie smile

ps. może Ci dać co innego niż pregnyl na peknięcie, choc ten jest mi znany i
                      powszechny, ale tym nie zaprzątaj sobie głowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka