Dodaj do ulubionych

Niepłodność męska

23.10.02, 15:06
Witam.
Mam problem, taki , jakich tu wiele.
Nie możemy z żoną mieć dzieci.
Stwierdzono u mnie oligospermię, tzn ok 5 mln plemników ml.
Leczę się jakims lekiem, którego nazwy w tej chwili nie pamiętam, przytoczę
to w następnym liście.
Chciałbym abyście podzielili sie ze mną swoimi doświadczeniami, jak
przebiegało podobne leczenie w waszych przypadkach.
Jest ich tu opisane tak wiele, w tylu miejscach że cieżko mi się tak naprawdę
zorientować JAKIE MAMY SZANSE.
Napiszcie co robić , jakie stosować leczenie, czego unikać , co może pomóc.
I jakie mam szanse , ile przyjdzie nam czekać (wiem że róznie bywa ,ale jak
to było/jest w waszysz przypadkach.
z góry dziękuję i pozdrawiam, wszystkich w tej niedoli.
Obserwuj wątek
    • Gość: agata30 Re: Niepłodność męska IP: *.is.pw.edu.pl 23.10.02, 17:51
      Witam!

Ja przerabiam nieplodnosc czy tez obnizona plodnosc meska od kilku lat
      niestety sad.
      Duzo tu juz o tym pisalam, oj duzo. Ale do rzeczy.
      Piszesz ze masz oligospermie. A hormony w normie? Lekarze mowia tak: leczenie
      farmakologiczne nieplodnosci meskiej ma uzasadnienie i przynosie efekty w
      przypadku tzw. hipogonadyzmu hipogonadotropowego, to znaczy kiedy poziom FSH
      LH i T jest obnizony. Wowczas mozna stosowac z powodzeniem podobno wiele lekow
      np. Clostilbegyt, Tamoksyfen, Biogonadyl, Choragon. KIedy hormony sa w normie
      albo wysokie takie leczenie ponoc nie ma sensu, choc lekarze probuja apacjenci
      sie lecza ( np. moj maz).
      Z innych prepatow ktore nalezy podawac wymienie witaminki: C,E oraz cynk
      selen, kwas foliowy.
      Zapraszam tez na forum www.nasz-bocian.pl gdzie w dziale "o plemnikach" duzo
      pisalysmy o leczeniu oligospermii

Pozdrawiam
      Agata
      • Gość: Aga Re: Niepłodność męska IP: 212.75.108.* 24.10.02, 13:17
        U mojego męża też stwierdzono oligospermie( 6 mln plemników).Po 3 miesięcznej
        kuracji wyniki jeszcze się pogorszyły 4 mln(byliśmy załamani).Następnie lekarz
        kazał mu jeszcze na wszelki wypadek przed zakwalifikowaniem nas do in vitro
        zrobić badanie chormonów.Wyszły okropnie -prolaktyna podwyższona 3 razy ponad
        norme.Następna 3 miesięczna kuracja-wynik 12mln a także polepszyła się
        ruchliwość z 10% na 40%.Lekarz był zadowolony z rezultatu i zalecił jeszcze
        ostatnią 3 miesięczną kuracje aby otrzymać jeszcze lepsze wyniki.Obecnie w
        listopadzie będziemy przystępowali do inseminacji.Myśle że najważniejsze w
        leczeniu niepłodności męskiej jest dobry lekarz( nie ginekolog) który nie owija
        w bawełne.Jeżeli jesteś z okolic Warszawy proponuje ci dr.Wolskiego z
        Przychodni Novum.Powodzenia i głowa do góry-Pa
        • Gość: agata30 Re: Niepłodność męska IP: *.is.pw.edu.pl 24.10.02, 15:20
          Hej Aga!

Czy tylko prolaktyna byla zla? Jakie leczenie zastosowal doktor? Moj maz tez
          sie u niego leczy smile. Mozesz napisac do mnie agata30@poczta.gazeta.pl ?
    • Gość: cora Re: Niepłodność męska IP: spc:* / 126.17.32.* 29.10.02, 10:24
      Jesteś w takim punkcie jak my z mężem rok temu. Dwie nieudane inseminacje,
      zabieg usunięcia żylaków, który tak naprawdę tylko pogorszył wyniki, sperma nie
      rokująca na naturalne poczęcie (3 mln)(opinia lekarza) i do tego wszystkiego
      jeden wielki dół przez ponad 1,5 roku. Wskazanie na invitro (wiosna2002) jedyny
      problem pieniądze i dylematy natury moralnej. Ale czego by człowiek nie zrobił,
      wszystko.
      W styczniu 2002 zmieniliśmy przychodnię, opinie lekarzy podobne ale piniądze za
      wszystko dużo mniejsze. Mój mąż dostał kolejne leki i tak się wkurzył, że
      stwierdził "robimy przerwę bo tego nie wytrzymamy". I tak przerwaliśmy kurację,
      a w międzyczasie poszliśmy do bioenergoterapeuty (chociaż kompletnie w to nie
      wirzyliśmy).
      Trzy wizytki po 30 zł każda i 17.12.2002 oczekujemy naszego, naturalnie
      poczętego synka. Informacje dot. tego bio... znajdziecie na str. naszego-
      bociana.
      Gdy ja żyłam w czarnej rozpaczy mój mąż był święcie przekonany, że będziemy
      mieć naturalnie dzieci. To natura, a on jest tylko przemęczony tempem życia...
      Ty także musiś w to wierzyć.
      Życzę Wam tyle szczęścia ile my teraz nosimy w sobie, a to jest w zasięgu ręki
      i trzeba w to wierzyć
      Pozdrawiam.
      • Gość: Aga Re: Niepłodność męska IP: 212.75.108.* 29.10.02, 10:47
        Wielkie gratulacje, oby więcej takich wiadomośći.U nas jest odwrotnie ja
        wierzę, że będzie wszystko ok natomiast moja druga połowa twierdzi że nie.
        Pozdrowienia i dbaj o dzidzie-Pa
      • Gość: Moni Re: Niepłodność męska-do CORY IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 30.10.02, 08:08
        Cześć! Mam prośbę o podanie namiarów na tego bio, ponieważ nie mogę znaleźć
        tych informacji na bocianie.
        Dzięki i wszystkiego dobrego!!!!!
        • Gość: asja Re: Niepłodność męska-do CORY IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 30.10.02, 09:08
          ja również, nie jestem pewna, czy chodzi o tego, o którym myslę

bardzo prosimy
          dziękiz góry
        • Gość: cora Re: Niepłodność męska-do CORY IP: spc:* / 126.17.32.* 30.10.02, 10:00
          str. bociana- nasze historie - nareszcie mamy dziecko (11.02.2002) znajdziecie
          w poprzednich artykułach.
          Pozdrawiam
          • Gość: Moni Re: Niepłodność męska-do CORY IP: *.mofnet.gov.pl 30.10.02, 10:02
            CORA bardzo serdecznie nie dziękujemy, żeby nie zapeszyć!
          • Gość: asja Re: Niepłodność męska-do CORY IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 05.11.02, 10:16
            Moni, czy znalazłaś namiar na bioenergo, o którym mówiła CORA? , ja nie moge
            odnaleźć tego artykułu , jesli Ci się udało, prosze daj znac

pozdr.
            asja
            • Gość: agata30 Re: Niepłodność męska-do CORY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 20:04
              Asja, link do artykulu:

www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=7&mode=thread&order=1&thold=0
              • asja2 Re: Niepłodność męska-do CORY 06.11.02, 08:47
                Agata, jak zawsze dzięki
                • Gość: Moni Re: Niepłodność męska-do Asji IP: proxy / *.mofnet.gov.pl 07.11.02, 10:06
                  Cześć!
                  Dzisiaj odczytałam Twoją wiadomość, byłam na urlopie. Agata podała Ci już link
                  do artykułu i jeśli go przeczytałaś to chyba chodzi o p. Zygmunta Skupisza z
                  Gdańska. Przyjmuje przy ul. Gospody 3b, tel. 557-66-43
                  Uściski dla Was dziewczyny
                  Moni
    • krzeemka Re: Niepłodność męska 11.04.24, 08:24
      u mojego partnera pojawił się ten problem... ja jestem już po badaniach i wiem, ze jest w porządku, natomiast chciałabym teraz skonsultować się z dobrym urologiem czy andrologiem. Kogo w Warszawie możecie polecić ? Kojarzycie dr Kupisa?
    • ivaz Re: Niepłodność męska 29.04.24, 07:54
      Napiszę tak, mąż miał też taką diagnozę, z tymże miał bardzo mało plemników, które dodatkowo były złej budowy, dlatego też były mało ruchliwe, lekarze nie dawali nam żadnych szans na dziecka, nawet nie kwalifikowaliśmy się do invitro, chyba że z nasienia dawcy, odpuściliśmy zupełnie, po 3 lata od diagnozy zaszłam w ciążę, mamy piękną córkę-skóra zdjęta z taty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka