asiazak 27.12.05, 15:10 Czy zastrzyk biogonadylu może opóźnić @?? Bardzo proszę o odpowiedź te z Was, które go stosowały. Nie mogę znaleźć odpowiedzi we wcześniejszych postach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafulka Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 27.12.05, 15:15 powoduje pęknięcie pęcherzyka, tak jak pregnyl? Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 27.12.05, 15:22 biogonadyl jest na pekniecie ma opóźnić ale tak skutecznie na 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 28.12.05, 13:51 Aniu zrobiłam dziś rano BOBO TEST, druga krecha bladoróżowa (32 dc, czyli 20 dzień od podania zastrzyku z biogonadylu). Czy mogę mieć nadzieję, czy to wynik sfałszowany przez leki.Ja uważasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 28.12.05, 20:53 BIOGONADYL zadzialal u mnie skutecznie bo jestem w ciazy . Z tego co slyszalam nie nalezy robic testu po podaniu B , bo wynik bedzie falszywy. Ja zrobilam test w 30 dc i wyszedl pozytywny wiec mysle ,ze w Twoim przypadku tez tak bedzie. Gratuluje zrob sobie moze za kilka dni jeszcze jeden test a potem lec na USG niech gin potwierdzi. Ide w pt moze juz bedzie bic serduszko? Daj znac czy ci sie udalo Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 29.12.05, 10:25 Cześć Kasieńko obawiam się, że chyba nic z tego nie wyszło. Wczoraj rano w 32 dc robiłam BOBO TEST i wyszedł pozytywny, wieczorem zaczęłam plamić (tak jak na miesiączkę), dziś bardzo skąpa @, prawie wcale jej nie ma, ale w dziwnym brązowym kolorze. Dziś już 33 dc więc od jutra powinnam zacząć łykać CLO (3-7dc). Chyba muszę się skontaktować z moim doktorkiem, bo nie wiem o co chodzi. Jak myślisz, czy Biogonadyl mógł sfałszować wynik w 20 dniu po jego podaniu, czyli w 32 dc?? Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 29.12.05, 10:30 Kurcze leć na bete wynik będzie za pare godzin.Czasem o terminie @ zdarza sie plamienie na początku ciązy. Wynik nie powonien byc fałszywy czegoo z całego serca Ci życze i daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 29.12.05, 10:47 noooo....biegnij szybciutko....to nie wygląda na @ ))) powodzenia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 29.12.05, 11:38 Kochane Dziewczynki byłam zrobić betę, jutro ok. 13-tej będę miała wynik. Trzymajcie za mnie kciuki, bardzo proszę. Odezwę się, nawet jeśli nie będzie dobrych wiadomości. Pozdrawiam cieplutko Asia Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 30.12.05, 10:10 Sorry,ze dopiero teraz pisze,ale widze ze dziewczyny udzielily Ci info takiej,jakiej ja tez bym Ci udzielila. Trzymam kciuki na @ to rzeczywiscie nie wyglada. Moja kolezanka tez tak miala a potem sie okazalo,ze jest w ciazy.Daj znac koniecznie. Ja ide dzis zobaczyc czy juz bije serduszko. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 30.12.05, 14:46 Dziewczynki drogie odebrałam wynik - 302 U/I. Badanie robiłam w 33 dc. Pomóżcie mi odczytać wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 30.12.05, 15:41 Piękna ciążowa beta. Co do plamień proponuję oznaczyć poziom progesteronu i biec do gina po ewentualne wspomaganie (duphaston? kaprogest?). Odpowiedz Link Zgłoś
bbaja Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 30.12.05, 16:26 sledzilam rozwoj sytuacji z zaciekawieniem, a teraz bardzo ci gratuluje. Oby bylo ok wszystko. Piekny prezent w straym roku Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 30.12.05, 16:38 Dziękuję Wam moje Drogie za wszystkie podpowiedzi, dziś o 17.30 mam wizytę u mojego doktorka, po powrocie dam znać, co i jak. Mam nadzieję, że przyniesiecie mi szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak Re: W poniedziałek kolejna Beta ??? 31.12.05, 12:32 witam Was po wizycie niestety USG nic nie wykazało, oprócz dużego jak na @ endometrium - 16,1mm. W poniedziałek mam powtórzyć betę i wtedy się ostatecznie wyjaśni. Martwi mnie brak jakichkolwiek dolegliwości, czuję się zwyczajnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiazak kolejna Beta - i kompletny dół 02.01.06, 20:30 Niestety nie mam dobrych wiadomości. W piątek byłam na USG, niestety nic nie było widać prócz 16,1 mm endometrium, doktor kazał w poniedziałek powtórzyć betę, no i wynik, który dziś odebrałam osłabił mnie zupełnie. Z pięknej czwartkowej bety, która wyniosła 302, dziś zostało już tylko 120. Ciąza była, ale już nie ma. Jak dobrze, że mogę Wam się wyżalić (nie miała bym komu, gdyby nie Wy). Dziękuję Wam i pozostaję oczywiście z Wami. Może lepiej nam wyjdzie w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak80 Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 04.01.06, 12:00 Ponawiam pytanie. Czy biogonadyl może opóźnić miesiączkę? Mam cykl z clo. Wczoraj wieczorem (13 dzień cyklu) usg pokazało pęcherzyk 2 na 2,3mm. Rano wzięłam zastrzyk biogonadyl 5000 jednostek. Poradźcie proszę kiedy robić test jeśli miesiączka nie pojawi się w terminie? Cykle mam 28-29 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 04.01.06, 12:44 W terminie mięsiączki lub dzień po jak wytrzymasz Odpowiedz Link Zgłoś
marzenak80 Re: BIOGONADYL - czy opóźnia @ ??? 04.01.06, 13:20 Wytrzymam, bo jakoś szczególnie nie nakręcam się na sukces, choć po cichutku oczywiście wierzę. I tak jestem w euforii, bo w mojej sytuacji już sam pęcharzyk jest wg. endokrynologa swego rodzaju cudem i w zasadzie nie miał prawa się przydarzyć. Na moją sugestię, że wcześniej (w czerwcu, gdy jeszcze nie starałam się o dzidzię) ginekolog też widział ładne pęcherzyki odparł, że on zna ginekologa, który całą ciążę bliźniaków nie widział, takie niedoskonałe jest to usg! Odpowiedz Link Zgłoś