22.04.06, 18:40
Moje drogie bardzo proszę o pomoc. Od roku staramy się z mężem o dziecko i nie
widac efektów. Mój lekarz uspokaja mnie i twierdzi że mamy jeszce czas ale ja
nie chcę już dłuzej czekać. Proszę poradzcie gzdie mogłabym się zgłosić aby
sprawdzić czy wszystko jest ok. ( jestem z Warszawy).z góry bardzo dziękuje
za pomoc.
Obserwuj wątek
    • szyszka39 Re: Prośba 22.04.06, 23:20
      Ja po 11 miesiącach starań zmieniłam gin. Dotychczasowy twierdził, że wszystko
      ok,ale faktycznie nic nie widział i nic nie robił. Nie dał mi nawet skierowania
      na hormony. Zmieniłam gin. ma lepsze usg i teraz jezdzę na monitoring. Gin mowi
      nam kiedy mamy sie przytulac i podaje mi pregnyl na peknięcie jajeczka.
      Wcześniej robiłam testy owulacyjne ale nic mi nie pokazywały. Twierdzę, że nie
      warto wydawać na nie pieniędzy, lepiej iść do lekarza. Podejrzewa że da nam
      jakiś czas a potem bedzie kierował na bardziej szczegółowe badania.W pierwszej
      kolejności powinniście zbadać nasienie i z tymi wynikami udać się do dobrego
      lekarza z dobrym sprzętem. Napewno dziewczyny z Wa-wy kogoś ci polecą. Pozdrawiam.
      • blackone76 Re: Prośba 22.04.06, 23:42
        to zalezy czy chcesz placic czy bezplatnie. Oczywiscie bezplatnie..jest na
        pozatku pozniej trzeba poniesc pewne koszta ale np. za wizyty nie placisz. Masz
        wybor, wiem ze jest na starynkiewicza poradnia nieplodnosci, ja lecze sie w
        szpitalu bielanskim i jest ok. Mozesz np w Novum -ale klinika jest prywatna i
        sporo kosztuje, wejdz sobie na ich stronke i sprawdz cennik. Ze swoich
        doswiadczen..powiem tylko tak idz do fachowca a nie zwyklego gina ktory bedzie
        jedynie zwodzil..bo tarcisz czas. pozdr
        • perelka110 Re: Prośba 24.04.06, 13:12
          Ja też tak myślę, do dobego sprawdzonego fachowca, bo ci wszyscy ginekolodzy są
          dobrzy do momnetu, gdy nie masz probelmu tj. chcę pigułki antykoncepcyjne to je
          przepisyją, a jak chcesz zajść w ciążę to wtedy zaczynają się schody. Ja
          trafiłam do szpitala na Karowej, daję sobie rok na zajście wciążę. Jeżeli się
          nie uda to skieruję swoje kroki do kliniki leczenia niepłodności na
          Rakowieckiej - InviMed, byłam już tam i rzeczywiście są tam wspaniali
          specjaliści, tylko trochę kosztuje!
          • ewb11 Re: Prośba 24.04.06, 21:18
            witam. chciałam zapytać jak długo czekałaś na wizytę na Karowej i do jakiego
            lekarza. Przyznam że chciałam się zapisać do gina ale zapisy są na grudzień więc
            chyba nie ma sensu czekać.
            • amanda_s Re: Prośba 01.05.06, 23:20
              Myślę, że najpierw twój mąż powinien zrobić sobie badanie nasienia, bo to jest
              proste badanie i nic nie boli. Można w Novum (wcześniej umawiając się). POtem
              trzeba przystąpić do dalszej digostyki. Hormony można oznaczyć w trybie pobytu
              jedniodniowego na Kasprzaka. To są dwie hospitalizacje, w początkowym okresie
              cyklu, potem mogą ci zrobić biopsję endometrialną (trochę nieprzyjemne). POza
              tym ocena drożności jajowodów (rtg). Ja robiłam na Waryńskiego, ale nie polecam
              tego miejsca, bo bardzo mnie to bolało (co mnie zdziwiło, nawet nikt nie
              zaoytał, czy istnieje prawdopodobieństwo ciąży i nie wzięto ode mnie żadnej
              zgody)To już świadczy o braku kompetencji. Poza tym oczywiście usg oceniające,
              czy masz owulację. Myślę, że zrób te badania na NFZ, bo to trochę kosztuje.
              MOżesz udać się do dr Bańkowskiej na Kasprzaka (endokrynolog), to pokieruje Cię
              na te badania. Prywatnie przyjuje na Widok 9 (70zł wizyta)
    • oleska16 Re: Prośba 01.05.06, 21:00
      A ja polecam dr Domitrza. Pracuje co prawda w Białymstoku, ale teraz jest juz
      ciepło, więc mozna sobie zrobic wycieczkę, tym bardziej, że Białystok jest dośc
      urokliwym miastem. My staralismy się o bobasa przez ponad rok. Na początku
      leczyłam się w szpitalu przy Szaserów u dr Grzeniewskiego. Ale ten lekarz był
      jedynie nastwiony na naciąganie pacjentek swemu koledze dr Rokickiemu na zabieg
      in vitro. Bylo to tym bardziej mało uczciwe, że po badaniu hsg okazało się, że
      mam prawdopodobnie niedrozne jajowody oraz jednorożna macicę, ale by badanie
      było wiarygodne nalezy wykonac laparoskopię ( jajowody przy hsg maja tendencje
      do obkurczania sie pod wplywem zimnego kontrastu ).Dzięki mojej kolezance,
      która jest ginekologiem, dostałam namiary na dr Domitrza ( mozna je znaleźc tez
      na stronie www. domitrz. pl ). Po wizycie, co prawda w prywatnym gabinecie, ale
      jej koszt byłi tak o polowe niższy niż w stolicy, i okazało się, że mój
      przypadek nie jest beznadziejny i wystarczy jeden "kosmetyczny" zabieg by
      zajście w ciążę w sposób naturalny było możliwe. W styczniu poddałam się
      histeroskopii i obecnie jestem w siódmym tygodniu ciązy. Zyczę powodzenia i tej
      samej radosci, która mnie obecnie rozpiera.
      • oleska16 Re: Prośba 08.05.06, 11:46
        W Warszawie INVIMED ciesze sie dobra opinią. Białystok jest znacznie tańszy i
        poza tym za procedury refundowane przez NFZ nie trzeba płacić. Jeśli potrzebny
        jest pobyt w szpitalu dostajesz skierowanie i po prostu sie kładziesz. Może
        warunki nie sa komfortowe, ale sprzet i personel na europejskim poziomie.
        Dlatego tez jeszcze raz gorąco polecam.
        P.S. Może tym bardziej, że byłam kierowana do INVIMEDU przez dr Grzeniewskiego,
        który okazał sie bardzo nieuczciwym czlowiekiem liczącym jedynie na szybka kasę
        a nie faktyczna pomoc pacjentce.
    • molonela Re: Prośba 02.05.06, 10:04
      A ja polecam Invimed. Jak Cie stać, to polecalabym jednak klinikę prywatną, tam
      zajmą się Tobą sprawnie i calosciowo, a wiadomo jak to jest w panstwowej
      sluzbie zdrowia.
      Rok to moze nie jest jakos bardzo dlugo, ale wystarczajaco aby podjac bardziej
      radykalne kroki. A ile macie lat?
      A lekarza, ktory po roku nie zleca zadnych badan, tylko stwierdza, ze macie
      czas - czym predzej pożegnać, bo widać, że nie ma pojęcia o czym mówi.
    • ksara44 Re: Prośba 08.05.06, 13:06
      jak chcesz n anfz to najlepiej starynkiewicza, bo na karowej, owszem, jest mily
      dr milewczyk, ale to tylko konsultacje, w ogole najlepiej to miec swojego gina
      w przychodni, ktory ci bedzie zlecal hormony, a w klinice robic tylko
      konsultacje, no i musisz miec skierowanie,
      j aosobisci epolecam w wawie dr witkowskiego, przyjmuje w przychodni na soczi-
      jako gina po prostu, ktory ci zleci wszystkie badania, i da skierowanie, a
      potem z kompletem hormonow - wystarczy progesteron, estradiol i prolaktyna,
      robisz jeszcze posiew i cytologie i idziesz na starynkiewicza, tam u androloga
      badanie nasienia, a ty hsg, i od razu masz jasnosc co i jak i ewentualnie
      robisz iui, albo ivf, n apewno o wiele taniej, no i placisz tylko 500 zl za iui
      w calej tej procedurze ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka