eszforcik Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:01 Witaj! Ja też chcę być w ciąży i jak do tej pory nic Robiłaś jakieś badania, czy Twój M robił badanie nasienia? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:03 robiliśmy badania...mnóstwo. nasienie moglobybyć lepsze, ale jest calkiem przyzwoite...problem ze mną...endometrioza. ale juz zaleczona....i nadal niccc... Odpowiedz Link Zgłoś
vaseline Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:04 bądź cierpliwa, mojej przyjaciółce sie udało po endom. za 8 razem! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:06 o matko kochana....8 razy.....IFV? jestem po 1 ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
vaseline Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:09 no nie, oni mieli 8 razy IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:36 ja tez miałam 8 i potem dalsze etapy i tez chce byc w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:40 i ja tez do jasnej cholery chce byc w ciazy! ... i tyle z mojego chcenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
maluszek100 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:44 to i ja sie dopisze: też chce być w ciąży !!!!!!! baaaaardzo Odpowiedz Link Zgłoś
viola_j Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:53 Ja też chcę dzidziusia i nic, ale się staramy. Pozimoy hormonów ok. Prolaktyna II za wysokoa więc biorę parlodel, jajek brak więc biorę clo. W pierwszym cyklu z clo wyhodowałam dwa piękne jajaka, ale nie doszło do zapłodnienia. W tym cyklu mama dodatkowo 14 dnia zrobić poziom estrogenów i przyjść na USG, ponoć moje endometrium jest za cienkie w tamtym cyklu 21 dnia było 12 mm, nie bardzo wiem o co chodzi... Ale nic, trzeba wierzyc że się uda bo nie ma innego wyjścia. Mój lekarz powiedział mi,że leczy się po to żebyły efekty, a w tym leczeniu efektem ma byc dzidziuś, i ja jestem pełna wiary ,że nam się uda, bo trzeba chcieć , mocno, najmocniej. Powodzenia wam i sobie owocnego cyklu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 10:42 ja też chcę być w ciąży!!!!!!!!!!!!też mam endometriozę podobno zaleczoną.brałam przez 6 miesięcy danazol,od roku nie robią mi sie żadne torbiele.....i też nic mimo 6 lat leczenia i czekania nie miałam jeszce inseminacji ale jestem zdecydowana zrobić ja następnym cyklu ( teraz monitoring owulacji i hormony )ale za którym razem się uda? boje się nawet myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: mimi282 25.04.06, 10:46 napisz mi skąd wiesz że masz zaleczoną endometriozę? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: mimi282 25.04.06, 11:28 przez pól roku z nią walczylam( diphereline), i teraz nie mam już torbieli czekoladowych i bolących@ wiec musze szybko sie starać, bo endom, niestety nie da sie wogóle wyleczyć....cholera ,,odnawia sie" Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 11:29 uda sie...tylko kiedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 11:39 a Twój gin. powiedział Ci że inseminacja w Twoim przypadku się uda? bo ja sie cały czas zastanawiam jak to jest? skoro mamy zaleczoną endometriozę ,drożne jajowody to powinno się udać" naturalnie"?cholercia (!) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:18 powinno........... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:19 mialam wczesniej IUI aż 3, ale nie rozpoznano wtedy endo u mnie wiec to nie mialo sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:25 tak bardzo bym chciała żeby w końcu się nam udało..... ja juz zaczynam mieć jakieś obsesje na punkcie ciąży nie ma dnia abym o tym nie myślała chyba oszaleję !a mialąś jakieś objawy endometriozy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:41 potworny ból 1-2 dnia@, troche obitsze@, czekoladowe torbieliki ... Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:54 zanim się dowiedziałam że coś mi może dolegać trafiłam do szpitala podczas @ z okropnym bólem.okazalo sie że pękła mi torbiel,póżniej na usg gin. "wykrył" (inny gin. nie ten do którego wcześniej chodziłam )torbiele czekoladowe,wysłał na laparoskopię,póżniej miałam jeszcze jedną laparo. ( cholerna torbiel),brałam danazol,nie miałam " specjalnych " bóli przed @,miałam obfite @ z dużymi skrzepami,fe..( teraz jest super )...okropna ta chroba ale gin. cały czas twierdzi z eta moja endo. moż eutrudniać mi zajście w ciążę ale nie musi bo ponoć mam małe ogniska(?)i co ztego mówię skoro ja chcę być w ciąży! a nie jestem mimi trzymam za Ciebie z całych siłtyle się na forum naczytałam o dziewczynach którym się udało że nam też musi .ja mam już 33 lata i nie chce dłużej czekać chcę urodzić w przyszłym roku! tylko nie wiem jak to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 13:52 ja powoli zbliżam sie do 30, i mam nadzieję że przed 30mi sie uda!!! co ja gadam! Nam sie uda!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 13:58 Musi!!!!!!!!! dosyć czekania! jutro ide do gin.( 7 dzień cyklu)ciekawa jestem czy będzie już widać jakiś pęcherzyk?może to w końcu będzie ten z którego coś się " wykluje"? Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar ja też chcę!!!! 25.04.06, 10:53 Ale to nie jest takie proste. Ciąża to jedyna rzecz, której zazdroszczę innym kobietom. Nie tego, że już maja dzieci, ale tego czasu oczekiwania na maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pwalewska Re: ja też chcę!!!! 25.04.06, 17:22 nooo, ja też słyszałam, że ciąża to niezwykły stan...i chyba wiem, o czym mówisz!moja przyjaciółka i moja siostra zaraz po urodzeniu żałowały że nie są już w ciąży i chciały następnej. cholera, ja też chcę być w ciąży!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
edyta805 Re: ja też chcę!!!! 25.04.06, 22:09 Ja też chcę i to bardzo!!! U nas - podobno - największym problemem jest PCO, Pionowe tyłowzgięcie i do tego ostatnio wybadali mi chlamydię, leleczyłam sie i czekam na kolejne wyniki. Mam nadzieje że w końcu sie uda!!! Trzymam kciuki za nas wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś