Dodaj do ulubionych

chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-(

25.04.06, 07:58
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:01
      Witaj! Ja też chcę być w ciąży i jak do tej pory nic sad
      Robiłaś jakieś badania, czy Twój M robił badanie nasienia?
      • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:03
        robiliśmy badania...mnóstwo. nasienie moglobybyć lepsze, ale jest calkiem
        przyzwoite...problem ze mną...endometrioza. ale juz zaleczona....i nadal
        niccc...
        • vaseline Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:04
          bądź cierpliwa, mojej przyjaciółce sie udało po endom. za 8 razem!
          • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:06
            o matko kochana....8 razy.....IFV?
            jestem po 1 ;-(
            • vaseline Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 08:09
              no nie, oni mieli 8 razy IUI.
            • 56at Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:36
              ja tez miałam 8 i potem dalsze etapy i tez chce byc w ciazy sad
              • dagps Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:40
                i ja tez do jasnej cholery chce byc w ciazy!

... i tyle z mojego chcenia....
                • maluszek100 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:44
                  to i ja sie dopisze: też chce być w ciąży !!!!!!! baaaaardzo
                  • mimi282 kurde..uda nam sie!! .zobaczycie!!!!!! 25.04.06, 09:47
                  • viola_j Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 09:53
                    Ja też chcę dzidziusia i nic, ale się staramy. Pozimoy hormonów ok. Prolaktyna
                    II za wysokoa więc biorę parlodel, jajek brak więc biorę clo. W pierwszym cyklu
                    z clo wyhodowałam dwa piękne jajaka, ale nie doszło do zapłodnienia. W tym
                    cyklu mama dodatkowo 14 dnia zrobić poziom estrogenów i przyjść na USG, ponoć
                    moje endometrium jest za cienkie w tamtym cyklu 21 dnia było 12 mm, nie bardzo
                    wiem o co chodzi... Ale nic, trzeba wierzyc że się uda bo nie ma innego
                    wyjścia. Mój lekarz powiedział mi,że leczy się po to żebyły efekty, a w tym
                    leczeniu efektem ma byc dzidziuś, i ja jestem pełna wiary ,że nam się uda, bo
                    trzeba chcieć , mocno, najmocniej. Powodzenia wam i sobie owocnego cyklu
                    życzę.
                    • jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 10:42
                      ja też chcę być w ciąży!!!!!!!!!!!!też mam endometriozęsad podobno
                      zaleczoną.brałam przez 6 miesięcy danazol,od roku nie robią mi sie żadne
                      torbiele.....i też nic sad mimo 6 lat leczenia i czekania nie miałam jeszce
                      inseminacji ale jestem zdecydowana zrobić ja następnym cyklu ( teraz monitoring
                      owulacji i hormony )ale za którym razem się uda? sad boje się nawet myśleć.
                      • jola733 mimi282 25.04.06, 10:44
                        • jola733 Re: mimi282 25.04.06, 10:46
                          napisz mi skąd wiesz że masz zaleczoną endometriozę?
                          • mimi282 Re: mimi282 25.04.06, 11:28
                            przez pól roku z nią walczylam( diphereline), i teraz nie mam już torbieli
                            czekoladowych i bolących@
                            wiec musze szybko sie starać, bo endom, niestety nie da sie wogóle
                            wyleczyć....cholera ,,odnawia sie"
                      • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 11:29
                        uda sie...tylko kiedy???wink
                        • jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 11:39
                          a Twój gin. powiedział Ci że inseminacja w Twoim przypadku się uda? bo ja sie
                          cały czas zastanawiam jak to jest? skoro mamy zaleczoną endometriozę ,drożne
                          jajowody to powinno się udać" naturalnie"?cholercia (!)
                          • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:18

powinno...........
                          • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:19
                            mialam wczesniej IUI aż 3, ale nie rozpoznano wtedy endo u mnie
                            wiec to nie mialo sensu....
                            • jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:25
                              tak bardzo bym chciała żeby w końcu się nam udało.....smile ja juz zaczynam mieć
                              jakieś obsesje na punkcie ciąży sad nie ma dnia abym o tym nie myślała sad chyba
                              oszaleję !a mialąś jakieś objawy endometriozy ?
                              • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:41
                                potworny ból 1-2 dnia@, troche obitsze@, czekoladowe torbieliki ...
                                • jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 12:54
                                  zanim się dowiedziałam że coś mi może dolegać trafiłam do szpitala podczas @ z
                                  okropnym bólem.okazalo sie że pękła mi torbiel,póżniej na usg gin. "wykrył"
                                  (inny gin. nie ten do którego wcześniej chodziłam )torbiele czekoladowe,wysłał
                                  na laparoskopię,póżniej miałam jeszcze jedną laparo. ( cholerna
                                  torbiel),brałam danazol,nie miałam " specjalnych " bóli przed @,miałam obfite @
                                  z dużymi skrzepami,fe..( teraz jest super )...okropna ta chroba sad ale gin.
                                  cały czas twierdzi z eta moja endo. moż eutrudniać mi zajście w ciążę ale nie
                                  musi bo ponoć mam małe ogniska(?)i co ztego mówię skoro ja chcę być w ciąży! a
                                  nie jestem sad mimi trzymam za Ciebie z całych siłsmilesmilesmiletyle się na forum
                                  naczytałam o dziewczynach którym się udało że nam też musi .smileja mam już 33
                                  lata i nie chce dłużej czekać crying chcę urodzić w przyszłym roku! tylko nie wiem
                                  jak to zrobić sad
                                  • mimi282 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 13:52
                                    ja powoli zbliżam sie do 30, i mam nadzieję że przed 30mi sie uda!!! co ja
                                    gadam! Nam sie uda!!!!!!!
                                    • jola733 Re: chce być w ciąży!!!!!! i.....nie moge :-( 25.04.06, 13:58
                                      Musi!!!!!!!!! dosyć czekania! smilejutro ide do gin.( 7 dzień cyklu)ciekawa
                                      jestem czy będzie już widać jakiś pęcherzyk?może to w końcu będzie ten z
                                      którego coś się " wykluje"?
    • karkarkar ja też chcę!!!! 25.04.06, 10:53
      Ale to nie jest takie proste. Ciąża to jedyna rzecz, której zazdroszczę innym
      kobietom. Nie tego, że już maja dzieci, ale tego czasu oczekiwania na
      maleństwo.
      • pwalewska Re: ja też chcę!!!! 25.04.06, 17:22
        nooo, ja też słyszałam, że ciąża to niezwykły stan...i chyba wiem, o czym
        mówisz!moja przyjaciółka i moja siostra zaraz po urodzeniu żałowały że nie są
        już w ciąży i chciały następnej.
        cholera, ja też chcę być w ciąży!!!!!!
        • edyta805 Re: ja też chcę!!!! 25.04.06, 22:09
          Ja też chcę i to bardzo!!! U nas - podobno - największym problemem jest PCO,
          Pionowe tyłowzgięcie i do tego ostatnio wybadali mi chlamydię, leleczyłam sie i
          czekam na kolejne wyniki. Mam nadzieje że w końcu sie uda!!! Trzymam kciuki za
          nas wszystkie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka