Dodaj do ulubionych

luteina a mozliwosc zajscia w ciaze

26.04.06, 11:50
Mam stwierdzony zespol policystycznych jajnikow. W tym roku chcialabym zajsc
w ciaze - wierze ze mi sie uda. Do momentu podjecia decyzji lekarka kazala mi
brac luteine. Problem w tym iz po luteinie okres wystepuje mi bardzo roznie -
za pierwszym razem czekalam na okres 2 dni, a ostatnio az 10. Zastanawiam sie
czy gdybym zaszla w ciaze biorac luteine to czy okres by wystapil czy tez
nie. Teraz znowu czekam na okres, minelo 11 dni i nic. Luteina okres wywoluje
sztucznie i nie mam pojecia jak interpretowac brak okresu - czy ciaza jest
mozliwa czy tez nie.
Obserwuj wątek
    • akinom74 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 26.04.06, 12:11
      Luteina nie wywołuje @, tylko odstawienie luteiny wywołuje @.
      Luteina to progesteron i podaje się ja na podtrzymanie ciąży, można też brać na
      wyregulowanie cyklu. Poczytaj ulotkę. Tak więc jeżeli jesteś w ciąży to tę
      luteinę stosuj.
      • aluka25 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 28.04.06, 15:06
        Ja mam brać luteine od 15 od 24 dc. W pierwszym cyklu okres dostałam po 22
        dniach, w drugim po 20, a więc w trakcie brania. Miała mi wyregulowac cykl a tu
        takie cuda.....
    • luccy1 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 26.04.06, 13:38
      Mnie lekarz powiedzial ze nie powinno sie brac luteiny bo niszczy ona komorki
      jajowe Chyba ze juz wie sie na 100% ze jest ciaza to dopiero wtedy na wypadek
      gdyby nie bylo wystarczajacej ilosi progesteronu Ja tez mam pco(s) i dawni moi
      lekarze tez przepisywali luteine ale to jest blad - dawniej tak ich uczyli A
      moj obecny lekarz jest na prawde swietny i jezdzi co chwila na jakies szkolenia
      i ma najnowsza wiedze I powiedzial mi tez ze naprawde rzadko sie zdarza by z pco
      (s) nie dalo sie wygrac Tak ze wierze ze i tobie i mnie sie uda Ja jestem w
      1cyklu z clo i czekam na efekty - dzis 12d.c
      • tymonka30 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 26.04.06, 14:38
        No a co innego zrobić jak @ co pół rokusad Do śmierci bym nie zaszła w ciążę.
    • tymonka30 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 26.04.06, 14:37
      Oczywiście, że ciąża jest możliwa! Zrób test, może akurat wyjdzie a jeśli nie
      to pewnie lada dzień pojawi się @. U mnie też ten okres się różnie pojawia.
      • iwcia777 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 28.04.06, 12:46
        luccy1: a skad jestes i kto jest tym Twoim wspanialym lekarzem. Podziel sie tym
        z nami. Ja jestem z Poznania, tez mam PCO(S). dzieki za info.
        • luccy1 do iwcia777 28.04.06, 13:07
          hej,
          jestem z okolic Krakowa Leczylam sie juz u 4 lekarzy a teraz ten jest piaty i
          jako jedyny nie przedstawia problemu pco(s) jako cos strasznego i nie do
          przejscia Mam nadzieje ze w tym cyklu uda mi sie zaciazyc - jest to moj 1wszy
          cykl z clo Dzis jest 14d.c. i zauwazylam sluz i mysle ze to ten wlasciwy bo
          wczoraj nie bylo przytulania wiec nie powinno byc zadnych pozostalosci obym
          tylko nie przegapila
          trzymajcie kciuki
          • iwcia777 Re: do iwcia777 28.04.06, 16:24
            hej luccy1,
            trzymam kciuki. Ja moge ci tylko powiedziec ze na mnie clo nie dzialalo do
            momentu laparoskopii. Po laparo ktora mialam w pazdzierniku, w cyklu
            styczniowym, tez stymulowanym clo, udalo mi sie zajs w ciaze. Niestety moja
            radosc nie trwala dlugo, bo 14 lutego, w 6 tyg. poronilam samoistnie. ale Tobie
            napewno sie uda smile
            • luccy1 Re: do iwcia777 02.05.06, 08:19
              wiesz, nie wiem jak to bedzie ale dostalam jakiejs infekcji Nie wiem czy to
              przez badanie szyjki czy termometr czy co ale dzis ide do lekarza Tez nie wiem
              co z jajnikami , moze mam jakies torbiele, w kazdym razie skoku nie bylo a ta
              infekcja sie nasila Najgorsze to to ze nie jestem w polsce i wygadaj sie
              obcojezycznemu lekarzowi i to nie ginekologowi a lekarzowi 1go kontaktu -
              dziwne to Ale czuje ze musze zrobic usg bo coraz bardziej mam dol brzucha
              napuchniety
    • anula302 Re: luteina a mozliwosc zajscia w ciaze 02.05.06, 08:16
      Witam!Ja przez 3 cykle zazywałam luteinę od 16 dc do 25 dc,starałam się takze w
      tym czasie zajść w ciąże, ale niestety nie udało się.Też się zastanawiałam czy
      czy to nie wpływ luteiny jest tego powodem,bo tak naprawdę nigdy nie miałam
      robionego monitoringu i nie wiem kiedy dokładnie mam owulację.Ja w pierwszym
      cyklu z luteiną na @ czekałam 3 dni a w 2 i 3 cyklu tylko 1 dzień.Dzis mam 3 dc
      i naszczęście już nie bedę musiała zażywać luteiny takze zobaczymy czy w tym
      cyklu się uda zajść w ciąże.Życzę powodzenia Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka