Dodaj do ulubionych

Majowe inseminacje

• moni27 Do majorka79 19.05.06, 08:26
      Mamy takie same cykle. W tamtym miesiącu miałyśmy w tym samym czasie owu i
      teraz w tym samym dniu dostałyśmy @ (wczoraj). Masz jakieś plany na ten
      miesiąc? Będziesz robić kolejną IUI? Ja dałam sobie spokój. Muszę odpocząć.
      • majorka79 Re: Do moni27 19.05.06, 09:55
        Moni!
        i wiek chyba ten sam o ile dobrze wnioskuję z nickasmile

Tak, mam plan na ten misiąc. dziś ide do gina sprawdzić czy mogę robić kolejną
        IUI w tym cyklu. jesli okazałoby się, że nie, to przede mną hsg. A jeśli tak,to
        pewnie załapię się jeszcze na majową IUIsmile
        A co u Was? poprawiacie nasionka? Do kiedy masz dostęp do Internetu (bo pisałaś
        chyba,że wrótce nie będziesz miała)?
    • majorka79 nie będzie IUI w maju:( 19.05.06, 16:11
      wróciłam od lekarza. nie będzie IUI w tym cyklu, bo mam torbiel, niedużą, ale
      jednaksad(((((((( czyli nie wszystko popękało... mam miesiąc odpoczynku.
      w przyszlym tygodniu zrobię posiew i jeśli nie będzie żadnych bakterii, to w
      następny piątek HSG.
      jednak nie opuszczę Was ani na chwilę i trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny
      z majowej listy.
      justy11 czekamy na wieści jutro!!!
      • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 19.05.06, 16:35
        Majorka nie przejmuj sie.Uporasz sie z torbiela i w czerwcu czeka cie 2
        (udana!!!) inseminacja.Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny, dobrze ze
        jest to forum...Nikt tak nie zrozumie i pocieszy jak wy...Buziaczki
      • klusqa majorka 19.05.06, 20:05
        W takim razie już jesteśmy dwie na listę czerwcową!
      • szyszka39 Re: nie będzie IUI w maju:( 20.05.06, 09:36
        Czyli bedzie trzeba załorzyć wątek czerwcowe IUI, moze też sobie troche
        psychicznie odpoczniesz- tak jak ja. Na razie mi słuzy, pozdrawiam i glowa do
        gory!
    • moni27 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 08:42
      Majorka lat mam 29 sad. 27 miałam jak zaczełam pisywać na tym forum.
      A dostęp do netu mam jescze trzy tygodnie sad((((((((.
      Co do nasionek to mąż łyka tylko mace innych witamin nie łyka bo się żle po
      nich czuje. Miał przepisany antybiotyk ale też nie ma ochoty tego brać. Ja już
      nie nalegam. Poprostu niech się dzieje co chce...
      i tak jest tylko coraz gorzej...
      • majorka79 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 10:41
        kochane dziewczynki!
        jak fajnie, że jesteście. Pewnie, że zalożymy wątek czerwcowe IUI, a co, nie
        poddamy się tak łatwo!!! brawo klusqa za decyzję! szyszka, a ty myślisz, że
        dołączysz do nas?
        moni27, nie smuć się, co do twojego M., to spróbuj go jakoś nakłonić to
        przyjmowania leków. a juz na pewno powinien łykać ten antybiotyk, skoro lekarz
        przepisał. przecież samo się nie zrobi, trzeba dopomóc szczęściu w naszych
        przypadkach. porozmawiaj z nim spokojnie, łykanie leków nic nie boli. trzymam
        za Was kciuki.
        kurcze, justy11 się nie odzywa, czyżby u niej też nic nie wyszło??? o nie, nie
        uwierzę, póki nie napisze.
        • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 21:25
          Pewnie że bedziemy probować, o ile tylko bedziemy mogli. M. ma od pon. jezdzic
          na ta mate magnetyczna, mam nadzieje ze po niej jakosc plemniczków się poprawi.
          Jak przyjedzie z pierwszej wizyty to moze ebdziemy wiedziec cos wiecej -jak to
          sie dokladnie nazywa. Moze i ktorejs z was sie to przyda. Juz sie nie moge
          doczekac @, powinna sie pojawic ostatniego , czyli kolo 11.06 druga
          IUI.Pozdrowionka.
          • danik1 Szyszka39 21.05.06, 11:53
            szyszka39 napisała:

> Pewnie że bedziemy probować, o ile tylko bedziemy mogli. M. ma od pon. jezdzic
            > na ta mate magnetyczna, mam nadzieje ze po niej jakosc plemniczków się
            poprawi.
            > Jak przyjedzie z pierwszej wizyty to moze ebdziemy wiedziec cos wiecej -jak to
            > sie dokladnie nazywa. Moze i ktorejs z was sie to przyda. Juz sie nie moge
            > doczekac @, powinna sie pojawic ostatniego , czyli kolo 11.06 druga
            > IUI.Pozdrowionka.

Czy mozesz mi napisac cos wiecej na temat tej maty. Mam kolezanke ktorej maz ma
            tragiczne wyniki i ona wlasnie szuka informacji na temat tej maty ale niczego
            nie moze znalezc. Prosze podaj mi wszystkie mozliwe linki do wiadomosci o tej
            mapie i napisz jak zle wyniki mial Twoj maz. Z gory bardzo Ci dziekuje!!! smile
            • parma33 Re: Szyszka39 21.05.06, 12:17
              witam chciałam dołączyć do waszej listy bo również w maju mam
              inseminację.Będzie pierwszą a wypadnie ok23-25, o tym zadecyduje moj gin.
              Jestem po stymulacji tamoxifenem.
              • kasiaaa85 Re: parma33 21.05.06, 12:37
                Witamy cie serdecznie!!!
              • majorka79 Re: parma33 21.05.06, 19:08
                witamy Cię serdecznie!
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 17:25
      więc u mnie jest tak - zrobiłam test rano i po upływie jakieś pół godziny wyszła
      cienka czerwona kreska ale czego nie wyszła od razu ?tego nie wiem , od wczoraj
      mam plamienia bardzo małe, byłam dzisiaj u gina kazał powtórzyć jeszcze jutro
      test rano i w poniedziełaek narazie z tego nie wiem nic. Czekam do jutra
    • moni27 justy 20.05.06, 18:47
      trzymam kciuki baaaaardzo mocno za Ciebie. Daj znać jak wyszedł ten test jutro.
      • kasiaaa85 Re: justy 20.05.06, 19:57
        Ja rowniez trzymam kciuki!!!
        • majorka79 Re: justy 21.05.06, 09:33
          juty11 kochana, o rany, trzymam kciuki, oby to było to!!!!
          dawaj znać co i jak. A może betę z krwi zrób, będzie pewniejsz niż sikańce?
          przy takich niepewnych wynikach testu warto zrobić betę.
          pozdrawiam cię cieplo
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 15:01
      zrobiłam test po ok. 6 minutach wyszła taka jaśniutka
      kreseczka, jutro ide zrobić bete i wszystko bedzie jasna. dzięki i pozdrawiam
      • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 15:29
        Trzymam kciuki! Jak wyjdzie test z bety ok to idz do gina moze ci jakas
        luteinke kaze brac, lepiej dmuchac na zimne. Pozdawiam i zycze dobrych
        wynikow!smile))
      • otylkaa trzymam kciuki Justy 11!!!!!!!! 22.05.06, 07:17
        Przez weekend nie miałam dostępu do netu - dziś siadam rano do kompa i
        proszę.... A mówiłam , że 10 dni to zawcześnie! Trzymam kciukasy! Daj znać co
        tam słychać, bo trymam kciuki i nie moge pracowac wink)) i jak tam wizyta u C.!
    • gosiasz0 wczoraj miałam inseminację 21.05.06, 17:57
      Wczoraj miałam inseminację. Dzisiaj do południa bolał mnie dół brzucha. teraz
      już lepiej. Dzisiaj wieczorem mam wziąść pierwszą luteinę. ( 4x1)
      Gin kazał mi zrobić test 3 czerwca. Wierzę, że się uda . Pozdrawiam .
    • majorka79 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 19:06
      cześć dziewczyny!
      nudzi mi się więc uaktualnię naszą listę

Na początek pechowe majowe IUIówki:
      1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, teraz
      odpoczynek i w czerwcu drugie podejście
      2. moni27 - pierwsza IUI miała się odbyć 2.05, ale M. musi najpierw podleczyć
      chłopaków
      3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, czekamy
      na wyniki męża i decyzję co dalej
      4. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się w maju, pracują nad nasionkami
      i w czerwcu do dzieła!
      5. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudanasad
      6. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudanasad
      7. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana, kolejne podjeście w czerwcu

A teraz reszta Majówek:
      8. justy11 - IUI odbyła się 6.05, blada krecha 20 i 21.05, jutro beta, już
      nieśmiało się cieszymysmilei gratulujemy zaciskając
      kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05 - chyba jutro testujesz, co?smile
      10. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. czekamy na
      wynik
      11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05, test już 25-
      26.05
      12. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05
      13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05
      14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05
      15. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, testuje 3.06
      16. frestre - druga IUI się odbyła, test 30.05
      17. marganda - IUI ok. 20-21.05
      18. kasiksa - IUI ok. weekendu 20-21.05
      19. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05
      20. anik771 - IUI pod koniec maja
      21. lwiczka_s - IUI pod koniec maja. Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s?
      22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05
      23. parma33 - pierwsza IUI ok. 23-25.05

Trzymam kciuki drogie koleżanki!!!
      • marganda Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 22:47
        IUI bylo dzisiaj, jutro drugie. Testowanie 4 czerwca.
      • klusqa Majorka 24.05.06, 09:21
        Rozmawiałam z lekarzem - nie będzie więcej IUI, tylko in vitro.
        • otylkaa Re: Majorka 24.05.06, 09:41
          klusqa co było podstawa tej decyzji, jesteś dopiero po drugiej IUI?
          • klusqa Re: Majorka 24.05.06, 11:11
            Wysokie FSH, świadczące, z największą dozą prawdopodobieństwa, o wygasającej
            rezerwie jajnikowej, więc szkoda czasu na kolejne IUI. Tym bardziej, że nie
            wiadomo, jak szybko będę mogła mieć in vitro.
            • majorka79 Re: Majorka 25.05.06, 17:40
              klusqa!
              skoro takie są zalecenia lekarza, więc pewnie wie co robi. trzymam kciuki i
              powodzenia!!!
    • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 21:05
      Witajcie dziewczyny!
      Właśnie przeczytałam listę uaktualnioną przez Majorkę. Rzeczywiście powinnam
      jutro testowac, ale u mnie sprawa wygląda tak, że od 25 dc lekko plamię ( dziś
      27 dc)i nawet zrobiłam sobie przerwę z luteiną. Pewno jutro dostanę @. Chyba
      nie ma sensu robic testu, ani bety. Szkoda gadac. Druga iui poszła się ...
      • majorka79 bozusia 21.05.06, 22:35
        zaraz na Ciebie nakrzyczę!!!plamienia o niczym nie świadczą ani niczego nie
        przesądzają. jutro 14 dzień po IUI, marsz po test!!! trzymam kciuki z całej
        siły. powodzenia i daj znać.paaa
        • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 22:43
          Dziewczyny powoli trace nadzieje sad(( dzis jest 7 dzien po IUI a mnie
          pobolewaja jajniki sad((
          • danik1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 23:08
            kasiaaa85 napisała:

> Dziewczyny powoli trace nadzieje sad(( dzis jest 7 dzien po IUI a mnie
            > pobolewaja jajniki sad((

Ale to przeciez nie znaczy ze sie nie udalo. To jest normalne. Mnie zaraz po
            iui chyba ze trzy dni kluly jajniki.
            Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!
            • danik1 Szyszka co z ta mata magnetyczna?????????????????? 21.05.06, 23:09
              jw.
              • szyszka39 Re: Szyszka co z ta mata magnetyczna????????????? 22.05.06, 09:11
                Nic sie w necie nie doszukalam, dzisiaj m. jedzie na ten zabieg to poprosze
                zeby sie czegos wiecej dowiedzial, moze jakas konkretna nazwe tej maty. Tylko
                musicie poczekac do wieczorka bo teraz jest w pracy-pojedzie
                popoludniu.Pozdrowionka
                • danik1 Re: Szyszka co z ta mata magnetyczna????????????? 22.05.06, 12:00
                  szyszka39 napisała:

> Nic sie w necie nie doszukalam, dzisiaj m. jedzie na ten zabieg to poprosze
                  > zeby sie czegos wiecej dowiedzial, moze jakas konkretna nazwe tej maty. Tylko
                  > musicie poczekac do wieczorka bo teraz jest w pracy-pojedzie
                  > popoludniu.Pozdrowionka

Ok. Dzieki. Bede czekala.
        • bozusia1 jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 09:24
          Przyznaję się, że nie zrobiłam dziś testu (dzisiaj 28 dc), nadal lekko plamię.
          Może powinnam zrobic jutro skoro na testach piszą, żeby robic je w dniu
          spodziewanej miesiączki, a ja mam 28-dniowe cykle. Już sama nie wiem. Miałam
          się nie stresowac, bo ułożyłam sobie plan, którego zamierzałam się trzymac, a
          tu kompletnie się posypałam. Nie przyznałam się mojemu M do plamień, tylko się
          od niego odsunęłam. W rezultacie prawie z nim nie gadam, a weekend spędzilismy
          oddzielnie.Co ja w ogóle wyprawiam....
          • otylkaa Re: jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 09:45
            Bozusia1 marsz do łazienki na test i przestań świrować, bo stres może być
            szkodliwy w tym stanie wink)))
            Raz kozie śmierć (łatwo mówić - przypomnij mi o tym w piątek) - troche odwagi !
            trzymam kciouki i melduj szybko!!!!!!!!!!
          • majorka79 Re: jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 10:03
            nie wiem co ty wyprawiasz. to już najwyższy czas - 14 dni po IUI. wynik jest
            wiarygodny. ostatnio jedna dziewczyna na forum plamiła w okresie @, ale @
            nieprzyszla i jest w ciąży. marsz do łazienki!!!!

kasiaaaa85, a ty się nie stresuj moja droga, wytrzymaj jeszcze tydzień, ten ból
            o niczym nie świadczy. spokojnie!!! TRZYMAJ SIEsmile
            • bozusia1 No i zrobiłam... 22.05.06, 11:19
              No i zrobiłam. Czekałam i czekałam, ale NIC się nie pokazało. Ani jedna krecha,
              czyli wynik nieważny i zalecają powtórzenie.Co mi radzicie? Może nie bawic się
              w testy i jechac na betę? Tylko, że jak zrobię ją dzisiaj, to wynik jutro
              dopiero, a wmiędzyczasie dostanę pewnie @...
              • otylkaa Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:23
                dla pewności możnaby zrobić, ale jak wynik jutro, to zrób rano i na to samo
                wyjdzie.
                Spróbuj - popatrz na justy11 - też test jej wyszedł negatywny, a parę dni
                później różowa kreseczka i teraz czekamy na potwierdzenie bety...
                Głowa do góry, jak nie teraz to w czerwcu - będzie nas napewno dużo wink))))))))
                • kasiaaa85 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:26
                  Zrob bete bedziesz pewna na 100%.Bo z tym i testami to jest roznie.Trzymam
                  kciuki.
                  • bozusia1 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:38
                    Jeśli do jutra nie dostanę @, to jadę na betę, bo chyba zwariuję od tego
                    czekania. A miałam się nie nakręcac! Dziewczyny, jak to zrobic, żeby nie myślec
                    i się nie zadręczac????
                    • kasiaaa85 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 12:02
                      Powiem ci moja droga ze chyba nie ma na to recepty.Ja tez mialam sie nie
                      nakrecac,mialam nie mysle ale sie nie da.Jakos trzeba wytrzymac smile))
                    • danik1 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 12:05
                      bozusia1 napisała:

> chyba zwariuję od tego
                      > czekania. A miałam się nie nakręcac! Dziewczyny, jak to zrobic, żeby nie
                      myślec
                      >
                      > i się nie zadręczac????

No wlasnie jak??????????????
                      • szyszka39 Mata magnetyczna 22.05.06, 20:55
                        www.neovita.pl/bemer3000/index.htm
                        Wysyłam wam linka, poczytajcie i same ocencie. M. spisal sie na medal- zrobil mi
                        nawet zdjecia ( powiedziałam ze dziewczyny z forum potrzebuja konkretow)mowi ze
                        trzeba na to jezdzic okolo 1 miesiaca zeby byl efekt,mam nadzieje ze to cos
                        pomoze. Ile za to zapłacimy?-jeszcze nie wiem gin powiedzial ze na koncu sie
                        rozliczymy?smile) hihi tak to z facetami jest a m. sie nie dopytywalwink Pozdrawiam
    • otylkaa Jak tam testowanie??? 23.05.06, 08:12
      Dziewczyny , co z Wami jak tam wyniki - kilka powinno w tym czasie testować.

Ja czekam do piatku - wtedy testuję i ewentualnie beta - niezły dzień matki
      się szykuje - albo łzy lbo radość (ale czuje, że to pierwsze ;-((). Czekałabym
      dłuzej, ale musze odstawić duphaston.
      • bozusia1 Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:42
        Ja nie musiałam testowac, ani nie pojechałam na betę. Wczoraj przyszła @.
        Właściwie wiedziałam, że się nie uda, bo od kilku tygodni brak mi juz wiary w
        powodzenie, ale popłakac sobie musiałam sad(
        • majorka79 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:49
          bozusiu1, strasznie mi przykrosad wiem co czujesz...
          jeśli mogę coś poradzić kochana, to spróbuj nie oglądać się wstecz, nie
          rozpatrywać: dlaczego itd., tylko skupić się na tym co będzie, jaki jest dalszy
          plan. mi to pomogło. postanowiłam po prostu dalej intensywnie działać.
          to była twoja druga IUI, tak? miałaś robione hsg lub laparo? co było wskazaniem
          do IUI?
          nie martw się, zostań z nami. pozdrawiam cieplutko
        • otylkaa Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:50
          wiem, że ci bardzo cięzko (ja też tracę nadzieję), ale miejmy nadzieję, że dla
          nas kiedyś zaswieci słonko. Ściskam Cie mocno !
          • bozusia1 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:59
            Dziekuję wam dziewczyny za wsparcie. Tak, to była moja druga iui, z tym, że
            pierwszą miałam pół roku temu, potem zmieniłam klinikę. W ubiegłym roku w lutym
            miałam hsg, które wykazało drożne jajowody. U męża nasienie rewelacyjne -
            powtarzam słowa gina, a u mnie wrogośc śluzu, o której dowiedzielismy się
            niedawno i wyjasniło się, dlaczego nie udawało się naturalnie. Jeszcze trochę
            się posmucę i zaraz się pozbieram. Bo przecież mam plan: następną iui i potem
            już in vitro.
            • majorka79 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 09:29
              bozusiu, to mamy podobną sytuację, u nas wszystko extra, tylko wrogi śluzsad ale
              nie mialam jeszcze hsg. a plan podobny - jakby IUI się nie udawały do lutego,
              to in vitro.
              pozdrawiam cie
            • kasiaaa85 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 09:29
              Bozusia przytulam cie mocno sad((
    • pajda Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 08:56
      Moją juz czwarta iui będę mieć w czwartek 25 maja - brałam menopur (sama
      robiłam sobie zastrzyki !!) jutro biore pregnyl 10000 j., a po iui przez 14 dni
      duphaston ... I mam nadzieję, ze to moja ostatnia iui !!
      • otylkaa Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 09:02
        To trzymamy kciuki!!!!
    • gosiasz0 najgorsze jest czekanie..... 23.05.06, 10:32
      Najdłuższe 2 tygodnie przed nami. Po inseminacji mam zrobić test 3 czerwca.
      Pozdrawiam Was wszystkie.
      • morusia podchodze dziś 23.05.06, 11:25
        do IUI, więc jeszcze "majówka". Pozdrawiam
        • majorka79 Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:31
          morusiu trzymamy kciuki moooooocno.

dziewczyny, a ja w piątek 26.05 idę na hsg. przynajmniej to będzie z głowy. brrr
          • otylkaa Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:40
            Trzymam za Was Kciuki!!!!!!!!! Tylko jak ja będe pracować wink
            • majorka79 Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:46
              otylkaa ty nie będziesz pracować, tylko testować!smile i jak ja będę siedzieć w
              piątek na fotelu hsg to ty już będziesz po teściku. jeszcze tylko 3 dni!
              ciekawe jak beta justy11? jestem dobrej myśli.
              trzymajcie sie dziewczynki, uzupełnię wkrótce listę, ale zaczekam chyba na
              otylkę, co by wyniki na liście nie były tak ponure jak dotychczassmile

PS. a tak w ogóle to niezłego mam pietra przed tym hsg, ale sobie tłumaczę, że
              nie ja jedna to przechodzę i wszyscy przeżywająsmile
              • otylkaa Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:55
                To sie jeszcze okaże, czy masz po co czekać z tą listą wink)) Swoją drogą niezły
                nam się szykuje dzień matki!
                Co do Justy11 też co chwilę sprawdzam forum, ale ona ma wynik bety dopiero
                jutro - Boże jak ona to wytrzymuje ( zdrugiej strony jak siakniec z dnia na
                dzień był co raz mocniejszy to chyba może byc spokojna)!

A decyzja o hsg była Twoja czy lekarz ci już zalecił?
                • majorka79 Re: podchodze dziś 25.05.06, 17:44
                  lekarz mi zasugerował, wlaściwie dwóch lekarzy. a że mam cykl "odpoczynkowy" to
                  zrobię, co mi tamsmile
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 12:00
      Jutro po 16 odbieram wynik. A jeżeli chodzi o hsg ja miałam to napawdę bardzo
      nie jest bolesne. Oczywiście w zaleznosci od progu bólowego ale źle nie było,
      bardziej bałam się dwóch laparoskopii szczególnie usypiania do nic. Ale
      wszystko jakos przeszło.
      • otylkaa Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 12:01
        justy a gdzie robiłaś HSG?
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 12:30
      hsg robiłam w tamtym roku w szpitalu MSW chodziałam wtedy do lekarza -
      Janickiego, ale leczył okropnie moja wiedza była wieksza od niego i brał
      pieniadze za wszystko miałam dosc, bo stałam w miejscu
      • morusia juz po IUI 23.05.06, 20:21
        całkiem dobre wyniki - 15 mln chłopaków po "odcedzeniu" smile - poprzednio było 8,
        pęcherzyk 23 mm (niepęknięty) endo 10. Teraz czekam.
        • otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 08:39
          To teraz trzymamy kciukiwink)) Dwa tygodnie szybko miną - musisz sie tylko czymś
          zająć wink))
          • szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 09:45
            cześć dziewczyny ja miałam robioną IUI 16 maja ale nie mogłam wytrzymać i
            pierwszy test zrobiłam sobie już 23.05 i oczywiście wyszedł negatywny, chyba
            się nie udało a może za wcześnie go zrobiłam i nie ma jeszcze żadnych
            parametrów w moczu ale straciłam nadzieję że się udało nić mnie nie boli ani
            piersi czasami coś zaboli w okolicy jajników czekam
            • otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 09:52
              szkrabek78 - i po co sie tak śpieszysz??? Nie wiem czy znasz historię Justy11 -
              zrobiła test 10 dnia po IUI i wynik oczywiście był negatywny. W 13 dniu po
              zrobiła sikańca jeszcze raz - wyszła lekko różowa kreska (po 30 min), przez dwa
              kolejne dni test był coraz mocniejszy i dziś czekamy już tylko na potwierdzenie
              bety p południu!!! Pośpiech nie zawsze jest dobry... Głowa do góry i powtórz
              test za pare dni. powodzenia
              • szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 09:57
                tak tak próbuje nie zwarjować ale jestem dość niecierpliwą osobą a jeszcze jak
                się czyta posty że dziewczyną bolą piersi lub mają inne objawy a ja nic to
                przychodzi chęć na sprawdzenie ale teraz poczekam i zrobię test około weekendu
                chociaż boję sie że będzie negatywny a tak się poświęciłam w tym cyklu bo
                robiłam HSG i zaraz po tym była IUI poczekamy zobaczymy
                • otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 10:00
                  ja też testuje w piatek, ale jakoś nieśpiesznie mi...pewnie też boję się
                  wyniku! Wsłuchuję sie tak jak t w swój organizm- i nic - no może trochę czuje
                  dyskomfort w dole brzucha i mam piersi w większym rozmiarze niz zwykle wink).
                  ale to podejrzewam wpływ duphastonu ;-((
                  Trudno, co ma być to będzie...
                  • szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 10:02
                    dokładnie trzeba być dobrej myśli a jak nie to próbować dalej bo co innego nam
                    zostaje tylko walczyć dalej trzymam i za ciebie kciuki aby wyszły dwie kreski
    • anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 09:46
      Witam wszystkie majowe iui-wiczki smile
      melduję ze jestem po iui - miałam wczoraj wieczorem na 2 niepęknięte
      pęcherzyki. Jutro ide na sprawdzenie czy pęcherzyki pękły (mam nadzieję że tak
      bo niestety nie zawsze mi pękaja). Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!
      Anik
      • otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 09:53
        Witam i trzymam kciuki! Śledziłam twoją historie na innych wątkach i dziś rano
        szukalam info! Teraz tylko 14 dni i... wink))
        • anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:07
          Dzięki Otylkaa smilemartwię się tylko o te pęknięcie - żeby pękły bo nie zawsze
          mi pękają i robią się torbiele. Chyba pobiegam po schodach w biurze hihihi! i
          powiedzą ludzie ze zwariowałam smile
          • otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:11
            Zawsze jeszcze możesz podźwigać parę segregatorów, posprzątać w szafkach i
            zabawić sie w kuriera dla wszystkich, a jak nie to po pracy M. w obroty...
            tylko porządne wink))
            • anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:38
              No smile dobry pomysł z segregatorami! Otylko, a Ty już po czy przed iui? bo
              jakoś nie doczytałam, bardzo duży ten wątek smile
              • otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:41
                Jestem juz po. 13 maj bylała moja pierwsz IUi na cylku naturalnym, na peknięty
                pęcherzyk, a testuje w piątek, ale jakoś bez przekonania ...

Kiedyś i nam sie uda!
      • morusia Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 13:00
        no to idziemy łeb w łeb smile ja też wczoraj, też na niepęknięty (1) i też jutro
        usg sprawdzające. 3mam kciuki!
    • anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 13:29
      Otylkoo - ja też mam duży dystans do tego bo kolejny zawód bardzo boli - to już
      moja 3 iui (jedna z nich zupełnie niemiarodajna bo nie pękły pęcherzyki).
      Koniecznie daj znać jak zatestujesz smile trzymam kciuki smile

Morusia - również trzymam kciuki! Będziemy razem testować. A gdzie miałaś iui?
      skąd jestes? ja miałam w novum.
      Pozdr, Anik
    • justy11 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 18:29
      Odebrałam wyniki bety 320 jestem w ciąży udało się hura. To była moja pierwsza iui.
      • szyszka39 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 18:33
        Oj chyba jestem pierwsza kt Ci
        pogratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo bardzo sie
        ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymaj sie cieplutko!!!!!!!!!!! Ogromne
        gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • gosiasz0 serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 19:43
        kibicował Ci i innym dziewczynom. Ja testuję 3 czerwca. trzymaj
        kciuki.Pozdrawiam
        • otylkaa Re: serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 19:47
          A NIE MÓWIŁAM NIEDOWIARKU?!!! Szczere gratulacje! Może fluidek zawędruje i do
          mnie - w końcu to samo miasto!!!!!
          • parma33 Re: serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 22:26
            ja również bardzo się cieszę, że Ci się udało wielkie gratulacje.Ja dzisiaj
            miałam pierwszą inseminację na niepęknięty a teraz czekam, tzn nie całkiem
            czekam mam rówież pobiegać po schodach albo umyć podłogęsmile no i oczywiście
            przytulanki
            • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 12:01
              Dziewczyny mam takie pytanko:inseminacje mialam jak wiecie 14 maja(niedziela) i
              zastanawiam sie czy jutro zrobic bete??Czy nie bedzie za wczesnie??Bo miala 13
              maja(sobota) podany pregnyl.Poradzcie mi prosze.
              • morusia Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 16:18
                pęcherzyk pękł - dziś było usg - dwa dni po IUI - w Provicie w Katowcach, teraz
                już tylko czekanie.........
              • majorka79 kasiaaa85 25.05.06, 17:48
                kasiaaa85 wydaje mi się, że jutro beta już powinna wyjść, z testem sikanym
                zaczekalabym do niedzieli. a może lepiej zrób betę w sobotę?
    • majorka79 Nowa lista 25.05.06, 18:03
      dzien dobry majówkismile
      nie bylo mnie tu 2 dni, a proszę, proszę, ile dobrych wieści na forum. Wielkie
      gratulacje dla szczęściary justy11!!!!

Robię porządek z listą:

1. justy11 - pierwsza IUI odbyła się 6.05 i już wiemy, że się UDAŁO!!!! oby to
      był szczęśliwy początek i aby od teraz było więcej takich wieści!

2. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, teraz
      odpoczynek i w czerwcu drugie podejście
      3. moni27 - pierwsza IUI miała się odbyć 2.05, ale niedoszła do skutku
      4. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, co u
      Ciebie julitko?
      5. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się w maju, pracują nad nasionkami
      i w czerwcu do dzieła!
      6. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudanasad
      7. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudanasad
      8. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana, w planach in vitro
      9. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05, niestety nieudanasad

10. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05, test lada
      moment
      11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05, test już jutro!

12. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05. Co u Ciebie karkarkar??????
      13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05
      14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05
      15. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, testuje 3.06
      16. frestre - po drugiej IUI test 30.05
      17. marganda - IUI odbyła się 21-22.05, test 4.06
      18. kasiksa - V IUI ok. weekendu 20-21.05
      19. anik771 - trzecia IUI odbyła się 23.05
      20. pajda - czwarta IUI 25.05
      21. szkrabek78 - IUI odbyła się 16.05
      22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23.05
      23. parma33 - pierwsza IUI odbyła się 24.05

24. lwiczka_s - IUI miała być pod koniec maja. Masz dla nas jakieś wieści
      lwiczko_s?
      25. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05. co u Ciebie?

Trzymam kciuki drogie koleżanki!!!
      i czekamy jutro na dobre wieści od otylkaa i kasiaaa85smile
      • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 18:52
        Juz postanowilam:bete ide zrobic jutro.Mam nadzieje ze sie uda.Take piekne
        swieto jutro...i papiez przyjezdza do mojego miasta...Zapachnialo marzeniamismile))
        Trzymajcie kciuki.
        • majorka79 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 19:08
          trzymamy, trzymamy, mam dobre przeczucia co do Ciebiesmile
          • kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 20:12
            Majorka dziekuje za slowa otuchy.Oby Twoje przeczucia sie sprawdzily.Powiem wam
            ze dzisiejsza noc bedzie dlugaaaa.Byle do rana a pozniej juz zleci smile))
            • parma33 Re: Majowe inseminacje 26.05.06, 10:31
              Trzymam kciuki!!!!!
      • karkarkar no to piszę co u mnie :) 26.05.06, 09:24
        Co u mnie?
        A no nie za dobrze. Test zrobiłam 11 dnia po iui. Wyszła jedna kreska a po
        czasie pokazała się druga, blada (ale w/g ulotki i opinii dziewczyn na innym
        forum, odczytywanie testu po 10 minutach nie ma sensu bo wynik nie jest
        wiarygodny). Więc jedna krecha. Co prawda wczoraj kupiłam drugi test, ale dziś
        czuję się jak na @ (planowo powinna przyjść mniej wiecej jutro, pojutrze).
        Jednak póki @ nie przychodzi jest nadzieja. Pewnie już jutro zrobię powtórnie
        test (chyba, że już dziś się wredna @ pojawi).

Czy tylko justy11 się udało?
        • majorka79 Re: no to piszę co u mnie :) 26.05.06, 14:57
          trzymam kciuki, informuj nas. jak na mój gust, to jeszcze wszystko przed Tobą.
          powodzenia!!!!
          • karkarkar Re: no to piszę co u mnie :) 30.05.06, 11:22
            @ przyszła jak w zegarku. Ale mój dr ma nowy plan. Zaczynamy od początku z mega
            dawką clo.
      • klusqa Re: Nowa lista 26.05.06, 15:00
        Majorka, podziwiam pracę kronikarską smile
        • majorka79 Re: Nowa lista 26.05.06, 15:02
          smile))
          dzieki, nudzi mi sie, to sobie skrobiesmile a raczej kopiuje i tylko zmieniam co i
          jak u której z nassmile
          pozdrowionka
    • otylkaa dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 12:42
      beta hcg 0,02 - niestety...
      • kasiaaa85 Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 12:46
        Otylko bardzo mi przykro sad((
      • majorka79 Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 14:56
        otylkaa,
        przykro mi bardzosad rozumiem cię, bo przeszłam to samo. jeśli mogę coś
        poradzić, to nie rozmyślaj za dużo, tylko przygotuj dobie plan, co i kiedy
        robisz dalej, itd. Mi to pomogło.
        z tego co pamiętam, to mialaś IUI drugiego dnia po usg które pokazało 24 mm
        pęcherzyk. może to było za poźno? chyba najlepiej jest zdążyć przed owulacją.
        nie martw się kochana, trzymam kciuki za następne podjeście.

kasiaaa85 a co u Ciebie? ty też mialaś dziś iść na betę..

Ja z kolei miałam dziś hsg - w narkozie. WSZYSTKO DROŻNE, ufffff. przynajmniej
        to mam z glowy.
        nic nie czułam oczywiście, bo zasnęłam zaraz po zastrzyku. teraz lekko plamię i
        pobolewa mnie podbrzusze.

pozdrawiam was cieplutko w ten deszczowy dzień
      • klusqa Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 15:01
        Otylko, przykro mi bardzo. Głowa do góry!
        • szyszka39 Re: dzień matki nie dla mnie... 27.05.06, 10:05
          Nie martw sie Otylko,bedzie dobrze, dla mnie maj tez nie okazal sie szczesliwy,
          ale w czerwcu napewno sie uda!!!!
          • danik1 Re: dzień matki nie dla mnie... 27.05.06, 21:27
            Hej dziewczyny!!!
            Test zakupilam, ale niestety nie uzyje go w tym cyklu bo wlasnie dzisiaj
            przyszly plamienia ktore u mnie sa zwiastunem @. Jest gdzies watek czerwcowe
            iui??? Fajnie tak w grupie przeczekac te pelne niecierpliwosci i strachu dni.
            Mnie w tym cyklu czeka hsg!!!!!!!!!!!! sad(((((((
            • majorka79 Re: dzień matki nie dla mnie... 28.05.06, 09:08
              hej danik1
              plamienia jeszcze nie przesądzają niczego. justy11, której się udała pierwsza
              IUI też miała około terminu @ plamienia. i co? udało się! więc zaczekaj
              spokojnie i 14 dni po IUI zrób test.
              hsg się nie bój, ja miałam w tym cyklu, było całkiem OK.
              co do wątku czerwcowego, to jeszcze nie ma, ale jeśli tylko znajdzie się
              wystarczająca liczba chętnych to założymy. czekam na Was dziewczyny, bo ja się
              piszę na czerwiecsmile
              • otylkaa to zak\ladamy 28.05.06, 09:13
                nowy wątek - majorka 79 - czyń honory wink)) Tym razem musi być lepiej
                • majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:19
                  supersmile
                  czekamy na więcej chętnych!!!

otylkaa jak się masz? lepiej? we mnie wstąpiły nowe siły!!!
                  • otylkaa Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:24
                    podchodże - jak dobrze pójdzie - do 2 IUI gdzieś miedzy 7-10 czerwca na cyklu
                    naturalnym. Będę musił jechac do W-wy , bo w tym czasie będzie tam mój M. i mój
                    lekarz (ach ci faceci wink). Po drugiej IUI badanie drożności, albo
                    laparoskopia ;-(((. Powoli się zbieram - w piątek buteleczka wina, rochę sobie
                    poszlochałm i zbieram siły, bo co mamy zrobić... Jak widać jest nas już kilka ;-
                    )) Pozdrawiam
                    • bozusia1 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:59
                      Witajcie dziewczyny!
                      Nie odzywałam się ostatnio, bo musiałam się pozbierac po tej nieudanej iui.
                      Zbieram siły do dlaszego działania, w poniedziałek idę do gina i znowu walka.
                      Ale mam do Was małe pytanko. Z tego co przeczytałam, to niektóre z Was nie
                      robią sobie cyklu odpoczynkowego tylko od razu w następnym miesiącu przystępują
                      do kolejnej iui. Ja nigdy tak nie miałam. Zawsze po każdej stymulacji clo, a
                      później merionalem miałam miesiąc odpoczynku. Dlatego jestem trochę zdziwiniona
                      i zastanawiam się czy w moim przypadku też tak można. Oczywiście w pn zapytam
                      gina, ale mam nadzieję, że wypowiecie się na ten temat. Pozdrawiam.
                      • kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:35
                        Witam was moje drogie smile))
                        Alez jestem dzisiaj zla.Moj doktorek jest na urlopie, ja na dniach dostane @ i
                        powinnam jechac do lekarza po leki do stymulacji.Wczoraj dzwonilam caly dzien i
                        sie nie dodzwonilam.Dzisiaj sie dodzwonilam to pani w rejestracji mnie zrabala
                        ze mnie nie umowi na wtorek i juz bo nie ma juz miejsca i dlaczego tak pozno
                        dzwonie.Mowie jej ze bete robilam w patek a w sobote nie odbieraly telefonow.A
                        ona na to ze ja to nie interesuje.Wkurzylam sie i powiedzialm zeby mi podala nr
                        tel komorki do doktora.Powiedzcie dziweczyny co teraz mam zrobic??Przeciez
                        zaraz dostane @ i potrzebuje leki.Nie wiem czy dzwonic do tego doktora,chlopa 2
                        razy w zyciu na oczy widzialam(jest bardzo mily).Czy wypada dzwonic w
                        niedziele??Blagam doradzcie mi.
                        • otylkaa Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:39
                          Pewnie, ze dzwonic - jak leczysz się prywatnie i doktorek udostęnia kom. to
                          dzwoń - najwyżej nie odbierze jak nie będzie chciał lub mógł. Ja ze swoim
                          zawsze debatuję tel i sms - bez problemu!!!
                        • majorka79 Re: kasiaaa85 28.05.06, 10:42
                          kasiaaa85,
                          proponuję, żebyś nie dzwoniła do lekarza w niedzielę. zadzwoń jutro i powiedz
                          jak wygląda sprawa. poproś kobietę w rejestracji, żeby lekarz (jakikolwiek)
                          przyjął Cię na USG w 2-3 dc sprawdzić czy nie masz torbielek po poprzedniej
                          stymulacji. jesli nie masz to poproś przez tel. tego lekarza o to, żeby Ci
                          wypisał recepty. jesli jeszcze nie dostałaś @ to masz przecież jeszcze min. 3-4
                          dni do rozpoczęcia stymulacji.
                      • majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:38
                        otylkaa, trzymam kciuki, żeby poszlo zgodnie z planem. Winko to jest TO!smile,
                        tylko pamiętaj - czerwone, żadne inne!

bozusia! jeśli chodzi o IUI cykl po cyklu to jak najbardziej można, tylko jeśli
                        jest to IUI na cyklu stymulowanym to trzeba sprawdzić w 2-3 dc czy nie ma
                        torbieli, pozostałości po poprzedniej stymulacji. jeśli nie ma, to śmiało można
                        robić kolejną IUI. u mnie np. jest torbiel, więc muszę odczekać miesiąc i moja
                        IUI przypadnie w II połowie czerwca.
                        • kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:49
                          Dziewczyny lecze sie prywatnie w Provicie w Katowicach.A jestem z Czestochowy
                          wiec kawalek tez do nich mam.Doktor robil mi usg w 3 dniu po IUI i powiedzial
                          ze wszystko jest oki,pecherzyki popekaly.U mnie w miescie nie mam problemu bo
                          znajomy doktorek moze zrobic mi usg i przepisac leki ale musze najpierw sie
                          dowiedziec jakie??Kurcze nie wiem czy dzwonic czy nie??
                          • majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:52
                            no to w takim razie zadzwoń do tego z Provity (ja się upieram, że jednak jutro
                            ranosmile, powiedz jak wygląda sprawa i zapytaj czy masz przyjmować te same leki
                            co ostatnio i w tych samych dawkach. a swoją drogą i tak idź gdzieś w swoim
                            mieście na usg w 2-3 dc sprawdzić czy na pewno wszystko ok i po receptę. wiesz,
                            wg. mnie lepiej sprawdzić czy nie ma trobieli, bo ja już kiedyś wyhodowalam
                            taką ponad 8 cmsad
                            • kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 11:05
                              Dzieki.Tez tak uwazam ze lepiej jutro zadzwonic.I tak zrobie.Pozdrawiam
                          • parma33 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 11:09
                            Jeśli nie musisz mieć stymulacji od jutra to poczekaj z telefonem do
                            poniedziałku bo z tymi lekarzami to nie wiadomo może Cię zrozumieć a może nie
                            więc po się dodatkowo denerwować. Kasiu jesteś zadowolona z tej kliniki? ja
                            jestem z Twoich okolic ale leczę się w novum choć ostatnio się na nim wściekam
                            bo uważam, że mało czasu poświęcają swoim pacjentkom i często się trafia do
                            innych lekarzy, którzy przecież nie znają twojej historii choroby.
                            • kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 12:15
                              Powiem Ci ze jestem zadowolona.W Provicie tez trafia sie do roznych lekarzy bo
                              przeciez nie jest mozliwe aby kazdy z nich przyjmowal codziennie.Ja narazie
                              bylam u 3 a jest ich 5.Wszyscy maja dobre opinie.I ceny sa przyzwoite.W Novum
                              jest drozej.A skad jestes??
                              • parma33 Re: parma33 28.05.06, 14:39
                                Jestem z Myszkowa. To prawda z tymi cenami w novum nie jest najlepiej, ale
                                jeżdżę tak bo doradziło mi kilka osób mówiąc jaśli chcesz mieć dzidzi to jedż
                                do novum i tak się zaczęło nawet nie jeżdziłam do częstochowy. Miałam teraz
                                inseminację i jeśli się nie uda to chyba zacznnę myśleć o in vitro, bo moja
                                psycha już siada.

• kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 15:44
                                  A jak dlugo sie starasz??Jestes po 1 IUI??
                                  • parma33 Re: parma33 28.05.06, 17:46
                                    staram się ok roku i tak to była moja 1 inseminacja ale prawdopodobieństwo
                                    powodzenia jest tak małe, że zastanawiam się czy jest w ogóle sens bo przecież
                                    w tym samym cyklu współżyjemy więc nawet jeśli się uda to nigdy nie wiemy czego
                                    to zasługa. A co Ty o tym sądzisz? Ja na forum jestem od niedawna więc nie wiem
                                    jak było wcześniej, ilu dziewczynom się udało.Ale ten maj chyba mówi sam za
                                    siebie.Chyba, że to ja jestem tylko takim niedowiarkiem.
                                    • kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 19:24
                                      Szanse sa male ale sa.Nie wiem co o tym wszystkim myslec.Napewno podejme
                                      jeszcze jedna probe.Jak sie nie uda to zdecyduje sie na in vitro zeby nie
                                      tracic czasu i pieniedzy.Pozdrawiam
                                      • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 19:41
                                        dziewczyny,
                                        szanse IUI są takimi samymi szansami jak przy normalnym współżyciu. z naszej
                                        listy wynika, że na 9 inseminacji udała się jedna. to mniej więcej
                                        odzwierciedla prawdopodobieństwo o jakim mówili mi lekarze (ponad 10%). przy in
                                        vitro szanse też nie są 100%, tylko pewnie ok 40%, a wyoraźcie sobie bol i
                                        rozpacz kiedy in vitro ne wyjdzie. więc wg. mnie należy próbować minimum 4 IUI,
                                        aby mieć pewność, że ten rozdział należy zamknąć. poza tym in vitro to ogromne
                                        obciążenie dla organizmu kobiety - mam na myśli stymulację. oczywiście
                                        zdecyduję się na nią, ale myślę, że warto przeprowadzić kilka IUI nawet kosztem
                                        pieniedzy i stresu.
                                        trzymajcie się!

• otylkaa Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:22
                                          Zgadzam się z majorką79 - w końcu to mniejsze obciążenie dla organizmu - dla
                                          mnie in vitro to naprawdę ostateczność, po wyczerpaniu Wszystkich możliwości. A
                                          co do skuteczności, to czytałam gdzieś, że skuteczność w 6 cyklach u kobiety
                                          wynosi ok 56% (swoją drogą ciekawe dlaczego właśnie tyle), więc chyba warto
                                          próbować kilka razy...
                                          • kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:51
                                            Dziweczyny zgadzam sie z wami ze nalezy probowac iitd.Ale najwieksze szanse sa
                                            przy wrogim sluzie czy slabo ruchliwych chlopaczkach a nie tak jak u mnie przy
                                            niedroznym jajowodzie.Chociaz cuda sie zdarzaja.
                                            • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:55
                                              kasiaaa85 rozumiem, że masz jeden niedrożny jajowód, a drugi ok, tak?
                                              • kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:57
                                                No wlasnie chyba nie bardzo poniewaz na opisie laparo jest napisane ze kontrast
                                                przeszedl z trudem.Takze roznie moze byc.
                                                • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:59
                                                  hmmm... jeśli masz dwa niedrożne, to IUI jest bez sensu. a jesli w trakcie
                                                  laparo Ci jeden udrożnili, to IUI jak najbardziej wskazana. trzymaj sie
                                                  kasienko, zobaczysz, za kilka miesięcy będziemy te nasze wywody tylko
                                                  wspominaćsmile pozdrawiam
                                                  • kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:03
                                                    Oj mam taka nadzieje ze powspominamy sobie zupelnie na innym forum.To jest moim
                                                    wielkim marzeniem.Pozdrawiam
                                          • parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:58
                                            Dziewczyny zgadzam się z Wami dla mnie myśl o in vitro jest też ostatecznością
                                            ale dalej uważam, że 10% powodzenia inseminacji może być nawet błędem w
                                            statystyce. Mnie się chce ciągle płakać i mam dość ciągłych testów z jedną
                                            kreseczką. Inseminacji spróbowałam i czekam na wynik 7 czerwca ale czytając
                                            wasze wątki mogę się spodziewać jaki będzie wynik. To smutne dla nas
                                            wszystkich.Zaglądanie na forum staje się dla mnie nową obsesją.Dziewczyny tak
                                            bardzo chcę aby się nam wszystkim udało i to jak najszybcjej. Ja mam 33lata
                                            stąd może u mnie taka szybka myśl o in vitro ja nie mam tyle czasu co może wy.
                                            • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:02
                                              spokojnie parma, to dopiero twoja pierwsza inseminacja. nikt nie powiedział,że
                                              Ci się nie uda. myśl pozytywnie. ja jak czasami czytam historie dziewczyn,
                                              które się starają po 10 lat, tracą fasolki, przechodzą hiperstymulacje,
                                              usuwanie jajników i tym podobne, to mnie mrozi i myślę sobie, że my to jesteśmy
                                              w nie najgorszej sytuacji.
                                              trzymam za ciebie mocno kciuki!
                                              • parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:06
                                                Dzięki za te słowa teraz to dopiero chce mi się ryczeć. Przyznam się wam,że
                                                jedynego badania jakiego nie robiłam to sprawdzanie drożności po prostu się go
                                                boję
                                                • parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:09
                                                  Kasiu a gdzie sprawdzałaś drożność?
                                                  • kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 22:32
                                                    Laparo robim mi moj doktorek z Czestochowy dr.Harasim.
                                                • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:17
                                                  Boże parma33, ale ja nie chciałam, żeby moje słowa spowodowały, że chce Ci się
                                                  ryczeć!!!! błagam Cię uśmiechnij się, bo nie zasnę w nocy!smile uda nam się
                                                  wszystkim zobaczysz. musisz tylko (albo aż) uwierzyć.

badania drożności się nie bój, ja miałam 2 dni temu hsg. to nic strasznego.
                                                  • parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:24
                                                    Majorko chciało mi się ryczeć ze wzuszenia bo to miłe jak ktoś jest przy drugim
                                                    człowieku w potrzebie, dlatego zaglądam na forum bo wy sobie pomagacie a i ja
                                                    nie czuję się wtedy osamotniona.Tylko zróbmy wszystko abyśmy spotkały się na
                                                    innym forum
                                                  • majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:27
                                                    zrobimy, zrobimy, a co nas po drodze nie zabije, to tylko nas wzmocnismile
                                                    razem raźniej, dobrze, że jest to forum.
                                                    razem damy radesmile

dobranoc dziewczynki!!
                                                  • danik1 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 22:28
                                                    Majorka, ale moje plamienia sa brazowe i to napewno @ bo nie mam zadnych oznak
                                                    fasolki. Dzisiaj wlasnie drugi dzien plamien i @ jutro. A dzisiaj jestem 16
                                                    dpo. Nie martwie sie jednak bo wiem, ze w czerwcu nam sie uda!!!!!
                                                    Pozdrowionka dla wszystkich!!!
                                                • klusqa parma 28.05.06, 23:04
                                                  Zrób badanie drożności, bo niedrożne jajowody, to jeszcze nie koniec świata smile
                                                  I nie bój się !!! smile))
                                          • morusia Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:09
                                            bo to jest 6 razy te 10% szans - czyli tak naprawdę to jest w kązdym cylku tyle
                                            samo sad((
    • bozusia1 Re: Majowe inseminacje 28.05.06, 16:43
      No tak, juz wszystko rozumiem. Majorka, dziękuję za odpowiedź. Moje
      dotychczasowe stymulacje nigdy nie przyniosły mi niechcianego prezentu w
      postaci torbieli, ale na zimne trzeba dmuchac. Tak więc moja następna iui
      przypadnie na przełomie czewca i lipca. Strasznie odległy termin. Pozdrawiam
      Was dziewczyny!
    • gosiasz0 jeszcze 5 dni czekania 29.05.06, 08:36
      Jeszcze mam 5 dni do testowania. Mam ciekawe objawy np. wymioty, mdłości,
      temperatura 37.0 , 37.1, 37.4( mam nadzieję ,że to nie nerwy) tylko
      niespodzianka.Pozdrawiam Was wszyskie. Trzymam kciuki
      • szyszka39 Rozpoczęłam nowy cykl!:)) 29.05.06, 14:15
        Rozpoczęłam nowy cykl!smile) Jest ktoraś ze mna?? kolo 8 czerwca ( jak dobrze
        pojdzie) bedzie moja 2 IUI juz sie nie moge doczekac!
        • otylkaa Re: Rozpoczęłam nowy cykl!:)) 29.05.06, 14:33
          to idziemy równo - jak dobrze pójdzie 2 IUI w okolicach 7-9 czerwca
    • otylkaa dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 07:56
      Dannik, frestre, szkrabek78 kiedy testujecie? Trzymamy za Was Kciuki!!! Może
      Wam się uda (statystyka jest po Waszej stronie)!!!! ściskam mocno!wink
      • annajas znowu nie wyszło 30.05.06, 08:39
        Witam, mi również się nie udała pierwsza IUI i niestety kolejna będzie dopiero
        za 2 m-ce, gdyż mój mąż wyjeżdża w delegację właśnie wtedy gdy jest potrzebny,
        jestem załamana i chce mi sie wyć, pozdrawiam
        • kasiaaa85 Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:47
          Przytulam cie mocno.Bedzie dobrze.Pozdrawiam
        • szyszka39 Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:47
          Nie przejmuj sie!!! Ja tez mialam dola- jak poszlisly z mezem na 2 IUI to
          okazalo sie ze nasionka sa takie slabe ze sie nie nadawaja do IUI, bylam bardzo
          rozczarowana.Tyle sie najezdzilam do gina, dostalam pregnyl a jak przyszlo co
          do IUI to nie mozna jej bylo zrobic. Teraz uwazam ze miesiac odpoczynku byl mi
          potrzebny, moge powiedziec ze zachowuje sie normalnie bez ograniczen-
          cwiczenia, solarium, nie mierze temp. i ogolnie odpoczywam psychicznie!
          Pozdrawiam!Glowa do gory!
        • otylkaa Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:49
          Bardzo mi przykro - wiem jak to boli, ale z każdym dniem jest lepiej! Niestety
          tak to jest z facetami - mój też będzie poza domem , ale nie odpuszczam i jadę
          do niego!
          Nie martw się, może ta prerwa dobrze wpłynie na Ciebie -troche sie wyluzujesz -
          bo coz masz zrobić - może przznaczysz ten czas tylko dla siebie i swojej
          urody ?
          Powodzenia wink))
          • annajas DZIĘKI 30.05.06, 10:36
            Dziewczyny bardzo, ale to bardzo wam dziękuję za wsparcie, mam wielką nadzieję
            że w końcu i ja będę mogła się cieszyć macierzyństwem, czego sobie i wam gorąco
            życzę!
            • kasiaaa85 Re Nareszcie wiem co dalej... 30.05.06, 13:43
              Witam was drogie kolezanki.
              Rozmawialm dzis rano z doktorkiem i zapropnowal mi stymulacje tym razem
              lametta.Dzisiaj popoludniu jade do Katowic zakupic 5 szt lametty.Teraz czekam
              na @ ktora sie cos spoznia uncertain//
              Ps.nie wiecie moze ile kosztuje lametta??
              Pozdrawiam
              • otylkaa Re: Re Nareszcie wiem co dalej... 30.05.06, 14:16
                Czyli rozumię, że w czerwcu dołączysz do klubu "czerwcowe IUI"" ?? wink)
        • majorka79 Re: znowu nie wyszło 01.06.06, 17:02
          przykro misad mi tez nie wyszło. nie załamuj się odetchnij trochę przez ten
          czas, wykorzystaj go na drone radości, może jakieś zaległe badania. a potem do
          dzieła. uda się, zobaczysz!
      • frestre Re: dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 15:39
        Ze statystyką nie wygrałam - dziś jedna kreska na teście...w czerwcu
        odpuszczam...

pełna optymizmu-myśląca o trzecim IUI

FRESTRE
        • kasiaaa85 Re: Prosze mnie dopisac do czerwcowej listy 30.05.06, 21:27
          Witajcie Kochane.
          Prosze mnie dopisac do czerwcowej listy.Jestem pelna nadzieji,zebralam sily i
          czekam na @.Leki juz kupilam.Pozdrawiam
          • dziunia78 Do kasiaaa85 30.05.06, 21:38
            Jak dlugo leczysz sie w Provicie?Ja tez mam plan umowienia sie wreszcie na
            wizyte ale boje sie. Jak dlugo zajelo Ci przygotowanie do I IUI? Dzieki za
            odpowiedz.
            • kasiaaa85 Re: Do kasiaaa85 30.05.06, 22:42
              W Provicie lecze sie od marca.A w maju mialam pierwsza IUI.Ale mysle ze tak nie
              da sie okreslic,kazda z nas mam inne problemy wiec czas moze byc zupelnie
              inny.A gdzie Ty sie leczysz??
          • majorka79 Re: kasiaaa85 01.06.06, 17:13
            doczekalas sie @?
        • szyszka39 Re: dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 21:44
          Bedzie dobrze, nastepnym razem napewno sie uda!
        • majorka79 Re: dziewczyny jak tam testy?? 01.06.06, 17:03
          bardzo mi przykrosad((
          nie poddawaj się i walcz dalej. bądż tu z nami.
          uda Ci się.
    • otylkaa Re: Majowe inseminacje 30.05.06, 21:31
      pewnie trzebaby założyć nowy wątek "czerwcowe inseminacje", tylko kto? Majorka
      79 może ty zgodnie z tradycją, a my się dopiszemy wink)00
    • kotecek3 Re: Majowe inseminacje 30.05.06, 21:35
      Zgłaszam wykonanie pierwszej IUI -29.05.05 -jeszcze majowa!!!. Teraz 2 tygodnie
      czekania!.Pozdrówka
      • szkrabek78 Re: Majowe inseminacje 31.05.06, 15:48
        Ja robię jutro tj 01.06.06 ciekawa data co ale coś mam negatywne uczucia że się
        nie uda zwłaszcza że robiłam wcześniej test i była jedna kreska do jutra ale
        napewno można mnie zapisać na czerwcową iui tylko moje dni pewnie przypadną na
        Boże Ciało i wyjedziemy do rodziny i nici z przytulania
        • danik1 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 10:41
          A ja niestety odpadam az do sierpnia, moze wrzesnia. Moj lekarz jest na
          zwolnieniu tak dlugo i musze na niego czekac z kolejna iui. sad
          • szkrabek78 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 11:12
            ja po dzisiejszym teście zapisuje się na czerwiec
            • majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 17:04
              przykro mi szkrabku78sad
              bądź dzielna. wszystko przed nami!
    • majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 16:39
      czesc dziewczyny!
      nie było mnie dwa dni, ale widzę, że nie próźnujeciesmile dziś zbiorę wszystko do
      kupy, podsumuję maj i założę czerwcowy wątek. czekam tam na Was!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka