moni27 Do majorka79 19.05.06, 08:26 Mamy takie same cykle. W tamtym miesiącu miałyśmy w tym samym czasie owu i teraz w tym samym dniu dostałyśmy @ (wczoraj). Masz jakieś plany na ten miesiąc? Będziesz robić kolejną IUI? Ja dałam sobie spokój. Muszę odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Do moni27 19.05.06, 09:55 Moni! i wiek chyba ten sam o ile dobrze wnioskuję z nicka Tak, mam plan na ten misiąc. dziś ide do gina sprawdzić czy mogę robić kolejną IUI w tym cyklu. jesli okazałoby się, że nie, to przede mną hsg. A jeśli tak,to pewnie załapię się jeszcze na majową IUI A co u Was? poprawiacie nasionka? Do kiedy masz dostęp do Internetu (bo pisałaś chyba,że wrótce nie będziesz miała)? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 nie będzie IUI w maju:( 19.05.06, 16:11 wróciłam od lekarza. nie będzie IUI w tym cyklu, bo mam torbiel, niedużą, ale jednak(((((((( czyli nie wszystko popękało... mam miesiąc odpoczynku. w przyszlym tygodniu zrobię posiew i jeśli nie będzie żadnych bakterii, to w następny piątek HSG. jednak nie opuszczę Was ani na chwilę i trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny z majowej listy. justy11 czekamy na wieści jutro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 19.05.06, 16:35 Majorka nie przejmuj sie.Uporasz sie z torbiela i w czerwcu czeka cie 2 (udana!!!) inseminacja.Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny, dobrze ze jest to forum...Nikt tak nie zrozumie i pocieszy jak wy...Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa majorka 19.05.06, 20:05 W takim razie już jesteśmy dwie na listę czerwcową! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: nie będzie IUI w maju:( 20.05.06, 09:36 Czyli bedzie trzeba załorzyć wątek czerwcowe IUI, moze też sobie troche psychicznie odpoczniesz- tak jak ja. Na razie mi słuzy, pozdrawiam i glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
moni27 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 08:42 Majorka lat mam 29 . 27 miałam jak zaczełam pisywać na tym forum. A dostęp do netu mam jescze trzy tygodnie ((((((((. Co do nasionek to mąż łyka tylko mace innych witamin nie łyka bo się żle po nich czuje. Miał przepisany antybiotyk ale też nie ma ochoty tego brać. Ja już nie nalegam. Poprostu niech się dzieje co chce... i tak jest tylko coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 10:41 kochane dziewczynki! jak fajnie, że jesteście. Pewnie, że zalożymy wątek czerwcowe IUI, a co, nie poddamy się tak łatwo!!! brawo klusqa za decyzję! szyszka, a ty myślisz, że dołączysz do nas? moni27, nie smuć się, co do twojego M., to spróbuj go jakoś nakłonić to przyjmowania leków. a juz na pewno powinien łykać ten antybiotyk, skoro lekarz przepisał. przecież samo się nie zrobi, trzeba dopomóc szczęściu w naszych przypadkach. porozmawiaj z nim spokojnie, łykanie leków nic nie boli. trzymam za Was kciuki. kurcze, justy11 się nie odzywa, czyżby u niej też nic nie wyszło??? o nie, nie uwierzę, póki nie napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 21:25 Pewnie że bedziemy probować, o ile tylko bedziemy mogli. M. ma od pon. jezdzic na ta mate magnetyczna, mam nadzieje ze po niej jakosc plemniczków się poprawi. Jak przyjedzie z pierwszej wizyty to moze ebdziemy wiedziec cos wiecej -jak to sie dokladnie nazywa. Moze i ktorejs z was sie to przyda. Juz sie nie moge doczekac @, powinna sie pojawic ostatniego , czyli kolo 11.06 druga IUI.Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Szyszka39 21.05.06, 11:53 szyszka39 napisała: > Pewnie że bedziemy probować, o ile tylko bedziemy mogli. M. ma od pon. jezdzic > na ta mate magnetyczna, mam nadzieje ze po niej jakosc plemniczków się poprawi. > Jak przyjedzie z pierwszej wizyty to moze ebdziemy wiedziec cos wiecej -jak to > sie dokladnie nazywa. Moze i ktorejs z was sie to przyda. Juz sie nie moge > doczekac @, powinna sie pojawic ostatniego , czyli kolo 11.06 druga > IUI.Pozdrowionka. Czy mozesz mi napisac cos wiecej na temat tej maty. Mam kolezanke ktorej maz ma tragiczne wyniki i ona wlasnie szuka informacji na temat tej maty ale niczego nie moze znalezc. Prosze podaj mi wszystkie mozliwe linki do wiadomosci o tej mapie i napisz jak zle wyniki mial Twoj maz. Z gory bardzo Ci dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: Szyszka39 21.05.06, 12:17 witam chciałam dołączyć do waszej listy bo również w maju mam inseminację.Będzie pierwszą a wypadnie ok23-25, o tym zadecyduje moj gin. Jestem po stymulacji tamoxifenem. Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 20.05.06, 17:25 więc u mnie jest tak - zrobiłam test rano i po upływie jakieś pół godziny wyszła cienka czerwona kreska ale czego nie wyszła od razu ?tego nie wiem , od wczoraj mam plamienia bardzo małe, byłam dzisiaj u gina kazał powtórzyć jeszcze jutro test rano i w poniedziełaek narazie z tego nie wiem nic. Czekam do jutra Odpowiedz Link Zgłoś
moni27 justy 20.05.06, 18:47 trzymam kciuki baaaaardzo mocno za Ciebie. Daj znać jak wyszedł ten test jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: justy 21.05.06, 09:33 juty11 kochana, o rany, trzymam kciuki, oby to było to!!!! dawaj znać co i jak. A może betę z krwi zrób, będzie pewniejsz niż sikańce? przy takich niepewnych wynikach testu warto zrobić betę. pozdrawiam cię cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 15:01 zrobiłam test po ok. 6 minutach wyszła taka jaśniutka kreseczka, jutro ide zrobić bete i wszystko bedzie jasna. dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 15:29 Trzymam kciuki! Jak wyjdzie test z bety ok to idz do gina moze ci jakas luteinke kaze brac, lepiej dmuchac na zimne. Pozdawiam i zycze dobrych wynikow!)) Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa trzymam kciuki Justy 11!!!!!!!! 22.05.06, 07:17 Przez weekend nie miałam dostępu do netu - dziś siadam rano do kompa i proszę.... A mówiłam , że 10 dni to zawcześnie! Trzymam kciukasy! Daj znać co tam słychać, bo trymam kciuki i nie moge pracowac )) i jak tam wizyta u C.! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 wczoraj miałam inseminację 21.05.06, 17:57 Wczoraj miałam inseminację. Dzisiaj do południa bolał mnie dół brzucha. teraz już lepiej. Dzisiaj wieczorem mam wziąść pierwszą luteinę. ( 4x1) Gin kazał mi zrobić test 3 czerwca. Wierzę, że się uda . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 19:06 cześć dziewczyny! nudzi mi się więc uaktualnię naszą listę Na początek pechowe majowe IUIówki: 1. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, teraz odpoczynek i w czerwcu drugie podejście 2. moni27 - pierwsza IUI miała się odbyć 2.05, ale M. musi najpierw podleczyć chłopaków 3. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, czekamy na wyniki męża i decyzję co dalej 4. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się w maju, pracują nad nasionkami i w czerwcu do dzieła! 5. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudana 6. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudana 7. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana, kolejne podjeście w czerwcu A teraz reszta Majówek: 8. justy11 - IUI odbyła się 6.05, blada krecha 20 i 21.05, jutro beta, już nieśmiało się cieszymyi gratulujemy zaciskając kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 9. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05 - chyba jutro testujesz, co? 10. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05. czekamy na wynik 11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05, test już 25- 26.05 12. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05 13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05 14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05 15. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, testuje 3.06 16. frestre - druga IUI się odbyła, test 30.05 17. marganda - IUI ok. 20-21.05 18. kasiksa - IUI ok. weekendu 20-21.05 19. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05 20. anik771 - IUI pod koniec maja 21. lwiczka_s - IUI pod koniec maja. Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s? 22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23-25.05 23. parma33 - pierwsza IUI ok. 23-25.05 Trzymam kciuki drogie koleżanki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marganda Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 22:47 IUI bylo dzisiaj, jutro drugie. Testowanie 4 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Majorka 24.05.06, 09:21 Rozmawiałam z lekarzem - nie będzie więcej IUI, tylko in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majorka 24.05.06, 09:41 klusqa co było podstawa tej decyzji, jesteś dopiero po drugiej IUI? Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Re: Majorka 24.05.06, 11:11 Wysokie FSH, świadczące, z największą dozą prawdopodobieństwa, o wygasającej rezerwie jajnikowej, więc szkoda czasu na kolejne IUI. Tym bardziej, że nie wiadomo, jak szybko będę mogła mieć in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majorka 25.05.06, 17:40 klusqa! skoro takie są zalecenia lekarza, więc pewnie wie co robi. trzymam kciuki i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 21:05 Witajcie dziewczyny! Właśnie przeczytałam listę uaktualnioną przez Majorkę. Rzeczywiście powinnam jutro testowac, ale u mnie sprawa wygląda tak, że od 25 dc lekko plamię ( dziś 27 dc)i nawet zrobiłam sobie przerwę z luteiną. Pewno jutro dostanę @. Chyba nie ma sensu robic testu, ani bety. Szkoda gadac. Druga iui poszła się ... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 bozusia 21.05.06, 22:35 zaraz na Ciebie nakrzyczę!!!plamienia o niczym nie świadczą ani niczego nie przesądzają. jutro 14 dzień po IUI, marsz po test!!! trzymam kciuki z całej siły. powodzenia i daj znać.paaa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 22:43 Dziewczyny powoli trace nadzieje (( dzis jest 7 dzien po IUI a mnie pobolewaja jajniki (( Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Majowe inseminacje 21.05.06, 23:08 kasiaaa85 napisała: > Dziewczyny powoli trace nadzieje (( dzis jest 7 dzien po IUI a mnie > pobolewaja jajniki (( Ale to przeciez nie znaczy ze sie nie udalo. To jest normalne. Mnie zaraz po iui chyba ze trzy dni kluly jajniki. Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Szyszka co z ta mata magnetyczna????????????? 22.05.06, 09:11 Nic sie w necie nie doszukalam, dzisiaj m. jedzie na ten zabieg to poprosze zeby sie czegos wiecej dowiedzial, moze jakas konkretna nazwe tej maty. Tylko musicie poczekac do wieczorka bo teraz jest w pracy-pojedzie popoludniu.Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Szyszka co z ta mata magnetyczna????????????? 22.05.06, 12:00 szyszka39 napisała: > Nic sie w necie nie doszukalam, dzisiaj m. jedzie na ten zabieg to poprosze > zeby sie czegos wiecej dowiedzial, moze jakas konkretna nazwe tej maty. Tylko > musicie poczekac do wieczorka bo teraz jest w pracy-pojedzie > popoludniu.Pozdrowionka Ok. Dzieki. Bede czekala. Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 09:24 Przyznaję się, że nie zrobiłam dziś testu (dzisiaj 28 dc), nadal lekko plamię. Może powinnam zrobic jutro skoro na testach piszą, żeby robic je w dniu spodziewanej miesiączki, a ja mam 28-dniowe cykle. Już sama nie wiem. Miałam się nie stresowac, bo ułożyłam sobie plan, którego zamierzałam się trzymac, a tu kompletnie się posypałam. Nie przyznałam się mojemu M do plamień, tylko się od niego odsunęłam. W rezultacie prawie z nim nie gadam, a weekend spędzilismy oddzielnie.Co ja w ogóle wyprawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 09:45 Bozusia1 marsz do łazienki na test i przestań świrować, bo stres może być szkodliwy w tym stanie ))) Raz kozie śmierć (łatwo mówić - przypomnij mi o tym w piątek) - troche odwagi ! trzymam kciouki i melduj szybko!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: jeszcze nie zrobiłam... 22.05.06, 10:03 nie wiem co ty wyprawiasz. to już najwyższy czas - 14 dni po IUI. wynik jest wiarygodny. ostatnio jedna dziewczyna na forum plamiła w okresie @, ale @ nieprzyszla i jest w ciąży. marsz do łazienki!!!! kasiaaaa85, a ty się nie stresuj moja droga, wytrzymaj jeszcze tydzień, ten ból o niczym nie świadczy. spokojnie!!! TRZYMAJ SIE Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 No i zrobiłam... 22.05.06, 11:19 No i zrobiłam. Czekałam i czekałam, ale NIC się nie pokazało. Ani jedna krecha, czyli wynik nieważny i zalecają powtórzenie.Co mi radzicie? Może nie bawic się w testy i jechac na betę? Tylko, że jak zrobię ją dzisiaj, to wynik jutro dopiero, a wmiędzyczasie dostanę pewnie @... Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:23 dla pewności możnaby zrobić, ale jak wynik jutro, to zrób rano i na to samo wyjdzie. Spróbuj - popatrz na justy11 - też test jej wyszedł negatywny, a parę dni później różowa kreseczka i teraz czekamy na potwierdzenie bety... Głowa do góry, jak nie teraz to w czerwcu - będzie nas napewno dużo )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:26 Zrob bete bedziesz pewna na 100%.Bo z tym i testami to jest roznie.Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 11:38 Jeśli do jutra nie dostanę @, to jadę na betę, bo chyba zwariuję od tego czekania. A miałam się nie nakręcac! Dziewczyny, jak to zrobic, żeby nie myślec i się nie zadręczac???? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 12:02 Powiem ci moja droga ze chyba nie ma na to recepty.Ja tez mialam sie nie nakrecac,mialam nie mysle ale sie nie da.Jakos trzeba wytrzymac )) Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: No i zrobiłam... 22.05.06, 12:05 bozusia1 napisała: > chyba zwariuję od tego > czekania. A miałam się nie nakręcac! Dziewczyny, jak to zrobic, żeby nie myślec > > i się nie zadręczac???? No wlasnie jak?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Mata magnetyczna 22.05.06, 20:55 www.neovita.pl/bemer3000/index.htm Wysyłam wam linka, poczytajcie i same ocencie. M. spisal sie na medal- zrobil mi nawet zdjecia ( powiedziałam ze dziewczyny z forum potrzebuja konkretow)mowi ze trzeba na to jezdzic okolo 1 miesiaca zeby byl efekt,mam nadzieje ze to cos pomoze. Ile za to zapłacimy?-jeszcze nie wiem gin powiedzial ze na koncu sie rozliczymy?) hihi tak to z facetami jest a m. sie nie dopytywal Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Jak tam testowanie??? 23.05.06, 08:12 Dziewczyny , co z Wami jak tam wyniki - kilka powinno w tym czasie testować. Ja czekam do piatku - wtedy testuję i ewentualnie beta - niezły dzień matki się szykuje - albo łzy lbo radość (ale czuje, że to pierwsze ;-((). Czekałabym dłuzej, ale musze odstawić duphaston. Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:42 Ja nie musiałam testowac, ani nie pojechałam na betę. Wczoraj przyszła @. Właściwie wiedziałam, że się nie uda, bo od kilku tygodni brak mi juz wiary w powodzenie, ale popłakac sobie musiałam ( Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:49 bozusiu1, strasznie mi przykro wiem co czujesz... jeśli mogę coś poradzić kochana, to spróbuj nie oglądać się wstecz, nie rozpatrywać: dlaczego itd., tylko skupić się na tym co będzie, jaki jest dalszy plan. mi to pomogło. postanowiłam po prostu dalej intensywnie działać. to była twoja druga IUI, tak? miałaś robione hsg lub laparo? co było wskazaniem do IUI? nie martw się, zostań z nami. pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:50 wiem, że ci bardzo cięzko (ja też tracę nadzieję), ale miejmy nadzieję, że dla nas kiedyś zaswieci słonko. Ściskam Cie mocno ! Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 08:59 Dziekuję wam dziewczyny za wsparcie. Tak, to była moja druga iui, z tym, że pierwszą miałam pół roku temu, potem zmieniłam klinikę. W ubiegłym roku w lutym miałam hsg, które wykazało drożne jajowody. U męża nasienie rewelacyjne - powtarzam słowa gina, a u mnie wrogośc śluzu, o której dowiedzielismy się niedawno i wyjasniło się, dlaczego nie udawało się naturalnie. Jeszcze trochę się posmucę i zaraz się pozbieram. Bo przecież mam plan: następną iui i potem już in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 09:29 bozusiu, to mamy podobną sytuację, u nas wszystko extra, tylko wrogi śluz ale nie mialam jeszcze hsg. a plan podobny - jakby IUI się nie udawały do lutego, to in vitro. pozdrawiam cie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Nie musiałam testowac... 23.05.06, 09:29 Bozusia przytulam cie mocno (( Odpowiedz Link Zgłoś
pajda Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 08:56 Moją juz czwarta iui będę mieć w czwartek 25 maja - brałam menopur (sama robiłam sobie zastrzyki !!) jutro biore pregnyl 10000 j., a po iui przez 14 dni duphaston ... I mam nadzieję, ze to moja ostatnia iui !! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 najgorsze jest czekanie..... 23.05.06, 10:32 Najdłuższe 2 tygodnie przed nami. Po inseminacji mam zrobić test 3 czerwca. Pozdrawiam Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
morusia podchodze dziś 23.05.06, 11:25 do IUI, więc jeszcze "majówka". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:31 morusiu trzymamy kciuki moooooocno. dziewczyny, a ja w piątek 26.05 idę na hsg. przynajmniej to będzie z głowy. brrr Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:40 Trzymam za Was Kciuki!!!!!!!!! Tylko jak ja będe pracować Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:46 otylkaa ty nie będziesz pracować, tylko testować! i jak ja będę siedzieć w piątek na fotelu hsg to ty już będziesz po teściku. jeszcze tylko 3 dni! ciekawe jak beta justy11? jestem dobrej myśli. trzymajcie sie dziewczynki, uzupełnię wkrótce listę, ale zaczekam chyba na otylkę, co by wyniki na liście nie były tak ponure jak dotychczas PS. a tak w ogóle to niezłego mam pietra przed tym hsg, ale sobie tłumaczę, że nie ja jedna to przechodzę i wszyscy przeżywają Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: podchodze dziś 23.05.06, 11:55 To sie jeszcze okaże, czy masz po co czekać z tą listą )) Swoją drogą niezły nam się szykuje dzień matki! Co do Justy11 też co chwilę sprawdzam forum, ale ona ma wynik bety dopiero jutro - Boże jak ona to wytrzymuje ( zdrugiej strony jak siakniec z dnia na dzień był co raz mocniejszy to chyba może byc spokojna)! A decyzja o hsg była Twoja czy lekarz ci już zalecił? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: podchodze dziś 25.05.06, 17:44 lekarz mi zasugerował, wlaściwie dwóch lekarzy. a że mam cykl "odpoczynkowy" to zrobię, co mi tam Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 12:00 Jutro po 16 odbieram wynik. A jeżeli chodzi o hsg ja miałam to napawdę bardzo nie jest bolesne. Oczywiście w zaleznosci od progu bólowego ale źle nie było, bardziej bałam się dwóch laparoskopii szczególnie usypiania do nic. Ale wszystko jakos przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 23.05.06, 12:30 hsg robiłam w tamtym roku w szpitalu MSW chodziałam wtedy do lekarza - Janickiego, ale leczył okropnie moja wiedza była wieksza od niego i brał pieniadze za wszystko miałam dosc, bo stałam w miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
morusia juz po IUI 23.05.06, 20:21 całkiem dobre wyniki - 15 mln chłopaków po "odcedzeniu" - poprzednio było 8, pęcherzyk 23 mm (niepęknięty) endo 10. Teraz czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 08:39 To teraz trzymamy kciuki)) Dwa tygodnie szybko miną - musisz sie tylko czymś zająć )) Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 09:45 cześć dziewczyny ja miałam robioną IUI 16 maja ale nie mogłam wytrzymać i pierwszy test zrobiłam sobie już 23.05 i oczywiście wyszedł negatywny, chyba się nie udało a może za wcześnie go zrobiłam i nie ma jeszcze żadnych parametrów w moczu ale straciłam nadzieję że się udało nić mnie nie boli ani piersi czasami coś zaboli w okolicy jajników czekam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 09:52 szkrabek78 - i po co sie tak śpieszysz??? Nie wiem czy znasz historię Justy11 - zrobiła test 10 dnia po IUI i wynik oczywiście był negatywny. W 13 dniu po zrobiła sikańca jeszcze raz - wyszła lekko różowa kreska (po 30 min), przez dwa kolejne dni test był coraz mocniejszy i dziś czekamy już tylko na potwierdzenie bety p południu!!! Pośpiech nie zawsze jest dobry... Głowa do góry i powtórz test za pare dni. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 09:57 tak tak próbuje nie zwarjować ale jestem dość niecierpliwą osobą a jeszcze jak się czyta posty że dziewczyną bolą piersi lub mają inne objawy a ja nic to przychodzi chęć na sprawdzenie ale teraz poczekam i zrobię test około weekendu chociaż boję sie że będzie negatywny a tak się poświęciłam w tym cyklu bo robiłam HSG i zaraz po tym była IUI poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: juz po IUI 24.05.06, 10:00 ja też testuje w piatek, ale jakoś nieśpiesznie mi...pewnie też boję się wyniku! Wsłuchuję sie tak jak t w swój organizm- i nic - no może trochę czuje dyskomfort w dole brzucha i mam piersi w większym rozmiarze niz zwykle ). ale to podejrzewam wpływ duphastonu ;-(( Trudno, co ma być to będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: juz po IUI 24.05.06, 10:02 dokładnie trzeba być dobrej myśli a jak nie to próbować dalej bo co innego nam zostaje tylko walczyć dalej trzymam i za ciebie kciuki aby wyszły dwie kreski Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 09:46 Witam wszystkie majowe iui-wiczki melduję ze jestem po iui - miałam wczoraj wieczorem na 2 niepęknięte pęcherzyki. Jutro ide na sprawdzenie czy pęcherzyki pękły (mam nadzieję że tak bo niestety nie zawsze mi pękaja). Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki! Anik Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 09:53 Witam i trzymam kciuki! Śledziłam twoją historie na innych wątkach i dziś rano szukalam info! Teraz tylko 14 dni i... )) Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:07 Dzięki Otylkaa martwię się tylko o te pęknięcie - żeby pękły bo nie zawsze mi pękają i robią się torbiele. Chyba pobiegam po schodach w biurze hihihi! i powiedzą ludzie ze zwariowałam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:11 Zawsze jeszcze możesz podźwigać parę segregatorów, posprzątać w szafkach i zabawić sie w kuriera dla wszystkich, a jak nie to po pracy M. w obroty... tylko porządne )) Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:38 No dobry pomysł z segregatorami! Otylko, a Ty już po czy przed iui? bo jakoś nie doczytałam, bardzo duży ten wątek Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 10:41 Jestem juz po. 13 maj bylała moja pierwsz IUi na cylku naturalnym, na peknięty pęcherzyk, a testuje w piątek, ale jakoś bez przekonania ... Kiedyś i nam sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
morusia Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 13:00 no to idziemy łeb w łeb ja też wczoraj, też na niepęknięty (1) i też jutro usg sprawdzające. 3mam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
anik771 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 13:29 Otylkoo - ja też mam duży dystans do tego bo kolejny zawód bardzo boli - to już moja 3 iui (jedna z nich zupełnie niemiarodajna bo nie pękły pęcherzyki). Koniecznie daj znać jak zatestujesz trzymam kciuki Morusia - również trzymam kciuki! Będziemy razem testować. A gdzie miałaś iui? skąd jestes? ja miałam w novum. Pozdr, Anik Odpowiedz Link Zgłoś
justy11 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 18:29 Odebrałam wyniki bety 320 jestem w ciąży udało się hura. To była moja pierwsza iui. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Majowe inseminacje 24.05.06, 18:33 Oj chyba jestem pierwsza kt Ci pogratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo bardzo sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!! Trzymaj sie cieplutko!!!!!!!!!!! Ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 19:43 kibicował Ci i innym dziewczynom. Ja testuję 3 czerwca. trzymaj kciuki.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 19:47 A NIE MÓWIŁAM NIEDOWIARKU?!!! Szczere gratulacje! Może fluidek zawędruje i do mnie - w końcu to samo miasto!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: serdeczne gratulacje dla Justy 11 24.05.06, 22:26 ja również bardzo się cieszę, że Ci się udało wielkie gratulacje.Ja dzisiaj miałam pierwszą inseminację na niepęknięty a teraz czekam, tzn nie całkiem czekam mam rówież pobiegać po schodach albo umyć podłogę no i oczywiście przytulanki Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 12:01 Dziewczyny mam takie pytanko:inseminacje mialam jak wiecie 14 maja(niedziela) i zastanawiam sie czy jutro zrobic bete??Czy nie bedzie za wczesnie??Bo miala 13 maja(sobota) podany pregnyl.Poradzcie mi prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
morusia Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 16:18 pęcherzyk pękł - dziś było usg - dwa dni po IUI - w Provicie w Katowcach, teraz już tylko czekanie......... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 kasiaaa85 25.05.06, 17:48 kasiaaa85 wydaje mi się, że jutro beta już powinna wyjść, z testem sikanym zaczekalabym do niedzieli. a może lepiej zrób betę w sobotę? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Nowa lista 25.05.06, 18:03 dzien dobry majówki nie bylo mnie tu 2 dni, a proszę, proszę, ile dobrych wieści na forum. Wielkie gratulacje dla szczęściary justy11!!!! Robię porządek z listą: 1. justy11 - pierwsza IUI odbyła się 6.05 i już wiemy, że się UDAŁO!!!! oby to był szczęśliwy początek i aby od teraz było więcej takich wieści! 2. majorka79 - pierwsza IUI odbyla się 2.05, niestety nieudana, teraz odpoczynek i w czerwcu drugie podejście 3. moni27 - pierwsza IUI miała się odbyć 2.05, ale niedoszła do skutku 4. julita.j - druga IUI odbyła się 1.05 - niestety, nie powiodło się, co u Ciebie julitko? 5. szyszka39 - druga IUI niestety nie odbyla się w maju, pracują nad nasionkami i w czerwcu do dzieła! 6. mbw78 - trzecia IUI odbyła się 4.05, niestety nieudana 7. agnieszka.krak - trzecia IUI odbyla się 2-3.05, niestety nieudana 8. klusqa - druga IUI odbyła się 4.05, nieudana, w planach in vitro 9. bozusia1 - druga IUI odbyła się 8.05, niestety nieudana 10. kasiaaa85 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym odbyła się 14.05, test lada moment 11. otylkaa - pierwsza IUI na cyklu naturalnym odbyła się 13.05, test już jutro! 12. karkarkar - druga IUI odbyła się 9.05. Co u Ciebie karkarkar?????? 13. danik1 - IUI odbyła się 12.05, testuje 28.05 14. annajas - pierwsza IUI odbyła się 12.05 15. gosiasz0 - IUI odbyła się 20.05, testuje 3.06 16. frestre - po drugiej IUI test 30.05 17. marganda - IUI odbyła się 21-22.05, test 4.06 18. kasiksa - V IUI ok. weekendu 20-21.05 19. anik771 - trzecia IUI odbyła się 23.05 20. pajda - czwarta IUI 25.05 21. szkrabek78 - IUI odbyła się 16.05 22. morusia - druga IUI na cyklu naturalnym ok. 23.05 23. parma33 - pierwsza IUI odbyła się 24.05 24. lwiczka_s - IUI miała być pod koniec maja. Masz dla nas jakieś wieści lwiczko_s? 25. kotecek3 - pierwsza IUI na cyklu stymulowanym około 20.05. co u Ciebie? Trzymam kciuki drogie koleżanki!!! i czekamy jutro na dobre wieści od otylkaa i kasiaaa85 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 18:52 Juz postanowilam:bete ide zrobic jutro.Mam nadzieje ze sie uda.Take piekne swieto jutro...i papiez przyjezdza do mojego miasta...Zapachnialo marzeniami)) Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 19:08 trzymamy, trzymamy, mam dobre przeczucia co do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Majowe inseminacje 25.05.06, 20:12 Majorka dziekuje za slowa otuchy.Oby Twoje przeczucia sie sprawdzily.Powiem wam ze dzisiejsza noc bedzie dlugaaaa.Byle do rana a pozniej juz zleci )) Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar no to piszę co u mnie :) 26.05.06, 09:24 Co u mnie? A no nie za dobrze. Test zrobiłam 11 dnia po iui. Wyszła jedna kreska a po czasie pokazała się druga, blada (ale w/g ulotki i opinii dziewczyn na innym forum, odczytywanie testu po 10 minutach nie ma sensu bo wynik nie jest wiarygodny). Więc jedna krecha. Co prawda wczoraj kupiłam drugi test, ale dziś czuję się jak na @ (planowo powinna przyjść mniej wiecej jutro, pojutrze). Jednak póki @ nie przychodzi jest nadzieja. Pewnie już jutro zrobię powtórnie test (chyba, że już dziś się wredna @ pojawi). Czy tylko justy11 się udało? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: no to piszę co u mnie :) 26.05.06, 14:57 trzymam kciuki, informuj nas. jak na mój gust, to jeszcze wszystko przed Tobą. powodzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karkarkar Re: no to piszę co u mnie :) 30.05.06, 11:22 @ przyszła jak w zegarku. Ale mój dr ma nowy plan. Zaczynamy od początku z mega dawką clo. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Nowa lista 26.05.06, 15:02 )) dzieki, nudzi mi sie, to sobie skrobie a raczej kopiuje i tylko zmieniam co i jak u której z nas pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 12:46 Otylko bardzo mi przykro (( Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 14:56 otylkaa, przykro mi bardzo rozumiem cię, bo przeszłam to samo. jeśli mogę coś poradzić, to nie rozmyślaj za dużo, tylko przygotuj dobie plan, co i kiedy robisz dalej, itd. Mi to pomogło. z tego co pamiętam, to mialaś IUI drugiego dnia po usg które pokazało 24 mm pęcherzyk. może to było za poźno? chyba najlepiej jest zdążyć przed owulacją. nie martw się kochana, trzymam kciuki za następne podjeście. kasiaaa85 a co u Ciebie? ty też mialaś dziś iść na betę.. Ja z kolei miałam dziś hsg - w narkozie. WSZYSTKO DROŻNE, ufffff. przynajmniej to mam z glowy. nic nie czułam oczywiście, bo zasnęłam zaraz po zastrzyku. teraz lekko plamię i pobolewa mnie podbrzusze. pozdrawiam was cieplutko w ten deszczowy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa Re: dzień matki nie dla mnie... 26.05.06, 15:01 Otylko, przykro mi bardzo. Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: dzień matki nie dla mnie... 27.05.06, 10:05 Nie martw sie Otylko,bedzie dobrze, dla mnie maj tez nie okazal sie szczesliwy, ale w czerwcu napewno sie uda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: dzień matki nie dla mnie... 27.05.06, 21:27 Hej dziewczyny!!! Test zakupilam, ale niestety nie uzyje go w tym cyklu bo wlasnie dzisiaj przyszly plamienia ktore u mnie sa zwiastunem @. Jest gdzies watek czerwcowe iui??? Fajnie tak w grupie przeczekac te pelne niecierpliwosci i strachu dni. Mnie w tym cyklu czeka hsg!!!!!!!!!!!! ((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dzień matki nie dla mnie... 28.05.06, 09:08 hej danik1 plamienia jeszcze nie przesądzają niczego. justy11, której się udała pierwsza IUI też miała około terminu @ plamienia. i co? udało się! więc zaczekaj spokojnie i 14 dni po IUI zrób test. hsg się nie bój, ja miałam w tym cyklu, było całkiem OK. co do wątku czerwcowego, to jeszcze nie ma, ale jeśli tylko znajdzie się wystarczająca liczba chętnych to założymy. czekam na Was dziewczyny, bo ja się piszę na czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa to zak\ladamy 28.05.06, 09:13 nowy wątek - majorka 79 - czyń honory )) Tym razem musi być lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:19 super czekamy na więcej chętnych!!! otylkaa jak się masz? lepiej? we mnie wstąpiły nowe siły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:24 podchodże - jak dobrze pójdzie - do 2 IUI gdzieś miedzy 7-10 czerwca na cyklu naturalnym. Będę musił jechac do W-wy , bo w tym czasie będzie tam mój M. i mój lekarz (ach ci faceci ). Po drugiej IUI badanie drożności, albo laparoskopia ;-(((. Powoli się zbieram - w piątek buteleczka wina, rochę sobie poszlochałm i zbieram siły, bo co mamy zrobić... Jak widać jest nas już kilka ;- )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 09:59 Witajcie dziewczyny! Nie odzywałam się ostatnio, bo musiałam się pozbierac po tej nieudanej iui. Zbieram siły do dlaszego działania, w poniedziałek idę do gina i znowu walka. Ale mam do Was małe pytanko. Z tego co przeczytałam, to niektóre z Was nie robią sobie cyklu odpoczynkowego tylko od razu w następnym miesiącu przystępują do kolejnej iui. Ja nigdy tak nie miałam. Zawsze po każdej stymulacji clo, a później merionalem miałam miesiąc odpoczynku. Dlatego jestem trochę zdziwiniona i zastanawiam się czy w moim przypadku też tak można. Oczywiście w pn zapytam gina, ale mam nadzieję, że wypowiecie się na ten temat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:35 Witam was moje drogie )) Alez jestem dzisiaj zla.Moj doktorek jest na urlopie, ja na dniach dostane @ i powinnam jechac do lekarza po leki do stymulacji.Wczoraj dzwonilam caly dzien i sie nie dodzwonilam.Dzisiaj sie dodzwonilam to pani w rejestracji mnie zrabala ze mnie nie umowi na wtorek i juz bo nie ma juz miejsca i dlaczego tak pozno dzwonie.Mowie jej ze bete robilam w patek a w sobote nie odbieraly telefonow.A ona na to ze ja to nie interesuje.Wkurzylam sie i powiedzialm zeby mi podala nr tel komorki do doktora.Powiedzcie dziweczyny co teraz mam zrobic??Przeciez zaraz dostane @ i potrzebuje leki.Nie wiem czy dzwonic do tego doktora,chlopa 2 razy w zyciu na oczy widzialam(jest bardzo mily).Czy wypada dzwonic w niedziele??Blagam doradzcie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:39 Pewnie, ze dzwonic - jak leczysz się prywatnie i doktorek udostęnia kom. to dzwoń - najwyżej nie odbierze jak nie będzie chciał lub mógł. Ja ze swoim zawsze debatuję tel i sms - bez problemu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: kasiaaa85 28.05.06, 10:42 kasiaaa85, proponuję, żebyś nie dzwoniła do lekarza w niedzielę. zadzwoń jutro i powiedz jak wygląda sprawa. poproś kobietę w rejestracji, żeby lekarz (jakikolwiek) przyjął Cię na USG w 2-3 dc sprawdzić czy nie masz torbielek po poprzedniej stymulacji. jesli nie masz to poproś przez tel. tego lekarza o to, żeby Ci wypisał recepty. jesli jeszcze nie dostałaś @ to masz przecież jeszcze min. 3-4 dni do rozpoczęcia stymulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:38 otylkaa, trzymam kciuki, żeby poszlo zgodnie z planem. Winko to jest TO!, tylko pamiętaj - czerwone, żadne inne! bozusia! jeśli chodzi o IUI cykl po cyklu to jak najbardziej można, tylko jeśli jest to IUI na cyklu stymulowanym to trzeba sprawdzić w 2-3 dc czy nie ma torbieli, pozostałości po poprzedniej stymulacji. jeśli nie ma, to śmiało można robić kolejną IUI. u mnie np. jest torbiel, więc muszę odczekać miesiąc i moja IUI przypadnie w II połowie czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:49 Dziewczyny lecze sie prywatnie w Provicie w Katowicach.A jestem z Czestochowy wiec kawalek tez do nich mam.Doktor robil mi usg w 3 dniu po IUI i powiedzial ze wszystko jest oki,pecherzyki popekaly.U mnie w miescie nie mam problemu bo znajomy doktorek moze zrobic mi usg i przepisac leki ale musze najpierw sie dowiedziec jakie??Kurcze nie wiem czy dzwonic czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 10:52 no to w takim razie zadzwoń do tego z Provity (ja się upieram, że jednak jutro rano, powiedz jak wygląda sprawa i zapytaj czy masz przyjmować te same leki co ostatnio i w tych samych dawkach. a swoją drogą i tak idź gdzieś w swoim mieście na usg w 2-3 dc sprawdzić czy na pewno wszystko ok i po receptę. wiesz, wg. mnie lepiej sprawdzić czy nie ma trobieli, bo ja już kiedyś wyhodowalam taką ponad 8 cm Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 11:05 Dzieki.Tez tak uwazam ze lepiej jutro zadzwonic.I tak zrobie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: to zak\ladamy 28.05.06, 11:09 Jeśli nie musisz mieć stymulacji od jutra to poczekaj z telefonem do poniedziałku bo z tymi lekarzami to nie wiadomo może Cię zrozumieć a może nie więc po się dodatkowo denerwować. Kasiu jesteś zadowolona z tej kliniki? ja jestem z Twoich okolic ale leczę się w novum choć ostatnio się na nim wściekam bo uważam, że mało czasu poświęcają swoim pacjentkom i często się trafia do innych lekarzy, którzy przecież nie znają twojej historii choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 12:15 Powiem Ci ze jestem zadowolona.W Provicie tez trafia sie do roznych lekarzy bo przeciez nie jest mozliwe aby kazdy z nich przyjmowal codziennie.Ja narazie bylam u 3 a jest ich 5.Wszyscy maja dobre opinie.I ceny sa przyzwoite.W Novum jest drozej.A skad jestes?? Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: parma33 28.05.06, 14:39 Jestem z Myszkowa. To prawda z tymi cenami w novum nie jest najlepiej, ale jeżdżę tak bo doradziło mi kilka osób mówiąc jaśli chcesz mieć dzidzi to jedż do novum i tak się zaczęło nawet nie jeżdziłam do częstochowy. Miałam teraz inseminację i jeśli się nie uda to chyba zacznnę myśleć o in vitro, bo moja psycha już siada. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 15:44 A jak dlugo sie starasz??Jestes po 1 IUI?? Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: parma33 28.05.06, 17:46 staram się ok roku i tak to była moja 1 inseminacja ale prawdopodobieństwo powodzenia jest tak małe, że zastanawiam się czy jest w ogóle sens bo przecież w tym samym cyklu współżyjemy więc nawet jeśli się uda to nigdy nie wiemy czego to zasługa. A co Ty o tym sądzisz? Ja na forum jestem od niedawna więc nie wiem jak było wcześniej, ilu dziewczynom się udało.Ale ten maj chyba mówi sam za siebie.Chyba, że to ja jestem tylko takim niedowiarkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: parma33 28.05.06, 19:24 Szanse sa male ale sa.Nie wiem co o tym wszystkim myslec.Napewno podejme jeszcze jedna probe.Jak sie nie uda to zdecyduje sie na in vitro zeby nie tracic czasu i pieniedzy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 19:41 dziewczyny, szanse IUI są takimi samymi szansami jak przy normalnym współżyciu. z naszej listy wynika, że na 9 inseminacji udała się jedna. to mniej więcej odzwierciedla prawdopodobieństwo o jakim mówili mi lekarze (ponad 10%). przy in vitro szanse też nie są 100%, tylko pewnie ok 40%, a wyoraźcie sobie bol i rozpacz kiedy in vitro ne wyjdzie. więc wg. mnie należy próbować minimum 4 IUI, aby mieć pewność, że ten rozdział należy zamknąć. poza tym in vitro to ogromne obciążenie dla organizmu kobiety - mam na myśli stymulację. oczywiście zdecyduję się na nią, ale myślę, że warto przeprowadzić kilka IUI nawet kosztem pieniedzy i stresu. trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:22 Zgadzam się z majorką79 - w końcu to mniejsze obciążenie dla organizmu - dla mnie in vitro to naprawdę ostateczność, po wyczerpaniu Wszystkich możliwości. A co do skuteczności, to czytałam gdzieś, że skuteczność w 6 cyklach u kobiety wynosi ok 56% (swoją drogą ciekawe dlaczego właśnie tyle), więc chyba warto próbować kilka razy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:51 Dziweczyny zgadzam sie z wami ze nalezy probowac iitd.Ale najwieksze szanse sa przy wrogim sluzie czy slabo ruchliwych chlopaczkach a nie tak jak u mnie przy niedroznym jajowodzie.Chociaz cuda sie zdarzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:55 kasiaaa85 rozumiem, że masz jeden niedrożny jajowód, a drugi ok, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:57 No wlasnie chyba nie bardzo poniewaz na opisie laparo jest napisane ze kontrast przeszedl z trudem.Takze roznie moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:59 hmmm... jeśli masz dwa niedrożne, to IUI jest bez sensu. a jesli w trakcie laparo Ci jeden udrożnili, to IUI jak najbardziej wskazana. trzymaj sie kasienko, zobaczysz, za kilka miesięcy będziemy te nasze wywody tylko wspominać pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:03 Oj mam taka nadzieje ze powspominamy sobie zupelnie na innym forum.To jest moim wielkim marzeniem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 20:58 Dziewczyny zgadzam się z Wami dla mnie myśl o in vitro jest też ostatecznością ale dalej uważam, że 10% powodzenia inseminacji może być nawet błędem w statystyce. Mnie się chce ciągle płakać i mam dość ciągłych testów z jedną kreseczką. Inseminacji spróbowałam i czekam na wynik 7 czerwca ale czytając wasze wątki mogę się spodziewać jaki będzie wynik. To smutne dla nas wszystkich.Zaglądanie na forum staje się dla mnie nową obsesją.Dziewczyny tak bardzo chcę aby się nam wszystkim udało i to jak najszybcjej. Ja mam 33lata stąd może u mnie taka szybka myśl o in vitro ja nie mam tyle czasu co może wy. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:02 spokojnie parma, to dopiero twoja pierwsza inseminacja. nikt nie powiedział,że Ci się nie uda. myśl pozytywnie. ja jak czasami czytam historie dziewczyn, które się starają po 10 lat, tracą fasolki, przechodzą hiperstymulacje, usuwanie jajników i tym podobne, to mnie mrozi i myślę sobie, że my to jesteśmy w nie najgorszej sytuacji. trzymam za ciebie mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:06 Dzięki za te słowa teraz to dopiero chce mi się ryczeć. Przyznam się wam,że jedynego badania jakiego nie robiłam to sprawdzanie drożności po prostu się go boję Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:09 Kasiu a gdzie sprawdzałaś drożność? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 22:32 Laparo robim mi moj doktorek z Czestochowy dr.Harasim. Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:17 Boże parma33, ale ja nie chciałam, żeby moje słowa spowodowały, że chce Ci się ryczeć!!!! błagam Cię uśmiechnij się, bo nie zasnę w nocy! uda nam się wszystkim zobaczysz. musisz tylko (albo aż) uwierzyć. badania drożności się nie bój, ja miałam 2 dni temu hsg. to nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś
parma33 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:24 Majorko chciało mi się ryczeć ze wzuszenia bo to miłe jak ktoś jest przy drugim człowieku w potrzebie, dlatego zaglądam na forum bo wy sobie pomagacie a i ja nie czuję się wtedy osamotniona.Tylko zróbmy wszystko abyśmy spotkały się na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:27 zrobimy, zrobimy, a co nas po drodze nie zabije, to tylko nas wzmocni razem raźniej, dobrze, że jest to forum. razem damy rade dobranoc dziewczynki!! Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 22:28 Majorka, ale moje plamienia sa brazowe i to napewno @ bo nie mam zadnych oznak fasolki. Dzisiaj wlasnie drugi dzien plamien i @ jutro. A dzisiaj jestem 16 dpo. Nie martwie sie jednak bo wiem, ze w czerwcu nam sie uda!!!!! Pozdrowionka dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klusqa parma 28.05.06, 23:04 Zrób badanie drożności, bo niedrożne jajowody, to jeszcze nie koniec świata I nie bój się !!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
morusia Re: chwila refleksji:) 28.05.06, 21:09 bo to jest 6 razy te 10% szans - czyli tak naprawdę to jest w kązdym cylku tyle samo (( Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: Majowe inseminacje 28.05.06, 16:43 No tak, juz wszystko rozumiem. Majorka, dziękuję za odpowiedź. Moje dotychczasowe stymulacje nigdy nie przyniosły mi niechcianego prezentu w postaci torbieli, ale na zimne trzeba dmuchac. Tak więc moja następna iui przypadnie na przełomie czewca i lipca. Strasznie odległy termin. Pozdrawiam Was dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 jeszcze 5 dni czekania 29.05.06, 08:36 Jeszcze mam 5 dni do testowania. Mam ciekawe objawy np. wymioty, mdłości, temperatura 37.0 , 37.1, 37.4( mam nadzieję ,że to nie nerwy) tylko niespodzianka.Pozdrawiam Was wszyskie. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Rozpoczęłam nowy cykl!:)) 29.05.06, 14:15 Rozpoczęłam nowy cykl!) Jest ktoraś ze mna?? kolo 8 czerwca ( jak dobrze pojdzie) bedzie moja 2 IUI juz sie nie moge doczekac! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Rozpoczęłam nowy cykl!:)) 29.05.06, 14:33 to idziemy równo - jak dobrze pójdzie 2 IUI w okolicach 7-9 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 07:56 Dannik, frestre, szkrabek78 kiedy testujecie? Trzymamy za Was Kciuki!!! Może Wam się uda (statystyka jest po Waszej stronie)!!!! ściskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
annajas znowu nie wyszło 30.05.06, 08:39 Witam, mi również się nie udała pierwsza IUI i niestety kolejna będzie dopiero za 2 m-ce, gdyż mój mąż wyjeżdża w delegację właśnie wtedy gdy jest potrzebny, jestem załamana i chce mi sie wyć, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:47 Przytulam cie mocno.Bedzie dobrze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:47 Nie przejmuj sie!!! Ja tez mialam dola- jak poszlisly z mezem na 2 IUI to okazalo sie ze nasionka sa takie slabe ze sie nie nadawaja do IUI, bylam bardzo rozczarowana.Tyle sie najezdzilam do gina, dostalam pregnyl a jak przyszlo co do IUI to nie mozna jej bylo zrobic. Teraz uwazam ze miesiac odpoczynku byl mi potrzebny, moge powiedziec ze zachowuje sie normalnie bez ograniczen- cwiczenia, solarium, nie mierze temp. i ogolnie odpoczywam psychicznie! Pozdrawiam!Glowa do gory! Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: znowu nie wyszło 30.05.06, 08:49 Bardzo mi przykro - wiem jak to boli, ale z każdym dniem jest lepiej! Niestety tak to jest z facetami - mój też będzie poza domem , ale nie odpuszczam i jadę do niego! Nie martw się, może ta prerwa dobrze wpłynie na Ciebie -troche sie wyluzujesz - bo coz masz zrobić - może przznaczysz ten czas tylko dla siebie i swojej urody ? Powodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
annajas DZIĘKI 30.05.06, 10:36 Dziewczyny bardzo, ale to bardzo wam dziękuję za wsparcie, mam wielką nadzieję że w końcu i ja będę mogła się cieszyć macierzyństwem, czego sobie i wam gorąco życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re Nareszcie wiem co dalej... 30.05.06, 13:43 Witam was drogie kolezanki. Rozmawialm dzis rano z doktorkiem i zapropnowal mi stymulacje tym razem lametta.Dzisiaj popoludniu jade do Katowic zakupic 5 szt lametty.Teraz czekam na @ ktora sie cos spoznia // Ps.nie wiecie moze ile kosztuje lametta?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Re Nareszcie wiem co dalej... 30.05.06, 14:16 Czyli rozumię, że w czerwcu dołączysz do klubu "czerwcowe IUI"" ?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: znowu nie wyszło 01.06.06, 17:02 przykro mi mi tez nie wyszło. nie załamuj się odetchnij trochę przez ten czas, wykorzystaj go na drone radości, może jakieś zaległe badania. a potem do dzieła. uda się, zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 15:39 Ze statystyką nie wygrałam - dziś jedna kreska na teście...w czerwcu odpuszczam... pełna optymizmu-myśląca o trzecim IUI FRESTRE Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Prosze mnie dopisac do czerwcowej listy 30.05.06, 21:27 Witajcie Kochane. Prosze mnie dopisac do czerwcowej listy.Jestem pelna nadzieji,zebralam sily i czekam na @.Leki juz kupilam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia78 Do kasiaaa85 30.05.06, 21:38 Jak dlugo leczysz sie w Provicie?Ja tez mam plan umowienia sie wreszcie na wizyte ale boje sie. Jak dlugo zajelo Ci przygotowanie do I IUI? Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do kasiaaa85 30.05.06, 22:42 W Provicie lecze sie od marca.A w maju mialam pierwsza IUI.Ale mysle ze tak nie da sie okreslic,kazda z nas mam inne problemy wiec czas moze byc zupelnie inny.A gdzie Ty sie leczysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: dziewczyny jak tam testy?? 30.05.06, 21:44 Bedzie dobrze, nastepnym razem napewno sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: dziewczyny jak tam testy?? 01.06.06, 17:03 bardzo mi przykro(( nie poddawaj się i walcz dalej. bądż tu z nami. uda Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Majowe inseminacje 30.05.06, 21:31 pewnie trzebaby założyć nowy wątek "czerwcowe inseminacje", tylko kto? Majorka 79 może ty zgodnie z tradycją, a my się dopiszemy )00 Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek3 Re: Majowe inseminacje 30.05.06, 21:35 Zgłaszam wykonanie pierwszej IUI -29.05.05 -jeszcze majowa!!!. Teraz 2 tygodnie czekania!.Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Majowe inseminacje 31.05.06, 15:48 Ja robię jutro tj 01.06.06 ciekawa data co ale coś mam negatywne uczucia że się nie uda zwłaszcza że robiłam wcześniej test i była jedna kreska do jutra ale napewno można mnie zapisać na czerwcową iui tylko moje dni pewnie przypadną na Boże Ciało i wyjedziemy do rodziny i nici z przytulania Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 10:41 A ja niestety odpadam az do sierpnia, moze wrzesnia. Moj lekarz jest na zwolnieniu tak dlugo i musze na niego czekac z kolejna iui. Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 11:12 ja po dzisiejszym teście zapisuje się na czerwiec Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 17:04 przykro mi szkrabku78 bądź dzielna. wszystko przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Majowe inseminacje 01.06.06, 16:39 czesc dziewczyny! nie było mnie dwa dni, ale widzę, że nie próźnujecie dziś zbiorę wszystko do kupy, podsumuję maj i założę czerwcowy wątek. czekam tam na Was! Odpowiedz Link Zgłoś