Dodaj do ulubionych

in vitro- trudne- kto?

27.07.06, 13:12
chcę zrobić kolejne in vitro po kilku nieudanych próbach, gdzie waszym
zdaniem mogę liczyć na indywidualne podejście i to że się uda? (odpada
Białystok - bo tam mi odmówiono kolejnej próby, niechętnie kliniki
warszawskie - bo tam też próbowałam)
Obserwuj wątek
    • kitek29 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 13:48
      a jaki dokladnie masz problem z zachodzeniem w ciaze???
      jaka jest diagnoza???

k.
    • 56at Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 13:50
      A Salve w Łodzi?
      • lukrecja27 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 14:45
        problemy mam standardowe dość: nie najlepsze polemniki M., ale nie beznadziejne
        i brak owulacji - nie pękające pęcherzyki.
    • inga30 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 14:49
      nie wiem, co poradzić, mam bardzo podobna sytuacje - kilka prób i ...no
      właśnie, jestem po rozmowach z gin z Białego - nie podejmuja sie prób i nie
      polecają kolejnych, moze rzeczywiście salve, jeśli chcesz jeszcze próbować
      • asiat99 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:16
        Dlaczego nie polecają kolejnych prób? Nie rozumiem. Słyszałam o dziewczynie
        która zaszła w ciążę przy 11 transferze. Jestem po 2 nieudanych programach w
        Białymstoku. Mam pco i jeszcze nie usłyszałam, zebym dała sobie spokój. Łącznie
        z mrozakami miałam 4 transfery,teraz jadę po raz 5 na transfrer mrozaków. Jak
        nie wyjdzie to jestem już umówina na kolejne podejście do mojego 3 programu w
        Szczecinie.Dlaczego nie polecaja kolejnych prób,jak to argumentują? Dziewczyny
        nie poddawajcie się.
        • lukrecja27 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:39
          asiu, ja po 2 nieudanych programach tez nie słyszałam żeby dac sobie spokój, a
          teraz tak, mówią że maja minimalny odsetek ciąż w 5,6 protokole i że to
          wyrzucanie pieniedzy i niepotrzebne przemęczanie organizmu, a i kasa idzie na
          to straszna
        • 56at Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 16:45
          Asiu mnie tez juz odmówiono leczenia.
          Miałam 8 IUI i 6 transferów.
          Leczyłam sie w sumie 12 lat .
          Zwyczajnie wyniszczony organizm stymulacjami.
          Totalnie rozwalona gosp.hormonalna,pco,nietolerancja prog. i IV stopien endo.
          Tyle wystarczyło żeby odmówic .
      • mila333 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:21
        Słyszałam, że bardzo dobre opinie mają ośrodki w Berlinie. Podobno nawet koszty
        nie są jakoś znacząco wyższe. Rzecz jasna, trzeba dość dobrze znać język, no
        chyba że możesz jechać z tłumaczem (z rodziny, spośród przyjaciół), którego nie
        krępowałabyś się przy zabiegach etc. Niestety, nie znam na razie bliższych
        szczegółów. Tyle usłyszałam od internisty. Może ktoś ma bardziej precyzyjne
        informacje na ten temat?
    • ko_ma1 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:11
      Polecam dr Polaka z Wroclawia.
      Ma indywidualne podejscie, przez to ze nie jest wielka instytucja - wiele
      rzeczy mozna ustalic pomiedzy pacjentem a lekarzem
      Pozdrawiam i powodzenia smile
    • ronia.p Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:25
      Słyszałam o dobrej klinice w Lublinie AB-OVO, szczególnie chwalony na forum był
      dr Marek Gogacz, moja kuzynka też się u niego leczyła i ma 3 letnią córcię.
    • tekla12 Re: in vitro- trudne- kto? 27.07.06, 15:44
      Potrzebujesz nie lekarza, który będzie uprzejmy przeprowadzić program ivf, tylko
      takiego, który zrobi to dobrze, w oparciu o duże doświadczenie i dobry sprzęt.
      Dlatego wydaje mi się, że "młode i niedoświadczone kliniki", w których czasem
      się udaje nie są dla ciebie. Na twoim miejscu szukałabym równolegle w trzech -
      Gameta ale tylko prof Radwan (udało mu się w moim bardzo trudnym przypadku, po
      odmowie z dwóch innych klinik), prof. Kuczyński z kriobanku (specjalizuje się w
      trudnych przypadkach) i berlińska FCB i podjęła decyzje na podstawie rozmów
      przeprowadzonych w tych wszystkich miejscach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka