wiki1977 23.08.06, 15:50 Czy wiecie skąd się wzięły u Was ? ja nie badałam drożności ale dr zapowiedziała że to przede mną. To już rok starań regularnych cykli, owulacji i dobrych hormonków. Powiedziała że mogę miec zrosty po porodzie kleszczowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
56at Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 15:57 Rózne moga byc przyczyny zrostów np po zapaleniu przydatków(utajonym)czyli niebolesnym i nieleczonym. A czasami zwyczajnie jajowód się zwęzi i klops Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1977 Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 16:29 raczej nie miałam zapalenia przydatków ale coś musi być nie tak skoro rok starań, dotychczasowe badania ok, a ciąży nie ma, może rzeczywiście po tych kleszczach. Odpowiedz Link Zgłoś
56at Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 16:53 wiki ja się 12 lat staram i mam jajowody drozne i nic. Zrób hsg i będzie wiadomo czy to jajowody czy cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1977 Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 20:17 Diagnozuję się w Novum, jeśli w tym cyklu, który był z pregnylem nie wyjdzie robię resztę badań , wrogość śluzu i drożność. Tak sobie obiecałam że po roku biorę się za to poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomre Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 17:35 Ja miałąm laparo, żeby udrożnić jajowody, zaszłam w ciążę (tylko na 2 mies.) i rok po tych wydarzeniach hsg wykazało całkowitą niedrożność. Dlaczego? Nikt nie wie. Zrób badanie, to tylko parę minut a daje duże wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
donata72 Re: zrosty w jajowodach 23.08.06, 18:22 ja mialam laparo i stwierdzono niedrozne jajowody nigdy niemialam zapalen ani nic z tych rzeczy a jednak zapchaly sie na amen Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: zrosty w jajowodach 24.08.06, 09:10 Chlamydie, cesarka... to też ma być przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
ivoral Re: zrosty w jajowodach 24.08.06, 11:07 Oprocz tego przyczyna niedroznosci jest czesto endometrioza (ktora moze nie dawac zadnych innych objawow). Odpowiedz Link Zgłoś