olivka1976 19.09.06, 11:54 Witam... powiedzcie, jaki jest koszt przeprowadzenia inseminacji? Czy jest to zabieg refundowany przez NFZ czy też trzeba za niego zapłacić z własnej kieszeni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola733 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 12:18 mnie łącznie z z usg przed i po kosztował : 540 ( nie licze dojazdu ) i koszt zależy też od kliniki - są różne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
dziubania Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 12:20 W Invimedzie 800 zł na cyklu naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 12:22 właśnie co klinika to inne ceny ja tez miałam na cyklu naturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek29 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 12:40 sam zabieg 300 zl..plus leki plus usg..łacznie bardzo duzo bo ja reaguje na najdrozsze leki w duzych ilosciach(( k. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 15:24 Ja podobnie reaguję tylko na te drogie leki, dlatego zależy mi, żeby chociaż inseminację zrefundował mi NFZ. Wystarczy, ze za sam Puregon muszę ponad 500 zł zpałacić. A finansowo niestety nie za dobrze stoję ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
xsyla Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 14:23 Ja 11.09 podchodziłam do mojej 3 IUI i za żadną nie płaciła, oprócz leków oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
coco17 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 14:40 xyla jak to zrobilas?ja place 200 za podglad,380 za kazda iui.no i w cyklu mam ich dwie.sporo. milalam 3 nieudane iui leki osobno,zastrzyk 40 zl Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 14:42 Ja tez mialam bezplatna IUi.Za leki oczywiscie placilam,ale to byl Clostilbegyt i Duphaston.Pregnylu nie wykorzystalam. Odpowiedz Link Zgłoś
olivka1976 Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 15:16 Dziewczyny jak to zrobiłyście, że nie płaciłyście za inseminację? W szpitalu? Mając skierowanie, ale nie z prywatnego gabinetu? Napiszcie coś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: inseminacja - koszt 19.09.06, 15:19 Ja mialam robiona w szpitalu.Nie placilam za nia bo w tej klinice jast akurat dofinansowywana z NFZ.Nie wiem ile takich IUI mozna zrobic na kase,bo ja jestem dopiero po pierwszej.Wiem,ze czeka sie ok.roku,ale sa szanse na szybsza.Ja mialam pierwsza wizyte w klinice w lipcu,a wczoraj pierwsza IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
xsyla Re: inseminacja - koszt 20.09.06, 10:42 Ja chodziłam do kliniki przyszpitalnej i stamtąd miałam sierowanie do szpitala przez pierwsze dwie IUI. Wcale nie musiałam czekać pół roku tylko od pierwszego cyklu po wizycie brałam clo i odrazu do szpitala na monitoring, a później IUI. Za pierwszym razem musiałam leżeć w szpitalu 2 dni, a za 2 razem udało się załatwić bez leżenia. Podchodząc 3 raz poszłam do mojego ginekologa prywatnie bo państwowo przepadłby mi jeden cykl (takie kolejki)i też miałam wszystko za darmo, czyli na NFZ. Oprócz prywatnych wizyt oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
raviador Re: Gdzie robią na NFZ?????????/ 20.09.06, 15:28 Napiszcie w jakich szpitalach robiłyście IUI na NFZ???????????? Bo bezpośrednio w szpitalu to niestety nikt nic nie powie jakby to jakas tajemnica była. Będe wdzieczna pewnie nie tylko Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: Gdzie robią na NFZ?????????/ 20.09.06, 15:30 ja robilam na strynkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
xsyla Re: Gdzie robią na NFZ?????????/ 20.09.06, 17:15 Szczecin Unii LUbelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
raviador Re: Gdzie robią na NFZ????????? 20.09.06, 17:33 no właśnie tak myślałam ze nie jesteście z okolic śląska bo tu nie można zrobić nigdzie(no chyba ze jakiś szpital pominęłam) IUI na Kase chorych a gdy pytałam w NFZ to też nic nie wiedzą...... ( PS. chyba pomyślę o przeprowadzce Odpowiedz Link Zgłoś
xsyla Re: Gdzie robią na NFZ????????? 20.09.06, 17:40 U nas jest taki oddział "Klinika rozrodczości i ginekologii". Może poszukaj u siebie czy jakiś szpital ma taki oddział. A jak nie to przeprowadzaj się do Szczecina))) Odpowiedz Link Zgłoś
zyniowa73 Re: inseminacja - koszt 20.09.06, 19:30 koszt iui w Lublinie wynosi 200zł Odpowiedz Link Zgłoś
raviador Re: inseminacja - koszt 20.09.06, 21:27 U Nas ceny zaczynają sie od 450zł + leki......... Np w klinice za Clo trzeba zapłacić ok 15zł a w aptece ok 7-8. Wszyscy chca tak bardzo nam pomóc a na każdym kroku z Nas zdzierają ile i jak sie da.......... szkoda bo to napewno odwlecze marzenia o mojej kruszynce ((( Odpowiedz Link Zgłoś