29.12.06, 12:06
Chciałabym zapytać czy ktoś z Was wykorzystywał w swoim leczeniu tę metodę.
Dodam,iż jest to zwykłe ICSI z tymże plemniki są pobierane bezpośrednio z jąder.
Metoda ta wykorzystywana jest gdy w nasieniu brak jest plemników.Będę
wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: ICSI TESE 29.12.06, 13:49
      haj

ja niestety mam taka sytuacje ze tylko isci tese mi zostaje lub
      adopcja.Wzybralam adopcje. Mam Hashimoto i boje sie isci.

O zabiegu wiem tyle ze najpierw robi sie facetowi bipsje.Szuka sie plemnikow w
      jadrach lub nadjadrach, pozniej sie mrozi.... a pozniej to juz stymulacja
      kobiety , transfer i czekanie na efekt.

Moj m jest na etapie "nadziei" . Bedzie mial robiony tomograf, aby sprawdzic
      czy nasieniowody i kanaliczki sa cale. Nie polamane, czy zatorowane. Jesli
      wyjda tego typu rzeczy - on chce sprobowac operacji. Niezaleznie od tego
      staramy sie o adopcje.
      • balbina33 Re: ICSI TESE 30.12.06, 20:00
        My z mężem przechodziliśmy właśnie ten zabieg, udało nam się za 1 razem, nasz
        synek w sierpniu skończył 2 lata.
        Pozdrawiam
        Ania i Kubuś.
        ps. czy mąż miał już robioną biopsję??
        • joanna9629 Re: ICSI TESE 05.01.07, 10:05
          Przepraszam,że dopiero teraz się odzywam, ale dostęp do internetu mam tylko w
          pracy. Balbina33, tak mąż miał robioną biposję już dosyc dawno. Znaleziono
          plemniki w jądrze ( nie najądrzach). Lekarz stwierdził, że to dobrze bo w ten
          sposób nawet znaleziony jeden plemnik daje nam szansę. Dodam jeszcze że maż mój
          od urodzenia choruje na zespół nadnerczo płciowy utraty soli. Myślę, iż stąd te
          nasze problemy, chociaż lekarze zapewniali że nie powinien mieć problemów.
          Czasami się też zastanawiam czy jakość tych plemników nie ma znaczenia. Jeśli
          przy zwykłym ICSI są powiększane dużo mniej niż przy IMSI (Provita). Dodam iż
          przy drugim ICSI TESE byłam w ciąży do 7 tygodnia (ciąża obumarła).Niestety
          lekarz nie umiał odpowiedzieć dlaczego tak się stało. Boję się bardzo kolejnego
          podejścia.Jeśli możesz to napisz w której klinice miałaś wykonywany
          zabieg.Pozdrawiam.
    • ewcia8818 Re: ICSI TESE 30.12.06, 23:23
      Moj maz przeszedl kilkanascie lat temu sterylizacje. W lutym mial MESA (gdzie plemniki byly pobrane z
      nasieniowodow)- nie byla wymagana biopsja. Plemniki mial zamrozone. We wrzesniu przeszlismy przez
      ICSI- dwa embriony. W tej chwili jestem w 18 tyg. ciazy i wiem juz ze bedziemy mieli wyczekana
      dziewczynke.
      Jesli masz jakies konkretne pytania to prosze zadawaj.
      Aha, ja tez mam chorobe autoimmunologiczna- Addisona i dodatkowo wpadlam w nadczynnosc tarczycy
      w trakcie ciazy, ale (odpukac) jak na razie nie ma to wplywu na ciaze (to tak a propos przedmowczyni,
      ktora ma Hashimoto).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka