Dodaj do ulubionych

pusty pęcherzyk ciążowy

18.01.07, 10:19
Napiszcie proszę z czego to może wynikać??? Mnie to się przytrafiło już trzeci
raz sad Na jakie badania powinnam zwrócić uwagę? Nie mam problemu z
zachodzeniem w "ciążę", ale tam nigdy nic nie ma. Dodam, że raz się udało, bo
mam 2,5letnią córeczkę, ale to 1 na 4 ciąże, więc coś tu nie gra.
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 18.01.07, 10:24
      a jakie badania robiłaś?
      często pusty pęcherzyk jest spowodowany przez bakterie zarówno u Ciebie w
      kanale szyjki jak i w nasieniu męża. propouję zróbcie posiewy.
      • e-dziunia Re: pusty pęcherzyk ciążowy 18.01.07, 12:35
        do tej pory nie robiłam żadnych badań, więc zaczynam od zera. Dostałam
        skierowanie do poradni genetycznej, ale chciałabym cokolwiek z tego zrozumieć
        zanim się tam zacznie ten cały młyn.
    • dolores5 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 22.01.07, 11:07
      Ja też miałam pusty pęcherzyk ciążowy sad i staram się szukać przyczyny. Od
      lekarza wyprosiłam, skierowanie na czystość pochwy, czy to jest to samo co posiew?
      • ewa1016 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 26.01.07, 17:55
        Są to dwa różne badania. W tej sytuacji najlepiej zrobić badanie posiewu z
        szyjki macicy wraz z antybiogramem. Jeżeli będą bakterie to od razu będzie
        wiadomo jaki antybiotyk na nie zadziała.
        Trzeba pamiętać, że leczyć musicie się obydwoje (!!!) i to koniecznie w tym
        samym czasie (!!!).
        Mąż powinien zrobić sobie również posiew nasienia.

Ja przez bakterie straciłam ciążę. Kolejny raz to się już nie może stać!
        • dolores5 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 28.03.07, 08:36
          hmm a orientujecie się ile kosztuje takie badanie?
          myślałam, że to badanie czystości jest tym samym badaniem, no szkoda sad
    • dolores5 Posiew z szyjki 28.03.07, 08:54
      Powiedzcie mi jeszcze, czy robiłyscie to badanie w laboratorium, czy też
      ginekolog wam robił badanie i zanosiłyście tylko do laboratorium (Czy tak sie da)?
      • asiunia555 Re: Posiew z szyjki 28.03.07, 10:29
        to zależy od ginekologa.czy leczysz się w klinice czy w prywatnym gabinecie.
        różnie bywa.
        ja robiłam tak dużo tych badań że szukałam najtańszego rozwiązania.
        do gina szłam pobrać wymaz. płaciłam 50 zł. a probówki sama zawoziłam do
        wyszukanego laboratorium gdzie ceny były stosunkowo najniższe oraz do takiego,
        które robiło komplet różnych badań. ja robiłam takie:
        posiew z kanału szyjki na bakterie tlenowe i na beztlenowe
        posiew z pochwy na bakterie tlenowe i na beztlenowe
        posiew z kanału szyjki w kierunku chlamydii
        posiew z kanału szyjki w kierunku mycoplazmy i ureaplazmy
        oraz badanie czystości pochwy
        • wiktoria33 dokladnie 28.03.07, 10:56
          to prawda
          pusty pecherzyk plodowy zdarza sie czasem ale jesli u ciebie sie to juz
          powtarza ktorys raz to koniecznie zrob te badania:
          Po pierwsze tzw "posiew " czyli wlasnie badanie na czystosc pochwy z posiewem -
          - na badaniu wyjdzie nie tylko czy sa bakterie i/lub grzyby ale rowniez czym
          je leczyc - na jakie leki sa wrazliwe.
          oprocz tego zrob badanie (wymaz z szyjki) na 3: obecnosc chlamydi , ureaplazmy
          i mycoplazmy.
          to samo u meza ale tylko wymaz z cewki na posiew bo te 3 inne (chlamydia,
          mycopl i ureapl) jesli tobie wyjda to on tez je ma na 99%
          a teraz
          gdyby te powyzsze badania nic nie wykazaly to wtedy dopiero badania genetyczne
          pozdrawiam

trzeba to zr
    • fioco78 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 28.03.07, 09:41
      ja też chętnie coś się dowiem na ten przykry temat. na forum poronienie szukałam pomocy w znalezieniu jakiejś porządnej przychodni genetycznej i dobrego laboratorium na Śląsku, ale dziołchy ze Śląska chyba nie mają takich problemów i g... się dowiedziałam sad
      • julia56 e-dziunia 28.03.07, 10:11
        Mnie doktor powiedział, że często przyczyną pustego jaja płodowego jest
        zapłodenienie jajeczka uszkodzonym plemnikiem. Jak u Was z nasieniem?
    • mona255 Pytanie do E-dziuni? 28.03.07, 13:51
      Powiedzcie mi dziewczyny kiedy wiadomo że pecherzyk ciążowy jest pusty? Czy
      towarzyszą temu jakieś objawy? Chyba Beta rośnie po woli, tak?W którym tyg
      lekarz może stwierdzić pusty pęcherzyk? Ja jestem w 7 tc i na usg w 5 tc było
      widać tylko pęcherzyk bez akcji serca, teraz czekam do 10.04 dopiero wtedymam
      usg, ale strasznie się boję żeby to nie był pusty pęcherzyk. Lekarz na usg
      napisał że we wnątrz pęcherzyka widoczny pęcherzyk owodni , prawdopodobnie z
      węzłem zarodkowym. Czy myslicie że będzie ok?
      • julia56 Mona 28.03.07, 14:32
        będzie oki. Już niedługo zobaczysz zarodek i usłyszysz serduszko.
        ja nie widziałam ani w 5, ani w 7 ani nawet w 9. sad
        • ayelet Re: Mona 28.03.07, 15:20
          Z tego co ja wiem to pusty pęcherzyk to przeważnie "wina" wadliwego plemnika
          lub niedojrzałej komórki jajowej.Zapytaj lekarza na Bocianie pewnie najlepiej
          Ci doradzi co powinnaś zrobić
    • mona255 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 28.03.07, 17:43
      Czy przy pustym pęcherzyku test ciążowy wychodzi dodatni? I czy ma się normalne
      objawy ciążowe(bolą piersi, nudności itd)? A robiłyscie betę, jaki jest jej
      przyrost przy pustym pęcherzyku?
      • tekla12 mona 28.03.07, 21:06
        Zadręczanie się najpierw ciążą pozamaciczną a potem wizją pustego jaja płodowego
        nie jest korzystne dla ciebie a co za tym idzie dla dziecka. Serce na dobrym
        sprzęcie normalny gin zobaczy przy bhcg powyżej 5tys. Nie musisz czekać do
        10.04, może warto się uspokoić widokiem serduszka?
    • inesita6 Re: pusty pęcherzyk ciążowy 29.03.07, 13:37
      dziewczyny jak wy to poznajecie ze pęcherzyk był wadliwy?Ja rok temu miałam
      bóle brzucha jakies skurcze,ale ze mam nieregularne cykle wiec mayslałam że to
      @ idzie.Poszłam siku i wypadła mi jakas sina chmurka.Sama nie wiem co to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka