julia56 15.02.07, 14:22 Bo coś mnie wszystko boli w środku. Idę wieczorem do gina, ale poważnie się martwię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_o_asia Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 14:37 U mnie (jak się później okazało miałam zapalenie jajowodu) strasznie bolało podbrzusze i lewa strona, myślałam ze to jajnik. tak to więcej nic się nie działo. Bolało tak mnie ok 3 tyg. Jak poszłam do swojego gin to powiedział mi tylko że pewnie mi jajnik pracuje dlatego tak mnie boli. Odesłał mnie z niczym. Potem, ten ból sie nasilał aż poszłam prywatnie na USG i sie okazało ze mam zapalenie lewego jajowodu. Pisze to wszystko żeby Cie ostrzec abyś nie dała sie zbyc gadakami o niewiadomo czym, poproś o USG. Teraz płacę za to że mnie wtedy ten gin nie wysłał na USG, mam upośledzoną drożność tego jajowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 14:40 Joasiu, a ten drugi po usg poznał, że coś jest nie tak? Czy jakies badania musiałaś zrobić? Mnie też jajnik boli, jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 14:42 wystarczyło samo USG, od razu było widać ze jajowód mi sie powiększył i ze jest w nim płyn. Od razu dostałam antybiotyki. Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 14:44 a długo już cie tak boli? Bo to wiesz może i być znak np. owulki. A moze być i wyrostek (jeżeli Cie boli po prawej stronie). Co kolwiek to jest, jak Cie boli to zgłoś się do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 14:46 Wiesz, jestem w okresie owulacyjnym, ale nigdy mnie tak nie bolało. Nie boli jednostajnie, tylko chwilami. I po lewej. Idę dziś do gina, bo się już trochę przestraszyłam. A boli mnie od tygodnia. dzieki, że się odezwałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 15:04 Cześć! Ja miałam 3 razy zapalenie przydatków. Za pierwszym razem objawiło się w ten sposób że miałam tak nagły silny ból podbrzusza z omdleniem, że nie mogłam się ruszać. Wylądowałam w szpitalu (najpierw karetka woziła mnie od szpitala do szpitala bo nie wiedzieli czy to wyrostek czy sprawa ginekologiczna . Drugi atak miałam po 2 miesiącach (pobyt w szpitalu). Następny po kolejnych 2 miesiącach (również podyt w szpitalu tyle tylko że kazałam tym razem zawieźć się do innego). Naszczęście każdy kolejny był lżejszy. Następny atak po roku ale okazało się tym razem że to wyrostek :p. U mnie było to nagłe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: Czym "charakteryzuje się" zapalenie przydatkó 15.02.07, 16:42 Julia ja miałam parę lat temu zapalenie jajnika. Zaczęło się w nocy tak nagle. Wylądowałam na ostrym dyżurze bo bolało bardzo, promieniowało mi na nogę i plecy. Lekarze nie wiedzieli na początku co mi jest bo takie same objawy ma zapalenie wyrostka ale jak mnie zbadał ginekolog to już było jasne. Ból przy badaniu był taki że jak naciskał na okolice jajnika to wyłam. Po lekach przeszło. U Ciebie wyrostek raczej wykluczony Dobrze że idziesz do lekarza bo trzeba to sprawdzić. Mam nadzieję, że to żadna torbiel ani nic podobnego. Usg będzie ważne. Napisz nam czy wszystko dobrze. Trzymamy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Kochane... 15.02.07, 18:10 No więc byłam. Chyba się jakaś przewrażliwiona na starość robię. Okazało się, że jajnik owuluje, siedzi w nim sobie pęcherzy 21.5 mm. Cała reszta w porządku. Ale żeby aż tak od owulującego jajnika. Pani doktor powiedziała, że wszystko gra. I zmieniła mi leki na grzybka, co mi się przyplątał, bo clotrimazolum nie pomagało. Aż szkoda tracić cykl z takim ładnym pęcherzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: Kochane... 15.02.07, 19:26 Całe szczęście że to nie przydadki. Dbaj o siebie i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
julia56 Re: Kochane... 16.02.07, 09:01 Dzięki, Sun. Cały czas trzymam za Ciebie kciukaski. Odpowiedz Link Zgłoś