Dodaj do ulubionych

Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? ?

28.02.07, 18:23
Witam was koleżanki pierwszy raz piszę pod tym tematem. MAm endo a wczoraj
dowiedziałam się że mój pęcherzyk nie pękł dostałam clo i duphaston potem ma
być zastrzyk bardzo sie martwie bo podobnie jak większośc z was również
staram się o dzidziusia tak bardzo pragnę ciąży ale jak czytałam wasze
wypowiedzi to nawet przy tych lekach niezawsze jest to takie łatwe. CO JA MAM
ROBIĆ JUZ NIE MAM SIŁY LEDWO OTRZASNEŁAM SIE PO LAPARO. A TU ZNOWU NOWY
PROBLEM KTÓREGO SIE NIE SPODZIEWAŁAM!A TAK LICZYŁAM ŻE JUŻ TERAZ BEDZIE TYLKO
LEPIEJ!
Obserwuj wątek
    • madziawac Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 28.02.07, 18:52
      Cześć - ja tez jestem po laparo, poczatki endometriozy,1 jajowod
      niedrozny...niepekajace pecherzyki, slabe parametry nasienia....staram sie
      walczyc i wierzyc - dzis juz tez nie mam sily....;-((((
      • feromonka Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 28.02.07, 20:42
        Hej, u mnie podobnie: jeden niedrożny jajowód, podejrzenie jednorożnej macicy,
        parametry nasienia rónież nienajlepsze. Biorę CLO, reakcja na lek jest
        prawidłowa, pęcherzyki rosną do ok 25mm, endometrium 11mm, efektów nie masad

Madziu czy Ty brałaś jakies leki?, czy lekarz nie zalecił IUI? jak długo sie
        już staracie?
    • j_o_asia Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 01.03.07, 13:10
      W tym cyklu, po raz pierwszy, ja także byłam na clo, i na początku nie chciał mi
      w ogóle urosnąć pęcherzyk a potem jak zaczął rosnąć, to rósł, rósł i nie pękł.
      Też się, podobnie jak Ty, bardzo zmartwiłam. Niestety na podanie leku na
      pęknięcie było już za późno. Teraz muszę czekać aż się wchłonie. W następnym
      cyklu juz mi obiecano że w porę lekarz zareaguje i podadzą mi zastrzyk żeby pękł.
      Rozumiem Twoje rozczarowanie. Ja też liczyłam że teraz (jak już biorę clo) to
      wszystko będzie ok. A tu coś takiego. Ja pomyślałam sobie że muszę się uzbroić w
      cierpliwość. I jeszcze troszkę poczekać na tego upragnionego maluszka. Więc
      czekam. Choć łatwe to nie jest.
      Ale ... musi być lepiej! Nie ma innej opcji! Uwierz w to!
      Ściskam.
      • marta461 Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 02.03.07, 12:59
        witam cie Joasiu od zabiegu laparo minęło 7m-cy przez pierwsze 3-4 m-cy brałam
        danazol potem juz było normalnie pojawiła się miesiączka i niby było wszystko
        ok pęcherzyki pracowały normalnie tzn pękały pierwszy raz przydażyło mi się coś
        takiego dlatego się tak bardzo martwię bo dopiero co przestałam brać leki a tu
        znowu jakieś nowości mam na mśli clo bo duphaston biorę już od 2 m-cy.
        Zastanawiam sie moze ty wiesz jaki rezultat przynosi ten lek czy jest on
        skuteczny? Dodatkowo mam dostać zastrzyk ciekawa jestem co to da!" Ale ....musi
        być lepiej" Wierze w to. Już dzisiaj mój humorek jest lepszy. pozdrawiam.
        • j_o_asia Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 02.03.07, 13:05
          cieszę, się że już jest lepiejsmile i tak trzymaj!smile
          Nie wiem o jaki lek pytasz?
          • mb800 Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 02.03.07, 14:06

może chodzi o pregnyl?? to jest zastrzyk który daje się w okreslonym dniu
            cyklu, najczęściej po stymulacji CLO na pęknięcie własnie pęcherzyka.
            Mi tez nie pękały ale jeden zastrzyk pomógł, fakt że nie pękl ten pęcherzyk
            który był najwiekszy i na niego liczyliśmy ale jakiś tam pękł bo pozotał płyn
            dauglasa , niestety bez efektów ciążowych crying czekam na @ własnie.

• polpotworek Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 02.03.07, 17:00
              Tak na pekniecie podaje sie pregnyl. To lek podobny do gonadotropiny
              kosmówkowej a jego dzialanie polega na zakonczeniu prawidlowego procesu
              dojrzewania pecherzyka i peknieciu w celu wywolania owulacji. Po tym leku do 14
              dni nie robi sie testów ciązowych wykrywajacych obecnosc hormonu bo wyniki moga
              byc falszywe.
              Pregnyl podaje sie w roznych dawkach i w roznych sytuacjach w zaleznosci od
              zlozonosci problemu oraz tego jak wygladala wczesniej stymulacja.
              • hinkag Re: Niepękniety Pęcherzyk???????????????????????? 03.03.07, 16:52
                jest dokładnie tak jak napisała polpotworek. Powiem wam że mi nie pękały przy
                pregnylu dopiero jak zaczełam zarzywać bromergon 1/2 tabl to było ok i
                skończyło się sukcesem. Dodam że prolaktyna nie przekraczała normy ale też nie
                była w tej dolnej granicy - może to Wam coś pomoże !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka