Dodaj do ulubionych

Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszcie!!!

25.03.07, 11:50
Czesc dziewczyny ja wlasnie jestem po pierwszej dawce tzn bralam od 3 dc do
7dc(dzis) 1/2 tabletki ( nie za malo to??) i od 11 dc do 17 dc
mamy "pracowac". Mialam cykle bez owulaci i dlatego mam brac Clo. A no i
czytalam gdziec ze trzeba monitorowac jajeczkownie ale ze ja mieszkam w
szkocji to niestety nie mam takiej mozliwosci tu sad Mam nadzieje ze nam sie
uda bo 9 mies temu mialam poronienie dod tego czasu staramy sie o
dzidziusia. No i moj lekarz jak byla teraz w Pl zapisal nam ten specyfik.
A no i jak sie dowiem ze jestem w ciazy mam brac Luteine bo mam maly poziom
progesteronu. A i jeszcze jedno Kochane Foremki, bo na ulotced Clo pisze ze
moze byc ciaza mnoga wow! i ktora z was miala podwojny strzal??? wink
pozd
Obserwuj wątek
    • aniaresz Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 12:31
      Ja wzięłam w tym cyklu CLO od 2-6dc po 1,5 tab. Nawet ładnie u mnie zadziałał ale dodam że mam swoje owu ale podchodzę do iui i żeby zwiększyć szanse dostałąm CLO. Także w 6dc byłam u gina i mam 3 pęcherzyki 10mm,10mm i 13mm. Okaże się czy wszystkie pękną. Powodzenia, ale szanse na bliźniaki są po CLo!!!!!!!!!
      • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 12:44
        aniaresz widzisz ty bierzesz 1,5 tabletki a ja tylko pol tabletki nie wiem czy
        to nie za malo????????? ale skoro moj lekarz mi tak dal??? zobaczymy po tym
        miesiacu czy bedziemy w czy nie ale jak nie to moze wezme 1 tabletke na dzien???
        • aniaresz Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 13:01
          To rzeczywiście mała dawka szczególnie jak nie masz owu. Ja mam owu i dostałąm większą dawkę także chyba coś nie tak. Wydaje mi się że chciał może sprawdzić jak reagujesz po połowie tabletki. Tylko czasem szkoda cyklu na takie próby. Pozdrawiam
    • alinka761 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 13:15
      Ja brałam również od 3 do 7dc ale po 1 tabletce.Miałam zawsze po 3 dominujące
      pęcherzyki,udało się w 3 cyklu z Clo.Mimo kilku pęcherzyków ciąża jest
      pojedyńcza a więc z tymi bliźniakami to nie takie hop - siupsmile) aczkolwiek
      szanse są zdecydowanie większe.Szkoda tylko,że nie możesz zrobić sobie Usg aby
      sprawdzić jak rosną i czy wogóle pękają pęcherzyki.
    • dronka3 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 14:14
      ja właśnie wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę, brałam 5 dni po 1. we wtorek mam
      usg - wszystkiego się dowiem
    • beci83 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 22:12
      Czesc.Ja tez miałam cykle bezowulacyjne,brałam clo od piątego dnia cyklu po
      jednej tabletce przez pięć dni.Pojawił się jeden dominujący pęcherzyk 22mm i w
      14 dniu miałam pierwsza inseminację.Teraz czekam na efekty.Mam nadzieję ze się
      uda!!!
      • przytulskaster Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 25.03.07, 22:52
        jasne, że się uda. Trzymam kciuki!!!
        kiedy będziesz wiedziała?
        pozdrawiam
        aniak
        • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 00:13
          no ja tez trzymam kciuki uda ci sie !!! smile

ej Foremki to ja mam rozumiec ze moja dawka jest za mala?????? pogubilam sie.
          zobaczymy od czwartku pracujemy i pozniej czekamy na @ lub na fasolke a jak
          bedzie @ to bede brala po 1 tabletce a nie po pol.
          • alinka761 basiachylińska 26.03.07, 09:27
            To,że bierzesz pół tabletki a większość z nas po 1 wcale nie oznacza,że dawka u
            Ciebie musi być za mała.Tak jak już pisałam wcześniej wielka szkoda,że nie
            możesz mieć monitoringu,wiedziałabyś jak reagujesz na taką dawkę,jakie i ile
            urosły pęcherzyki.A może uda Ci się chociaż jedno Usg wykonać w okolicach owu?
            No i sama przypadkiem nie zwiększaj sobie dawkismileSkoro taką Ci gin zlecił to
            chyba wie co robi.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
            • basiachylinska Re: basiachylińska 26.03.07, 10:27
              alinka761 niestety ja nie mam mozliwosci zrobic tu usg. Wiec teraz czekamy
              zobaczymy 16 kwietnia, jak bedzie @ to bede probowac jeszcze a jak nie
              przyjdzie to bede najszczesliwsza i bede sie bala ze moge znow poronic, mam
              nadzieje ze wszystko bedzie ok.
              pzdr Was
            • polpotworek Re: basiachylińska 26.03.07, 10:31
              Nie sugeruj sie forumkami tylko sluchaj sie lakarza. to on ustalil dawkę w
              zaleznosci od poznania twojej fizjologii i wywiadu i nie mozna nic robic na
              wlasną reke, nie takimi lekami. Brac wiecej to mozesz wit c a nie clo bo jakas
              forumka mówi ze to szkoda czasu.Wybaczcie ale zachodzenie w ciąze to nie
              wyscigi, trzeba byc dobrej myśli. smile
              Ja te raz nie mialam monitorowanego cyklu z clo. Czasem lekarze próbują
              nastawic na nie myslenie o tym ale niestety w czasach gdzie wszedzie roi sie od
              napedzajacych sie strachem for trudno sie wyluzowac. Pamietaj zawsze, kolezanki
              z forum moga wyrazic swoje zdanie ale lekarzem jest lekarz, poza tym on tez
              tylko pomaga, leczy Bóg. Uszy do góry smile
        • beci83 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 20:55
          Wszystko powinno wyjaśnić się do czwartku albo i wcześniej.Tak się boję...
          • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 21:00
            BECI83 czemu twoja wypowiedz pojawila sie w srodku postu jak dalas odpowiedz
            jakies 5 min temu??? hmm miesz aie cos tu.

ps trzymam za was kciuki
    • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 13:02
      Ej Foremki moje kofane, mam od rana jakies dziwne klucie z lewej strony takie
      delikatne pikpik jak by dzialal jajnik????? ale czy to nie za wszesnie dzis mam
      dopiero 8 dc i do wczoraj bralam clo????? a jak dzis czuje to pikpik to kiedy
      mamy sie poprzytulac????poradzcie prosze
      • tymonka30 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 13:29
        Jajniki pracują, można założyć, że jak przejdzie ból to jest już po owu, ale
        naprawdę nikt Ci tego nie powie, działajcie co drugi dzień, nie zaszkodzi.
        A z clo jest b. różnie. Kiedyś nie reagowałam na 1 tabl. tylko na 2, zaszłam w
        ciążę, przy drugich staraniach reagowałam już tylko na 1, zaszłam znowu ale
        poroniłam, teraz znowu nie reaguję. I taka doopa zbita smile)
    • tymonka30 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 13:27
      Ja myślę, że to nawet bezpieczniej te 1/2 tabl skoro nie masz możliwości zrobić
      USG. W Polsce w klinikach zawsze przy tym leku jest monitoring, trzeba
      obserwować reakcję organizmu, jeśli nic się nie będzie działo to zwiększa się
      dawkę, jeśli będą rosły pęcherzyki to się obserwuje do momentu owu a potem
      przeważnie podaje prog.
      • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 14:02
        no dobra ale czy jest mozliwe ze juz po 1 dniu od zakonczenia brania clo mam
        owulacje???? cos za szybko by to bylo. a moze nie? no ale nic czekam na
        kofanego az wroci z pracy i sie poprzytulamy. ej foremki a czy wam po clo tez
        wzrosl apetyt na przytulanki??? bo mnie tak tylko jak juz jest po to czuje
        takie delikatne pieczenie w srodku hmm dziwne bo mialam robiona cytologie i
        badal mnie lekarz w polsce dwa tygonie temu i wszystko byllo ok.
        • tymonka30 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 14:28
          Wszystko jest możliwe.
          • arhplus Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 14:52
            Mnie, niestety po clo zrobiły się na prawym jajniku 2 torbiele sad
            Dlatego od następnego cyklu będą hormony w zastrzykach.
            Ze wzgl na torbiele właśnie koniecznie, regularnie powinno się robić usg.
            Pozdrawiam.
            • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 15:29
              ARHPLUS no to mnie pocieszylas, mam nadzieje ze u mnie zbliza sie owulacja.
              Sorry ze tak marudze Wam ale nie mam juz sily kolejny raz sie rozczarowac,
              chyba serce mi peknie ile mozna kupowac testow?? majatek juz wydalam, co
              miesiac dwa zuzywalam bo myslalam ze jeden sie myli, to juz jakas obsesja. a
              najagorszy jest strach przed ciazaz ze znow poronie to jet niedorzezcne. cholera
              • arhplus Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 19:38
                Oj, nie chciałam Cię przestraszyć, ja mam PCO, może stąd te torbiele. Rozumiem
                Cię, ja też się boję, też już raz poroniłam. Musimy być dzielne i walczyć!
                Pozdrawiam serdecznie!
                • basiachylinska Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 19:50
                  ARHPLUS ja nie orazilam sie na ciebie tylko wiesz czasem ma sie dola i
                  przychodza czarne mysli...
                  jestem ciekawa czy nam sie uda juz nie moge sie doczekac kwietnia jak zrobie
                  test ale tez sie boje ze znow sie nie uda, nie lubie czekac ale musze. Ciekawa
                  jestem czy po clo ktoras z was miala owulacje tak okolo8, do 10 dc a i jeszcze
                  jedno jak mnie dzis pobolewa i czuje te moje pikanie to kiedy jest owulacja???
                  tego samego dnia czy np taki bol mowi nam ze owulacja do np 2 dni bedzie
                  hmmm????
    • alinka761 Re: Clostilbegyt Wasze doswiadczenia prosze piszc 26.03.07, 21:21
      Z tym bólem to różnie bywa,mnie bolały jajniki tak od 8-9 dc co wcale jeszcze
      nie oznaczało owu ale to że intensywnie pracują.Owu była w okolicach 14-
      15dc.Życzę Ci z całego serca aby ten pierwszy cykl z Clo zakończył się sukcesem
      ale lepiej nie nastawiać się na pierwszy raz bo częściej się zdarza zaciążenie
      w 2-3 cyklu.
      • wiktoria33 basia 27.03.07, 06:10
        dzialajcie
        to wclae nie za wczesnie

na clo roznie organizm reaguje
        ja w pierwszym cyklu z clo mialam owu w 9dc!! - potwierdzona monitorowaniem!
        w 8dc mialam monit pecherzsyk mial juz 22mm , na drugi dzien tj 9dc rano
        zjadlam ostatnia tabletke a w 10dc mialam monitorowanie i wyszlo ze owu byla
        wczoraj
        wiec stad wniosek ze pekł juz w 9dc
        a cykl nastepny rosl wolniej 21 mm mial w 12 dc i wogole niepekl sad

takze lepiej dzialajcie smile
        • basiachylinska Re: basia 27.03.07, 09:28
          Dzieki Foremki ze jestescie mam nadzieje ze nasza "praca" wink przyniesie
          wymarzony skutek. tylko boje sie ze moge znow poronic, tutaj w kraju w ktorym
          zyje niestety nie przejmuja sie tym bardziej, jak poronilam w lipcu to pani na
          pogotowiu powiedziala mi "o zaczyna sie poronienie , prosze isc do domu i sie
          polozyc" eh i nawet mnie po nie zbadali czy jestem "czysta" a na moje lzy
          odpowiedzilala "nie ma sie co przejmowac juz jedna corke pani ma"
          to byl koszmar. Tutaj nie ma pojecia podtrzymywania ciazy jak do 12 tygodnia
          sie nie utrzyma to mowia trudno. koszmar
          • basiachylinska Re: basia 27.03.07, 10:47
            Ciezko mi chyba jakis dol mnie lapie....
            • basiachylinska clo 31.03.07, 11:26
              Dziewczyny a owulacje mialam w czwarterk bo mialam takie konkretne uklucie z
              tewej strony, A powiedzcie mi jak dlugo po owulacji utrzymuje sie sluz plodny??
              no i w ile dni po zapl mozna zrobic juz test??? tzn jak najszybciej
              oczywiscie wink pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka