Dodaj do ulubionych

IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny

• julia56 Arrabellko 05.06.07, 19:33
      oczywiście, przepraszam.
      • gosia1705 Re: Arrabellko 06.06.07, 07:47
        Ja też sie melduję
        U mnie trzeci dzień stymulacji zastrzyki Menpour. W sobote na wizytę do
        doktora. Wtedy bedzie wiadomo kiedy prawdobodobnie będzie punkcja.
        Pozdrowienia dla wszystkich
        Arabelko cały czas Ci kibicuje i trzymam kciuki.
        • marcy_83 Re: Arrabellko 06.06.07, 08:06
          dziewczyny czy ja wam nie zsamiecam?
          tzn opisami co u mnie
          bo sie przywiazalm do tego watku i chialabym tu zagladac o ile wam to nie
          przeszkadza
          trzymam mocno kciuki zeby sie udalo
          • arrabellka Re: Arrabellko 06.06.07, 08:25
            marcy gdybyś nie była ciężarna to dostałabys laniesmileJestes cudowną i radosną
            częscią tego wątku.
            Nie wyobrazam sobie nie czytac i nie wiedziec co u Ciebie i Twoich brzdąców.
            Z niecierpliwocią bede czekac na każdy Twój post. arrabellka
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 09:13
      Puk Puk ..... można się jeszcze zapisać do wątku?? Podczytuję już Was od
      grudniówek, ale nigdy nie miałam odwagi się wpisać. Zresztą cały czas się
      bałam, że zapeszę te całe moje podejście do ICSI. Teraz jestem już 5 dpt, więc
      zostało mi "tylko" czekanie. Siedzę w domku na zwolnieniu i strasznie się
      stresuję. Bez ustannie wsłuchuję się w swój organizm, że aż można popaść w
      paranojęsmile
      W ramach informacji teścik mam zrobić 15 czerwca. Pozdrawiamsmile
      • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 10:23
        Witaj
        Ja też niedawno sie wpisałam do wateczku i zostałam bardzo miło przyjeta. Ten
        watek jest częścia mojego dnia i skarbnicą wiedzy.Pozdrawiam i życze Powodzenia
        • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 11:04
          Dzień dobry wszystkim smile
          Jula kiss**
          Marcy my tu z Tobą od początku! Pisz proszę co u Was big_grin Gratuluję bliźniaków!
          Super Marcy, poszłaś na maxa smile) hi hi
          Miska0703 witaj serdecznie smile Kolejna z krzaków wink
          Arrabellka i Miśka trzymam za Waszą betę kciuki.
          Gosia i za Twoją stymulację.
        • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 11:09
          witaj misia smile
          ja podobnie jak gosia jestem tu od niedawna, ale zaglądam kilkanascie razy
          dziennie. Szukam tu siły i wiary w to że się uda.
          dzis 7dpt i mam chyba kryzys...
          czuje że sie nie uda, nic mnie nie boli , nic nie dolega,bobrze łzy lecami od
          samego rana
          dziękuje jednak za wszystkie kciuki, gosi, juli i słoneczku
          • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 11:10
            dziekuje sun
          • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 11:31
            arabelkosmile ciebie kochanie nie musi nic boleć żeby się udałosmile
            kake z wątku grudniówek też nic nie bolało i nie miała wogóle objawków ciąży a
            niedosyć że jej sięudało to nosi blizniakismile)) parke, chłopczyka i
            dziewczynkesmile)) i teraz już zaczeła 7 miesiąc ciążybig_grin
            więc sama widzisz że wcale nie musi cię nic boleć.
            a moim zdaniem to jeden objawek maszbig_grin wiesz jaki? te łzy które ci same lecą
            od samego ranasmile)) ja też tak wyłamsmile i raz płakałam i mówiłam sobie że to
            wszystko jest bez sensu i że napewno się nie udało a raz byłam uśmiechnięta od
            ucha do ucha i zapalało się światełko nadzieji że być może się udałosmile
            więc sama widzisz że takie łzy to kobietki w ciązy często mają-to poprostu taka
            zmiana nastroju u kobiet w ciąży jest normalnąbig_grin tak mi właśnie cały czas
            mówił mój mąż jak wracał z pracy i mnie widział zapłakanąbig_grin i taeraz ja ci
            mówie to samobig_grin
            • julia56 Arrabellko 06.06.07, 12:28
              Łzy bobrze ocieram. Brak objawów to też objaw, pamiętaj. Kciuków nie puszczam.

Pozostałe kobitki witam serdecznie.
              Dziś wieczorkiem zrobię kalendarium.

Sun, buzi, buzi.
              • marcy_83 Re: Arrabellko 06.06.07, 15:31
                dzieki dziewczyny jestescie kochane
                ja dzis zaliczylam pierwsze poranne mdłosci na duż skale na szczescie bez
                rzyganka, ktore zreszta okazaly sie mdlosciami całodniwymi
                nie wiem jak ja sie do tego przyzwyczaje :p
                arabelko - nie poddawaj sie i staraj sie za duzo nie myslec o tym bo strtes to
                twoj najgorszy wrog
                z doswiadczenia powiem ze mi pomagalo czytanie ksiazek i ogladanie filmow bo
                wtedy mi sie mozg przełączał na inne myslenie
                i dlatego tez zeby nie zwariowac chodzilam normalnie do pracy
                ja wierze arabelko ze cie sie uda - wyluzuj dla malenstwa
                • sloneczko271 Re: Arrabellko 06.06.07, 19:26
                  marcysmile)) to ci współczuje tych pierwszych mdłościuncertain powiem ci że mnie
                  żyganko trzymało od 6 tygodnia ciąży do 16 tygodnia ciąży. i naprawde mnie to
                  wymęczyło totalnie! uncertain ja nie nadawałam się wtedy do niczeko a żygałam dzień i
                  nocuncertain no ale mam nadzieję że ciebie takie straszne żygania ominą. powiem ci
                  jeszcze tylko tyle że jak ja tak strasznie wymiotowałam to profesor przepisał
                  mi czopki ,,torecan" i po nich żyganie mi przeszło jak ręką odjoł i miałam
                  spokój na jakieś 2 tygodnie więc troche odżyłamsmile))
                  lepiej sobie zapisz nazwę tych czopków bo mogą ci się przydaćsmile)) ja brałam
                  jeden rano i jeden wieczorem.
    • rejka Też chciałabym się dopisać 06.06.07, 12:59
      Witam wszystkie smile
      Też chciałabym się dopisać, choć nie wiem, czy nie pasuję bardziej na
      czerwiec/lipiec.
      Jak ktoś trafnie to nazwał, jestem kolejną z krzaków.
      Mamy za sobą standardowe badania oraz genetyczne i 3 spermiogramy.
      Mam być na krótkim protokole. Czekam na @, prawdopodobny termin to 11.06, tego
      też dnia jesteśmy umówieni na wizytę. Najprawdopodobniej będzie konieczne ICSI.
      • sun32 Re: Też chciałabym się dopisać 06.06.07, 15:24
        Rejka witamy serdecznie smile)
        Zaciskamy już kciuki.

Arrabellka my tu wszystkie wiemy jakie to są emocje i co czujesz. Syndrom
        drugiego tygodnia jest trudny do zniesienia. Ściskam mocno i wierzę że się
        udało. Proszę nie myśleć nawet inaczej big_grin
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 17:14
      Dzięki za miłe przyjęciesmile
      Arrabelko, ja tak samo jak Ty raz mam nadzieję a zaraz ją trace. Jak narazie
      tez nic takiego nie czuje. Czasami mnie tylko coś zakłuje w jajnikach i pary
      razy dziennie mam murzyński brzuszek, a zwłaszcza wieczorami. Ty też tak masz?
      Wspomne, że odżywiam sie lekkostrawnie.
      Marcy_83 serdecznie gratuluje blizniaków, super wiadomość. Moja koleżanka z
      pracy po majowym IVF czeka tez na blizniaki. Dajecie nam nadzieję.

Dziewczyny trzymajcie kciuki, a narazie nie dziekujęwink
      • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 22:18
        jestescie kochane... naprawde, wszystkie... słoneczko, gosia, julia, sun ,
        marcy,miska smile
        znacie prawo odbitej fali ? tyle dobra ile dacie , tyle do Was wróci. Juz je
        odbijam smile
        dzisiaj bardzo mi pomogłyscie.. dziękuję

jutro rano wyjeżdzam -wrócę w niedzielę wieczorkiem

misia mam wzdęty brzuch, ale musze przyznac że to moze byc tez z łakomstwa : P
        marcy pilnuj maluchów smile
        julio wielkie dzięki za otarcie łezsmile
        witaj rejkasmile
        słoneczko uważaj na siebie a jeszcze bardziej na Matyldę smile
        gosiu jestem z Tobą , trzymam kciuki za sobotę
        pa pa
        • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 22:19
          pieknie powiedziała to miska " dajecie nam nadzieje "

do zobaczenia w niedziele
        • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 06.06.07, 22:21
          wybacz sun smile
          Tobie za kciuki , teraz nie moze sie nie udac smile
          • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 07.06.07, 09:40
            hej dziewczyny!!! wracam po przerwie. widze, ze pojawily sie nowe "twarze" i sa
            dobre wiadomosci! wczoraj bylam u lekarza i zaczynam dlugi protokol (dostalam
            zastrzyk o nazwie ENANTONE). ten zastrzyk dziala przez dwa tygodnie, wiec nic
            nie musze dodatkowo brac. za dwa tygodnie kolejna wizyta i zapewne dostane
            GONAL-F. jesli wszystko pojdzie zgodnie z moimi wyliczeniami pod koniec
            czerwaca punkcja.
            pozdrawiam, mayaxx

luty - punkcja + transfer 2 zarodkow (nieudany)
            maj - kriotransfer 2 zarodkow (nieudany)
            czerwiec - zaczynam od poczatku
            • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 07.06.07, 16:13
              hej hej hej
              arrabellko - to juz niedlugo - tzrymamy za pozytywny wynik!
              mayaxx - niezly plan!
              ja juz mam dosyc tych antykow - w poniedzialek do gina - mam nadzieje, ze sprzet
              dotrze na czas i zaczne stymulacjesmile nie moge sie doczekac. pozdrawiam
              • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 10:12
                hej Misiama! trzymam kciuki smile wiesz już czym będziesz się stymulować? Gonal-F?
            • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 07.06.07, 18:57
              mayaxxsmile witaj skarbiebig_grin tym razem na 100% się udasmile)) trzymam kciuki za
              ciebiesmile))
              • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 10:07
                Słoneczko! jaka śliiiiiiiczna ta Twoja Michalinka! smile
                Wszystko OK u Ciebie??
                • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 11:01
                  mayaxx napisała:

> Słoneczko! jaka śliiiiiiiczna ta Twoja Michalinka! smile
                  > Wszystko OK u Ciebie??

dziękuję kochaniebig_grin u mnie jak narazie nie zapeszając wszystko jest okbig_grin
                  coprawda nieraz brzuch tak jakoś jest dziwnie napięty ale wtedy szybko do
                  łóżeczka wskakuje i leże plackiem aż to napięcie miniesmile))
                  teraz już jestem grubaśnicabig_grin i właśnie się zastanawiam w co tu się ubrać na
                  dzisiejszy spacerek bo już wszystkie bluzki są na mnie zakrótkieuncertain no ale coś
                  tam wymyślebig_grin
                  pozdrawiam cię skarbie serdecznie i pamiętaj że cały czas mocno trzymamy z
                  michliną kciukibig_grin
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 07.06.07, 18:55
          arabelkosmile)) w takim razie wypoczywaj na wyjezdzie i się nie przemęczaj bo
          musisz dbać o swoje maleństwabig_grin
          • marcy_83 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 08:27
            czesc dzewczyny
            odpoczelyscie choc troche z okazju bozego ciala
            ja sie wczoraj caly dzien byczylam a i tak czuje sie przez wieekszosc czasu
            zmieczona...
            arabelko i miska - mysle o wac cieplo i mocno zaciskam kcuki
            prosze sie pozytywnie nastawiac!!!!
            ja mialam po transferze i na poczatku tak wzdety brzuch ze myslalam ze zwariuje
            tak ze wierze ze to u was dobry objaw
            nie wiem czy to przypadkiem nie ma jakiegos zwiazku z rosnacyjm progesteronem...
            teraz mi juz troche przeszlo ale nadal w niektore dni wydaje mi sie ze odlece :p
            • zxcvb503 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 11:07
              Witam,pewnie mnie już nie pamiętacie ,bo rzadko piszę,ale dziś mam wizyte w
              klinice i mam nadzieje ,że już od dziś stymulacja,(jestem juz po
              antykach).Zobaczymy jak wyjdzie.Miłego dnia.
              • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 12:03
                Dzień dobry...

Mayaxx widzę że działasz ostro smile)
                Misiama no to należą się kciuki za stumulację smile
                Z-ka pamiętamy, pamiętamy... Powodzenia smile

Dziewczynki jak dziś samopoczucie? Arrabellka..?
                • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 12:36
                  Cześc dziewuszki
                  Ja jutro do doktorka popatrzeć jakie wyniki stymulacji. Dziś biore 5 zastrzyk
                  Menopuru. Denerwuje sie czy wszystko jest ok. Nie wiem czy to normalne ale mam
                  niewielkie plamienie. Czy to od tych zastrzyków. Martwię sie tym. Czy któras z
                  Was tak miała. W ogóle mam jakigos doła. Jednego dnia budzę sie i mysle sobie
                  że niedługo bedzie po wszystkim i będę czekać na pojawienie się dzidzi a
                  nastepnego chce mi się wyć bo przeciez nie ma 100% pewności że sie uda. Mój
                  mezulek mnie pociesza że będzie dobrze. Wiem że powinnam myśleć pozytywnie ale
                  nie zawsze mi sie to udaje.
                  Pozdrawiam Was Wszystkie
                  Arabelko jak powypoczywałaś sobie. Jak się czujesz.
                  • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 11:37
                    gosiaczkusmile takie zmiany nastroju są normalne w trakcie stymulacij i pózniej
                    też jak się czeka na bete. ale napewno będzie dobrzesmile co do tych plamień to
                    trudno mi ci coś doradzić bo ja nie plamiłam.pamiętam że plamiłam jak brałam te
                    tablety antykoncepcyjne ,,yasmin" i też byłam cała w strachu co się dzieje? ale
                    przeczytałam ulotke od tych tabletek i tam było napisane że tak właśnie może
                    być-że niektóre kobiety plamią przy braniu tych tabletek i że to jest normalne.
                    ale najważniejsze że masz wsparcie w mężu-to jest naprawde bardzo, bardzo
                    warznesmile
              • misiama zxcvb503 09.06.07, 09:48
                daj znac jak bylo - bo ja w tym celu wybieram sie do gina w poniedzialek. ile to
                jeszcze potrwa?
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 11:31
                zxcvb503 napisała:

> Witam,pewnie mnie już nie pamiętacie ,bo rzadko piszę,ale dziś mam wizyte w
                > klinice i mam nadzieje ,że już od dziś stymulacja,(jestem juz po
                > antykach).Zobaczymy jak wyjdzie.Miłego dnia.

pamiętamy cię skarbie, pamiętamybig_grin
                super! że już zaczynasz stymulacjesmile))))
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 08.06.07, 17:23
      Witam Koleżankismile
      Mało nas dzisiaj, ewnie część wypoczywa gdzieś nad wodą. U mnie dziś 7 dpt.
      Rano już załapałam pierwszego doła, siedziałam i płakałam, ale jak Was czytam
      to normasad Teraz już lepiej, ale ta nadzieja jest chwiejna. Jak narazie u mnie
      prawie cały czas spory brzuszek i najlepiej jest jak leże, a znowu jak za długo
      leże to boli mnie w krzyżu i tak w kółko. Dodatkowo jeszcze dziś boli mnie
      głowasad Chyba od tego upału. Troszkę pomarudziłam, ale chyba dziś mam zły
      dzieńsad
      Trzymam kciuki dziewczynki za Waszą stymulacjęsmile
      Pozdrawiam
      • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 09:44
        o rany dziewczyny - snilo mi sie ze mam romans ze swoim lekarzemsmile chyba za
        czesto go widujesmile
        miska -trzymaj sie kobieto!!!!bedzie dobrze
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 11:41
          misiama napisała:

> o rany dziewczyny - snilo mi sie ze mam romans ze swoim lekarzemsmile chyba za
          > czesto go widujesmile
          > miska -trzymaj sie kobieto!!!!bedzie dobrze

hi,hi,hismile)))))))))))))))))) misiama to możemy sobie ręce podać bo ja też
          kiedyś miałam taki głupi sen o mnie i moim lekarzusmile)))))))))))))))))))))))))
          i ten sen miałam właśnie w trakcie stymulacij do ivf i też mi się wydawało że
          to dlatego bo go wtedy non stop widywałam i ciągle były jakieś badania i mi się
          juz chyba coś w głowie poprzestawiałowink))))))))))))
          • zxcvb503 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 12:27
            zaczyna się juz coś dziać,biore decapeptyl 0,1 (co 2 dzień sama go robie sztuk
            9 )na razie.Potem menopur
            • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 18:25
              Witajcie kobitki
              Byłam dziś u doktorka podejrzeć jak z ta moja stymulacją. No i powiem Wam że na
              razie nic. Pęcherzyki sie nie pojawiły. Brałam przez 5 dni menopur dwie ampułki
              w jednym rozpuszczalniku. Od dziś mam brać 4 ampułki a dwóch rozpuszcalnikach i
              znów we wtorek na podgladanko.Kochane napiszcie mi jak to jest czy któraś z WAs
              tez tak miała. Oczywiście mam z tego powodu nerwa. Pozdrawiam serdecznie
              • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 09.06.07, 23:13
                gosiu - nie potrafie ci pomoc, ale lekarz chyba wie co robi. moze na zapas sie
                nie denerwuj. wiem, latwo powiedziec - byla do wtorku.
                chyba wskocze dzis wczesniej do lozeczka - coz tym raazem mi sie przysni?smile
                pozdrawiam
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 08:57
                gosia1705 napisała:

> Witajcie kobitki
                > Byłam dziś u doktorka podejrzeć jak z ta moja stymulacją. No i powiem Wam że
                na
                >
                > razie nic. Pęcherzyki sie nie pojawiły. Brałam przez 5 dni menopur dwie
                ampułki
                >
                > w jednym rozpuszczalniku. Od dziś mam brać 4 ampułki a dwóch rozpuszcalnikach
                i
                >
                > znów we wtorek na podgladanko.Kochane napiszcie mi jak to jest czy któraś z
                WAs
                >
                > tez tak miała. Oczywiście mam z tego powodu nerwa. Pozdrawiam serdecznie

chciała bym ci pomóc ale ja brałam inny lekuncertain ale nic się narazie nie
                denerwój, napewno po tej podwójnej dawce jajniki zaczną produkcje. może tamta
                dawka była dla ciebie poprostu zamała? ale napewno na następnym podglądanku
                wszystko będzie szło w dobrym kierunkusmile
                • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 15:06
                  korzystacie ze slonca? i bardzo dobrzesmile
                  ja troche sie denerwuje przed jutrzejsza wizyta. zaczynam miec watpliwosci, a z
                  drugiej strony chcialabym, zeby juz sie w-tko zaczelosmile chyba zaczynam swirowacsmile))
                  • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 15:06
                    no i musze wyrzucic ze slownika slowo"zaczynac" - zaczynam go naduzywac
                    • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 16:37
                      Dzień Dobry Moje Drogie smile
                      Niebardzo odpoczęłam. Od piątku mam bóle takie jak na @. I od piątku ze
                      strachem chodze do toalety. chodze tam w kółko !!!
                      Kiedy ona przychodzi po transferze ?
                      Całuje wszystkie i goraco dopinguję smileBrakowało mi Was.
    • jag_2002 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 20:42
      Transfer w Novum w poniedzialek 11.06.07. Zle mysli - z 3 komorek zostaly tylko
      2, a jutro sie okaze, czy zaczely sie dzieli.
    • jag_2002 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 10.06.07, 20:43
      Transfer w Novum w poniedzialek 11.06.07. Zle mysli - z 3 komorek zostaly tylko
      2, a jutro sie okaze, czy zaczely sie dzielic.
      • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 08:20
        misiama, słoneczko dziekuje za słowa pocieszenia. Dzis mój nastrój o wiele
        lepszy - myśle pozytywnie.Mam nadzieję że ta podwójna dawka zmobilizowała moje
        jajniczki do produkcji smile Jutro ide do lekarza wiec zobaczymy. Misiama zaciskam
        mocno piąstki za Twoja wizytę u lekarza.
        Arabelko będzie dobrze. Wiem że to czekanie jest stresujace ale to jeszcze
        tylko dwa dni tak. Trzymaj sie . Wspieram Cie duchowo.
        Jag_2002 życze powodzenia.
        Tak sobie myuślę, że ten wateczek to jest juz moim nałogiem smile
        • marcy_83 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 09:12
          czesc dziewczyny
          ja po wizycie z gdansku.....
          widzialam pulsowanie obu serduszek.....
          moj maz tez i strasznie sie wzruszyl...
          jak to lekarz powiedzial - proces montazu zakonczony....

arrabelka, jaga -bardzo mocno za was trzymam i przesyłam wam duzo fluidkow
          i bety bo u mnie rosnie jak glupia -na ostaniej wizycie bylo 6000 a juz tydzien
          pozniej 26 000
          • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 09:57
            gosiu smile o której masz wizytę ? czekam z niecierpliwością na informacje.
            marcysmile to cudowne, co piszesz. powiedz to było Twoje pierwsze podejscie ?
            jaga jestesmy z Tobą.
            • marcy_83 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 10:46
              tak to było moje pierwsze podejscie

podaczas zasrzykow powinno sie brac kwas foliowy normalnie...
              a cykl moze cie sie z nerwow wydłuzać....
            • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 10:47
              arabelko wizyte mam jutro o 8 rano. Wiec dam znać co i jak. Dziewczynki
              napiszcie mi ile dni około czeka sie od punkcji do transferu.
              Marcy to musi być niesamowite wrażenie zobaczyć i usłyszeć ten upragniony skarb
              Pozdrawiam
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 12:43
                gosia1705 napisała:

> arabelko wizyte mam jutro o 8 rano. Wiec dam znać co i jak. Dziewczynki
                > napiszcie mi ile dni około czeka sie od punkcji do transferu.
                > Marcy to musi być niesamowite wrażenie zobaczyć i usłyszeć ten upragniony
                skarb
                > Pozdrawiam

gosiusmile ja czekałam 2 dnismile
                i z tego co sie oriętuje to tak się przeważnie czeka 2 dni ale moja znajoma
                wiem że miała transfer 5 dni po punkcij i tez się jej udało-jest w ciazysmile
          • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 12:40
            marcybig_grin gratuluje ci serdeczniesmile))))
            ja pamiętam że też się popłakałam jak usłyszałam serduszko michalinkibig_grin
      • jag_2002 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 22:07
        jest dobrze smile 2 zarodki rozwinely sie do poziomu 7 i 8 komorek, podano oba.
        Testuje za 2 tygodnie. Trzymajcie kciuki smile
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:25
          jagbig_grin kciuki mam mocno zaciśnięte za ciebiesmile))
          • jag_2002 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 14.06.07, 10:18
            smile))
    • rejka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 10:21
      Właśnie wróciłam z kliniki.
      Od 3 dnia zaczynam bać Gonal a od 6 dodatkowo Orgalutran.
      Problemem jest @. Zazwyczaj punktualnie jak w zegarku, dzisiaj powinien być 1
      dzień, a ja czuję, że się na to nie zanosi.
      Od piątku jestem przeziębiona, wprawdzie żadnej gorączki tylko kaszel i katar,
      ale może to przez to? Brałam witaminę C a obiło mi się o uszy(koleżanka
      koleżanki słyszała itd.), że to wydłuża cykl.
      Jeśli do piątku @ się nie pojawi, to zostanie wywołana przez leki.

Czy w trakcie zastrzyków nadal brać kwas foliowy, czy też przestać?
      • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 12:46
        rejkasmile z tą witaminą ,,c" to prawdabig_grin ja też kiedyś przeczytałam że witamina
        c opóznia @ i jeszcze zanim się zaczełam starać o dziecko to nieraz jak
        chciałam sobie troche przesunąc @ to właśnie brałam duże dawki witaminy c i
        okres się wtedy przesówał o kilka dni.
        • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 15:38
          gosiu,punkcje miałam w poniedziałek a transfer w środe.
          jezeli chodzi o pecherzki to sie nie denerwuj, po to chodzi się na usg zeby
          badac jak idzie, ewentualnie skorygowac ilosc i jakosc leków. Głowa do góry smile
          bedzie git !
          rejka powodzenia
          a co u jagi ?
          pomozcie troche bo nie nadązam za wszystkim smilekiedys fajnie robiła to julia smile
          słoneczko i marcy są w ciązy , to juz wiem
          gosia i rejka, zxvb stymulują się
          miska ,ja i chyba juz jaga po transferze
          a sun ?
          misiama ?
          mayaxx ?
          julia
      • rejka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 17:46
        No popatrz słoneczko smile, a pielęgniarka się zdziwiła jak jej o tym powiedziałam.
        A wiesz może co z kwasem foliowym?

arabellko, ja czekam na @, żeby zacząć stymulację
        • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 17:54
          ja kwas foliowy brałam cały czas
          • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 11.06.07, 21:25
            hej kobitki. ja juz po wizycie - dostalam zastrzyk - nastepna wizyta za dwa
            tygodnie i rozpoczecie stymulacji, o ile hormony wyjda ok.
            folik mam brac caly czas.
            julia bylaś? daj znac, jaki masz plan!!!
            • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 09:05
              Cześć dziewczynki
              Byłam u doktora. Nie jest za ciekwie. Po braniu menopuru od 4 czerwca -
              najpierw 2 ampułki przez 5 dni potem 4 ampułki przez 3 dni urosły tylko dwa
              pęcherzyki i to jak na razie malutkie. Od dziś podwyzszona ma maxa dawka
              menopuru - 6 ampułek przez trzy dni. W piatek na podglądanko. Zmartwiłam sie
              tymi informacjami. Gin mówi, zebym sie nie denerwowała ale z drugiej strony
              powiedział że jesli moje jajniczki nie zareaguja odpowiednio to bedziemy
              musieli przerwac stymulację.Mam więc doła. Pozdrawiam
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:32
                gosia1705 napisała:

> Cześć dziewczynki
                > Byłam u doktora. Nie jest za ciekwie. Po braniu menopuru od 4 czerwca -
                > najpierw 2 ampułki przez 5 dni potem 4 ampułki przez 3 dni urosły tylko dwa
                > pęcherzyki i to jak na razie malutkie. Od dziś podwyzszona ma maxa dawka
                > menopuru - 6 ampułek przez trzy dni. W piatek na podglądanko. Zmartwiłam sie
                > tymi informacjami. Gin mówi, zebym sie nie denerwowała ale z drugiej strony
                > powiedział że jesli moje jajniczki nie zareaguja odpowiednio to bedziemy
                > musieli przerwac stymulację.Mam więc doła. Pozdrawiam

gosiu. nie trać nadzieij skarbie. wiem że taka sytuacja napewno cię przygnębia
                ale miejmy nadzieję że teraz twoje jajniki ruszą do roboty po tej ,,końskiej
                dawce hormanów". trzymam kciuki.
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:29
          rejka napisała:

> No popatrz słoneczko smile, a pielęgniarka się zdziwiła jak jej o tym
          powiedziałam
          > .
          > A wiesz może co z kwasem foliowym?

rejkobig_grin no nie wiem czy to jest tak naukowo potwierdzone ale ja wypróbowałam
          to na własnej skórze nie raz nie dwa i zawsze działałobig_grin
          a co być chciała skarbie wiedzieć o kwasie foliowym???
    • lilyan Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 10:07
      Z odrobiną nieśmiałości i prośbą o wyrozumiałość za brak aktualizacji
      wszystkich danych i ewentualne nieścisłości - postanowiłam powrócić z
      Kalendarium...

W oczekiwaniu na rozdwojenie…
      10.10. słoneczko – nasz dobry duszek smile będzie córa !!!
      ??.??. populek - widziała już bijące serduszko big_grin
      27.12. majorka – po szpitalnych perypetiach wróciła do domu i cierpliwie czeka
      na grudzień…
      ??.??. marcy_83 – będą bliźniaki !!! „proces montażu zakończony” big_grin

Testujące:
      13.06. arrabellka – (2) nasypała bocianowi cukru na parapet, więc na pewno
      przyleci big_grin
      15.06. miska0703 – jeśli nie popadnie w paranoję - zatestuje!
      25.06. jag_2002 – (2) czekamy z niecierpliwością… (data orientacyjna)

Kolej teraz na transfer:
      ??.??. …

Punkcja:
      ??.??. kiedy następna randka z chłopakami???

Inne ważne daty:
      06.06. mayaxx – zaczęła długi protokół
      15.06. gosia1705 – zaczęło się! teraz Menopur na maxa i w piątek podglądanko
      11.06. julia - konsultacje prof. Radwan w sprawie histero
      12.06. szyszka - kariotyp i 4-5 tyg czekania na wyniki

Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym):
      agineczka – kiedy już odzyska siły będzie dalej walczyć
      bardzochce - będzie walczyć długim protokołem od końca maja !!!
      julia56 - ma juz plan B, hsg i wakacyjna ciąża smile
      katja15 – niestrudzona poszukiwaczka wiedzy wszelakiej…
      kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!!
      lilyan - bolesny upadek w dół kalendarium...
      loubna - szykuje się do transferu mrozaczków (2)
      lusiasia – iui sad następnym razem będziemy zaciskać kciuki mocniej… we wrześniu
      powrót!
      misiama – od 11.06 zaczyna walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA big_grin i śni o
      romansie ze swoim lekarzem ;P
      rejka – kolejna z krzaków… czeka na @, żeby zacząć stymulację
      sun32 - czeka ciągle na @ po danazolu, potem podchodzi do krio smile
      szklanapulapka2 - rekordzistka... po 11 iui przypuszcza atak na Gametę
      zxcvb503 – rozpoczęła stymulację 06.06.
      • gosia1705 Re: Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 10:14
        Pieknie smile
      • arrabellka Re: Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 10:20
        Lilyan jestes Wielka smile

Gosiu,nie martw sie, zobaczymy jak zareagujesz na zwiększona dawkę menopuru,
        ściskam piąstki smile

dzis 13dpt- jutro bedzie wszystko jasne...
      • loubna Re: Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 10:26
        czesc dziewczyny!
        dzis sie dowiem, czy mam po co jechac jutro na transfer... 2 mrozaczki beda
        dzis rozmrazane. trzymajcie kciuki!
        • sloneczko271 Re: Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 12:41
          loubna napisała:

> czesc dziewczyny!
          > dzis sie dowiem, czy mam po co jechac jutro na transfer... 2 mrozaczki beda
          > dzis rozmrazane. trzymajcie kciuki!

kciuki zaciśniętebig_grin wszystko będzie dobrze! smile))
          • loubna dzieki!!! 12.06.07, 14:22
            juz wiem, ze oba przezyly rozmrazanie smile)))))
      • sloneczko271 Re: Kalendarium - reaktywacja... 12.06.07, 12:39
        lilyan skarbiebig_grin jednak tak jak ty to nikt nie umie zrobić wspanialszego
        kalendariumsmile))))))))))))) jesteś w tym mistrzynią! big_grin
        i po jego przeczytaniu niedosyć że się zawsze uśmieje to zawsze się robi jasna
        sytuacja co? kiedy? i dlaczego? big_grin jak ty to wszystko kobieto zapamiętujesz???
        big_grin naprawde zawsze jestem pełna podziwubig_grin zdolna jest z ciebie bestjabig_grin
        i dziękuję że mnie też umieściłaś w kalendariumbig_grin bardzo milutko mi się
        zrobiłosmile))
        • lilyan Słoneczko 12.06.07, 14:56
          nie zawstydzaj mnie, tym bardziej, że przy tak wielkich zaległościach na pewno
          pominęłam coś ważnego...
          a zapamiętywać nie muszę, przecież bym nie dała rady, wystarczy czytać i
          wpisywać na bieżąco do własnego kalendarium, a potem tylko wkleić od czasu do
          czasu bieżącą wersję...

a w kalendarium być musisz!!! przecież będziesz naszą pierwszą rodzącą big_grinDD
          • sloneczko271 Re: Słoneczko 13.06.07, 12:59
            lilyan napisała:

> nie zawstydzaj mnie, tym bardziej, że przy tak wielkich zaległościach na
            pewno
            > pominęłam coś ważnego...
            > a zapamiętywać nie muszę, przecież bym nie dała rady, wystarczy czytać i
            > wpisywać na bieżąco do własnego kalendarium, a potem tylko wkleić od czasu do
            > czasu bieżącą wersję...
            >
            > a w kalendarium być musisz!!! przecież będziesz naszą pierwszą rodzącą big_grinDD

skarbiebig_grin ja cię absolutnie nie chcę zawstydzać-ja poprostu stwierdziłam fakt
            że tak jak ty robisz kalendarium to nie robi niktbig_grin i myśl sobie co chcesz ale
            taka jest prawda! smile))))
            a co do mnie to wiesz co? jak przeczytałam że będę tutaj pierwszą rodzącą-to aż
            mi ciarki po plecach przeszłybig_grin bo tak prawde mówiąc to już się tego bojęuncertain
            no ale mam nadzieję że jakoś to przeżyję i że przedewszystkim z michalinką
            będzie wszystko oksmile to jest dla mnie najważniejszesmile
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 11:03
      Witam dziewczynki po długiej przerwiesmile
      Śliczne te kalendariumsmile Bociany nie nadążą z tymi naszymi ciążamiwink
      U mnie dziś 11 dpt, ale jutro chyba pójdę na betę. Jak myślicie w 12 dpt wynik
      będzie wiarygodny? Naczytałam się o tych ciążach biochemicznych i aż się boję.
      Jak to wszyscy wokół stwierdzają: za dużo czytam i myślęsad
      Miłego dnia życzęsmile
      • loubna Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 11:12
        ja robilam w 12 dniu i wynik byl miarodajny. potem jeszcze raz robilam w 15 dpt
        oraz tydzien pozniej (zeby sprawdzic jak przyrasta beta). trzymam kciuki!!!
      • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:43
        miska0703 napisała:

> Witam dziewczynki po długiej przerwiesmile
        > Śliczne te kalendariumsmile Bociany nie nadążą z tymi naszymi ciążamiwink
        > U mnie dziś 11 dpt, ale jutro chyba pójdę na betę. Jak myślicie w 12 dpt
        wynik
        > będzie wiarygodny? Naczytałam się o tych ciążach biochemicznych i aż się
        boję.
        > Jak to wszyscy wokół stwierdzają: za dużo czytam i myślęsad
        > Miłego dnia życzęsmile

miśkosmile)) pewnie że wynik będzie wiarygodnybig_grin ja na becie byłam w 10 dniu po
        transferze i wynik miałam 64,3 smile)))))))))))))))))))))) pozytywnybig_grin
        a dziś zaczynam 23 tydzień ciążybig_grin
        czuje że jutro wrócisz z dobrymi wiadomościamibig_grin
        • loubna Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 14:24
          oj, to ja Ci gratuluje!!! czy juz wiesz czy synek czy coreczka?
          • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 13.06.07, 13:00
            loubna napisała:

> oj, to ja Ci gratuluje!!! czy juz wiesz czy synek czy coreczka?

dzięki skarbie za gratulacjebig_grin ja będę miała córeczke-michalinkebig_grin
    • rejka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 11:12
      Jeszcze nigdy nie wyczekiwałam tak na @.
      Jakoś nie czuję, żeby się zbliżała.
      • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:20
        Dzień dobry smile
        Lilyan witaj. Cieszę się bardzo że jesteś już z nami. Jak się czujesz?
        Zaczęłam sobie zapisywać która kiedy testuje i patrzę a tu Twoje piękne
        kalendarium smile Jestes wielka.
        Arrabellka, Miska i Jaga trzymam kciuki za betę smile) 12dpt daje raczej
        wiarygodny wynik. Po dwóch dniach należy sprawdzić przyrost.

Gosia ciężko idzie Twoja stymulacja sad Bierzesz tylko menopur? Ja miałam 2
        ampułki menopuru i puregon.

Marcy ale cudny widok smile) Cieszę się że wszystko w porządku i serduszka biją
        pięknie big_grin Dawaj nam tu wiruski smile

Misiama serdecznie się uśmiałam z Twojego snu wink

Ja mam dziś 8dc. W piątek pierwsze usg. Szykuję się do krio.
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 12:46
          witaj sunsmile)) to super! wiadomość że szykujesz się do kriosmile))))
          i rozumiem że zabierasz swoje dzieciaki jeszcze w tym cyklu-tak skarbie? big_grin
          • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 13:03
            kiedy sun, kiedy ??? robisz stymulacje, czy natural?
        • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 14:05
          Tak biore tylko menopur i to od dzis chyba "końska dawkę". Mam nadzieję ze
          doktorek wie co robi. TAk sobie myśle ze to może przez ten zastrzyk w 22 dniu
          cyklu diphereline. @ dostałam normalnie ale potem miałam jeszcze przez tydzień
          plamienia. Wymyslam już sobie różne hipotezy. Zawsze jak miałam monitorowane
          cykle to doktor mówił że jest Ok, pecherzyki były rosły i pekały . Wiec skąd
          ten opór moich jajników. Pozostało mi czekać do piątku. Trzymam piąstki za
          Twoją piatkową wizyte. Pozdrawiam
          • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 14:23
            Słoneczko i Mayaxx smile Cykl naturalny, oby tylko po tych sterydach coś tam
            urosło. Jak wszystko dobrze pójdzie to pod koniec przyszłego tygodnia powinnam
            być po transferze.

Gosiu a gdzie podchodzisz do IVF? Myślałam że zawsze podają dwa leki bo jest
            lepszy efekt stymulacji.
            • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 14:59
              Invimed Warszawa u doktora Dworniaka. Sun jak moje jajniczki wreszcie rusza to
              ja tez w przyszłym tygodniu bede miala punkcje i transfer. Sun a gdzie Ty
              podchodzisz. Pozdrawiam
              • sun32 Re: Gosia 12.06.07, 15:51
                Gosiu trzymam kciuki za to aby ruszyły i wzięły się ostro do roboty. I żebyśmy
                razem czekały na betę smile) Ja mam krio w Provicie w K-cach.
              • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 15:54
                Gosiu trzymam kciuki za to aby ruszyły i wzięły się ostro do roboty. I żebyśmy
                razem czekały na betę smile) Ja mam krio w Provicie w K-cach.
                • misiama Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 12.06.07, 16:02
                  ale gorąco!!!
                  gosiu! ja też trzymam! i ty sie trzymaj.
                  mnie boli tylek po tym zastrzykusmile a lekarz śnił mi się tylko raz! ach, co to
                  był za sen...
                  • sun32 Re: Misiama 12.06.07, 16:11
                    Misiama no erotyczny ;DD hi hi hi
            • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 13.06.07, 13:09
              sun kochanie! big_grin ale się cieszęsmile))))))))))))))))))))))))))
              już niedługo będziesz miała swoje maleństwa w brzuszkusmile)) bardzo się skarbie
              cieszębig_grin i mocno! mocno! trzymam kciuki za ciebiebig_grin

a wiesz kochanie że nasza kaka jest cały czas w szpitalusad już drugi tydieńuncertain
              pojechała do szpitala bo dostała skórcze i nic jej nie pomagało, ani nospa ani
              leżenie w łózkusad
              no i okazało się że bardzo dobrze że pojechała do szpitala bo okazało się że ma
              bardzo! skróconą szyjke macicy i non-stop wpompowują w nią kroplówki, no i musi
              cały czas leżeć w łózku, od kroplówki odłączają ją tylko jak chce iść pod
              prysznicuncertain więc sama widzisz że nie jest jej łatwo bo niedosyć że cały czas
              musi leżeć to jeszcze ciągle się martwi o swoje maleństwa bo bardzo śpieszą się
              na świat a tu jeszcze jest za wcześnie-jeszcze dzieci są zamalutkieuncertain
              no ale trzymamy mocno kciuki żeby wszystko wróciło u niej do normy.
        • lilyan Sun 12.06.07, 15:03
          Dzięki za tak ciepłe powitanie big_grin Czuję się już coraz lepiej, chociaż w ten
          weekend musiałam znowu jechać do szpitala. Na szczęście skończyło się na
          zastrzyku, recepcie na wynos i puścili mnie do domu smile
          Ale teraz już będzie coraz lepiej. Musi tak być i już !!!

Wróciłam w dobrym momencie, bo bardzo Ci kibicowałam i teraz też będę z całych
          sił zaciskać kciuki za Twoje krio big_grin
          • sun32 Re: Lilyan 12.06.07, 15:49
            Jejku tyle dobrych ludzików za mnie trzyma że chyba musi się udać smile)
            Lilyan my będziemy Cię wspierać jak się tylko da big_grin W końcu Ty nasza przecież!
            Będzie coraz lepiej, zobaczysz. Masz tutaj tyle kciuków że inaczej nie może
            być smile)
            • julia56 Lilyan!!!!!!!!!!! 12.06.07, 16:10
              Kochanie, witaj. kiss**
            • arrabellka Re: Lilyan 12.06.07, 16:39
              gosiu , ruszą ruszą - razem z sun bedziecie czekały na bete smile a potem na
              dzidzie smile słoneczko miała tylko jeden zarodek i ma Michalinke smile( przepraszam
              słoneczko kiedys przechrzciłam ją na Matyldę : )

misiama ten bolący tyłek to kara boska za tego lekarza !smile

Lylian i Julia bardzo się cieszę ze jesteście
              tyle tu dobra i ciepła smile i zobaczycie ile dzieciaków z tego bedzie !!!
              • gosia1705 Re: Lilyan 12.06.07, 19:54
                Właśnie po tej dzisiejszej dawce coś mnie pobolewaja jajniczki. Może wreszcie
                wzięły się za produkcję.
                Misiama mnie też dziś boli tyłek od zastrzyku bo teraz biore domiesniowo i
                chyba nie za kare bo nie miałam takich snów jak Ty smile. Ale to nic zniesiemy
                wszystko dla dzidzi.
                Arabelko jutro będę ściskać piąstki od samego rana. Musi sie udać. Życzę Ci
                oblrzymiej bety.
                Dziewczynki dziękuje za dobre słowo. Tak bardzo bym chciała żebyśmy wszystkie
                spotkały sie na watku ciąża.
                • misiama fajnie, ze sie dzieje.... 12.06.07, 20:07
                  sie dzieje....
                  sun - to juz niedlugosmile))
                  gosia - to co, ruszyło???
                  arrabellko - oczywiscie nie dostaniesz dupysmile dotarla do mnie literowa pomylkasmile
                  chyba tylko jedno mi w glowiesmile
                  pozdrawiam kobitki - z ciągle bolącym tylkiem
                  • arrabellka Re: fajnie, ze sie dzieje.... 13.06.07, 05:13
                    dziewczyny.... jestem w ciązysmile)))
                    test zrobiłam juz o czwartej, nie mogłam spac, bałam sie że do rana wszystko
                    wysikamtongue_out odkad sie połozyłam wczoraj w toalecie byłam juz 5 razy
                    rece mi się trzęsły, jak rozrywałam ale kreski obie pojawiły się równiczesnie,
                    nie pozostawiąjąc miejsca na wątpliwoscismile
                    z płaczem obudziłam męża. Pojade jeszcze na bete do novum.
                    Nie moge w to uwierzyc.
                    Dziękuję Wam wszystkim za kciuki i dobre słowa.
                    Jestem kolejnym przykładem tego że marzenia się spełniają i że na pewno się
                    uda. Wam też czego z całego serca zyczę.

p.s. nie zapomnijcie o cukrzetongue_out
                    • gosia1705 Re: fajnie, ze sie dzieje.... 13.06.07, 08:46
                      GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      Cieszę sie razem z Tobą smile))))) To cudownie że "kolejnej starającej" sie udało.
                      Pocieszajace dla wszystkich które się staraja nadal. Daj znać jak beta.
                      Przytulam wirtualnie.
                      • katja15 Re: fajnie, ze sie dzieje.... 13.06.07, 09:36
                        Serdeczne gratulacje!! Super!!!!!

Wlasnie weszlam na ten watek, bo najprawdopodobniej w piatek mam pierwsza w
                        zyciu punkcie i chcialam cos na ten temat poczytac tu takie wiesci!!!

W zasadzie za kazdym razem jak tu "wchodze" jest kolejna ciaza!!! Dziewczyny
                        chyba tu z Wami zostane..hehe

Pozdrawiam!!!
                        • majorka79 cześć dziewczyny 13.06.07, 09:53
                          WItam po przerwie, nie odzywam się zbyt wiele, ale podczytuję, co u Was słychać.

Szyszka, trzymam kciuki za wyniki.
                          Sun, Jula, z Wami również jestem myślami.

Lilyan, mam nadzieję, że ten zastrzyk to nic poważnego i nie ma żadnych
                          kompilkacji??!! Odebrałaś już wyniki? Napisz na priv proszę, jeśli tylko chcesz.

Macie może wieści co u Anik771? miała robić betę w poniedziałek...

Trzymam tez kciuki za całe grono nowych koleżanek, wierzcie dziewczyny, uda się
                          Wam!!!!!!

U mnie wszystko dobrze, jestem w połowie 11 tygodnia, wizyta 26.06. Czuje się
                          super, ale duuuuużo odpoczywam i nie robię nic, poza przyjemnościamismile
                    • majorka79 Gratulacje arrabellko! 13.06.07, 09:54
                    • rejka Re: fajnie, ze sie dzieje.... 13.06.07, 10:04
                      cieszę się smile)) bardzo,
                      i zazdroszczę, jeszcze bardziej
                      • zxcvb503 Re: Gratuluje 13.06.07, 10:13
                        gratuluje ,takie wiadomości to ja lubie .
                      • julia56 Arrabellko!!!!!!!!!!!!! 13.06.07, 10:13
                        Przepraszam, że krzyczę, ale bosko!!!!!!! Tak się cieszę. smile))
                        Ale o becie napisz, chcę oko nacieszyć. smile))
                        • agineczka Witam 13.06.07, 11:05
                          cześć dziewczyny, długo mnie nie było a tu tyle się dzieje.
                          Gratulacje dla wszystkich zaciążonych i kciuki za oczekujące.
                          Ja w tym cyklu podchodzę do kriotransferu (pierwszy cykl po nieudanym transferze
                          odpadł ze względu na marne endometritum).Tylko jakoś na okres nie mogę się
                          doczekać, dzisiaj 34 dzień i cisza.Sama nie wiem co o tym myśleć, dwa testy
                          sikane zrobiłam i nic nie widać.Chociaż zawsze był regularnie między 28 czasem
                          po lekach tylko 30.
                          pozdrawiam.
                          • marcy_83 Re: Witam 13.06.07, 11:17
                            arabelko _ GRATULACJE!!!!!!!!!!
                            widziałam ze cie sie uda wiedziałam

fajnie ze coraz wiecej nas przybywa zaciazonych big_grin

lilyan - jak dobrze ze jestes z nami znowu big_grin

ja na razie jestem na etapie szukania lekraza na miejscu bo do gdanska juz sie
                            nie wybieram, chyba ze na badania prenatalne
                            nie wiem czy sie na nie zdecydowac...
                            chcialabym wiedziec ale sie boje badan.....
                            zobaczymy co mi napisze genetyk - wtedy cos zdecyduje

kto nastepny testuje?
                          • rejka agineczka 13.06.07, 11:33
                            ja też czekałam na @ i się dzisiaj doczekałam
                            tyle, że u mnie przesunęło się jedynie o 2 dni, ale też był zawsze regularny, 28
                            dni.
                            To pewnie nerwy, będzie dobrze
                            • agineczka Re: agineczka 13.06.07, 11:53
                              mama nadzieję, chociaż wcale bym się nie obraziła jakby nie przyszedł wcalesmile
                              no ale w naszym wypadku to raczej nierealne - parametry nasienia gorzej niż złe,
                              niecały 1% plemników żywych z czego też część uszkodzonychsad
                              ale cuda się zdarzają, nie??smile
                    • sloneczko271 Re: arabelko tak się kochanie cieszę! :-D 13.06.07, 13:19
                      arabelko! big_grin tak się skarbie cieszę i skaładam ci ogromne gratulacje!
                      super! wiadomość!!! smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      a skoro się dwie krechy pokazały tak szybko to może to blizniaki? big_grin ale byłby
                      czad!!! smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • sloneczko271 Re: Lilyan 13.06.07, 13:15
                arabelkosmile)) nic nie szkodzi kochanie za tą matyldebig_grin hi,hi,hismile))))))))))))
                wiem że trudno jest zapamiętac te wszystkie imionasmile))))
                i ani ja ani michalinka się nie obraziłyśmy skarbiebig_grin
                kochanie ja miałam 2 zarodki i z tego została u mnie w brzuszku moja kochana
                michalinkabig_grin
                • sun32 Arrabellka! :))))) 13.06.07, 14:01
                  Aaaaaaaaaaaaaaaaa huura!!! Tak się cieszę Arrabellka big_grinDDD
                  Gratualcje.
    • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 13.06.07, 14:20
      Słoneczko zmartwiłaś mnie bardzo Kaką sad( Nie wiedziałam że znów w szpitalu
      jest sad Ostatnio czytałam jak wyszła do domku. Macie kontakt z Nią?
      Dziękuję Ci bardzo za kciuki smile

Katja zostań z nami. Tu u nas fajowo jest big_grin
      Majorko dobrze że u Ciebie wszystko w porządku kiss*
      Julcia smile**
      • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 14.06.07, 11:02
        sunsmile
        ja mam z kaką stały kontakt przes sms-y. i powiem ci że też się o nią martwie
        ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. najważniejsze że jest w bardzo
        dobrym szpitalu ,,w matce polce w łodzi" więc mają super! opiekę.
        • sun32 Re: Słoneczko 15.06.07, 21:17
          Słoneczko proszę pozdrów serdecznie Kakę kiss**
          • sloneczko271 Re: Słoneczko 16.06.07, 09:56
            sun32 napisała:

> Słoneczko proszę pozdrów serdecznie Kakę kiss**

pozdrowię ja napewnosmile ona też was pozdrawiabig_grin
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 13.06.07, 15:46
      Dziewczyny moja betka w 12 dpt wynosi 163,6 smile
      Nadal nie mogę uwierzyć.
      jestem przeszczęśoliwasmile
      Fluidki dla następnych w kolejce ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~smile
      • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 14.06.07, 11:08
        miskobig_grin moje gratulacje kochaniesmile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        bete masz piękną! big_grin coś czuje że będą blizniaki (**) big_grin ale czadowobig_grin
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 13.06.07, 15:49
      I ja mam dobrą wiadomość dla Wassmile
      Dziś w 12 dpt moja beta wynosi 163,6 smile
      Nadal nie mogę w to uwierzyć.
      • sun32 Re: Miska!! :))) 13.06.07, 16:12
        O rany ale dobre wieści dzisiaj! smile))) Gratuluję Ci big_grinD
    • lilyan Kalendarium 13.06.07, 15:58
      W oczekiwaniu na rozdwojenie…
      10.10. słoneczko – nasz dobry duszek smile będzie córa !!! przeraża ją bycie
      pierwszą rodzącą w wątku big_grinDD
      ??.??. populek - widziała już bijące serduszko big_grin i nie chce powiedzieć nic
      więcej sad
      27.12. majorka – po szpitalnych perypetiach wróciła do domu i cierpliwie czeka
      na grudzień…
      ??.??. marcy_83 – będą bliźniaki !!! „proces montażu zakończony” big_grin, będzie
      szukać lekarza na miejscu, bo znudziły ją wycieczki pociągiem… boi się
      prenatalnych…
      ??.??. arrabellka – (2) nasypała bocianowi cukru na parapet, więc
      przyleciał big_grinDDDD GRATULACJE!!!! czekamy na wynik bety!!!
      ??.??. miska0703 – betka w 12 dpt wynosi 163,6 smile nie może uwierzyć, jest
      przeszczęśliwa smile

Testujące:
      25.06. jag_2002 – (2) czekamy z niecierpliwością…

Kolej teraz na transfer:
      ??.??. …

Punkcja:
      15.06. katja15 – odgraża się, że z nami zostanie, a my właśnie na to liczymy smile
      razem raźniej!!!
      ??.??. kiedy następna randka z chłopakami???

Inne ważne daty:
      11.06. julia - konsultacje prof. Radwan w sprawie histero... brak danych o
      efektach?
      12.06. szyszka - kariotyp i 4-5 tyg czekania na wyniki - SZYSZKA odezwij się!!!
      15.06. gosia1705 – ma oporne jajniki, teraz Menopur na maxa i w piątek
      podglądanko
      15.06. sun32 – pierwsze usg… już niedługo się rozpędzi!!!

Czekają na swoja kolej (w porządku alfabetycznym):
      agineczka – w tym cyklu podchodzi do kriotransferu, czeka na @
      bardzochce - będzie walczyć długim protokołem od końca maja !!!
      julia56 - ma juz plan B, hsg i wakacyjna ciąża smile
      kinga38 – odpocznie, uspokoi się i wróci może już w lipcu. jesteśmy z Tobą!!!
      lilian - bolesny spadek w dół kalendarium…
      loubna - szykuje się do transferu mrozaczków (2)
      lusiasia – iui sad następnym razem będziemy zaciskać kciuki mocniej… we wrześniu
      powrót!
      mayaxx – zaczęła długi protokół 06.06
      misiama – od 11.06 zaczyna walczyć o zmianę nicka na misiaMAMA big_grin i ma sny o
      romansie ze swoim lekarzem ;P
      rejka – kolejna z krzaków… doczekała się @ 13.06, niedługo zaczyna
      sun32 - czeka ciągle na @ po danazolu, potem podchodzi do krio na cyklu
      naturalnym smile
      szklanapulapka2 - rekordzistka... po 11 iui przypuszcza atak na Gametę
      zxcvb503 – rozpoczęła stymulację 06.06.
      • sun32 Re: Lilyan 13.06.07, 16:14
        kiss**
        • populek Re: Lilyan 13.06.07, 19:40
          Cały czas śledzę nasze forum. Cieszę się Lilyan że jesteś. U mnie problem z
          samopoczuciem, mdłości mijają ale mam dni kiedy nie mam siły wstać z łóżka. W
          piątek idę znowu oglądać dzidziusia ostatnio miał 3 cm i widziałam jak
          wykonywał spontaniczne ruchy. Pozdrawiam wszystkich
          • misiama Arrabellka + Miska 13.06.07, 19:51
            wielkie gratulacje!!!!!!!!!
            o rany ale newsy!
            arrabellka - to chcesz te dupe???
            • arrabellka Re: Arrabellka + Miska 13.06.07, 21:01
              jestem troche oszołomiona,
              hcg 732
              miśka gratuluję smile))

dziękuje Wam Kochane i trzymam kciuki za Was smile
              juluś wykrakałassmile))
              misiama teraz lepiej mnie uszczypnij mocno, bo nie wiem czy nie śnię ! Moze byc
              w dupe smile))

• misiama Re: Arrabellka + Miska 13.06.07, 21:08
                arrabellko! ile ty masz tam tych dzieciaczkow - taka wysoka ta beta!!! z calego
                serca gratuluje - nie szczypie i nie daje klapsow - z ciezarnymi trzeba
                delikatnie!!! duuuza buzka!!!
                • katja15 Re: Arrabellka + Miska 13.06.07, 22:03
                  Rzeczywiscie spora beta...Biorac pod uwage normy..
                  starania.webd.pl/normy-beta-hcg-vt7.htm
                  Super! jeszcze raz gratuluje!

Dzis bylam u lekarza. Punkcja w piatek na 100%. Dziewczyny czy jest cos o czym
                  jeszcze nalezy pamietac? (6 godz przed terminem-brak posilkow, 3 godz przd brak
                  napojow, zadnych produkow mlecznych).

Dlaczego trzeba miec pelny pecherz? Boje sie troche tego..
                  • misiama Re: Arrabellka + Miska 13.06.07, 22:59
                    o rany!!! pełny pęcherz??? nie dam radysad((
                    katja, a widać ile masz pęcherzyków??? czy to w ogole widac? kurde, bo ja sie
                    nie znamsad
                    • arrabellka Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 06:22
                      misiama katja, przed punkcją nie wolno jesc i pic 6 godz, nie wolno tez sie
                      perfumowac, o pęcherzu nie słyszałam, przy transferze powinien byc do połowy
                      wypełnionysmile
                      najlepiej zadzwonic i dopytac smile
                      pozdrawiam dziewczynkismile
                      Cmok!!!
                      • gosia1705 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 08:08
                        Niby nie jestem przesadna ale jestem smile Dziś rano posyłam tez cukru na parapet
                        dla bocianów żeby przyleciały.
                        Arabelko a Ty kochana na który parapet posypałaś, że taka ładniutka beta. Ja w
                        sypialni smile Chociaz mój mężulek jak mu powiedziałam wczoraj że sypne cukru dla
                        bocianów to powiedział ze potem sama bede walczyła z mrówkami bo jest ich
                        troche u nas na działeczce. Ale co tam smileJeszcze raz Ci gratuluje i ściskam.
                        Misiama , kajta ja tez słyszałam że pełny pecherz to tylko przy transferze. Nie
                        jest to przyjemne uczucie bo ja przed inseminacją też musiałam mieć wypełniony
                        i miałam wrażenie że za chwile w trakcie się zsiusiam. Ale dałam radę więc
                        teraz tez wytrzymamy. Pozdrawiam
                        • marcy_83 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 08:25
                          jakie wiesci - no ja nie moge!!!!!!
                          cos czuje ze bede miala towarzystwo w ciazy mnogiej bo takiej bety jak ma
                          arebelka to nie widzialam jeszcze
                          arabelko w ktorym dpt ty ta bete robilas?

mi sie dzis snily koszmary - poszlam na usg i bylo tam tylko jedno malenstwo a
                          nie 2 sad
                          nawet nie wiecie jak sie ucieszylam jak sie obudzilam....

populek - w ktorym tygodniu ciąży ty jestes -napisz mi proszę jesli bedziesz
                          miala chwilke....
                          • arrabellka Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 11:02
                            Gosiu smile teraz sie uda na 100%. Cukier wysypałam na parapet za oknem w
                            sypialnismile Trzymam kciuki za Twoje pęcherzyki.

marcy hcg 732 w 14dpt smile
                            tak się trzęsiemy o te swoje fasolki że śnią się takie głupoty. Nie zwracaj na
                            to uwagi.
                            Ja natomiast budze się juz o piątej i nie moge spac smile
                            • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 11:21
                              arabelko ja też tak miałam na samym początku ciązy że wogóle nie mogłam spać i
                              nawet się dziwiłam bo podobno w ciązy się robi kobieta bardziej senna a ja
                              wręcz przeciwnie całe noce spać nie mogłamsmile)) ale to było tylko na początku
                              bo teraz to faktycznie śpioszek się zrobiłambig_grin
                        • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 11:17
                          gosiaczkubig_grin syp sukru ile wleziesmile)))))))))))))))))))))))))))
                          z mrówkami będziesz się pózniej przejmować teraz najważniejsze żeby bociana
                          nakarmićsmile))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 11:15
                    katjasmile przed punkcją właśnie musisz być wysikanasmile bo punkcja jest na pusty
                    pęcherzbig_grin
                    to transfer zarodków jest na pełny pęcherz jeśli będziesz miała transfer pod
                    kontrolą usgsmile
                    • katja15 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 15:28
                      Dziewczyny jestescie przekochane. Dzieki za Wasze rady...w ogole cudownie, ze
                      jest to forum!

Sloneczko271 tez tak slyszalam, ze przy transferze musi byc pelny
                      pecherz..Dlatego zaskoczylo mnie to, ze lekarz kazal mi 2 godziny przed narkoza
                      (jutrzejsza punkcja)pamietac zeby nie robic wiecej siku..do tego jeszcze, przy
                      wyjsciu pielegniarka tez mi to przypomniala..

Arrabelka to beda na bank blizniaki wink..Swoja droga cukier zadzialal...wiec
                      chyba tez go posypie podobnie jak Gosia1705..
                      Niech przylatuja bociany!!

Ciesze sie, ze jutro ta punkcja, bo to kolejny krok do przodu a z drugiej
                      strony boje sie czy uda sie uzyskac odpowiednia ilosc komorek..

• szyszka39 Majorko 14.06.07, 15:44
                        Dzieki za kciukasy- juz jestem po badaniu, teraz tyko 10 tyg czekaniasad chyba
                        nie wytrzymamsad Jak sobie pomysle ze dopiero w sierpniu bedzie cos
                        wiadomo....ooooo..... tak długo ty juz bedziesz na polmetkusmile
                        Pozdrawiam. trzymajcie sie dziewczyny
                        • mayaxx Re: Majorko 14.06.07, 16:42
                          Arabelka, Miska !!!! Gratuluje z calego serca! Ciesze sie waszym szczesciem i
                          baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zazdroszcze! Piszcie koniecznie, jak sie
                          czujecie. czy to bylo Wasze 1. podejscie? Calusy, mayaxx
                        • sloneczko271 Re: Majorko 14.06.07, 16:54
                          szyszko skarbie, wiem że to czekanie jest najgorsze i nas wykańcza psychicznie
                          ale spróbuj o tym myśleć w ten sposób: teraz będą wakacje i ty opalaj się,
                          kożystaj z lata i słońca. baw się i zbieraj siły na sierpieńsmile)) to tylko 2
                          miesiące-zobaczysz że czas ci szybko zleci. wymyślaj sobie codziennie jakieś
                          zadania i ani sie nie obejrzysz a zostaniesz mamusiąsmile
                      • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 16:51
                        oj widze że teraz cukier zniknie z pułek w sklepachwink)) hi,hi,hibig_grin
                        ale co tam? trzeba przecież bociany nakarmićsmile))))))))))))))))))))))
                        • misiama Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 18:43
                          może być cukier w kostkach???
                          • katja15 Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 20:18
                            Jasne, ze moze byc cukier w kostkach....hehehesmile

Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie..(przepraszam, ze Was zameczam pyt.
                            dotyczacymi punkcji)..ale to tez wynika z tego, ze nigdy nie mialam narkozy...

Czy to prawda, ze nie mozna miec zadnego kosmetyku na twarzy (make up, tusz
                            itd) i lakieru na paznokciach? Jezeli tak to zaraz zmywam lakier. Zaden
                            problem, ale dobrze wiedziec...
                            • arrabellka Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 20:33
                              miałam pomalowane u nóg , zmyte u rąk
                              chodzi o to , że jak się zaczyna dziac cos niedobrego to paznokcie pierwsze
                              dają znać , sinieją
                              miałam normalny lekki makijaz. Nie wolno sie perfumowac.
                              wez ze soba skarpetki i podpaskę - nie musisz zadnej koszuli i kapci
                              pozdrawiam
                              • misiama odrzycienie zarodków 14.06.07, 21:49
                                jestem okropna, bo dziewczyna przezywa koszmar, a ja sie śmieje, ale nie z niej,
                                wierzcie mi. tylko tak zabawnie zatytułowała wątek, ze siedze i zacieszamsmile ale
                                mam nadzieje, ze u niej do odrzycienia nie dojdziesmile))
                            • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 15.06.07, 10:30
                              kochaniesmile)) jeśli cię coś niepokoi to pytaj ile chceszsmile
                              jak byś skarbie szła na jakąś operacje to i owszem musisz wtedy mieć zmyte
                              paznokcje u rąk i nóg i być bez makijażu ale do punkcij nie musisz zmywać ani
                              makijażu ani zmywać paznokcijsmile bo przy punkcij to jesteś pod narkozą 10-15
                              minut.
                              chociaż może zadzwoń do kliniki gdzie się leczysz i zapytaj się o to, bo może
                              co klinika to inne zwyczaje.
                              ja miałam punkcje w ,,gamecie" w łodzi i tam nie wymagają zmycia paznokci i
                              makijażu.
                              ja poszłam na punkcje w majijażu, z żelami na paznokcijach i umalowanymi
                              pazokciami u nógsmile
                          • arrabellka Re: Arrabellka + Miska 14.06.07, 20:26
                            haha, moze byc nawet trzcinowy misiama smile))

mayaxx - pierwsze podejscie, jestem troche rozdrażniona, pobolewa mnie
                            brzuszek, no i stołówka smilesmilesmile ruszyła z kopyta !!! nie bolą , ale są tak jak
                            spuchnięte i juz zmieniają się brodawki.
                            zaczełas 06.06 kiedy spodziewasz sie transferu ?

szyszko- cierpliwosci smile) zleci zanim się obejrzysz

słoneczko; ))) hah, z tym cukrem to nie przelewki ? Jak sie sprawuje
                            Michalinka ? kopie juz ?

Gosiu, jutro az się zdziwisz ile Ci urosło pęcherzyków smile buziak smile)

miska co u Was ? smile

katja witaj serdecznie , bardzo cieszy że to co piszemy moze pomóc sprawic
                            radosc . Oczywiście kibicujemy smile)

marcy smile znalazłas juz lekarza blisko domu ? Najlepiej to takiego żeby mogł Ci
                            sie w nocy śnic smile))

sun , czekamy na Twoje male eskimoski smile))

jutro ide powtórzyc badania !
                            papa

• majorka79 chcecie pobić rekord postów w 1 wątku?:) 14.06.07, 23:06
                              Jula, czas na założenie kolejnej częścismile

pozdrawiam Was wszystkie

dobranoc!
                            • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 15.06.07, 10:46
                              arabelkosmile)) gdybym ja wcześniej wiedziała o tym cukrze to bym już chyba nie
                              jeden kilogram na parapecie wysypałasmile)))))))))))
                              co do michalinki to ostatnio jest właśnie jakaś taka spokojna i w sumie
                              nieczęsto ją czuje i wtedy dostaje schizy i już sobie wyobrażam nie wiadomo co.
                              no ale codziennie czuje tego mojego kochanego wierciołka więc mam nadzieję że
                              wszystko jest oksmile
                              ale cały czas się o nią martwie i tak naprawde to chciałabym już ją mieć w
                              ramionach całą i zdrową.
                              zobacz arabelko jak to jest najpierw przechodzimy katusze i się zamartwiamy
                              żeby się ivf udało i wydaje się że jak się już bete zobaczy pozytywną to już
                              jest się spokojnym i szczęśliwym a tak naprawde to cały czas jest w nas ogomny
                              strach i niepokój.
                              najpierw o pozytywną bete.
                              pózniej o to żeby zobaczyć na usg zarodek że jest w macicy.
                              pózniej o to żeby usłyszeć serduszko.
                              pózniej o usg genetyczne (jedno-w 12 tc i drugie-w 20 tc).
                              pózniej wyczekuje się ruchów maleństwa i jak tylko jest dzień kiedy się dzidzi
                              nie czuje to odrazu czarne myśli do głowy przychodzą.
                              normalnie na każdym etapie się o coś zamartwiamy.
                              ja np. teraz wyczekuje z niecierpliwością 7 miesiąca ciązy bo wtedy to już będę
                              jakoś bardziej spokojna (tak mi się wydaje przynajmniej) smile bo tak naprawde to
                              nie wiem jak to będzie-pewnie znowu o coś innego będę się zamartwiaćuncertain
                          • sloneczko271 Re: Arrabellka + Miska 15.06.07, 10:24
                            misiama napisała:

> może być cukier w kostkach???

hi,hi,hismile))))
      • loubna Wielkie 15.06.07, 10:16
        gratulacje!!!!arabelko i misiu!!! wspaniale wiadomosci smile))lapie Wasze fluidki -
        ja w srode
        mialam transfer. teraz musze swoje odczekac wink
        • agineczka co to może być? 15.06.07, 10:47
          witam Was, mam problem i nie wiem czy lecieć z tym do lekarza czy jeszcze
          poczekać.W kwietniu podchodziłam do 1 transferu, nieudany, okres w terminie,
          zresztą zawsze był terminowo od 28 góra do 30 dni. Dzisiaj mam 36 dzień i
          nic.Żadnego pobolewania, kłucia jak zwykle bywało, nic. Robiłam test i też nic
          nie widać.Zaczynam się denerwować, miałam w tym cyklu podchodzić do
          kriotransferu a tu taka niespodzianka.Dziewczyny czy wy po stymulacji też
          miałyście problem z wyregulowaniem cyklu, nie wiem co o tym myśleć.Robić bete,
          iść do lekarza, sama już nie wiem...
    • miska0703 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 11:00
      Witam Kobietkismile
      U mnie samopoczucie w porządku, tylko upał mnie dobija, jest mi strasznie
      gorąco cały czas. Zauważyłam też, że nie mogę wykonywać gwałtownych ruchów bo
      zaraz coś mnie zarwie w podbrzuszu.
      Tak dla informacji to było nasze pierwsze podejście. Ja mam endometriozę
      (laparo miałam w styczniu) i syndrom LUF, a u męża mało ruchliwe chłopaki.
      Przez to moje endo cały czas się boję i dlatego już na zwolnieniu. Wolę chuchać
      na zimnewink
      Widzę, że Ty jak i ja też się leczyłaś w Novum. Ty miałaś w środę transfer, a
      ja punkcjęsmile
      Rozpisałam się troszkęsmile Trzymam kciuki za całą resztę (nie wymieniam nicków bo
      trudno zapamiętaćwink)
      • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 14:44
        Cześc dziewczynki
        Od wczoraj miałam padniety komputer i dopiero teraz sie naprawiłsmileA tu tyle
        wnowych wiadomoścismile Byłm dzis na podgladanku i powiem Wam że strasznie oporne
        te moje jajniki. Sa dwa pecherzyki po 11 mm i dalej przez trzy dni końska dawka
        menopuru.Doktor mówi ze jest mocmcno zdziwiony ta reakcją. On zdziwiony ja ja
        nie pocieszona. Powiedział że punkcje zrobimy i zobaczymy co dalej. W
        poniedziałek znów na wizyte.Dziewczynki kochane powiedzcie mi czy któraś z Was
        miała takie problemy ze stymulacją. Tak na wszelki wypadek dosypie jeszcze dzis
        cukru na parapet smile Pozdrawiam
        • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 20:01
          gosia1705, rok temu rozpoczelam moja pierwsza stymulacje do IVF. dostalam gonal-
          f 150 jednostek. wyprodukowalam 4 pecherzyki i stanelam przed decyzja, czy
          robic punkcje? gin stwiedzil, ze mogloby byc ich wiecej, ale z drugiej strony
          przeciez wystarczy jedna silna komorka. zrezygnowalam z punkcji i podeszlam do
          IUI. rok pozniej (luty 07) stymulowalam sie rowniez gonalem, ale 225 jednostek.
          mialam 11 komorek, z czego 6 zaplodnionych (3 IVF, 3 ICSI). a wiec u mnie byla
          za mala dawka. moze Ty zareagowalabys lepiej na inny lek?
          pozdrawiam, mayaxx
      • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 14:48
        halo !
        słoneczko miałas stuprocentową rację. stres nie kończy się na dwóch kreskach a
        dopiero zaczyna !
        robiłam dzis znowu badania hcg i progesteron - wszystko git.
        ale usg bedą dopiero mi robic 25 czerwca, dlaczego tak późno ?
        słuchajcie i jeszcze jedno pytanie hcg i beta hcg to dwa rózne badania, prawda ?
        czym się róznią ?
        moje dzisiejsze hcg 16dpt - 1734

• lilyan Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 14:51
          cała nazwa hormonu to beta HCG, niektórzy dla skrócenia mówią beta inni hcg,
          ale to to samo...
          • szyszka39 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 15:07
            Dieki slonko, wymyslam sobie wymysla-gosci, wyjazdy itpsmile)) jakos zlecismile
            Trzymajcie sie kobitkismile
          • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 15:17
            lilyansmile ja tez tak myślałam , ale zgłupiałam dzis jak zobaczyłam wynik badan
            na karcie były trzy pozycje
            1. progesteron
            2. hcg
            3. beta hcg

a wyniki tylko przy dwóch pierwszych pozycjach
            nie rozumiem tego
            • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 20:10
              arabelko!!! jeszcze nie wiem kiedy bede miala transfer, bo 06.06 zaczelam dlugi
              protokol. czekam na @, ktora powinna przyjsc dzisiaj. w srode ide do gina i
              dowiem sie, czy moge ruszac ze stymulacja. a wiec jeszcze min. 2 tygodnie.

ostatnio cos kiepsko z moja psychika. zastanawiam sie nad wizyta u psychologa.
              jak myslicie, warto? nigdy nie bylam i wydaje mi sie, ze to strata kasy. macie
              moze jakies doswiadczenia?
              usciski dla calego watku, mayaxx
              • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 20:43
                Agineczka moje cykle po IVF regulowały się 3 m-ce. Nie martw się.

Ja jestem po usg. Endo trójlinijne, pęcherzyk 17mm. Jutro kolejne usg.
                Buziaki dla wszystkich smile))
                • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 15.06.07, 21:02
                  Sun kiedy prawdopodobnie będziesz podchodziła do punkcji. Ja w poniedziałek ide
                  na USG i może juz wtedy bedzie coś wiadomo.
                  Buziaki
                  • sun32 Re: Gosia 15.06.07, 21:14
                    Punkcje miałam w grudniu wink Podchodzę do kriotransferu.
                    Trzymam kciuki za Ciebie Gosiu, żeby ładnie rosły smile
                    • katja15 cd.. 16.06.07, 00:41
                      Arabellko, Sloneczko271. Dziekuje za odpowiedz na moje pytania. Naprawde tak
                      sie ciesze, ze Wam sie udalo!! To napawa nas tu wszytkie optymizmem i dodaje
                      checi do dalszej walki! Kazda z nas bierze sobie Wasze rady do serca (i te z
                      cukrem tez..hehe), bo w koncu jestescie juz ekspertkami w temaciesmile

Dzis jestem po punkcji. Lekarz powiedzial mi, ze jest bardzo dobrze: 5 komorek.
                      Na co ja wrecz "zbaranialam", bo jak czytalam forum to dziewczyny wiecej
                      podczas punkcji uzyskuja. Z tego co slyszalam moj lekarz nie zamraza
                      zaplodnionych komorek..Powiedzial mi, ze ja potrzebuje tylko 2
                      zarodki....Transfer w poniedzialek.

• katja15 Do Mayaxx.. 16.06.07, 00:53
                        Nigdy nie bylam u psychologa..Nie wiem jak to jest, ale uwazam, ze jezeli
                        czlowiek sam czegos nie przezyl (w naszym przypadku to walka o dziecko), to nie
                        do konca zrozumie istote problemu.

Mysle, ze kazda z nas na tym forum ma chwile zalamania, po czym stara sobie
                        wszystko "jakos w glowie poukladac", wyciszyc sie i walczyc nadal..

Mayaxx postaraj sie troche przez weekend odpoczac, zrobic cos, co zawsze
                        sprawia ci przyjemnosc i glowa do gory. Walczymy nadal!!!
                        • arrabellka Re: Do Mayaxx.. 16.06.07, 09:35
                          mayaxx, uwazam , ze jezeli czujesz ze nie dajesz sobie rady powinnas skorzystac
                          rady specjalisty , jak nie pomoze to na pewno nie zaszkodzismile))
                          a to co się dzieje w naszych głowach jest najważniejsze.

lubna dziękuję za gratulację również trzymam kciukismile)

katia, dlaczego Twój lekarz nie zamraza zarodków ? co znimi robi ?
                          • mayaxx Re: Do Katja15 16.06.07, 09:57
                            katia15, zajrzyj prosze na moj watek "klinika w Berlinie"...
                      • sloneczko271 Re: cd.. 16.06.07, 10:13
                        katja15 napisała:

> Arabellko, Sloneczko271. Dziekuje za odpowiedz na moje pytania. Naprawde tak
                        > sie ciesze, ze Wam sie udalo!! To napawa nas tu wszytkie optymizmem i dodaje
                        > checi do dalszej walki! Kazda z nas bierze sobie Wasze rady do serca (i te z
                        > cukrem tez..hehe), bo w koncu jestescie juz ekspertkami w temaciesmile
                        >
                        > Dzis jestem po punkcji. Lekarz powiedzial mi, ze jest bardzo dobrze: 5
                        komorek.
                        >
                        > Na co ja wrecz "zbaranialam", bo jak czytalam forum to dziewczyny wiecej
                        > podczas punkcji uzyskuja. Z tego co slyszalam moj lekarz nie zamraza
                        > zaplodnionych komorek..Powiedzial mi, ze ja potrzebuje tylko 2
                        > zarodki....Transfer w poniedzialek.

skarbie, jak to nie zamraża! :-0
                        to w razie czego nie będziesz miała mrożaczków?????????????????????????????? uncertain
                        ja po punkcij też miałam tylko 6 jajek wyciągniętych z czego się zapłodniły
                        tylko 2 i te dwa mi podano, no i jeden dzidziuś-moja michalinka została u mnie
                        w brzuszku. więc nie martw się skarbie 5 komórek to nie jest tak zle. ja bym
                        się tylko martwiła tym dlaczego on nie zamraża zarodków jeśli jest ich więcej?
                        nie rozumiem tego skarbie?
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 16.06.07, 10:07
                mayaxxsmile
                ja w sumie nie byłam nigdy u psychologa ale wcale nie uważam że to strata kasy.
                ludzie nie doceniają psychologów ale moim zdaniem jeśli masz problem i nie
                radzisz sobie ze swoją psychiką to warto jednak spróbować.
                oczywiście idz do jakiegoś dobrego psychologa bo wiadomo lekarz lekarzowi nie
                równy.
                powodzeniasmile
        • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 16.06.07, 10:02
          arabelkosmile
          a 25 czerca to w którym już będziesz dokładnie tygodniu ciąży???

a tygodnie ciąży po invitro liczy się tak: do dnia tranferu dodaje się 2
          tygodnie. czyli w dni transfru jest się już niby w 2 tygodniu ciązy.
          • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 16.06.07, 11:35
            koniec szostego tygodnia smile)
            a coz tą betą ? hcg i beta hcg to naprawde to samo ?
            czy ja jeastem jakis tępak ?! smile
            • arrabellka Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 17.06.07, 21:03
              dziewczynki smile)
              a co tu taki zastój ??? NIC! całe dwa dni ?!
              • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 17.06.07, 22:51
                Cześ dziewczynki
                Sun dziękuje za odpowiedź.Tyle tu wiadomości że juz nie nadazam. Tez sobie tak
                pomyślałam ze to może ja na ten lek tak słabo reaguję. I myśle sobie czy jest
                sens podchodzic do in vitro przy dwóch pęcherzykach.Ale z drugiej strony chyba
                warto spróbowac.
                Arabelko cieszę się z Twojej dużej bety. A może bedą dwie fasolki smile.
                Pozdrawiam Was wszystkie
                • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:41
                  gosia1705 napisała:

> Cześ dziewczynki
                  > Sun dziękuje za odpowiedź.Tyle tu wiadomości że juz nie nadazam. Tez sobie
                  tak
                  > pomyślałam ze to może ja na ten lek tak słabo reaguję. I myśle sobie czy jest
                  > sens podchodzic do in vitro przy dwóch pęcherzykach.Ale z drugiej strony
                  chyba
                  > warto spróbowac.

gosiusmile powiem ci że różnie to bywa. taką decyzje musisz sama podjąć ale wiesz
                  co? z tego co się już tu naczytałam na forum to często-gęsto jest tak, że wynik
                  końcowy zależy od jakości zorodków a nie iloścismile
                  więc życzę ci powodzenia i mocno trzymam kciuki za ciebiebig_grin
              • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 08:48
                Faktycznie ale TU cisza. Ostatnia wczoraj sie wpisałam i pierwsza dzis smile
                Jestem po wizycie i USG rośnie trzeci pecherzyk uff... Trzeba go jeszcze troche
                pochodować. W piątek punkcja. Ogromny strach ale i jeszcze większa nadzieja.
                Buziaki dla wszystkich
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:37
                arrabellka napisała:

> dziewczynki smile)
                > a co tu taki zastój ??? NIC! całe dwa dni ?!

ja cały weekendzik miałam rozrywkowybig_grin teraz są dni mojego miasta więc jest na
                mieście mase rozrywekbig_grin
                w sobote byłyśmy z michaliną na koncercie grupy ,,łzy" a w niedziele
                grał ,,szymon wydra" big_grin więc się trochę rozerwałyśmysmile)))) hi,hi,hibig_grin
                no ale dziś już się grzecznie melduje na wąteczkubig_grin bo dziś grzecznie siedze w
                domku i dziś robie sobie dzień dobroci dla siebiewink zrobie sobie henne brwi,
                ufarbuje kudełki i uzupełnie pazurki żelembig_grin
                no a pozatym to będę leniuchowaćbig_grin
            • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:33
              arrabellka napisała:

> koniec szostego tygodnia smile)
              > a coz tą betą ? hcg i beta hcg to naprawde to samo ?
              > czy ja jeastem jakis tępak ?! smile

no to jak to będzie koniec szustego tygodnia to usłyszysz już serduszko swojego
              szkraba albo szkrabówsmile))))
              a co do bety to ja też nie bardzo się w tym oriętuję ale coś mi się o uszy
              obiło że to jest co innego, ale nie potrafie powiedzieć nic więcej na ten
              tematuncertain
              • sloneczko271 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:42
                no dziewczynysmile chyba czas założyć kolejny wątek bo ten się już zacinauncertain
                • sun32 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:52
                  Witajcie dziewczynki big_grin
                  Pozwolicie że zastąpię Julę i otworzę nowy wątek... smile)
                  Proszę o wpisywanie się do nowego "IVF, ICSI - czerwiec, lipiec - kolejny".
                  • mayaxx Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:58
                    Suuuuuuun, właśnie otworzyłam nowy - sorry !!!
              • marcy_83 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 09:51
                z tego co ja wiem hcg i beta hcg to nie to samo do konca
                hcg dzieli sie na jedostki alfa i beta -podobno ze beta jest dokladniejsza -wiec
                nie martw sie ze wyniki sa inne
                arabelko -jestem pewna ze u ciebie beda blizniaki big_grin
                fajnie -bo bede miala towarzystwo...

ja nadal caly czas jestem tak zmeczona ze chodze po swiecie jak zombie
                wydaje mi sie ze pojde na tydz na L4 bo nie wytrzymam takiego spania.....

a co do liczenia ciazy po in vitro to moj lekarz jeszcze inaczej liczy
                od daty punkcji odejmuje sie 14 dni i to co wyjdzie uznaje sie za date ostatniej
                miesiaczki - i pozniej sie liczy normalnie jak przy zaplodnieniu naturalnym....
                • gosia1705 Re: IVF,ICSI - maj, czerwiec - kolejny 18.06.07, 11:06
                  Słoneczko tak właśnie mówi mój lekarz że czasami przy dużej ilosci pecherzyków
                  jes mniej zarodków a przy mniejszej ilosci uzyskuje sie taka ilośc zarodków ile
                  było pobranych komórek. Punkcję mam w piątek o 9.00. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka