Dodaj do ulubionych

test owulacyjny

09.05.07, 10:35
Witam,
Mam pytanko.
Dzisiaj zrobilam sobie pierwszy raz test owulacyjny (12 dc)i mam jedna kreske
mocna i druga taka bardzo jasniutka. Co to znaczy.
Czy owulacja juz byla. Czy dopiero bedzie w niedlugim czasie.
W 10 dc mialam 2 pecherzyki po 17 mm i jutro mam miec podany pregnyl.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: test owulacyjny 09.05.07, 10:43
      Trudno powiedzieć. Spróbuj jeszcze zrobić test po 12 godzinach, albo jutro
    • miss30 Re: test owulacyjny 09.05.07, 11:02
      Jeżeli jest 2 jaśniutka, to oznacza, że nie ma jeszcze skoku LH, ale najlepiej
      zrobić test jeszcze raz za 12h.
      • mytest Re: test owulacyjny 10.05.07, 09:28
        Wszystko jest w porządku. Test oznacza że jeszcze nie ma ale niedługo będzie pik
        lh po którym będzie owu. Tak więc jutro powinnaś mieć i pik lh i zastrzyk z
        pregnylu więc idealnie
    • mezatkaap Re: test owulacyjny 10.05.07, 09:31
      Dzisiaj robiłaś?
      Jest rano(!!!) smile a testy owu robimy późnym popołudniem/wieczorem, to złota
      zasada, powodzenia!
      • panisulek Re: test owulacyjny 12.05.07, 19:44
        Witam,
        Dzieki za odpowiedzi.
        Tak tobilam test rano 13 dnia i bez zmian.
        Mialam tego dnia usg i pecherzyk jeszcze nie pekl, dostalam pregnyl.
        Z ciekawosci zrobilam sobie test wieczorem i znowu to samo - 2 kreski
        ciemniejsza i jasniejsza.
        Kolejnego dnia w piatek znowu zrobilam test i powtorka z rozrywki (kreska
        ciemniejsza i jasniejsza).
        Nie wiem czy po pregnylu pecherzyk pekl i czy byla juz owulacja. Dzisiaj juz
        dalam sobie spokoj z tymi tstami.
        Pozdrawiam.
        • ae_iwona_83 Re: test owulacyjny 12.05.07, 20:33
          chyba bez sensu robic testy lh po pregnylu...zawsze wyjda dwie kreski....strata
          testu
          • miss30 panisulek 13.05.07, 00:24
            Zrobiłam w tym cyklu to samo co ty tzn., w 13 i 14dc miałam 1 kreskę ciemniejszą
            i 2 jaśniutką, w 15dc byłam na USG na którym okazało się, że pęcherzyk nie pękł,
            także skoku lh nie było. Tego samego dnia dostałam zastrzyk w dupsko i jak byłam
            17dc okazało się,że pęcherzyk pękł. Po tym jak dostałam zastrzyk też zrobiłam
            test, ok. 12h po nim i tutaj nie zgodzę się z ae_iwona_83, że zawsze wyjdą 2
            kreski, bo ja miałam 1 kreskę grubą a tą drugą miałam wrażenie, że jeszcze
            jaśniejszą niż była rano tego samego dnia. Także nie bardzo mi się chce wierzyć
            w te testy, nie będę ich stosować, chyba jednak wolę kupić porządny termometr i
            mierzyć tempkę.
            • baby1982 Re: panisulek 13.05.07, 10:22
              Ja mam dziś 13dc i dwie grube kreski na teście a lekarz stwierdził że nie
              będzie owulacji bo 10dc miałam jeden pęcherzyk 12mm.Ale miss dała mi nadzieję
              że do 15dc może przecież urosnąć.Pęknie bez zastrzyków?
            • miss30 baby 13.05.07, 11:12
              Baby napisałam ci w twoim wątku, masz 2 grube krechy tzn, że jest skok lh, czyli
              owulka nastąpi, tam Ci napisałam żeby próbować jutro rano i wieczorem (to
              napewno), ale jeżeli możecie to spróbujcie jeszcze dzisiaj, chociaż na moje oko
              owulka będzie jutro.
              Ja dostałam zastrzyk, bo niestety, ale na moim teście cały czas były 2 kreski -
              ta druga jaśniejsza, czyli nie było skoku lh.
              • baby1982 Re: miss 13.05.07, 11:14
                Dziękuję Ci miss.Mam małą iskierkę nadzieji dzięki Tobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka