mbw78 13.06.07, 21:13 Dziewczyny od czego zależy długość protokołu? Dlaczego jedne z nas musza brać kilka opak. tabl. antykoncepcjyjnych a innym wystarczy jedno? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szklanapulapka2 Re: Długość protokołu 13.06.07, 23:17 Cześć! mnie lekarz powiedział np., że w moim wieku (33 lata) stosuje sie "jeszcze" długi protokół. Podobno krótki stosuja od 34 roku zycia. Poza tym jest jeszcze wiele innych czynników: poziom FSH, który świadczy o tym, jak będziesz sie stymulować, no i właśnie odpowiedź organizmu na leki. U mnie zdecydował wiek, ale co do wyboru protokołu, mam jakiś niesmak. Dziewczyny tu na pewno opiszą to dokłądniej, bo cos mi sie nie wydaje, aby wiek był jedynym przesądzajacym czynnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Długość protokołu 14.06.07, 15:20 Ja mam 29 lat a dostałam 1 opakowanie anty... więc chyba nie o wiek tu chodzi. Sama jestem ciekawa, wyniki wszystkich hormonów tez mam w normie. Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Długość protokołu 14.06.07, 17:01 Ja też dostałam 1 opakowanie antyków, a lat mam 33. Podobno do 34 roku życia proponują właśnie długi protokół, dopiero po 34 krótki. Sama nie wiem, mnie taką przyczynę wyboru dł. protokołu, powiedział lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Długość protokołu 15.06.07, 14:06 Ja mam 33 i 2 razy miałam krótki. Właściwie nie wiem dlaczego lekarz zadecydował o takim rozwiązaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dobdob0106 Re: Długość protokołu 15.06.07, 14:14 Ja miałam co prawda prawie trzy lata temu,krótki protokół , miałam 31 lat, FSH od 9 do 11 w 3dc, i też mi lekarz nie powiedział dlaczego taki ( tzn. krótki ) poza tym u mnie wszystko było niby OK , badanie M troszkę poniżej normy . Odpowiedz Link Zgłoś
szklanapulapka2 Re: Długość protokołu 15.06.07, 16:26 O, a moze to o te badania chodzi. W naszym przypadku, u mnie problemy z owulacją (a razej z jej brakiem), natomiast wyniki męża - rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: Długość protokołu 15.06.07, 20:16 Zazwyczaj stosuje się I opakowanie antyków ale jeśli gin jest na urlopie albo chce uregulować cykl to pacjentka bierze dłużej antykoncepcję ******** 70 cykl starań 3 programy ICSI/2 transfery ... świat się pomylił...... Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaaaa37 Re: Długość protokołu 15.06.07, 20:36 dlugi protokul stosuje sie standartodow, tzn popularnie, kotki zadziej. Jest on przeznaczony dla tych kobiet ktore sie trudniej stymujauja badz maja znacznie obnizona rezewe jajnikowa. Co za tym idzie ze w pewnym wieku stosuje sie juz krotki protokul wnioskujac ze " ta" kobieta tzn starsza bedzie sie gorzej stymuklowala i ma mniejsza rezerwe. Krotki protokol cieszy sie mniejszym odsetkiem ciaz. roznica pomiedzy dlugim a krotkim jest ( w badaniach) jakies 10 procent. Odpowiedz Link Zgłoś