Dodaj do ulubionych

klinika Novum

11.06.03, 10:50
Chcialabym spytac osoby bardziej zorientowane w temacie czy do Novum warto
isc od razu przy pierwszch problemach czy dopiero z komplikacjami.
Z jednej strony chodzi o czas, ktorego nei warto tracic
z drugiej kiedys moja kolezanke ze specjalistycznej kilniki kardiologicnej
pogonili twierdzac ze to dla nich za maly problem sad
Z trzeciej w Novum nie ma endokrynologa? A moje klopoty maja zrodlo w
hormonach.
Z czwartej bardzo na forum chwalicie klinike Novum.
Cholera jestem w rozterce, pomozcie
Franula
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: klinika Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 11:18
      Witaj,
      my do novum zgłosilśmy sie po 6 m-cach prób. Stierdziliśmy, że nie ma sensu
      czekać rok bo czas ucieka, a tak naprawdę nie wiadomo jakiego kalibru kłopoty
      możemy mieć. Wiem, że dobrze zrobiłam, bo jesteśmy w novum już 5-m-cy, a
      problem jak narazie pozostał nie rozwiązany- więc raczej nie jest błahy (jak
      mi się początkowo wydawało). W novum napewno nie zbagatelizuja twoich
      problemów, najwyżej jeśli okaże się, że nie są duże po prostu szybciej
      zajdziesz w ciążę, a chyba o to chodzismile Pozdrawiam
    • larvva Re: klinika Novum 11.06.03, 11:25
      franula napisała:

> Chcialabym spytac osoby bardziej zorientowane w temacie czy do Novum warto
      > isc od razu przy pierwszch problemach czy dopiero z komplikacjami
      jesli twoj problem nie wydaje ci sie blahy, to zaden lekarz tym bardzij nie
      powinien go bagatelizowac. moze lepiej pojsc i dowiedziec sie ze mozecie zajsc
      bez wiekszych problemow niz czekac, czekac i dowiedziec sie a maxi
      komplikacjach??

> Z jednej strony chodzi o czas, ktorego nei warto tracic
      ja leczylam sie u kilku lekarzy zanim trafilam do novum i zaluje ze tak pozno

> z drugiej kiedys moja kolezanke ze specjalistycznej kilniki kardiologicnej
      > pogonili twierdzac ze to dla nich za maly problem sad
      w novum chyba by nie pogonili. moze nie beda cie leczyc, ale cos poradza? mysle
      ze nie wygonia.

> Z trzeciej w Novum nie ma endokrynologa? A moje klopoty maja zrodlo w
      > hormonach.
      to moze niezaleznie endo i novum (ja tak mialam - najpierw endo w swoim miescie
      w teraz novum)

> Z czwartej bardzo na forum chwalicie klinike Novum.
      tak, tak!
    • burygoniek Re: klinika Novum 11.06.03, 15:28
      Witam,
      Ja zdecydowanie radzę zgłosic sie do specjalisty jakim jest klinika Novum od
      razu. Ja zmarnowałam 3,5 roku lecząc się u róznych lekarzy.
      W styczniu trafiłam do Novum a teraz jestem w 7 tygodniu ciąży, czego i Tobie
      jak najszybciej życzę.
      Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: klinika Novum IP: *.Eggs.pl 11.06.03, 19:01
      A ja nie polecam, po leczeniu w N. wróciłam do miejscowego lekarza. U mnie
      chodziło o brak owulacji i jej stymulację i tak mnie lekarze z N stymulowali,
      że przestymulowali i teraz juz tracę trzeci cykl na doprowadzaniu organizmu do
      normysad
      Zauwazyłam po tym jak mnie traktowano, iż jestem dla nich piatym kołem u wozu.
      Oni nastawiają się na in vitro, czyli na pacjentki, na których mogą lepiej
      zarobić. Takie jest moje prywatne zdanie.
      I na początku wydałam kupę kasy na zalecane przez nich badania, z czego część
      w ogóle nie była mi przydatna.
      • Gość: Libra Re: klinika Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 21:52
        Leczę się w Novum i jak najbardziej ich polecam. Nawet jeśli to coś
        niewielkiego, to na pewno szybko wykryją i pomogą. I to nieprawda, że
        nastawiają się na in vitro, ale faktem jest, że takie właśnie przypadki jak
        my, po latach bezsensownego leczenia u miejscowych lekarzy, trafiają właśnie
        do Novum. I większości się udaje. A czym byłaś stymulowana? Zrobiłam mnóstwo
        badań i za to jestem im wdzięczna, bo teraz, po poronieniu, nie zastanawiam
        się co by było, gdybym wcześniej zrobiła badanie, którego nie zrobiłam... Na
        pewno warto zrobić jedno badanie za dużo niż za mało...
        Libra
        • Gość: Nitka Re: klinika Novum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.03, 22:00
          Liberko, a polecasz jakiegoś konkretnego lekarza w Novum?

Strasznie mi przykro, że poroniłaś...
          Trzymam za nas kciuki!

Nitka
          • Gość: Libra Re: klinika Novum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.03, 09:34
            Jestem pacjentką drSowińskiej, którą z czasem bardzo polubiłam. Na Bocianie
            jest spory fan club dr Zamory, a i dr Taszycka cieszy się dobrą opinią. Wydaje
            mi się, że to nie ma większego znaczenia do kogo się trafi, bo to w końcu
            świetna klinika.
            Pozdrawiam,
            Libra
            • Gość: Roma Re: klinika Novum IP: *.acn.pl / 10.66.0.* 12.06.03, 10:36
              Ja uważam, że jeśli masz problemy endokrynologiczne to lepiej znajdź sobie
              dobrego lekarza, gdzieś indziej. Wydaje mi się prawdą,że oni są nastawieni na
              INV. Ja miałam pco, zrobili mi jedną inseminację nieudaną zresztą i zaczęli
              przebąkiwać i INV, którego nie chciałam zrobić. Zrobiłam sobie laparo i zaszłam
              w ciążę bez żadnych leków i wspomagania. Do Novum mam jedno zastrzeżenie-
              podchodzą bardzo prozabiegowo. W moim przypadku-wydałabym kasę na INV a mogłam
              zajsć naturalnie.
              Ale jeżeli dla kogoś jedynym ratunkiem są sztuczne metody zapłodnienia to bym
              ich polecała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka