Dodaj do ulubionych

załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc

12.07.07, 12:11
Wczoraj byłam u mojego gin - endokr., z wynikami tarczycy, a że był to 17 dc
chciał zobaczyć czy była owulacja. I załamałam się : pęcherzyk 16mm ,błona
śluzowa I fazowa o gr. 7 mm. Wczesniej się nie udawało ale przynajmniej były
te owulacje a teraz , wiecie dziewczyny chyba czas odpuścić, chyba już jestem
za stara . Już nie mam siły .
Obserwuj wątek
    • kathrinn82 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 12:16
      no co Ty nie załamuj się!! pęcherzyk rośnie średnio 2mm na dobę, czyli za dwa
      dni będzie miał 20mm! po prostu będziesz miała owulację później niż zwyklewink
      a powiedz, jesteś na jakichś lekach?? ile masz lat jeśli można wiedzieć?smile
      • dobdob0106 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 12:53
        Mam prawie 35 lat, nie biorę żadnych leków , w zasadzie lekarze nie mają nic do
        leczenia , bo FSH (na poziomie 8 do 11) się nie leczy , ani anty TPO i anty TG
        też się nie leczy. Invitro już przeżyłam ,na drugie nie ma widoków, mój M się
        zawziął. No i tyle. Pozdrawiam.
    • misiama Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 12:17
      ale moze jeszcze urosnie - moze bedzie pozna owulacja!!! TRZYMAM KCIUKI
    • tymonka30 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 12:17
      Owu może być czasem później, 16 mm jakby jeszcze trochę podrosło to jest
      szansa, że jeszcze coś z tego będzie a i endo się wtedy powinno zwiększyć.
      • citri Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 14:02
        mi w ostatnim cyklu naturalnym się na 16 skończyło wiecej nie urosło, a z
        stymulacją?
      • martaaa123 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 14:04
        No daj spokój czym tu sie martwic!!? Jest jeden przodujacy pecherzyk to sukces.
        W ostatnim moim cyklu owulacje mialam 23 dnia, a juz cykl spisany byl na
        straty, uroslo piekne endo 11mm i juz zaczal sie 7 tydzien od OM (dzidzia
        rosniesmile) wiec uszy do gory i szoruj za kilka dni na kolejny monitoring!!
        Trzymam kciuki i do przytulanka przystapsmile) (no tak za kilka dni oczywiscie).
        • polpotworek Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 15:42
          A co lekarz na to bo ja uwazam ze jest szansa na owu. Ja przy podawaniu
          pregnylu mialam pecherzyki 16mm(juz wiecej nie chcialy rosnąc przy stymulacji)
          i 9mm endo i się udalo.
          • mytest Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 16:29
            No właśnie,zadna załamka, jakie długie masz zwykle cykle? A może masz niedomogę
            lutealną tj za mało progesteronu. Pęcherzyk nie jest zły i rośnie do 2 mm na
            dobę i może pęknąc jako 19mm. Ja co drugi miesiąc czuję owu
            • asia_k2 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 12.07.07, 19:58
              naprawdę nie ma się czym martwić ! przecież jeszcze może urosnąć ! u mnie
              sytuacja była identyczna, a do 20 mm urósł dopiero w 21 dc. dodam, że co cykl
              biorę duphaston, bo rzadko miałam owulację bez wspomagania ze względu na niski
              progesteron właśnie.
              asia
              • dobdob0106 Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 13.07.07, 08:02
                Cykle mam 29, ale cześciej 30 dniowe, ostatnio nawet 31, lekarz powiedział że
                może jeszcze urosnie i żeby próbować ale potem stwierdził że to może byc za
                późno. Nie biorę żadnych wspomagaczy , dotychczas pęcherzyki rosły same ,
                najczęściej jeden duży , a owulacja była gdzieś koło 16 dnia cyklu. W sumie
                pewnie macie racje dziewczyny, nie ma na to reguł, przez tyle czasu wszystko
                było jak w zegarku, monitorowane , sprawdzane , okres przychodził prawie co do
                godziny i d... Będzie co ma być.
                • tulcia Re: załamka: pęcherzyk 16 mm w 17dc 15.07.07, 00:19
                  Nie martw sie. Pecherzyk spokojnie moze jeszcze urosnac!
                  Ja bylam u gina w 20 d.c. i bylo kilka drobnych pecherzykow. Nic nie uroslo.
                  Lekarz powiedzial, ze w tym cyklu nic juz nie bedzie, bo pecherzyki byly
                  malenkie, nie wiem czy ktorys mial chociaz 10 mm.
                  Jednak okresu nie dostalam. Zrobilam test i pojawily sie 2 grube krechy! Zaszlam
                  w ciaze ok. 27-28 d.c., czyli ktorys z moich malenkich pecherzykow zrobil mi
                  niespodzianke. Mysle, ze Twoj jest na tyle duzy, ze spokojnie moze juz do
                  dzisiaj byc zupelnie pokazny. Zycze owocnych staran smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka