Gość: mycha Re: Torbiel jajnika IP: 213.241.2.* 17.07.03, 22:45 Czy ktos cos wie na ten temat? Jak szybko pozbyc sie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uluś Re: Torbiel jajnika IP: Enigma:* / 192.168.10.* 17.07.03, 23:10 Ja miałam i brałam tabletki antykoncepcyjne i się w ten sposób pozbyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
pomorzanka Re: Torbiel jajnika 17.07.03, 23:11 W ubiegłym roku podczas rutynowego badania wykryto u mnie torbiel wielkości 5 x6 cm. Lekarz powiedział, ze takiej wielkości torbiel usuwa sie laparoskopowo. Bałam się tego niesamowicie dlatego mając juz skierowanie do szpitala poszłam jeszcze na konsultację do innego gin (szpital na Solcu). Tam lekarz przepisał mi pigułki hormonalne (antykoncepcyjne) jako ostatnią deskę ratunku -10 sztuk. torbiel zniknęła bezpowrotnie w ciągu tygodnia. USG kontrolne to potwierdziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba1 Re: Torbiel jajnika IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.07.03, 07:37 A jakie tabletki brałaś? Ja biorę od 3 mies Regulon (czyli tabletki anty-) i torbiel zmniejsza się ale za wolno - A JA CHCĘ PONOWNIE PRÓBOWAĆ MIEĆ DZIDZIĘ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomorzanka Re: Torbiel jajnika IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:19 To był prawdopodobnie Mercilon, ale nie jestem pewna na 100 %(na pewno na M)jak znajdę stare opakowanie to jeszcze napiszę. Brałam to tak dziwnie zaczęłam w środku cyklu i brałam przez 10 dni a resztę kazał wyrzucić. Po 10 dniach torbiel miała 1cm a po 14 nie było nic. Lekarz był bardzo zdziwiony tak szybka reakcją - przyznał: szczerze mówiąc myślałem, że i tak skonczy się laparoskopią. Nie biore juz hormonów i chociaż straszyli, że będą nawroty nic takiego mi się nie przytrafiło. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Torbiel jajnika IP: 213.241.2.* 18.07.03, 21:10 Koniecznie napisz to byl Marvelon czy Mercilon ? Ja dowiem sie za tydzien co bedzie dalej ... Dziekuje Wam za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Torbiel jajnika IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 10:42 ja miałm tez tak dużą torbiel i przez miesiąc brałam orgametril i tobiel raz dwa została wysuszona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomorzanka Re: Torbiel jajnika IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 18:47 mercilon Odpowiedz Link Zgłoś