Dodaj do ulubionych

Torbiel jajnika

IP: 213.241.2.* 17.07.03, 22:44
Obserwuj wątek
    • Gość: mycha Re: Torbiel jajnika IP: 213.241.2.* 17.07.03, 22:45
      Czy ktos cos wie na ten temat? Jak szybko pozbyc sie tego?

• Gość: Uluś Re: Torbiel jajnika IP: Enigma:* / 192.168.10.* 17.07.03, 23:10
        Ja miałam i brałam tabletki antykoncepcyjne i się w ten sposób pozbyłam.
      • pomorzanka Re: Torbiel jajnika 17.07.03, 23:11
        W ubiegłym roku podczas rutynowego badania wykryto u mnie torbiel wielkości 5
        x6 cm. Lekarz powiedział, ze takiej wielkości torbiel usuwa sie laparoskopowo.
        Bałam się tego niesamowicie dlatego mając juz skierowanie do szpitala poszłam
        jeszcze na konsultację do innego gin (szpital na Solcu). Tam lekarz przepisał
        mi pigułki hormonalne (antykoncepcyjne) jako ostatnią deskę ratunku -10 sztuk.
        torbiel zniknęła bezpowrotnie w ciągu tygodnia. USG kontrolne to potwierdziło
        • Gość: buba1 Re: Torbiel jajnika IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.07.03, 07:37
          A jakie tabletki brałaś? Ja biorę od 3 mies Regulon (czyli tabletki anty-) i
          torbiel zmniejsza się ale za wolno - A JA CHCĘ PONOWNIE PRÓBOWAĆ MIEĆ DZIDZIĘ !
          • Gość: pomorzanka Re: Torbiel jajnika IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 18.07.03, 16:19
            To był prawdopodobnie Mercilon, ale nie jestem pewna na 100 %(na pewno na M)jak
            znajdę stare opakowanie to jeszcze napiszę. Brałam to tak dziwnie zaczęłam w
            środku cyklu i brałam przez 10 dni a resztę kazał wyrzucić. Po 10 dniach
            torbiel miała 1cm a po 14 nie było nic. Lekarz był bardzo zdziwiony tak szybka
            reakcją - przyznał: szczerze mówiąc myślałem, że i tak skonczy się
            laparoskopią. Nie biore juz hormonów i chociaż straszyli, że będą nawroty nic
            takiego mi się nie przytrafiło. Powodzenia
            • Gość: mycha Re: Torbiel jajnika IP: 213.241.2.* 18.07.03, 21:10
              Koniecznie napisz to byl Marvelon czy Mercilon ?
              Ja dowiem sie za tydzien co bedzie dalej ...

Dziekuje Wam za odpowiedz.
              • Gość: gaga Re: Torbiel jajnika IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 10:42
                ja miałm tez tak dużą torbiel i przez miesiąc brałam orgametril i tobiel raz
                dwa została wysuszona.
              • Gość: pomorzanka Re: Torbiel jajnika IP: *.chojnice.sdi.tpnet.pl 19.07.03, 18:47
                mercilon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka