dorottis 09.10.07, 10:45 Witam. Przygotowuję się do 4 IUI.Mam brać fostimon.Czy komuś się udało z tym lekiem?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julcia2222 Re: czy ktoś brał fostimon? 09.10.07, 11:50 Ja brałam, ale mnie "przestymulował", ale kojarzę dziewczyny, które brały ten lek i zaszły w ciążę. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: czy ktoś brał fostimon? 09.10.07, 12:00 ja bylam tym lekiem stymulowana do ICSI...i za wiele komorek nie wyprodukowalam...moje ICSI sie nie udalo... Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 09.10.07, 12:02 Dzięki dziewczyny z aodpowiedź.Mi lekarz powiedział, że mam brać po 1 ampułce w 6,8,10 dcto chyba nie za dużo?Mam nadzieję, że ten lek jest lepszy niż CLO i że się uda ).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiulino Re: czy ktoś brał fostimon? 09.10.07, 18:19 Ja brałam fostimon też dziwnie, miałam stymulowanie do dwóch inseminacji łączone clo z fostimonem (fostimon jako uzupełnienie) przy pierwszej 2 ampułki nie pamiętam już w których dniach cyklu, a przy drugiej tylko jedna. Pęcherzyki ładnie rosły, ale na samym clo rosły tak samo. Obie inseminacje niestety nieudane. Ale wierzę, że u Ciebie będzie inaczej, 3maj się - kiedyś w końcu musi się udać Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: czy ktoś brał fostimon? 09.10.07, 19:36 mam dwie kolezanki, ktore byly tym stymulowne do inseminacji. obie pomyslnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 10.10.07, 08:39 Dzięki dziewczyny za odpowiedź.Tak bym chciała, żeby tym razem się udało, czego i Wam życzę.W niedzielę biorę 1 zastrzyk, nie wiem jak to zrobię bo lekarz nie poinstruował mnie...Może mąż mi zrobi bo sama się boję.Pozdrawiam i dam znać czy fostimon zadziałał. Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: czy ktoś brał fostimon? 11.10.07, 07:59 Ja byłam stymulowana fostimonem i clo do inseminacji udał się Aha, przyjęłam 3 zastrzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 11.10.07, 08:19 To super wiadomość, że się jednak udają komuś te inseminacje)Mam nadzieję, że mi też wkońcu kiedyś się uda.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arhplus Re: czy ktoś brał fostimon? 11.10.07, 08:35 hej, ja brałam fostimon 3 cykle - zawsze miałam owulacje a w ciąże zaszłam w cyklu po (bez zastrzykow, na wakacjach)- na pewno pomógł(teraz jestem w 9 tc). Przy robieniu pierwszego zastrzyku trzesły mi się ręce, potem już było łatwiej. Kup sobie strzykawki insulinówki (te z osobną igłą)igły malutkie i cieniutkie. Jak złapiesz fałd skóry na brzuchu, wkłujesz się pod kątem ok 45 st (po wkłuciu puść fałd skóry)nic nie bedzie bolało! pozdrawiam i trzymam kciuki. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
citri Re: czy ktoś brał fostimon? 12.10.07, 07:05 Ja również w tym cyklu mam brac fostimon i clo 3-7dc clo 1x2tabl i od 8-10dc 1 ampułka dziennie fostimonu jestem ciekawa co z tego wyjdzie, po clo byl ciaza jednak beta nie przyrastala prawidłowo i skończylo się poronieniem jednak mam nadzieje że teraz bedzie pomyślnie i do końca... Odpowiedz Link Zgłoś
effuska Re: czy ktoś brał fostimon? 12.10.07, 16:23 Wlasnie w tym cyklu bralam i fostimon i CLO. Mialam miec IUI. No i sie przestymulowalam - zrobila sie torbiel, dzis sie dowiedzialam na USG zle mi ( Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 12.10.07, 20:50 Przykro mi z powodu przestymulowania( MOżesz napisać ile ampułek brałaś, bo ja na razie mam 3 ampułki.Mam USG w 11dc i zobaczymy co dalej.Ja mam wysokie FSH ok. 11-12, więc pewnie nie grozi mi przestymulowanie.Głowa do góry, będzie dobrze) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
effuska dorottis 12.10.07, 21:10 CLO- od 4-8 dc fostimon - 3 amp. - 6, 7, 9 dc jeden zastrzyk robilam sobie sama, ale to nie na moje nerwy trzymam kciuki za Twoje USG Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: czy ktoś brał fostimon? 12.10.07, 20:55 Brałam te zastrzyki Udało sie w drugim cyklu. Tweraz borykam sie z kolką mojego trzytygodniowego Karolka Odpowiedz Link Zgłoś
piagetto Re: czy ktoś brał fostimon? 13.10.07, 12:10 ja brałam po 1/2 ampułki, pęcherzyki na początku łądnie rosły ale zatzrymały się na 9mm i stanęły. mi ten lek nie pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 13.10.07, 15:02 Dzięki dziewczyny za odpowiedź.Jutro mąż będzie mi robił 1 zastrzyk.Mam nadzieję, że te leki pomogą ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ritka1111 Re: czy ktoś brał fostimon? 14.10.07, 09:43 cześć ja od wczoraj biorę fostimon. pozdrawiam ritka 1111 Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 14.10.07, 12:33 Cześć dziewczyny.Dziś mąż robił mi 1 zastrzyk.Nic nie bolało)Ciekawe czy jakieś efekty będą?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy ktoś brał fostimon? 16.10.07, 07:08 ja biore fostimon juz drugi cykl. w zeszlym cyklu wybralam 12 ampulek i wyhodowalam ledwo jeden pecherzyk(tzn chba 2 ale tamten chyba sie wchlonal )ponadto musialam brac estrofem bo endo lichutko roslo.iui niestety nie udana.w tym cyklu mialam brac po 1,5 ampulki na dobe od 2-8dc w 8dc usg pecherzyk jeden 10mm endo cieniutkie jak nie wiem co,dostalam od soboty po 2 ampulki fostimonu i dzis mam usg pewnie tez bez rewelacji bedzie .ponadto bralam encorton-steryd ktory to niby mial moj organizm uwrazliwic na dzialanie fostimonu ale i tak jak widac kapa na calej lini.nei wiem czy sie uda.wiem tylko ze po tym cyklu jak sie nie uda to przystepujemy do nastepnego jeszcze tylko i koniec!!!kasa sie skonczy i skoncza sie szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 16.10.07, 08:16 Przykro mi z powodu nieudanej IUI.Ja biorę dopiero pierwszy cykl gonadotropiny, więc tez nie wiem jaka będzie reakcja.W piątek jadę na USG.Wydaje mi się, że 3 ampułki to będzie dla mnie za mało.Zobaczymy w piątek.Zyczę powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
ritka1111 Re: czy ktoś brał fostimon? 16.10.07, 08:53 Dorottis jak idą zastzyki, ja też sama robie. najgorzej to wkuć. ja robie w brzuszek i fakt mniej boli a ty? jak się czujesz po FOSTIMONIE ? powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 16.10.07, 09:09 Witaj.Mi zastrzyki robi mąż, bo jakoś sama się boję wkuć)Też w brzuszek.Dziś właśnie wziełam 2 zastzyk i powiem Ci że dobrze się czuję, nie mam żadnych dolegliwośći.A Ty jak się po nim czujesz?W czwartek biorę 3 zstrzyk a w piątek USG.Mam podwyższone FSH ok. 11- 12 i boję się, że nie wystarczy ta dawka zastrzyków.Jak dobrze pójdzie to IUI w poniedziałek, wtorek.Tobie też zyczę powodzenia.A ile bierzesz zastrzyków? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy ktoś brał fostimon? 17.10.07, 09:02 no po wczorajszym usg okazalo sie ze pecherzyk sie podgonil ma 18mm wczoraj jeszcze 2 ampulki wzielam i dzis zas usg i chyba pregnyl juz dostane i w czwartek badz piatek iui. zastrzyki robie sobie sama,nie wyobrazam sobie zeby ktos mi je mial robic,jedynie pregnyl mi maz robi bo do tylka to sobie trudno dosiegnac a w udo cholernie boli.po fostimonie nie czuje zebym brala jakis lek!!!zazwyczaj nie mam przy zadnym leku skutkow ubocznych! a iui bede miec jutro badz w piatek. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 17.10.07, 15:11 Trzymam kciuki za Twoją IUI.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ritka1111 Re: czy ktoś brał fostimon? 17.10.07, 17:55 cześć, ja też robie sama i coraz lepiej ja biore 4 ampułki przez 2 dni a potem 3 ampułki przez 2 dni. nic nie czujesz - ja czuje takie motylki jutro USG. całuski Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 07:43 dorottis dzieki za kciukasy!!! noo wczoraj na usg bylo tak na lewym 21mm i 16mm a na prawym 14mm.ciekawe czy do piatku di iui podrosna te mniejsze wczoraj mi maz pregnylka walnal i czekamy do piatku Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 08:17 Witaj.Pisałaś, że brałaś encorton?Ja mam przeciwciała tarczycowe i jądrowe, ale nie brałam tego leku.Możesz mi napisac jak się po nim czułaś i czy przytyłaś bo to jednak steryd?Zastanawiam się czy też nie powinnam go brać?Jutro mam USG więc napisze jak u mnie.Strasznie dużo tego fostimonu musiałaś brać?A jakie masz FSH, bo ja niestety ok.11-12(Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0aga30 Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 09:37 dorottis napisała: > Witaj.Pisałaś, że brałaś encorton?Ja mam przeciwciała tarczycowe i > jądrowe, Witam , mam pytanie bierzesz coś na przeciwciała? Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 10:06 Witaj.Mi lekarka kazała brać acard.Żaden z lekarzy nie proponował encortonu, więc sama już nie wiem jak to leczyć?A Ty też masz przeciwciała?POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
0aga30 Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 10:45 mam przeciwjądrowe, a w jakich dawkach acard i w jakich dc? Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 11:07 Ja biorę 1 tabletkę codziennie.A Tobie co mówią lekarze, bo mi mówią że tego się nie leczy(Idę dziś do endokrynologa w sprawie p.tarczycowych bo mam wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
0aga30 Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 11:40 ja dostałam skierowanie do poradni reumatologicznej, a mój gin kazał się tymi ANA nie przejmować. A acard bierzesz codziennie niezależnie od fazy cyklu? Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 18.10.07, 14:19 ja biorę codziennie, ale niektóre dziewczyny robią przerwę na miesiączkę.Ja byłam u reumatologa i nic nie kazał robic z ANA. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy ktoś brał fostimon? 19.10.07, 06:33 ja encorton bralam na uwrazliwienie jajnikow na fostimon i tylko z tego powodu.czy przytylam???raczej nie bo na wadze nie widac zeby bylo wiecej ale wiem jedno jak jestem na tych wszystkich lekach to mi tak dziwnie brzuch wywala-taki jest napecznialy bo czuje ze spodnie robia sie ciasnawe wtedy. owszem fostimonu duzo biore ale hjak widac tyle trzeba u mnie zeby sie cos wyhodowalo.a jkaie mam fsh?nie mam pojecia z tego co pamietam to zazwyczaj mialam raczej oki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 19.10.07, 11:48 Witajcie.Jestem po USG, mam 3 pęcherzyki ok. 14-15mm, więc inseminacja będzie w poniedziałek.Pomimo, że mam wysokie FSH ok. 11- 12 fostimon zadziałał no i oby urosły do poniedziałku. W niedzielę biorę zastrzyk na pęknięcie.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: czy ktoś brał fostimon? 19.10.07, 13:35 nooo to ladnie ci rosna!!!! acha zapomnialam dodac ze ja mam pcos wiec pewnie stad taka slaba reakcja. ja wlasniejestem po iui w provicie!!jedno co moge powiedziec to dr gretke z tej kliniki trza omijac szerokim lukiem,taki mrukowaty nie pwoeim co,zero kontaktu i wogole szkoda slow.ja sie lecze u dr kiecki (wspanialy lekarz)ale terminuy usg i nie tylko czesto wypadaja w dni kiedy on nie ma dyzuru Odpowiedz Link Zgłoś
dorottis Re: czy ktoś brał fostimon? 19.10.07, 14:28 To trzymam kciuki za Twoją IUI.Ja jestem z W-wy, IUI bedę mieć w Gamecie na Puławskiej.Zmieniłam klinikę i mam nadzieję, że wkońcu się uda)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś