mezak 24.11.07, 16:12 po intensywnych staraniach trwających 2 cykle dzisiaj beta-22,78. mam nadzieję że to jest malutka fasolka i za 9 miesięcy będzie z nami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thursday.next Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 16:22 gratuluję, ale proszę nie pisz o intensywnych staraniach trwających 2 cykle - to jest forum niepłodność - uszanuj to Odpowiedz Link Zgłoś
mezak Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 16:31 napisałam intensywnych bo przez 2cykle byłam chyba ze 20 razy na usg i pobieraną krew miałam ze 30 razy . przez 12 miesięcy starań przy pierwszym dziecku poznałam swój org i wiem co jest nie tak i jak musze zadziałać. dzisiaj jak pobierali mi krew na hcg popękały mi żyły. myślę że gdyby nie to że pracuję w służbie zdrowia i na około mam lekarzy moje starania trwały by ze 2 lata Odpowiedz Link Zgłoś
syla-27 Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 16:36 gratuluje !!! zycze wam wspaniach 9miesiecy ... Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 17:18 to ze bylas na usg 20 razy w ciagu 2 miesiecy nie znaczy ze boryklas sie z niepolodnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 18:21 Gratuluje choć 2 cykle to nie jest niepłodność a na tym forum jesteś! Uszanuj nas starających się po parę lat.................. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.krak Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 20:30 2 cykle???? znaczy sie gdyby był 1 to nie byłaby niepłodnośc, a 2 to już tak????? tak czy inaczej gratuluje Odpowiedz Link Zgłoś
anna_k_82 Re: dziewczynki udało się !!!!! 25.11.07, 09:47 Gratuluję! Przyznam że nie do końca rozumiem oburzenie niektórych Pań, bardzo dobrze wiem jak to jest starać sie o dziecko i czasami tracić nadzieję. Rok czsu tylko czytałam to forum i szukałam jakiej pozytywnej opinii dowodu na to że leczenie, które u mnie jest stosowane ma sens. Dołowałam się kiedy czytałam że komuś sie udało, dziś sama po wielu przejściach i kłopotach (torbiele, nie tolerowanie leków przez organizm) hCG= 723 wiecie co to znaczy. Teraz boję sie czieszyć, bo radość może być za wcześnie. Ale uwierzcie cierpliwość i wiara lekarzowi. Polecam klinikę septima-med w Warszawie i doktora Grzybowskiego. On dał mi wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: dziewczynki udało się !!!!! 24.11.07, 20:30 2 cykle... to prawie nic nie gniewaj się. Weź pod uwagę jeszcze to, że nie wszystkie mamy możność bycia koło lekarzy i znajomości. Płacimy duże pieniądze za lekarzy, za leki, za badania, za USG, nie mówiąc już u terminach.... a może w ramach twoich znajomości wciagniesz którąś dziewczyn z forum na badania... ja kombinuję jak mogę, częściowo leczę się prywatnie częściowo państwowo.... Ale mimo to.... miłych 9 miesięcy..... Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: dziewczynki udało się !!!!! 25.11.07, 10:27 dwa cykle? kobieto! ja staram, sie 7 lat i tez bardzo intensywnie, a są tu dziewczyny z jeszcze lepszym stażem. a dwa cykle? hmmm no cóz to chyba nie to forum, bo tu piszemy o niepłodnosci. mimo wszystko gratuluję ci fasolki, i zycze powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: dziewczynko zlituj się! 25.11.07, 14:11 Nie wiem czy celowo i świadomie weszłaś na to forum, ale myślę że tak, bo chyba wchodząc na forum "niepłodność", każda przeciętnie inteligentna osoba, wie co to słowo oznacza. JEżeli wiesz co to słowo oznacza, i piszesz że strałaś się 2 cykle- no to to jest zwyczajnie wredne. To tak jakbym weszła na forum cięzko chorych ludzi i cieszyła się że pokonałam przeziębienie. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: dziewczynki udało się !!!!! 25.11.07, 23:32 Ja też będę nieproszonym gosciem. Z niesmakiem czytałam niektóre wypowiedzi. Osądziłyście ją nie wiedząc, dlaczego przed drugą ciążą robiła tyle badań. I raczej nie są to kpiny ale radość, że się udało. Może jestem adwokatem diabła, ale trudno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 03:51 a wiesz co to znaczy nieplodnosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: green_land 26.11.07, 07:40 W tym wątku nikt, nikogo nie osądzał, tylko pisał, że to forum nie jest chyba miejscem dla osób którzy borykali się ze swoją niepłodnością - płodnością aż 2 cykle. To jest właśnie brak taktu i smaku, i mnie to bulwersuje. Nie wiem czego właściwiwe autorka wątku spodziewała się przeczytać na tym forum. Oczekiwała że ktoś "poklepie ją po ramieniu " i powie: grtauluję, tak długo czekałaś, przeszłaś traumę ale w końcu się udało" Pamiętaj grren_land że na tym forym są osoby starające się latami - czsami jest to nawet 8, 9 , 10 lat. Mam pytanie - a Ty ile się starasz??? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: green_land 26.11.07, 11:56 Wiem, co to niepłodność i wiem, co to bezpłodność. Jedno od drugiego czasami trudno odróżnić. Ile ja się staram? W lutym poroniłam. Przed - kilka miesięcy intensywnych starań. Przed pierwszą ciążą 5 lat niepłodności i leczenia na niedoczynność przysadki. Życzę Wam wszystkim dzieci, ale podejdźcie do siebie z większym luzem. Fakt, że dziewczyna pracuje w Służbie Zdrowia nie jest chyba winą? Wszystkie na jej miejscu zrobiłybyście to samo, co ona. Każdy robi, co w jego mocy. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: green_land 26.11.07, 14:36 Po pierwsze: Tu nie chodziło o to, że dziewczyna pracuje w służbie zdrowia, tylko o to, że wykorzystując ten fakt, pisze o tym bez skrępowania. Każdy z nas, pracujących i płacących składki, za które lekarze i pielęgniarki otrzymują swoje pensje - powinien mieć taki sam dostęp do służby zdrowia. I nie mów, że "wszystkie byście tak postąpiły", bo tego akurat nie wisze. Możesz jedynie napisać, że Ty byś właśnie tak postąpiła. Bo siebie znasz, a wszystkich innych na forum raczej nie. I tyle. Po drugie: Więcej luzu. Co za łatwa rada. Rozumiem, że "więcej luzu" życzysz wszystkim dziewczynom, które po kilku latach leczenia nie doczekały się potomstwa? Ja akurat mam dwoje dzieci, (także leczenie niepłodności, dwa poronienia za sobą), a mnie również zadziwiły słowa: dwa cykle. Począkowo wydawało mi się, że autorka wątku przejęzyczyła się, że chodziło o dwa lata. No, naprawdę, trochę szacunku dla tej choroby. Dwa cykle to nie jest niepłodność. Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: green_land 27.11.07, 10:15 Sama najlepiej wiesz, jak wygląda służba zdrowia. Jakoś trudno mi uwierzyć, że gdybyś pracowała w służbie zdrowia, nie korzystałabyś z jej przywilejów. I nie ma to nic wspólnego z nieuczciwością czy odbieraniem pieniędzy reszcie społeczeństwa. To trochę tak, jakbyś miała żal do chorych na rzadkie choroby, że miesięczny koszt ich leczenia to roczny dla kilkunastu Was, cierpiących na niepłodność. Odpowiedz Link Zgłoś
dobdob0106 Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 08:50 Gratulacje mezak , duzo zdrowia . Mnie nie bulwersuje fakt że chciałaś sie pochwalić że jesteś w ciązy , to normalne, ja tez bym była dumna i chciała wszystkim powiedzieć , nie ważne czy czeka się długo czy krótko, ale wybacz wstydziłabym sie powiedziec że udało mi sie bo pracuje w słuzbie zdrowia. To jak wy tam w tej pożal się Boże służbie zdrowia służycie i komu- sobie nawzajem , czy innych też bierzecie pod uwagę. Wy się dziwicie ze ludzie się bulwersują, że chcecie więcej zarabiać. Dziewczyny jeżdzą latami, zapożyczają się , a Ty gdybys nie pracowała to pewniw musiałabys się leczyć ze dwa lata . Już przestanę bo nie należy się złościc na kobietę w ciąży . Trzymaj się ciepło . Odpowiedz Link Zgłoś
thursday.next Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 10:36 brakiem taktu jest zarówno pisanie o ciąży uzyskanej w drugim cyklu na forum o niepłodności, jak i przedstawianie tego jako intensywne starania oraz podawanie argumentów że udało się dzieki pracy w służbie zdrowia - bravo... przechytrzyła nas wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 10:51 O tak - przechytrzyła nas. Dobrze to ujęłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
nona-7 Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 10:56 Hej.Jestem często na tym forum ale nie udzielam się ponieważ czasem obawiam się,że napiszę coś "niestosownego" i spotkam sie właśnie z takimi wypowiedziami znerwicowanych dziewczyn które również rozumie bo tak jak Wy wszystkie na tym forum przechodze to samo...Dajcie jej się cieszyć i miejmy nadzieje,że nam się już niedługo uda czego życze wszystkim i sobie również...Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
agusek00 Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 11:06 Bardzo się cieszę, że udało Ci się zajść w ciążę. Naprawdę. Na tym forum dziewczyny naprawdę doceniają, jak wielkim darem jest ciąża. Ale przykro, że nie zastanowiłaś się, że to może akurat nie jest miejsce na dzielenie się swoim szczęściem. Ja rozumiem, że chcesz opowiedzieć o tym całemu światu - ale na Boga, nie akurat tutaj! Ręce opadają. Dwa cykle???!!! Nie wiem, co chciałaś osiągnąć - dowartościować się - że Tobie udało się już po dwóch cyklach? Ja czekam na moje szczęście (aż? tylko?)2 lata. Są tu osoby, które czekają znacznie dłużej. Po to jest to forum - aby im, nam, pomóc, pomóc CZEKAĆ bo czekanie nie jest łatwe. To taka enklawa. Więc zlituj się po prostu, uszanuj nas. Pozdrawiam, i życzę spokojnej ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaresz Re: dziewczynki udało się !!!!! 26.11.07, 11:44 Katarzynka bardzo dobrze to ujęła sądząc że tak jakbyś weszła na forum dla ciężko chorych i napisałabyś że pokonałaś przeziębienie! Ja uważam że 2 cykle to jesteś jedną z najpłodniejszych kobiet które znam, bo moje koleżanki zdrowe starały się i do 10 cykli. Także pochrzaniły ci się fora trochę i tym samym nas tylko rozdrażniłaś, uważam że brak ci szacunku dla nas starających latami......... może nie pomyślałaś o tym wcześniej rozpoczynając ten wątek! Ale gratuluje oczywiście zaciążenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kotekk75 Re: dziewczynki udało się !!!!! 27.11.07, 16:41 W drugim cyklu niemyslalam nawet o niepłodności. Mój wynik to juz 11 lat starań Odpowiedz Link Zgłoś