Dodaj do ulubionych

Mam bakterie

IP: 153.19.112.* 14.08.03, 09:23
Badania wykazały, że mam bakterie w szyjce macicy. Normalnie występują one
tylko w jelicie grubym i nie wiadomo skąd wzięły się w narządach rodnych.
Teraz biorę antybiotyki. Mój mąż także, bo jedno z nas zaraziło drugie.
Lekarz powiedział, że może to utrudniać zajście w ciążę.
Czy miałyście podobne problemy i czy po kuracji bakterie nie pojawiają się
znowu?
Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • larvva Re: Mam bakterie 14.08.03, 11:35
      nie jestem pewna, ale moze zakazenie nastapilo np podczas zlego podcierania
      (zly kierunek)? tak mi sie wydaje, ze zawsze mowi sie o tym aby dziewczynki i
      kobiety podcieraly pupe w kierunku od przodu do tylu, tak aby wlasnie nie
      przenosic bakterii?
      • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 11:43
        Chyba masz rację. Dzięki za wskazówkismile))
        • larvva Re: Mam bakterie 14.08.03, 11:55
          zycze powodzenia w zwalczeniu bakterii i szybkiej ladnej ciazy smile
          • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 12:12
            Jeszcze raz dziękuję. Ja Tobie też życzę powodzenia. Szkoda, że ciągle los
            rzuca nam jakieś kłody pod nogi. Oprócz bakterii mam również problemy z okresem
            (właściwie bez tabletek go nie mam wcale) i sporą niedowagę, której nie mogę od
            kilku lat zwalczyć. Jestem znerwicowana i nadwrażliwa, co odbija się na
            funkcjonowaniu mojego organizmu. Sama nie mogę sobie z tym poradzić i tak kółko
            się zamyka...
            • Gość: Marysia Re: Mam bakterie IP: 195.217.253.* 14.08.03, 13:42
              Hej Kaja,
              Mozesz powiedziec jakie proszki dostajesz na wywolanie okresu?
              Ja mam ten sam problem co ty: chuda, znerwicowana i brak okresu.

Pozdrawiam,
              M.
              • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 13:46
                Przez ostatnie trzy miesiące brałam Clo od 4 do 7 dc, a potem Duphaston od 16
                do 25 dc i był okres. Teraz nie biorę nic, bo mój lekarz zarządził przerwę.
                Okresu pewnie nie dostanę, bo znowu schudłam (ważę 53 kg przy wzroście 177cm).
                A jak to jest u Ciebie, Marysiu?
                • Gość: Marysia Re: Mam bakterie IP: 195.217.253.* 14.08.03, 15:32
                  Kaja,
                  dzieki za info. U mnie jest fatalnie. Mialam laparo - I stopien endo.
                  W zwiazku z tym dostalam na 3 m-ce Decapeptyl, ktory ''odcial'' mi prace
                  jajnikow. Na poczatku lipca pojawila mi sie dopiero owulacja, ale do tej pory
                  nie mam okresu. Dostalam jakis lek antykoncepcyjny na 5 dni, ale do tej pory
                  nie mam okresu. Czuje sie fatalnie.
                  Nerwy mnie zzeraja, w pracy kolezanki nie ulatwiaja (rozumiesz kariera), nie
                  moge przytyc: waze jak pelny worek cementu przy wzroscie 164.
                  Zapisalam sie na wizyte dopiero we wrzesniu, bo lekarz jest na urlopie.
                  Jestem zalamana....

Marysia
                  • apja Re: Mam bakterie 15.08.03, 18:38
                    słuchaj ale nie usuneli ci ognisk endo? przy laparoskopii? Ja też miałam I-szy
                    stopień i pierwszy miesiąc po laparo zaszłam w ciążę. Zresztą mam fajnego
                    lekarza.
                    • Gość: Anulek A pro pos laparoskopii IP: *.nestle.pl 18.08.03, 11:52
                      apja napisała:

> słuchaj ale nie usuneli ci ognisk endo? przy laparoskopii? Ja też miałam I-
                      szy
                      > stopień i pierwszy miesiąc po laparo zaszłam w ciążę. Zresztą mam fajnego
                      > lekarza.
                      Mam prośbe, mozesz mi napisac coś o laparoskopii??? jak wygląda zabieg?czy się
                      wiąrze z jakims ryzykiem?
                      Dzieki, Ania
                    • Gość: Marysia Re: Mam bakterie IP: 195.217.253.* 18.08.03, 18:51
                      Hej,
                      na karcie szpitalnej napisali, ze ogniska endo usuneli. A Decapeptyl mial
                      wyeliminowac przez jakis czas dalszy ewentualny rozwoj tych ognisk.
                      Boje sie, ze moje jajniki za dlugo spia i moga sie nie obudzic...

Od razu po laparo zaproponowali zastrzyk, bez mozliwosci sprobowania. Dziwne
                      prawda. Sama nie wiem co myslec o tym...

Pozdrawiam,
                      Marysia
                • Gość: olenka Re: Mam bakterie IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 21:43
                  Kaju! dwie rzeczy-po pierwsze bakterie-już o tym komuś pisałam, ciężko się
                  zwalcza, najpopularniejszy jest augmentin,ale nie przestrasz sie jak nie
                  zadziała. U nas był horror, bo mężowi trzeba było podawać dożylnie-nikomu nie
                  życzę...brrr... druga rzecz to Twoja niedowaga-z tego co wiem, musisz mieć
                  minimum tą masę którą miałaś przy pierwszej miesiączce i ani grama mniej!
                  Inaczej zawsze będziesz miała problemy z miesiączką. A jeszcze apropos
                  bakterii - to o podcieraniu jest b.ważne. Poza tym jeżeli po kuracji
                  antybiotykiem będziesz chciała powtórzyć posiew czyli badanie na obecność
                  bakterii, pamiętaj żeby odczekać 6 tygodni (to poradziła nam pani zajmująca się
                  właśnie badaniem posiewów) od skończenia kuracji. powodzenia!
    • Gość: Rybka Re: Mam bakterie IP: *.acn.pl 14.08.03, 12:12
      Ja niestety także mam takie bakterie. Możesz mi napisać, jakie dostałaś
      lekarstwo? Bo moja lekarka przepisała dla mojego męża leki, które zostały już
      wycofane z rynku ;-(
      • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 12:15
        Biorę Augmentin, bo badanie wykazało, że bakterie są bardzo wrażliwe m.in na
        ten antybiotyk. Poza tym lekarz zapisał mi globulki dopochwowe, ale ich nazwy
        nie pamiętam.
    • Gość: kasialu Re: Mam bakterie IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 12:35
      Hej Kaja!
      Ja tez mam bakterie e. coli i enterococus f. Walczę z nimi od dawna, a tak na
      serio to od stycznia tego roku. Brałam już mase antybiotyków min augumentin,
      dalacin, nolicyn i inne również dopochwowe. Antybiotyki brał również mój mąż.
      Pomagały na krótko - potem zakażenie wracało, a kolejne leki osłabiały mój
      organizm i wyjaławiały go. Też nie mogę zajść w ciążę, ale lekarz twierdzi, że
      te bakterie nie mają wpływu na płodność. Zdążyłam się już dowiedzieć, że
      pozbycie się bakterii wcale nie jest takie łatwe. Nawet jak się zaleczy to i
      tak będzie wracało.
      Nie mam nadziei na wyleczenie tego ;o( a dokucza mi i to bardzo.
      Może Tobie się uda.
      kasialu
      • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 12:41
        W jaki sposób Ci to dokucza? Ja nie odczuwam żadnych dolegliwości i gdyby nie
        badanie, to wcale nie wiedziałabym o istnieniu tych bakterii.
        • Gość: kasialu Re: Mam bakterie IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 14:54
          U mnie tak się to rozwinęło, ze aż mnie wszystko od tego boli.
          Objawy mam takie, ze piecze mnie bardzo mocno wręcz boli. Robi mi się od tego
          słabo - raz nawet mało nie zemdlałam. Do tego towarzyszy upławom tzw "rybi"
          zapach, który mnie dosłownie paraliżuje bo mimo ciągłego mycia cały czas to
          czuję.
          Po serii antybiotyków chwilowo objawy ustaja, a póxniej zaczyna sie to wszystko
          odnowa.
          • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 14.08.03, 14:59
            No to Ci bardzo współczuje. Nie wiedziałam, że te bakterie moga być aż tak
            wstrętne. U mnie, odpukać, nie są dokuczliwe. Po prostu nic mnie nie boli ani
            nie piecze.
            • Gość: kasialu Re: Mam bakterie IP: *.mofnet.gov.pl 14.08.03, 15:16
              Kaja walcz z tym zeby się za mocno nie rozwinęły. Poddaj męża kuracji - to jest
              b. ważne.
    • apja Re: Mam bakterie 15.08.03, 18:35
      ale nie piszesz jakie masz te bakterie.
      Ja przez rok nie mogłam zajść w ciążę. W końcu trafiłam na super lekarza.
      Zrobił mi laparoskopię okazało się że była endometrioza I-szy stopień.
      I po laparoskopii od razu zaszłam w ciążę. Zależy jaka, ale raczej bakterie jak
      wyleczysz nie powinno być jakiś trudności.
      • Gość: RENATA Re: Mam bakterie IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 00:12
        wITAM DZIEWCZYNY. Bardzo Wam wspólczuję i życzę szybkiego pozbycia się tych
        bakterii. U mnie podczas rutynowego badania cytologicznego ( wspomnę iż od 2
        lat nie mogę zajść w ciążę i się nadal leczę) prof Pawelczyk stwierdził po
        otrzymaniu wyniku stwierdził infekcję wirusem Papilloma(HPV),miałam mieć
        wykonywane AIH ale ze względu na to dziadostwo została przełożona na 4 m-ce i
        tak mam cały czas pod górę ciągle mi coś przeszkadza w tym aby być upragnioną
        matką, ale życzę Wam wszystkim spełnienia najskrytszych marzeń i dalszego
        dążenia do upragnionego celu.
        POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE RENATA
        • Gość: kaja3004 Re: Mam bakterie IP: 153.19.112.* 20.08.03, 07:53
          Wielkie dzięki za pozdrowienia! Ja również życzę Ci szybkiego wyleczenia i
          spełnienia tego najważniejszego i największego marzenia, jakim jest zajście w
          ciążę i urodzenie zdrowego dzidziusia. Trzymajmy za siebie kciuki i nie
          poddawajmy się! Musi się w końcu udaćsmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka