Gość: Basia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 15:02 Czy brak orgazmu moze byc przyczyna niemożności zajscia w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paola Re: Brak orgazmu IP: *.daminet.pl 20.08.03, 15:08 Oczywiście, że nie. Slyszalam o przypadku, że dziewczyna nie przeżyła nigdy w zyciu bo ma uraz ale w ciążę zaszla bez problemu. Ma chlopczyka. Ale przyjemniej zachodzić z orgazmem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Brak orgazmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 15:12 Pewnie, ze tak, ale moze nie kazdy na to zasłuzył ( Dzieki za odp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oleńka Re: Brak orgazmu IP: *.icpnet.pl 25.08.03, 22:03 zapewniam Cię, że tutaj nie ma miejsca na "zasługi"... mój partner długo nie mógł zrozumieć, że nie każda kobieta musi mieć orgazm "pochwowy". Od czasu kiedy sam do tego doszedł (no, trochę mu w tym pomogłam...) jest super. Może musicie po prostu o tym porozmawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Brak orgazmu 20.08.03, 15:28 Ale brak u kogo? Kobiety czy mężczyzny? W przypadku kobiety to nie ma żadnego znaczenia u mężczyzny może mieć i to duże bo przy orgaźmie następuje wytrysk nasienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Brak orgazmu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 15:54 dzieki za odp. U kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Brak orgazmu IP: *.mofnet.gov.pl 20.08.03, 15:32 Martwi mnie Twój brak orgazmu. Jak mogę Ci coś podpowiedzieć to popracuj trochę nad sobą. Kobieta sama musi się nauczyć "siebie" i to jest połowa sukcesu. Jak jesteś sama w domku, wyluzowana - oszukaj swoich wrażliwych miejsc ;o) A na płodnoc orgazm nie ma wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Brak orgazmu 21.08.03, 12:09 Tak przy okazji to ja mam tylko orgazmy łechtaczkowe a pochwowego nie miałam nigdy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasialu Re: Brak orgazmu IP: *.mofnet.gov.pl 21.08.03, 13:01 Lidek ja mam podobnie! Tzn nie narzekam, ale muszę powiedzieć, że sama do tego doszłam ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: Brak orgazmu IP: *.daminet.pl 21.08.03, 15:34 Hi hi śmiesznie brzmi, ale czym się różni pochwowy od lechtaczkowego? orgazm oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Brak orgazmu 22.08.03, 10:13 Ten łechtaczkowy jest efektem drażnienia łechtaczki, pochwowy efektem penetracji penisa. Co do odczuć to znam tylko ten pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sassy Re: Brak orgazmu IP: 80.51.74.* 25.08.03, 17:53 roznica jest olbrzymia, przynajmniej dla mnie i to na korzyc pochwowego chociaz podobno nie nalezy dyskryminowac zadnego. Kazda kobieta ma swoje preferencje, ogolnie jest tak, ze o orgazm lechtaczkowy jest o wiele latwiej, natomiast o ten drugi - trudniej, trzeba sie bardzo dobrze znac (mowie o znajomosci wlasnego ciala, ulubionych pozycji, itp.) i wymaga to wiecej pracy i wysilku calego organizmu, podczas gdy lechtaczkowy (jakkolwiek takze przyjemny i intensywny) w stanie wysokiego podniecenia jest osiagalny przy dosc krotkich, mocnych pieszczotach. Orgazm pochwowy w moim przekonaniu jest podobny do transu, opiera sie bardziej na rytmicznosci i powtarzalnosci ruchow, niz na dotyku, jak w przypadku lechtaczkowego. Sa cwiczenia na wzmocnienie doznan erotycznych, mozna cwiczyc miesnie pochwy, probowac "domowymi sposobami", itp. Podobno niewiele kobiet miewa orgazmy pochwowe, ale mysle, ze warto popracowac nad umiejetnoscia ich osiagania - jest o o powalczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amka Re: Brak orgazmu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 11:34 a ja mam łechtaczkowy ale przy jednoczesnej "penetracji" ;-0) Odpowiedz Link Zgłoś