Dodaj do ulubionych

Torbiel po inseminacji

31.03.08, 20:20
Jestem przerażona, dzisiaj jest 27 dzień cyklu, 14 miałam inseminację. Oczywiście stymulacja wszystkim co się da, potem zastrzyk na pęknięcie, przez ostatni tydzień koszmarny bój jajnika - a dzisiaj na USG wyszło że jest torbiel.Jestem potwornie przerażona i zła na lekarza że robi inseminację na niepękniętym pęcherzyku. Teraz mam czekać do 4 dnia cyklu, usg i albo dalej stymulacja jak się wchłonie albo orgametril. Dziewczymy ile cykli mogę mieć straconych ?? dodam, że do tej pory wszystko było ok. Zadnych problemów poza długim staraniem się ... i wściekla jestem że faszerowałam się tym wszystkim.. łzy mi się same leją...
Obserwuj wątek
    • mari-o981 Re: Torbiel po inseminacji 31.03.08, 21:44
      Witam Cię Luliczek!
      Mi też po stymulacji zrobił się torbiel, chyba za dłużą dawkę miałaś pregnylu (
      jak sie nie mylę,że miałaś pregnyl), bo nie piszesz.
      Zniknął w następnym cyklu!
      Doktor nie wie czy pęcherzyk już pękł, bo on pęka 48 po podaniu zastrzyku więc
      mógł dopiero po inseminacji.
      Ja jak na razie 8 cyki straconych i NIC!
      A zła nie masz na co być, jeśli nie mogłaś zajść w ciąże od dłuższego czasu , bo
      tego też nie piszesz to dobrze jest od czegoś zacząć.
      A byłaś już na badaniach hormonalnych i na ocenie cyklu? Czy Twój mąż robił badania?
      • luliczek78 Re: Torbiel po inseminacji 31.03.08, 22:11
        Cześć Mari, na pęknięcie Ovitrell( chyba tak się pisze). Męża badania bdb, moje bdb, jajowody drożne ( chociaż na samą myśl bólu towarzyszącemu podczas badania dostaję drgawek), hormony - w środeczku normy i nic nic nic i nic i teraz cholercia ten torbiel. Po tym co tu czytam, to fakt że przyszła @ dobrze wróży, może się wchłonie... aby - bo jestem na skraju. Staramy się prawie 2 lata a każdy miesiąc to gorsze samopoczucie - już nawet jedną noga jestem w decyzji aby to wszysto w diably rzucić...
        • anulka59 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 07:31
          A tuż przed i przy IUI nie miałaś USG?Najczęsciej robią IUI na drugi dzień po
          pregnylu i robią USG może zastanów się nad IUI u innego lekarza?Torbiele
          najczęściej wchłaniają się przy @
          • ania19732 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 11:40
            witaj w klubie smile. Ja mam wyniki idealne, jajowody drożne, hormony
            ok, męża wyniki ok. jedno poronienie za nami, od poronienia mija 2,5
            roku, a w ciążę nie możemy zajść, nie wiadomo dlaczego. a w cyklu w
            ktoym miliśmy mieć inseminację, zrobiła mi się piekna torbiel. i
            biorę orgametril. podobno ma się wchłonąć po jednym cyklu. czyli
            niby w następnym mam mieć inseminację. no ale ten mamy stracony ...
            • luliczek78 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 13:27
              USG miałam przed kilka razy, w dniu też i teraz 14 dni po i wyszło
              to co wyszło.
              Ania19732 - właśnie mam dostać orgametril jeśli do piątku nie
              zniknie, a myśli są przy temacie - kolejny miesiąc stracony.
              od którego dnia brałaś org ?
              • ania19732 Re: Torbiel po inseminacji 02.04.08, 10:04
                Orgamentil mam brać od 5-ego do 20-ego dnia cyklu, 2 razy dziennie
                po 1 tabletce. Podobno torbiel po takiej dawce zawsze się
                wchłania smile. No ale cykl stracony.
            • mari-o981 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 13:34
              Witam Was Wszystkie raz jeszcze!
              Ja właśnie dzisiaj wybieram się do lekarza do Pszczyny z moją koleżanką.
              zabieram wszystkie wyniki i mam zamiar pojeździć troszeczkę.
              Dzisiaj do Pszczyny, 17 Kwietnia wybieram się do Krakowa a potem do Bytomia.
              Stwierdziłam,że nie będę się trzymać jednego lekarz,przyda się inne spojrzenie,
              troszeczkę pojeżdżę i zbiorę opinie. Może trochę pochopnie działam, ale tyle mam
              już za sobą i tyle czekam na efekty...!!
              Podzielę się z Wami po wizytach!
              • luliczek78 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 15:42
                mari- odezwij się do mnie na priv-a.
                dzieki
                • mari-o981 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 22:12
                  Luliczek, ja myślę,że sam sie wchłonie. Ja przynajmniej mam takie tendencje np:
                  cysta, torbiel, 2 razy też miałam wodniaka - nigdy nic nie brałam i zawsze same
                  znikają.
                  Jak Ci już pisałam na emalia, byłam u doktora i dzisiaj porała mi kuzynka
                  Pregnyl. Zobaczymy inne spojrzenie innego lekarzasmile
                  Pozdrawiam!
                  • anulka59 Re: Torbiel po inseminacji 01.04.08, 23:05
                    Maio napisz na priv u jakiego lekarza byłaś w Pszczynie?
                    • mari-o981 Re: Torbiel po inseminacji 02.04.08, 08:56
                      Anulka, napisałam Ci już na priva u jakiego lekarza byłam - Bogdan Zalewski.
                      Fajny facet, zobaczymy jakie będą efektysmile W prawdzie wczoraj
                      19dc, czyli z moich obliczeń wychodzi,że 10.04 powinnam dostać@. Zobaczymysmile))
    • luliczek78 Re: Torbiel po inseminacji 03.04.08, 22:32
      uffffffffffffff, wchłonęło się i już widac nowe pęcherzyki !!!! uffffffpozdrawiam serdecznie
      • mari-o981 Re: Torbiel po inseminacji 04.04.08, 12:10
        Witam Luliczek!
        A nie mówiłam,że są się wchłonie! Teraz tylko czekać aż nowe się wyhodują smile))
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka