Dodaj do ulubionych

dziwna temperatura

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 14:17
Hej,dziewczyny.Mam prośbę, wytłumaczcie mi bo coś dziwnego dzieje się z moją
tempką.Dziś jest 25 d.c., a od 19 d.c moja ranna temperatura wynosi 37.0 a
ok.14.00 38.0 by potem wrócić do porannego poziomu 37.0.Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • samanta25 Re: dziwna temperatura 25.09.03, 14:57
      Sara to zależy od tego jaka temperatura występowała u Ciebie na początku cyklu
      albo przed owulacją. Moja temperatura utrzymuje się przeważnie na poziomie 37-
      37,2 stopnie nawet podczas okresu. W poprzednim cyklu sięgała nawet do poziomu
      37,4. Pytałam nawet lekarza na bocianie czy to normalna temperatura a on
      odpowiedział mi że to jest sprawa indywidualna i u każdej z kobiet jest inna.
      Pozdrawiam
    • bea975 Re: dziwna temperatura 25.09.03, 15:08
      Z tego co wiem takie podnoszenie się temperatury w ciągu dnia nie jest niczym
      niezwykłym. W taki dziwny sposób działa nasz ośrodek termoregulacji. U mnie
      widać to szczególnie kiedy jestem chora i mam gorączkę. Zawsze wieczorem
      termometr ma najwyższe wskazania.
      Z ciekawości ja również prowadziłam pomiary dwa razy dziennie i zawsze mi
      wychodziło, że po południu tempka była wyższa, ale o kilka kreseczek. Nigdy nie
      miałam temperatury podwyższonej aż o stopień, ale tak jak pisze Samanta to może
      być sprawa indywidualna. Teraz przy ciąży rano mam 37,1 ale z ciekawości
      mierzyłam po południu i było "tylko" 37,7. Tym niemniej ta podwyższona
      temperaturka może być obiecująca. Byle tylko utrzymała się jeszcze jakiś czas.
      • Gość: sara Re: dziwna temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 15:22
        bea975 - dzięki Ci za informacje / Tobie Samanto też b.dziękuję /, czy możesz
        powiedzieć jak długo cieszysz się swoim szczęściem? My staramy się o dzidzię
        już od 1,5 roku i ta dziwna tempka to kolejny promyczek nadziei.
    • bea975 Re: dziwna temperatura 25.09.03, 15:35
      Dopiero od kilku dni. Jeżeli masz ochotę zobaczyć mój wykresik to zapraszam na
      stronę:
      circles2.fertilityfriend.com/home/qwiat
      • Gość: sara Re: dziwna temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 15:46
        dzięki bea975,widziałam;nie uwierzysz ale mój z września jest bardzo
        podobny.pozdrawiam.
      • Gość: sara Re: dziwna temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 15:48
        aha,jeszcze jedna prośba ,czy oprócz tej tempki miałaś jeszcze jakieś objawy
        sugerujące dzidzię ?
        • bea975 Re: dziwna temperatura 25.09.03, 16:16
          Powiem ci, że nie. Miałam pewne podejrzenie po tym jak w 21 dc pojawiło się
          plamienie (dosłownie cztery kropelki brunatnej krwi). Pierwsza myśl - plamienie
          implantacyjne, zwłaszcza że nstępnego dnia nie pojawiła się miesiączka, a do
          tej pory jak miałam plamienia to tuż przed @ i były one bardziej obfite. Dodam
          tylko że moje cykle są krótkie zazwyczaj 22-24 dni i wg moich obliczeń ten cykl
          miał być 22 dniowy. Test zrobiłam sobie ot tak żeby pozbyć się złudzeń i kiedy
          pierwszy raz w życiu zobaczyłam te dwie krechy to w pierwszym momencie miałam
          wrażenie jakby mi ktoś przywalił czymś ciężkim w głowę. Zupełny szok. Teraz
          czekam na wizytę u ginekologa (3 października). Nawet teraz objawy ciąży są
          ledwo dostrzegalne: od czasu do czasu pojawiają się leciutkie, ale naprawdę
          leciutkie mdłości, piersi bolą tylko przy dotyku, ale są inne niż przed
          miesiączką. U mnie zawsze były powiększone, ale jędrne. Teraz są powiększone i
          bardzo miękkie. Pozatym zmęczenie, dzisiaj rano czułam się jakbym była lekko
          przeziębiona, ale po południu czuję się lepiej. No i oczywiście nie mam
          miesiączki a już dawno powinna się zjawić.
          Tak więc jeżeli jeszcze nie widzisz objawów ciążowych to nie martw się. Mogą
          przyjść z czasem smile
          • Gość: sara Re: dziwna temperatura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 17:24
            bea975 - bardzo,bardzo Ci dziękuję.Muszę uzbroić się w cierpliwość.A Tobie z
            całego serca gratuluję,dbaj o siebie i o fasolkę.Pozdrawiam.
    • praktycznyprzewodnik Re: dziwna temperatura 25.09.03, 17:48
      Temperatura ciła zmienia sie w ciągu doby. najniższa jest około piatej rano, a
      najwyzsza około piatej po południu. Dlatego w szpitalu mierzy sie o tej
      godzinie temperaturę. Wybierz stała pore, najlepiej rano po przynajmniej
      kilkugodzinnym snie. Skok temperatury i utrzymanie sie jej juz 6 dzień wskazuje
      na to,ze mialo mijsce jajeczkowanie i ze wytworzyło sie ciałko zółte, które
      pracuje.
      • Gość: mika Re: dziwna temperatura IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.09.03, 17:51
        praktyczny przewodniku, a co wtedy jak skok temp. nastąpił trzy dni po owulacji
        i utrzymuje się?
        • praktycznyprzewodnik Re: dziwna temperatura 25.09.03, 19:38
          Akąd wiesz, kiedy miałas owulację ? z USG ? Czy tak sobie wykombinowłaś ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka