IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 19:56
Lekarze mówią, że mam pco, ale hormony wydają się być w normie. Testosteron-
63,2 , LH- 6, FSH- 4.Badanie robiłam w 3dc. Nie jajeczkuję, mam nieregularne
miesiączki, czy to wystarczy by stwierdzić PCO? Na podatawie USG mam( wg.
lekarzy).czy to nie za malo by stwierdzić PCO?
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Hormony IP: *.piasta.pl 10.10.03, 13:03
      niech ktoś mi pomoże. Proszę!
      • piegoosek Re: Hormony 10.10.03, 13:56
        a w jakich jednostkach masz podany testosteron? nie ma norm na wynikach?
        jesli podasz jednostki porownam ze swoimi wynikami, podobno w normie! bo co do
        LH i FSH, to raczej masz w normie!
        pozdrawiam
        piegoosek
        • Gość: zibi Re: Hormony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 18:50
          T- 63,2 ng\dl/Wyniki te robiłam kiedy miałam regularne okresy ( po poronieniu
          miałam jak w zegarku przez 7 m-cy).od czerwca nie miałam, dostałam dopiero po
          tabletkach. Możliwe, że teraz jak okresy mam sporadycznie to i hormony są złe?
          • piegoosek Re: Hormony 10.10.03, 22:51
            witaj Zibi!
            u mnie testosteron jest w innych jednostkach, moj wynik to 4.8nmol/l, u mnie
            sa na wynikach napisane normy! dla T: 0,4-5nmol/l wiec moj wynik wynika, ze
            jest w gornej granicy normy ale nigdy nikt sie go nie przyczepil wink
            co do Twoich, to moze powinnas podzielic przez 10? nie mam pojecia... moze
            jednak znajdzie sie ktos, kto wie smile moze na bocianie? probowalas?
            z tymi hormonami faktycznie moglo sie cos poprzestawiac... nigdy nic nie
            wiadomo, moze powtorz teraz badania!
            pozdrawiam
            piegoosek
            • Gość: zibi Re: Hormony IP: *.piasta.pl 10.10.03, 23:03
              Dzięki za rady. Może te wynik nie są aktualne robilam je w maju. Najgorsze jest
              to, że latam po lekarzach ale mam wrażenie, że nie jestem dobrze zdiagnozowana.
              Boję się, że szybciej dopadnie mnie menopauza niz ciąża!Odpukać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka