Dodaj do ulubionych

badania przed iui

19.11.08, 21:24
czy jest mozliwe , przeprowadzic wszystkie badania potrzebne do wykonania inseminacji w ciągu 2 tyg? i jakie to mialby byc badania, jestem zielona na ten temat, w necie wszystko jest niejasno opisane, przynajmjiej dla laika.., dzieki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • fabiankaa Re: badania przed iui 19.11.08, 21:50
      A czy masz juz jakiekolwiek badania za soba?
      • qlinek Re: badania przed iui 20.11.08, 08:30
        wydaje mi się, że 2 tygodnie to za mało. do różnych badań należy podejść w
        odpowiednich dniach cyklu, lekarz wskaże w których. Tych badań przed inseminacją
        trochę jest, do tego dochodzi badanie męża. I czekanie na wyniki. Mnie osobiście
        wszystko zajęło miesiąc. Dopiero po skompletowaniu wszystkich wymaganych badań
        podeszłam do iui.
        • ewelinka834 Re: badania przed iui 24.11.08, 15:54
          mialam robioną ogólną morfologię, badanie krwi 2 razy w miesiącu obrazujące czy mam owulację, badanie na cytomegalie, różczyke,toksoplazmoze, moja grupa krwi to 0rh- , jestem po poronieniu, takze do tego doszly badania na przeciwciala - odczyn coombsa,cytologia w normie, wychodzi na to ze ja jestem zdrowa, moj mąz miał 2 krotnie powtarzane badanie nasienia,i tu klapa,, jest beznajdziejnie, chcialabym przyjechac na inseminację do Polski, tylko się zastanawiam czy podchodzenie byloby w ogole mozliwe, obrazując jedynie na naszych wnynikach z UK czy udałoby się to zrobić w ciągu 2 tygodni pobytu
          • qlinek Re: badania przed iui 24.11.08, 19:32
            no to już dużo badań masz zrobionych. Nam do iui kazali jeszcze zrobić (obojgu):
            VDRL, p.ciała anty-HCV, p.ciała anty HIV 1/HIV 2, anty-HBS ilościowo. Myślę, że
            to by się dało jakoś zorganizować. Musisz zrobić dobry plan i myślę, że może się
            udać.
            • ewelinka834 Re: badania przed iui 24.11.08, 20:16
              p.ciala na HIV i anty HCV mialam zrobione przy wczesniejszej ciązy,
              takze to tez mam z glowy, nie wiem tylko co to hbs i vdrl, zaraz
              sobie poczytam, jestem zdeterminowana i zrobie wszystko zeby to
              jakos zorganizowacwink mam nadzieje ze sie uda,
              • ochra Re: badania przed iui 24.11.08, 21:12
                Dlaczego uważasz że masz z głowy HCV? Niestety nie, zarazić się
                można w każdej chwili, u dentysty, u manikiurzystki, nie sądzę żeby
                uznali twój wynik sprzed kilku lat za wystarczający. HBS to
                żółtaczka typu B.
                • ewelinka834 Re: badania przed iui 25.11.08, 11:04
                  to nie z przed lat, z lutego tego roku, no ale nic nie wiadomo,
                  jezeli bym miala dodatkowy czas jeszcze i na to, to na pewno zrobię
                  to badanie,
                  • ochra Re: badania przed iui 25.11.08, 14:05
                    Przepraszam, źle cię zrozumiałam. W tej sytuacji musisz się
                    dowiedzieć w klinice.
                    • ewelinka834 Re: badania przed iui 25.11.08, 17:23
                      ja jestem wdzięczna za wszystkie porady i dziękuje wszystkim ktorzy
                      piszą co kolwiek na ten tematsmile
    • biedronka.online Re: badania przed iui 25.11.08, 17:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=81822640&a=81822640
      • ewelinka834 Re: badania przed iui 25.11.08, 22:26
        super, dziękikiss
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka