Dodaj do ulubionych

Co z tą moją.....

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 11:09
temperaturą? Skok temperatury nastąpił 16 d.c do 36,9 a od 18 d.c mam temp.
rano stałą 36,7. Kiedy ma rosnąć biorąc pod uwagę ciążę. Dzisiaj 21 dz.c
(przy cyklach 29-31 dniowych) i nadal temp. 36,7? Może jeszcze wzrosnąć???
Czy po zapłodnieniu (mam nadzieję - jak zawsze, że tym razem się uda)
temperatura ma cały czas rosnąć?
Dodam, że przed skokiem mam temperaturę 36,2 - 36,5.
Możecie mi coś na ten temat powiedzieć?
Dziękuję z góry Nikola!
Pozdrowionka!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: hanuś Re: Co z tą moją..... IP: *.toya.net.pl 20.11.03, 11:17
      Ja w tym cyklu miałam najniższą temp 18 dc 36,3. Potem w 21 dc skoczyła na
      36,7 i na takim mniej więcej poziomie utrzymywała się kilka dni. Wzrosła o
      dwie kreski w 28 dc, ale potem znowu spadła do 36,7. Do 37 wzrosła 33 dc i
      wtedy test wyszedł dodatni.smile))) Także wszystko u ciebie ok z tą temperaturą.
      Nic się nie martw. Może tym razem się uda. Trzymam kciuki.
      Pozdrawiam
      hanuś
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.03, 11:35
      Hanuś!!!
      Przede wszystkim GRATULUJĘ fasolki...mamy podobny czas starania o
      dzidzię...tylko jestem trochę młodsza...ale aż mi lepiej, gdy słyszę o
      zaciążeniusmile))Jeszcze raz gratuluję i bardzo się cieszę..może wkrótce też do
      Ciebie dołączę???
      Dzięki za wiadoność...dobrą wiadomość, byłam niespokojna - chodzi o tą moją
      temperaturę....już nie mogę doczekać się kiedy podskoczy i może jakieś objawy
      ciążowe???smile))
      Pozdrawiam! Dbaj o swój Skarbek! I pisz co u Ciebie...
      Nikola
      • Gość: hanuś Re: Co z tą moją..... IP: *.toya.net.pl 20.11.03, 12:03
        Na razie ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży bo praktycznie nie mam żadnych
        objawów, ju8ż chyba wolałabym żygać, bo to jest namacalny dowód smile))) A ja po
        prostu tylko wiem i oswajam się z tą myślą.
        Na pewno będę się odzywać, bo to forum stało się jednym z elementów mojego
        życia smile))
        Pozdrawiam
        hanuś
    • vikas Re: Co z tą moją..... 20.11.03, 17:31
      aby być pewnym ciąży temperatura(podwyższona)
      powinna utrzymywać się przez kolejnych 21
      dni od momentu owulacji,lub jej skoku
      wtedy wiadomo też, że nastąpiło prawidłowe
      zagnieżdzenie.
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 13:11
      Dziewczyny! proszę o interpetację mojej temperaturki. Dodam, że mam cylke 28-31
      dniowe i w tym cyklu po raz pierwszy brałąm duphaston od 15d.c do 25 d.c.
      Czy mogę mieć jakąś nadzieję????....
      Pozdrawiam i dziekuję!!!

Moje temp.:
      1. d.c. – b.p.
      2. d.c. - 36,5
      3. d.c. - 36,7
      4. d.c. - 36,3
      5. d.c. - 36,3
      6. d.c. - 36,5
      7. d.c. - 36,6
      8. d.c. - 36,6
      9. d.c. - 36,5
      10. d.c. - 36,4
      11. d.c. - 36,2
      12. d.c. - 36,5
      13. d.c. - 36,4
      14. d.c. - 36,4
      15. d.c. - 36,3
      16. d.c. - 36,5
      17. d.c. - 36,8
      18. d.c. - 36,7
      19. d.c. - 36,7
      20. d.c. - 36,7
      21. d.c. - 36,7
      22. d.c. - 36,7
      23. d.c. - 36,7
      24. d.c. – 37,0
      25. d.c. - 36,9
      26. d.c. – b.p.
      27. d.c. - 36,9
      28. d.c. - 36,9

Nikola

• Gość: kathrin78 Re: Co z tą moją..... IP: *.dip.t-dialin.net 27.11.03, 14:16
        Wygląda na to, że owu miała miejsce ok. 16dc, czyli obecnie jesteś 12 dni po
        owu. Miesiączka średnio występuje ok. 12-16 dni po owulacji. Jeżeli temperatura
        utrzyma się jeszcze przez 9 dni (czyli łącznie będzie 21 dni temperatury
        wyższej) i miesiączka się nie pojawi - będzie to najprawdopodobniej ciąża.
        Jednak na razie trudno jest coś więcej powiedzeć.
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 15:06
      Dzięki za odpowiedź..już nie moge się doczekać przyszłego tygodnia.
      Ale z resztą...nie łudzę się...jak mam nadzieję to nie wychodzi i przychodzi @.
      Nie będę zapeszać...Jeszzce raz dziękuję.
      Pozdrowienia!
      Nikola
      • Gość: femalespirit Re: Co z tą moją..... IP: 212.180.158.* 27.11.03, 17:39
        Wrzucilam Twoje tempki do Excela i zrobilam wykres, wychodzi ladna owu okolo 15-
        16 dnia cyklu, mysle, ze mozesz miec nadzieje, bo tempka nie spada ponizej
        pewnego poziomu, jesli Ci sie to utrzyma przez 18 dni po owu (czyli gdzies ze 4
        dni jeszcze) to mozesz zrobic test. Trzymam kciuki smile
        • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 08:19
          ...sad Wczoraj bardzo delikatne (prawie niezauważalne) plamienie - 28 d.c. -
          dziwne bo nigdy przed miesiączką nie plamiłam, może to przez duphaston, brałam
          go dopiero pierwszy raz od 15 - 25 d.c. Jednak już dzisiaj się nie łudzę rano
          temperatura - 36,6 chyba przyjdzie @ sad...
          A już miałam nadzieję, pocieszam się zdaniem gin. z którym się konsultowałam,
          że duphaston może zadziałać dopiero przy dugim cylku brania go.
          Miał rację?
          Dodam, że już do niego niechodzę, ale to on przepisał mi duphaston. Obecny
          lekarz zalecił badanie nasienia itd. Jednak postanowiliśmy z mężem popróbować
          do stycznia naturalnie i do tego postanowiłam na własną rękę brać duphaston.
          A potem się pobadamy...jeszcze mam czas...biorąc pod uwagę mój "szczeniacki"
          wiek na tym forum....Zobaczymy co będzie dalej, ale to już trwa ponad rok i
          jestem smutna...sad
          Pozdrawiam!
          Nikola
          • Gość: Paola Re: Co z tą moją..... IP: 82.139.13.* 28.11.03, 09:29
            Nikola, chyba jesteśmy obie w tym samym wieku. Ja też tak myślę jak ty. Nie
            próbuje z żadnymi inseminacjami itp, bo jeszcze mam czas. Próbujemy
            naturalnie...dopiero wtedy, sgy uznam, że zrobiliśmy wszystko co w naszej
            mocy, a dzidzi nie będzie...dopiero wtedy będę się zastanawiać nad innymi
            propozycjami, np. nad inseminacją.
            • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:03
              Hej Paola! Fajnie, że się odezwałaś...nie czuję się zupełnie samotnie...
              Mało jest osób, które popierają tezę "jeszcze spróbuję naturalnie"...mam 22
              lata no 22 i pół...jak na razie u mnie nie widać żadnych nieprawidłowości
              wynikających z USG, hormonów, regularne cykle, owulacja - też wygląda na to, że
              jest...no ale od roku nie zaciążam. To był stracony rok...ponieważ nie
              mierzyłam temperatury (nie wiedziałm więc kiedy owulacja)lekarze "zalecali"
              przytulać się od 11-16 dnia cyklu a z tego wynika owulacja w moim przypadku
              miała miejsce 16 - 18 dnia...a do tego dnia pewnie plemniki musiały być już
              bardzo słabe...teraz zmieniliśmy lekarza..."zalecił" przytulać się co drugi
              dzień no i oczywiście w dniu spadku temperatury...kiedy podejrzewam owulację.
              Nie wiem już sama co robić dlatego oddaję się w jego ręce... to bardzo dobry
              specjalista i mam do niego zaufanie.To mój pierwszy cykl "u niego" dlatego
              jeszcze za wcześnie aby podejmować dalsze działania. Tak uważam.....
              Ale się rozpisałam, przepraszam,że zanudzam....mam doła....
              ....mimo, że jeszcze nie dostałam @...już się nie łudzę..ta moja nieszczęsna
              temperatura 36,6!!!Spadła...dzisiaj...a już miałam nadzieję.

Trzymam za Ciebie kciuki!!! Pisz koniecznie co u Ciebie!!!
              Pozdrawiam.
              Nikola
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 11:10
      znów ja....te plamienia znikły...było ich tak mało wczoraj wieczorem.
      Boże, chyba się wykończę....
      Dziewczyny proszę zerknijcie jeszcze raz na tą moją temperaturę. Spadła z 36,9
      na 36,6 dodam, jeszzce raz że dziś jest 29 d.c. przy cyklach 29-31 dniowych.
      Co mam myśleć????? sad
      ...wiem, że to co napiszę jest głupie ale..- z jednej strony się nie łudzę a z
      drugiej mam jeszcze nadzieję....
      Nikola
      • Gość: kathrin78 Re: Co z tą moją..... IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.03, 13:23
        Wygląda na to, że w najbliższych dniach (dziś, jutro) pojawi się miesiączka sad
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 13:08
      .....sad(((
      • Gość: Paola Re: Co z tą moją..... IP: 82.139.13.* 28.11.03, 13:19
        Wiesz...trudno powiedzieć. W 1 fazie miałaś temki niższe od 36.6...więc może
        to taki sobie ot spadek...kaprys. Ja podobne miewam często, przez co mój
        wykres wygląda jak kły rekina. Na Twoim miejscu zrobiłabym teścik...może już
        wyjdzie.
        Jeśli chodzi o przytulanko, to mi bardzo pomógł test owulacyjny w ustaleniu
        dnia owulacji. Rano wyszedł dodatni a po południu miałam ból jajnika. Po
        południu też się przytulaliśmy, ale nie wiem czy to było już nie za późno.
        Napisz jak zrobisz test. Życzę tłuściutkiej wypasionej kreseczki.
    • Gość: Vikas Re: Co z tą moją..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.11.03, 13:17
      Cześć Nikola na jednym wózku jedziemy.
      Różnica jest taka, że u mnie to 32 dc,
      a @ nie ma nadal.Tempka rano 36,7( więc nie
      powinnam się też łudzić),ale termometr pokazuje
      38,7!!!Zwariować można na prawdę czekają
      mnie Ząbki!!!
    • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 28.11.03, 17:46
      Dziewczyny!!! Ja już chyba zwariuję...
      @ jeszcze nie przyszła ale zastanawia mnie to - czy może być tak, że rano
      temperature miałam 36,6 a teraz wieczorem 37,5...wiem, że temperatura wieczorem
      jest wyższa ale aż tak???? Dodam, że mam takie "brązowawe upławy"(bardzo
      niewielkie) ale to nie krew...przepraszam za szczegóły...i...kłują mnie czasami
      jajniki....
      Proszę odpowiedźcie!!!
      Pozdrawiam!!!
      Nikola
    • Gość: vikas Re: Co z tą moją..... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.11.03, 18:29
      Nikola wszystko jest możliwe!
      Jeśli czytałaś moją wcześniejszą
      wypowiedz to wiesz,że u mnie jest
      tak samo.Ciągle czekam i @ nie ma.
      Każdy organizm jest inny i inaczej
      reaguje.Czsami ciąża jest choć
      wszystko wskazuje,że jej być nie powinno.
      Myśl pozytywnie!wszystko będzie dobrze!!!
      • Gość: Paola Re: Co z tą moją..... IP: 82.139.13.* 28.11.03, 20:29
        Zaczekaj jeszcze troszkę i oniecznie rób test. Napisz jaki wynik. Trzymam
        mocno kciuki.
        • Gość: vikas Re: Co z tą moją..... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.11.03, 09:57
          Niestety nie ma dzidzi!!!
          Dzisiaj miałam robić test,ale
          już nie muszę @ przyszła!!!
          Nikola,co u ciebie jakieś zmiany?
          Kiedy robisz test?Koniecznie napisz
          o wyniku na pewno się uda!!!
          Trzymam kciuki!!!!
          • Gość: Nikola Re: Co z tą moją..... IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 29.11.03, 11:53
            Hej vikusiu! Niestety, chyba jedziemy na tym samym wózku.
            Dziewczyny!sad Rano temperatura 36,5 - przyszła @. Boli mnie brzuch i źle się
            czuję (jak zwykle) i tak pewnie będzie przez najbliższe 3 dni. sadJest mi
            trochę smutno, ale trudno, znów nowy cykl...to już chyba ostatni a potem
            badania itd. ... no może przedostatni.
            Przykro mi, że u Ciebie tak samo jak u mnie...już myślałam, że Ci się uda.
            W dalszym ciągu jednak, na pewno zgodzisz się ze mną - czekamy na dobre
            wiadomości od pozostałych dziewczyn, mających nadzieję zaciążyć.

Jednak mam pytanie, ponieważ pierwszy raz plamiłam przed okresem - b. delikatne
            plamienie zaczeło się 28 d.c. To od kiedy mam liczyć pierwszy dzień tego cyklu?
            Dzisiaj - czyli od 30 d.c czy od 28d.c? Możecie mi coś na ten temat powiedzieć?
            Pozdrawiam!
            Nikola
            • julq Re: Co z tą moją..... 29.11.03, 13:34
              Pierwszy dzień cyklu zawsze liczy się od krwawienia a nie od plamienia.
              Powodzenia w nowym cyklu!
              • vikas Re: Co z tą moją..... 30.11.03, 12:34
                Zgadzam się z przedmówczynią.
                Jeśli krwawienie występuje po godz 16
                to jako perwszy dzień cyklu liczymy
                ten następny.
                Szkoda,że i Tobie się nie udało też miałam
                nadzieję,że jak nie mi to Tobie na pewno!!!
                Trudno nowy cykl,machina ruszyła zaczynamy
                od początku nie można się poddawać!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka