Dodaj do ulubionych

Po transferze .....

25.01.02, 12:07
Jestem 2 dni po transferze i staram się leżeć, nie wykonywać zbędnych ruchów.
Szukam dobrej rady co powinnam robić, a czego trzeba się wystrzegać po
transferze.
Pozdrawiam
A-M
Obserwuj wątek
    • Gość: asiaw Re: Po transferze ..... IP: 212.160.138.* 19.04.02, 16:00
      Ja będe miała transfer w poniedziałek wink)) Trzymam kciuki. A tak serio jak
      dzidzia ma sie zagnieżdzic to to zrobi a jesli nie to leżenie też nie pomoże.
      • Gość: A-M Re: Po transferze ..... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 11:15
        AsiuW

Mail na który odpowiedziałaś, jak widać został przeze mnie napisany 25
        stycznia. Wówczas byłam 2 dni po trasferze. Dziś tych dni minęło wiele wiele
        więcej i zaliczam je do najszczęśliwszych w życiu. Będę mamą .... małej
        gromadki smile !!! Zaczynam jutro 16 tydzień.
        Trzymam za Ciebie kciuki !!!! Jeśli pozwolisz dam Tobie radę - w poniedziałek,
        przez cały dzień nie pozwól by uśmiech zniknął w twarzy.... ja tak zrobiłam i
        się udało!! A może to recepta smile smile smile
        Pozdr
        A-M
        • Gość: asja Re: Po transferze ..... IP: *.pbk.pl / 10.0.106.* 22.04.02, 09:15
          słuchajcie, ja też mam nadzieję na transfer z ajakies półtora miesiąca, ale
          postanowiłam, że będę leżeć, 1 tydzień murem, drugi pól na pół, słyszałam, że
          to podobno bardzo wskazane, co o tym myślą inne dziewczyny?

pozdrawiam
          • Gość: asiaw Re: Po transferze ..... IP: 212.160.138.* 22.04.02, 10:15
            A no to gratulujęwink) A ja transfer mam dziś! Co prawda mroazaczków ale dziś i
            nareszcie bo to 1 w moim życiu. Czy będę potem leżeć??? Pewnie nie wytrzymam
            nie moge już wziąć zwolnienia bo i tak 6 tygodni po punkcji leżałam kolejne 2
            nie wchodza w grę nie miałbym po co wracać do pracysad(Buziaczki
          • Gość: aga71 Re: Po transferze ..... IP: *.MAN.atcom.net.pl 22.04.02, 10:38

Gość portalu: asja napisał(a):

> słuchajcie, ja też mam nadzieję na transfer z ajakies półtora miesiąca, ale
            > postanowiłam, że będę leżeć, 1 tydzień murem, drugi pól na pół, słyszałam, że
            > to podobno bardzo wskazane, co o tym myślą inne dziewczyny?

Zalecenia lekarza brzmia: oszczedzajacy tryb zycia, czyli nie biegac, nie skakac, zadnego wysilku fizycznego (dzwigania, szarpania itp.) Z drugiej strony, jesli embrionik ma wady, ktore spowoduja jego "odrzucenie", to zadne lezenie nie pomoze. Ze mna bylo tak, ze po transferze normalnie jezdzilam do pracy (tyle, ze chodzilam statecznym krokiem, a nie podbiegalam do autobusu). Staralam sie tez siadac w takim miejscu, zeby za bardzo nie wytrzeslo mnie podczas jazdy. Po powrocie do domu odpoczywalam pollezac na sofie. No i nie udalo sie.

Do drugiego transferu (mrozaczkow) podchodzilam juz bardzo sceptycznie - wlasciwie, to bylam przekonana, ze za pierwszym razem winna byla jakas (nie wykryta jeszcze przez lekarzy) wada niesiona przez plemniki. Bylam przekonana, ze ta druga proba to formalnosc, i ze czeka nas jeszcze dluzsze hodowanie komorek i obserwacja, czy rozwoj nie zostaje w pewnym momencie zahamowany...

tak wiec (a byl to koniec grudnia) po drugim transferze rowniez nie szalalam, ale np. chodzilam na dlugie spacery po lesie, po pagorkach itp. - w kazdym razie wracalam do domu zmeczona. Na Sylwestra wypilam ze dwa kielichy szampana (mialam plamienie i czulam sie jak przed miesiaczka, wiec bylam juz wlasciwie pewna, ze sie nie udalo). A 2. stycznia zrobilam test ciazowy i okazalo sie, ze jestem w ciazy. Dlatego teraz mysle, ze, owszem, nie wolno szalec, ale "co ma byc to bedzie".... czy kobieta bedzie lezala plackiem, czy normalnie funkcjonowala.... Na pewno jednak lezenie nie zaszkodzi (fizycznie, bo wtedy bedziesz miala duzo czasu na rozmyslania i psychicznie mozesz sie wykonczyc...)

Powodzenia, bede trzymala kciuki.

aga
    • Gość: asja Re: Po transferze ..... IP: *.pbk.pl / 10.0.106.* 22.04.02, 12:13
      dzięki, myśle, ze poleżę z tydzień, chociażby ze względu na dojazdy do pracy,
      stanie w korkach, szarpanie autobusu,półgodzinne stanie w tłoku,

pozdr.
      • Gość: asiaw Re: Po transferze ..... IP: 212.160.138.* 22.04.02, 14:09
        Asja po co stać w tłoku od razu wal komuś na siedzeniu w ciąży jestem ustąp pan
        kobicie miejscasmile
        • Gość: asja Re: Po transferze ..... IP: *.pbk.pl / 10.0.106.* 22.04.02, 14:20
          o nie, tego nie wypowiem, dopóki nie będę w 100% pewna, taka juz ze mnie ciemna
          zabobonna baba

pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka