dzina1234 Re: spermiogram 07.05.09, 12:52 halo jestem tu nowa ale może ktoś zwróci na ,mnie uwagę??? Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: spermiogram 07.05.09, 13:36 Pod warunkiem, że napiszesz czytelnie wynik... Z grubsza wygląda, że nie jest najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: spermiogram 10.05.09, 14:20 To jeszcze ja poprpsze o interpretacje 45 mln/ml zywotność 30% nieruchome 70% 10%Z ruchem postępowym 20% z ruchem w miejscu POza tym nie upłynnia się po 30 min duze ph 9 (czy to coś oznacza jakiś stan zapalny?) Jak myślicie czy jest szansa jeszcze na naturalne poczęcie? I czy w ogóle pójdzie te plemniczki podreperować? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: spermiogram 10.05.09, 15:45 badanie się wykonuje po max 5 dniach abstynencji, inaczej wynik może być sfałszowany, dłużej w tym wypadku nie oznacza lepiej, a co do wyników to są za bardzo ogólne, co z morfologia? liczbą? 45mln/ml domyślam się ze to objętość; z objętością nie jest źle, na poprawę ruchu proponuje l-karnitynę, Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: spermiogram 11.05.09, 10:12 Ja dodam, że na upłynnienie świetnie działa witamina C. Poza tym na ten moment wynik moim zdanie niepozwalający na uzyskanie naturalnej ciąży... Ale koniecznie trzeba iść do lekarza, zrobić dodatkowe badania i na pewno coś da się poradzić. A na początek zacząć już od witamin. Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: spermiogram 11.05.09, 10:29 hmm dodam, że to było 2 tyg abstynencji. Myślałam, że tak może być, ale widzę tu inne wypowiedzi. A nie wiesz o co chodzi z tym PH 9? Dzięki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: spermiogram 11.05.09, 11:51 pH jest podwyższone,wiem że normalne powinno wynosić kolo 7.2, nie bardzo znam się na ph, wiem ze wpływa na ruchliwość plemników, może przydałby się posiew? Odpowiedz Link Zgłoś