Gość: mira IP: 212.160.130.* 16.12.03, 13:46 niestety nie mogę miec własnych komórek jajowych, skąd bierze się dawczynię? czy jest jakiś bank komorek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
manus2 Re: skąd komórkę jajową 16.12.03, 15:04 dowiedz się w jakiejkolwiek klinice leczenia niepłodnosći. Wiem, że można skorzystać z nasienia dawcy, być może i z komórek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik73 Re: skąd komórkę jajową IP: *.icpnet.pl 17.12.03, 15:18 niestety nie ma banku komorek jajowych, bo nie potrafimy ich jeszcze odpowiednio zamrozic (gdyz w 90% skladaja sie z wody). Dlatego istnieje jedyna mozliwosc od dziewczyn, ktore podejma sie stymulacji. W Novum wiem, ze proponuje sie, tym dziewczynom ktore nie maja problemow ze stymulacja, oddanie komorki. Generalnie jednak kliniki naciskaja, zeby samemu znalezc dawczynie najlepiej z rodziny....Temat jest trudny, bo o ile nie ma problemu z nasieniem to juz tu sa powazne..... Ja bylam w podobnej sytuacji (FSH ok 13)ale na szczescie udalo sie )) Powodzenia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaza Re: skąd komórkę jajową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 15:50 czytalam w dzienniku baltyckim, ze gdanska invikta jako jedyna klinika mrozi komorki jajowe, moze warto sie z nimi skontaktowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: skąd komórkę jajową IP: *.bumc.bu.edu 17.12.03, 18:27 Z tego co wiem, to jeszcze zadnen osrodek nie ma skutecznej recepty na mrozenie komorek jajowych. Komorki dawczyni trzeba zsynchronizowac z wlasnym cyklem. Nie wiem, czy to jest dobry pomysl, ale jak to jest z adopcja mrozaczkow, po ktore nie zglosza sie rodzice. Z tego co wiem, to klinika ma obowiazek je przechowywac do pewnego czasu, a pozniej, jak rodzice sie nie zglaszaja to nie wiem co sie z nimi robi. Czy istnieje mozliwosc adopcji mrozakow innych par? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mira Re: skąd komórkę jajową IP: 62.233.243.* 19.12.03, 20:55 hej, udało Ci się naturalnie zaciązyć czy stymulować jajniki. Moje fsh to 20- koszmar Odpowiedz Link Zgłoś