Dodaj do ulubionych

skąd komórkę jajową

IP: 212.160.130.* 16.12.03, 13:46
niestety nie mogę miec własnych komórek jajowych, skąd bierze się dawczynię?
czy jest jakiś bank komorek?
Obserwuj wątek
    • manus2 Re: skąd komórkę jajową 16.12.03, 15:04
      dowiedz się w jakiejkolwiek klinice leczenia niepłodnosći. Wiem, że można
      skorzystać z nasienia dawcy, być może i z komórek...
    • Gość: monik73 Re: skąd komórkę jajową IP: *.icpnet.pl 17.12.03, 15:18
      niestety nie ma banku komorek jajowych, bo nie potrafimy ich jeszcze
      odpowiednio zamrozic (gdyz w 90% skladaja sie z wody). Dlatego istnieje jedyna
      mozliwosc od dziewczyn, ktore podejma sie stymulacji. W Novum wiem, ze
      proponuje sie, tym dziewczynom ktore nie maja problemow ze stymulacja, oddanie
      komorki. Generalnie jednak kliniki naciskaja, zeby samemu znalezc dawczynie
      najlepiej z rodziny....Temat jest trudny, bo o ile nie ma problemu z nasieniem
      to juz tu sa powazne.....
      Ja bylam w podobnej sytuacji (FSH ok 13)ale na szczescie udalo sie smile))
      Powodzenia ....
      • Gość: jaza Re: skąd komórkę jajową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 15:50
        czytalam w dzienniku baltyckim, ze gdanska invikta jako jedyna klinika mrozi
        komorki jajowe, moze warto sie z nimi skontaktowac
        • Gość: majka Re: skąd komórkę jajową IP: *.bumc.bu.edu 17.12.03, 18:27
          Z tego co wiem, to jeszcze zadnen osrodek nie ma skutecznej recepty na mrozenie
          komorek jajowych. Komorki dawczyni trzeba zsynchronizowac z wlasnym cyklem.
          Nie wiem, czy to jest dobry pomysl, ale jak to jest z adopcja mrozaczkow, po
          ktore nie zglosza sie rodzice. Z tego co wiem, to klinika ma obowiazek je
          przechowywac do pewnego czasu, a pozniej, jak rodzice sie nie zglaszaja to nie
          wiem co sie z nimi robi.
          Czy istnieje mozliwosc adopcji mrozakow innych par?
      • Gość: mira Re: skąd komórkę jajową IP: 62.233.243.* 19.12.03, 20:55
        hej, udało Ci się naturalnie zaciązyć czy stymulować jajniki. Moje fsh to 20-
        koszmar

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka