Dodaj do ulubionych

Bułgaria czy Egipt?

07.05.04, 08:49
Mam dwie opcje na wakacje
1. Bułgaria samochodem przez transylwanię i 10 dni gdzieś nad morzem (w
ciemno bez rezerwacji)
2. Egipt - konkretnie Hurgada, przez biuro + jakieś zwiedzanki

Kwestia finansowa jest drugorzędna ale nie wiem na co się zdecydować żeby
później nie żałować. Proszę o rady od osób, które były tam i tam (jakie są
wady ?)
dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: kryl Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 11:07
      w 2002 byłem w Bułgarii, dojazd własny, hotel przez Neckermann`a (Złote Piaski).
      Największą przygodą wakacji był przejazd, natomiast sam pobyt typowo wypoczynkowy.
      W 2002 Egipt (Hurgada), niesamowita egzotyka, zabytki zapierające dech w
      piersiach no i oczywiście niezapomniane wrażenia z nurkowania, dużo by opowiadać.
      Gdybym miał wybierać to bez zasatanowienia powtórzyłbym Egipt.
      • eela Re: Bułgaria czy Egipt? 07.05.04, 14:07
        Też mi się tak zdaje, tez bym powtórnie wybrała Egipt, własnie ze względu na
        egzotykę. Inna kultura, inni ludzie. Jeśli tylko ma byc Hurghada, to koniecznie
        z jakims zwiedzaniem. Miejscowośc jest typowo kurortowa i poza plażą właściwie
        nic tam do zwiedzania nie ma, poza oczywiście kompleksami hotelowymi. :-) W
        pobliżu jest ogromny bazar, czysta egzotyka. Jedzie się taksówka zbiorczą
        (mikrobus) za 1 funta. Przynajmniej tak było 2 lata temu.
    • beduinka Egipt!!!!!!!!! 07.05.04, 20:32
      wspaniale zabytki, cudowne ciepłe morze i kolorowe rafy oraz przesympatyczni
      ludzie to trzy podstawowe powody, dla których powinnaś wybrać Egipt
    • Gość: gosia Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.os.kn.pl 08.05.04, 16:38
      Egipt i nurkowanieeeeee!!!
    • Gość: Marek Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 22:45
      Tylko Egipt ale koniecznie z rejsem po Nilu i Kairem.
    • Gość: marek Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.chello.pl 21.05.04, 02:07
      Jak mozna w ogóle porównywać te dwa kraje??? Tylko Egipt !!!!! Tylko
      Hurghada!!! Wspaniałe plaże, wspaniała cieplusieńka woda, wspaniałe hotele i
      wspaniałe wycieczki fakultatywne ( koniecznie wybierz się do Kairu i Doliny
      Królów). O jednej rzeczy tylko trzeba wiedzieć - konieczne jest męskie
      towarzystwo, bo nie będziesz mogła wyjść na ulicę. Ze mna była babka z dwoma
      córkami i skończyło się płaczem i siedzeniem w hotelu.
      • Gość: Marlew Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 21.05.04, 14:15
        No to ja sie wyłamię ;)
        W zeszłym roku byłem 2x w Bułgarii (czerwiec 2dni i sierpień 7 dni), potem w
        grudniu w Sharm w Egipcie a w tym roku objazdówka 16 dni - Turcja, Bułgaria,
        Rumunia i powiem jedno - urlop 2005 mam juz zaplanowany - 2 tyg odjazdówki po
        Bułgarii i Rumunii !!
        Egipt jest świetny ale ... był jest i będzie - jak będę starym prykiem po 2
        zawałach (bez obrazy) to moge jezdzić na zorganizowane wycieczki gdzie mnie
        wszędzie zaprowadzą gdzie wszystko jest pod turystów itp, na razie Rumunia i
        Bułgaria oferują fantastyczne miejsca gdzie nie ma wcale turystów a jest kupa
        do zobaczenia, w tym roku po raz pierwszy dokonałem rekonensansu środka
        Bułgarii i odkryłem miejsca o których nie mialem pojęcia że istnieją -
        monastyry w górach, cudowne miasteczka takie jak Veliko Tarnovo, nie mówie juz
        o tranzycie przez Transylwanie bo to też miejsce jedyne w swoim rodzaju.
        Dodatkowe plusy - pyszne winko i świetna kuchnia, moim zdaniem najlepsze
        połączenie kuchni arabskiej (lata tureckiej okupacji) i słowiańskiej.
        No i last but not least - z Bułgarem możesz pogadać przy winie, on mówi po
        swojemu Ty po swojemu i sie rozumiecie ;) nie mówiąc o tym że nie próbuje Cie
        co 5 sekund namówić na kupno dywanu u znajomego, wycieczki u sąsiada itp
        Więc skracając - jeżeli masz chęć na samodzielne zorganizowanie urlopu to tylko
        Bułgaria a Egipt może poczekać
    • Gość: osiołek Re: Bułgaria czy Egipt? IP: 212.160.230.* 28.05.04, 18:25
      najpierw bulgaria przez rumunię samochodem... potem możesz już pojechać
      wszędzie nawet do Afganistanu przez Irak i Iran
      pozdrawiam,
    • Gość: H.T. Re: Bułgaria czy Egipt? IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 21:43
      www.hurghada.com/map.html
      www.hurghadatour.com/
      www.google.pl/search?q=wakacje+Hurghada&ie=ISO-8859-2&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=
      • ampolion Re: Bułgaria czy Egipt? 28.05.04, 23:28
        www.traveltime.pl/index.php?sk=OPISEgipt-Hurghada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka