Dodaj do ulubionych

rainbow, triada

IP: *.ae.krakow.pl 26.05.04, 14:03
A propos Rainbowa chcialabym zapytać cvzy TRIADA jest pewnym biurem podróży?
Obserwuj wątek
    • Gość: gk Re: rainbow, triada IP: *.chello.pl 26.05.04, 14:50
      nudzisz !!
      • Gość: basia Re: rainbow, triada IP: *.ae.krakow.pl 27.05.04, 13:35
        to nie czytaj
      • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 27.05.04, 14:04
        wcale nie nudzisz. Triada nie jest pewnym biurem. Wystarczy poczytać opinie,
        które oczywiście są różne, ale ja chętnie podzielę się faktami. Skorzystałam
        raz z wczasów przez Triadę i na pewno nigdy tego nie zrobie, oraz nikt z mojego
        szerokiego grona znajomych, którzy znają sprawę . Nie interesują mnie potyczki
        konkurencyjnych biur, które piszą na siebie różne dziwne historie, bo i takich
        opinii się tutaj doczytałam. Opowiem Ci jako turystka, która chciała wyjechać
        jak każdy pewnie, na wczasy wykupione na podstawie oferty katalogowej Biura
        Podróży Triada (w tym przypatku). Hotel Hilton Resort w Hurghadzie posiada
        ****, oraz ogromny basen, którego zdjęcie jest przedstawione w katalogu. I co z
        tego jak na miejscu okazało się, że hotel jest w generalnym remoncie, a o
        kąpieli w pięknym basenie mogliśmy tylko pomarzyć. Zakwaterowali nas w
        oddalonej ok. 400 m drugiej cześci hotelu. To był wielopietrowy blok, którego
        trzy str. wychodziły jak nie na budowę sąsiedniego hotelu, to na ulicę, bądź co
        gorsza na transformatory wyjące cały dzień. Do tej pory nikt nie przeją się
        reklamacją, dlatego przygotowuję się do założenia sprawy w sądzie.
        Ktoś może powiedzieć "miałaś pecha", owszem, ale jeśli jedziesz z mężem i
        dwójką dzieci z czego jedno dwuletnie , to chcesz mieć to za co zapłaciłaś z
        możliwością kąpieli w basenie na czele. Nie pojechaliśmy tam imprezować i z
        luzikiem podchodzić do takiego oszustwa jakiego się Triada dopuściła.
        Szczerze odradzam. Cały ubiegły sezon była jazda z tym hotelem i niz sobie
        Triada z tego nie robiła, dalej wysyłali tam turystów. Jeśli ktoś ma
        wątpliwości proponuję poczytać Egipt-Hotele opinie turystów.
        Powodzenia
        • Gość: basia Re: rainbow, triada IP: *.ae.krakow.pl 27.05.04, 14:25
          Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Wiem, że z triadą już nie pojadę, ale mam
          teraz problem z jakim biurem mam jechać, bo rainbow też ma podobno problemy.
          Pozdrawiam, Mela
          • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 27.05.04, 15:24
            Dwa sezony temu byłam z rodziną w Turcji z Neckermanem. To był hotel z 3*, więc
            jak na warunki tamtejsze nie za dużo, a jednak było cudownie. Wspaniała zabawa,
            doskonałe jedzenie, świetny hotel i obsługa, piękne ogrody i baseny. To dobre
            biuro, które jak sądzę nie pozwala sobie na wtopy. W tym roku mam ochote
            wyjechać z Tui, jestem przekonana, że będzie ok. To oczywiście trochę droższe
            biura od Triady, ale ja się wyleczyłam z porównywań tebo typu. Wyjazd do Turcji
            to była okazja "ostatniej chwili" i dletego udało mi się zapłacić trochę mniej.
            Było cudownie, a miałam się czego obawiać bo moja córka nie miała jeszcze 10-
            ciu msc. Neckerman- polecam, innych - nie znam .
            Trzymam kciuki, powodzenia.
          • Gość: Grażyna Re: rainbow, triada IP: *.mech.pg.gda.pl 28.05.04, 09:36
            Jak się dobrze poszuka to okazuje się, że wcale Neckermann nie jest taki drogi.
            Z TUI też można znaleźć ciekawą ofertę. Nawet w ofertach z last minute nie
            zmieniają hoteli. Ja mam doświadczenie z obydwu biurami i obojętnie czy był to
            hotel 3* czy 5* zawsze zgadzało sie wszystko z katalogiem. A co najważniejsze
            na pewno bankructwo nie zastanie Cię na urlopie.
            Pozdrawiam
            • Gość: basia Re: rainbow, triada IP: *.ae.krakow.pl 28.05.04, 10:43
              Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Wczoraj wybrałam się do Triady, rozeznać się
              w ogóle jakie oferty są na rynku i utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że
              z nimi nie pojadę. Po pierwsze panienka była dość niemiła, a po drugie okazało
              się, że w przypadku wycieczki (o inne nie pytałam) którą bylibiśmy
              zainteresowani, na miejscu dopiero dowiedzielibyśmy się w jakiej miejscowości
              bylibyśmy zakwaterowani. Jest to dla mnie szczyt absurdu, bo w końcu nie idę d
              o więzienia, płacę za to spore pieniądze i mam chyba prawo wybrać w jakiej
              hotelu będę ( bo to samo odnosi się oczywiście do hoteli), a tym bardziej w
              jakiej miejscowości!!! Wybieram się dzisiaj do Tui i d Neckermanna, w każdym
              razie wczoraj po wizycie w kilku biurach podróży zwątpiłam, że w ogóle gdzieś
              pojadę na wakacje. Pozdrawiam
              • Gość: kaja Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 13:44
                Basiu, opinii jest tyle co klientów. Ja jeżdżę z Triadą od trzech lat, byłam w
                Tunezji, Turcji, Egipcie teraz jadę do Maroko. Moje dziecię jeździ z nimi na
                obozy i wszystko jest OK. Może dlatego,że ja trafiam na kompetentną obsługę,
                wręcz jestem zaprzyjaźniona z agentką i ona także wpływa na moje decyzje.
                Zawsze wykupuję konkretny hotel, żadne tam Traf czy okazja, bo wtedy można się
                naciąć. W zeszłym roku odradzono mi( w biurze) Hiltona w Hurgadzie więc
                pojechałam do Sheratona w El Gounie i było ok. Z tego co pamiętam zawsze przy
                powrocie najbardziej wściekli są ci którzy pojechali prawie za darmo np. za
                1500 do Egiptu i uważali się za "panów świata". Niestety standard musi
                kosztować. Pozdrawiam,
                • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 28.05.04, 16:10
                  Ja wykupiłam wczasy w konkretnym hotelu, droga Kaju. Tym hotelem był Hilton
                  Resort****, tyle tylko, że nie mam zaprzyjaźnionej miłej Pani pracującej w
                  Triadzie, w związku z tym potraktowano mnie jak setki innych turystów tego
                  sezonu, wybierających tę ofertę - nic nam o remoncie nie powiedziano. Wykupiłam
                  wczasy w hotelu przy plaży, z wielkim basenem od którego odchodziły inne i to
                  wszystko było w remoncie, nieczynne !!! Jak Twoim zdaniem można to nazwać ? Czy
                  bezzasadne jest to, że jestem na nich "wściekła" ? Zapewniam Cię, że za "panów
                  świata" się nie uważaliśmy, chcieliśmy wejść z dziećmi do basenu za którego
                  korzystanie zapłaciliśmy. Dlatego właśnie nie postaram się, aby nie uszło im
                  to "na sucho".
                  A tak w ogóle, czy Ty Kaju nie jesteś pracownikiem Triady (piszesz jak Oni).
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: Kaja Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 13:38
                    Cześć, nie jestem pracownikiem Triady ( i nie chciałabym nim być). Ale jestem
                    pilotem wycieczek ( o czym w Triadzie nie wiedzą ). Ja początkowo także
                    chciałam jechać do Hiltona, ale z tego co pamiętam mówiono coś o rozbudowie i
                    dlatego agentka odradziła mi ten hotel. Wpływ na to miało także to że ja
                    chciałam się "odstresować" na max i Hurgada była zbyt głośna. Zapis o "panach
                    świata" był ogólną uwagą. Takie są moje odczucia po nastu latach wyjazdów i
                    obserwacji polskich turystów. Miałabym do Ciebie pytania, na które nie musisz
                    odpowiadać, w jakim mieście kupiłaś ofertę Triady i czy to było ich biuro. A po
                    drugie czy wszystkie uwagi zgłosiłaś pilotowi/rezydentowi i czy masz
                    potwierdzenie że je przyjął.Pozdrawiam,
                    • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 29.05.04, 20:43
                      Wczasy wykupiłam u pośrednika, bardzo zresztą szanującego się na rynku
                      Krakowskim. Nic nie wspomniano o rozbudowie bo na pewno nie podjęlibyśmy
                      takiego ryzyka, lecąc z dwójką dzieci. Pośrednik, jak sądzi nic nie wiedział o
                      remoncie w hotelu. Rezydentka na miejscu, w przypływie wspólczucia powiedziała
                      nam, że oczywiście Triada wie ode dawna o remoncie, a każda nowa grupa turystów
                      przybywających do hotelu, przeżywa to samo rozczarowanie.
                      Oczywiście, że mam oświadczenie Rezydenta z Hurghady, mówiące o tym w jakim
                      stanie jest hotel, posiadam zdjęcia, nagranie video i reklamację zbiorową 40-tu
                      osób z naszej grupy. Reklamacja przez Triadę - Dział Egipski - została
                      zlekceważona, WIT - do tej pory nie odpisali na skargę, więc pozostają media i
                      sąd, a po drodze jeszcze jedna instytucja, ale to pozostawię sobie.
                      Jak widzisz mam wszystkie niezbędne dokumenty na złożenie reklamacji, co
                      uczyniłam w odpowiednim terminie, więc co mi powiesz Droga Kaju ?
                      • Gość: Kaja Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 21:22
                        Dlaczego myslisz, że nie jestem po twojej stronie? Pytałam się czy posiadasz
                        niezbędne dokumenty, bo zdarza się, że rezydenci zbywają klientów mających
                        skargi. Za błędy trzeba odpowiadać. A za premedytację podwójnie. Sama
                        przestałam pracować jako pilot, bo kazano mi robić rzeczy (w moim pojęciu)
                        niedopuszczalne. I działałam na szkodę pracodawcy. Trzymaj się, bądź
                        konsekwentna. Ja jestem zadowolona z Triady, ale przecież każdy ma prawo do
                        swojego zdania. Pozdrawiam,
                        ps. aby zostac czlonkiem WIT,PIT itp. organizacji trzeba mieć rekomendację
                        istniejącego biura i opłacać składki; biura rekomendowały się wzajemnie;
                        szefami są właściciele biur i organizacje te nie zawsze mają na względzie dobro
                        klienta.
                      • Gość: Kaja Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 21:45
                        Czy Graża z forum Egipt to ty ??????????
                        Tak mi się wydaje
                        • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 30.05.04, 10:00
                          Nie sądziłam, że nie jesteś po mojej stronie. W końcu też, jak sądzę chciałabyś
                          być zadowolona zawsze z tego co wykupujesz. Uroki Egiptu i rafy, wynagradzały
                          nam rozczarowania związane z hotelem, ale nie na tyle, żebym Triadzie odpuściła
                          ich obowiązek wynagrodzenia mi niedotrzymania warunków umowy.
                          Tak właśnie sądziłam, że "ręka rękę myje" i właśnie dlatego nie odpisano mi na
                          skargę. Ale czy oni, czyli WIT nie ma obowiązku odpowiedzi (pozytywnej, bądź
                          negatywnej), w ciągu 30 dni ?
                          Pozdrawiam.
                          • Gość: Kaja Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 12:36
                            Tego nie wiem, izby turystyczne pośredniczyły w mediacjach pomiedzy klientami a
                            biurem. Kiedy ja walczyłam z bp o zwrot pieniedzy za imprezę (kolonie) na
                            której doszło do wielu przykrych incydentów (w rachubę wchodziła ustawa o
                            turystyce i kodeks cywilny)pomocy udzielił mi wydział integracji europejskiej
                            urzędu wojewódzkiego (teraz inny wydział zajmuje się bp). Ustawa o turystyce
                            była od tego czasu kilkakrotnie nowelizowana i nie wiem jakie w tej chwili
                            uprawnienia ma wojewoda, ale zawsze pozostaje kodeks cywilny i brak "należytej
                            staranności". Udowodnienie "działania w złej wierze" jest awykonalne. Ale walcz
                            o swoje. Pozdrawiam. Jestem ciekawa jak ta sprawa się zakończy. W razie czego
                            pisz na mail kaja288@poczta.onet.pl
                            • Gość: majka Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 30.05.04, 18:11
                              Ustawę o turystyce przeczytałam, a za poradą PIT (której Triada nie jest
                              członkiem i nie mogli mi pomóc), napisałam do Mazowieckiego Urzędu
                              Wojewódzkiego. To było w ubiegłym tygodniu, więc na odpowiedź cierpliwie
                              czekam. Poza tym Federocja Konsumentów (co ma przygotować mnie jek sądzę przed
                              sądem), no i oczywiście madia, które mam nadzieję nie zostawią na nich "suchej
                              nitki". Jak to wszystko się ruszy z miejsca, to oczywiście napiszę. Myślę, że i
                              tak za mało od nich rządam.
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: Basia Triada to dobre biuro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 09:08
                                Byłam z Triadą 3 razy- Turcja, Tunezja i Grecja - w tym roku również się z nimi
                                wybieram do Tunezji.
                                Hurghada- to jedno wielkie miasto w ciągłej rozbudowie podobnie jak Hammamet w
                                Tunezji i do takich miast bym się nie wybrała niezależnie od tego jakie biuro
                                podróży by to organizowało.
                                Pozatym Triada jest stosunkowo tania i nie oczekuję jadąc na wycieczkę
                                standardów jak w Scanholiday, czy Nackerman - ale w hotelach zawsze było w
                                porządku i w zgodzie z ofertą jaką mieli w katalogu.
                                Acha zanim się zdecyduję na Państwo i miasto w nim- sporo czytam na forum
                                różnych wypowiedzi- to pomaga wybrać odpowiednią ofertę.
                                Lecąc do Grecji wybrałam tani hotel bez klimatyzacji- bo nie bardzo mnie było
                                na nią stać ( eh życie) na miejscu okazało się że dali mi lepszy hotel z
                                klimatyzacją tuż po remoncie i w świetnym miejscu. Jak później obejrzałam w co
                                miałam trafić to była zadowolona z nieoczekiwanej zamiany.
                                Ja nie zawiodłam się na Triadzie.
                                Pozdrawiam.
          • Gość: witold17 Re: rainbow, triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 22:28
            Ja jeździłem z Neckermannem, Scanem, Orbisem. Nawet jak nie wszystko było
            idealnie, bo zdarzały się potknięcia, to nie były to rzeczy w jakiś istotny
            sposób wpływające na jakość pobytu. Ja nie czepiam się drobiazgów i nie jestem
            pieniaczem, zdaję też sobie sprawę z tego, że kraje południowe mają swoją
            specyfikę. Również w tych biurach można znależć oferty tańsze, ale nie całkiem
            tanie. Pewien standard musi kosztować. W tym roku wypróbuję Sigmę Travel- jadę
            na wymarzoną od lat Sycylię.
        • Gość: bylciu Re: rainbow, triada IP: *.mofnet.gov.pl 08.06.04, 11:16
          Fakt wiele opini sie zgadza .. choc nie dokonca .. podejrzewam ze dzieci byly
          na dostawce. :-)) ja trafilem takze do hiltona .. czytalem na forum przed
          wyjazdem opinie o remoncie o tym jak to wplywa na pobyt ... a co najlepsze jako
          rodzina z dwojka doroslych dzieci dostalismy 3 pokojowy apartament w
          bungalowach nad basenem małym... bylo super ... fakt osoby z hotelu czytaj
          (blok ) mialy rozne opinie... ale tak juz jest my mielismy szczescie ... w tym
          roku znowu ryzykujemy z Triada... alez jednym zawsze warunkiem hotel z max
          ***** .. pozdrowienia .
          • Gość: Graża Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 08.06.04, 14:37
            Mieszkając w apartamentach przy małym basenie faktycznie miałeś sporo
            szczęścia, zdecydowanie sympatyczniej, kameralnie. Mam do Ciebie pytanie, jeśli
            można: kiedy byłeś i czy ktoś z Triady (bo rozumiem, że to właśnie z nimi tam
            się wybraliście), poinformował Was o remoncie, czy tylko wiedziałeś z forum?
            My (dwie osoby dorosłe i dwoje dzieci) dostaliśmy apartament w "bloku". Dwa
            pokoje z aneksem kuchennym i łazienką - niczego sobie, nie mogę złego słowa
            powiedzieć, ale sam budynek makabra. No a chodzi przede wszystkim o to, że tak
            daleko do plaży, że basen duży nieczynny i nikt nam o tym słowem nie wspomniał.
            Uczymy się na błędach, teraz z uwagą śledzę forum, a Triadzie i tak nie ujdzie
            to na sucho.
            Pozdrawiam.
            • Gość: sok Re: rainbow, triada IP: 212.160.106.* 08.06.04, 18:21
              na litość boska to był hilton a nie jakieś badziewie .Opamietajcie sie!!!!
              • Gość: Graża Re: rainbow, triada IP: *.crowley.pl 08.06.04, 18:31
                Poczytaj wcześniej, to może dowiesz się o co chodzi w całej sprawie. Czy Twój
                komentarz miał wnieść coś istotnego do dyskusji, opamiętany człowieku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka