Dodaj do ulubionych

Mekong delta

IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.11, 09:56
Z uwagi na napiety program raczej zdecyduje sie na zorganizowany 2 max 3 dniowy tour. Co radzicie zobaczyc, jakie sa ceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: Foxy Re: Mekong delta IP: 80.50.51.* 09.11.11, 15:20
      ???
    • Gość: olek Re: Mekong delta IP: *.play-internet.pl 09.11.11, 15:56
      byłem w Ho Chi Minh tylko 2 dni: pierwszy poświęciłem na tunele a drugi na deltę Mekongu. 1 dzień w zupełności wystarczył. Jeśli aż tak by mi się spodobało to bym zapewne wrócił ale tego nie zrobię.
    • Gość: iseul Re: Mekong delta IP: 178.73.49.* 09.11.11, 16:15
      a mi sie podobalo bardzo;
      jakie tam sa atrakcje, to latwo zobaczyc otwierajac dowolny przewodnik, ja np. fanka militariow i powojennych pamiatek nie jestem, tunele mnie wynudzily, ale rozumiem, ze komus moze sie podobac, jesli go to interesuje; podobnie z reszta przewodnikowych atrakcji;
      czego zdecydowanie nie polecam - to farm krokodyli - stloczone na betonie biedne zwierzaki hodowane na skory, w zasadzie wciska sie to do kazdej wycieczki zorganizowanej, zeby namowic cie na zakup chocby paska czy portfela;
      natomiast co podobalo mi sie najbardziej to sama atmosfera tej czesci kraju - platanie sie po tych malych miasteczkach, plywanie, obserwowanie jak zyja i pracuja ludzie (jesli lubisz fotografowac to okazja to swietnych zdjec), probowanie bardzo ciekawej kuchni poludniowej (i zupelnie innej niz pln, jest masa "dziwnosci" z naszego punktu widzenia, za stosunkowo nieiwelka kwote mozna dostac bardzo ciekawe i fanastyczne posilki), wieksza o wiele rozmownosc i komunikatywnosc ludzi, w moim odczuciu rowniez lepsza i szersza znajomosc ang. co pozwalalo na wieczorne ciekawe pogawedki; czyli w sumie takie rzeczy zwykle, w przewodnikach nie ujete jako atrakcje; ale mi sie tam podobalo szalenie, wlasnie dzieki tym zwyklym rzeczom;
      jesli zorganizowany tour to wzielabym taki, ktory nie ma zbyt napietego programu, wliczonych kolacji przynajmniej i pozwala na wieczorne samodzielne eksplorowanie miasteczka, gdzie nocujecie;
      • Gość: Foxy Re: Mekong delta IP: 80.50.51.* 10.11.11, 12:56
        Iselu dzieki, wiesz wertuje LP ale to nie to samo, a Twoje wspomnienia bardzo pomocne:)
        • Gość: Foxy Re: Mekong delta IP: 80.50.51.* 10.11.11, 15:23
          A i jeszcze jedno - czy warto zdwiedzic tunele? Tamta wojna moze poza desperacka ewakucja Amerykanow, nie zainteresowala mnie specjalnie.
          • Gość: Iwo Re: Mekong delta IP: 89.174.214.* 21.11.11, 10:46
            Nie warto, ale jak napisała Iseul, to rzecz gustu. Raczej opinie są negatywne, więc ja odpuszczam sobie.
            • Gość: olek Re: Mekong delta IP: 117.242.113.* 21.11.11, 11:38
              a ja nie wyobrażam sobie nie odwiedzić tuneli. Są wspaniałe a opowieść o ich powstaniu jest niezwykle ciekawa
          • iseul Re: Mekong delta 21.11.11, 13:27
            ja pojechalam, bo ktos prosil mnie o zrobienie zdjec (akurat interesowal sie wojna i mu zalezalo);
            ogolnie - wyglada to dosc kiczowato (latwo wyguglowac zdjecia w necie), ja sie wynudzilam, bo wszystko, co uslyszalam, to juz wczesniej wiedzialam;
            w zasadzie ciekawe dla mnie bylo przede wszystkim to, jak malutkie te tunele byly;
            ale jak nie zobaczysz - no swiat sie nie zawali;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka