Dodaj do ulubionych

Po ile wiza do Chin?

IP: *.net.autocom.pl 02.06.04, 13:29
Czy ktoś orientuje się może jak najlepiej wykupić wizę do Chin? Czy trzeba to
zrobić tu w Polsce (jesli tak, to jakie sa koszty, na ich stronie nie
znalazlem informacji), czy mozna dostac ja np na granicy z Laosem lub
wietnamem? Ktora z opcji jest korzystniejsza? Z gory dzieki za info!Aha,
chodzi o wize turystyczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: Po ile wiza do Chin? IP: 217.153.49.* 04.06.04, 16:16
      Ja właśnie wczoraj złożyłam wniosek w konsulacie Chińskim. Potrzebne są:
      formularz + zdjęcie
      paszport
      bilety lotnicze (ewentualnie rezerwacja)
      Ja wyczytałam, ze wystawienie wizy w przeciągu 2 dni kosztuje 150 zł. Wnioski
      złożyłam wczoraj a odbiór mam 11 czerwca. Czyli trochę dłużej niż dwa dni :)
      www.chinaembassy.org.pl/pol/index.html
      • Gość: Gacek Re: Po ile wiza do Chin? IP: *.net.autocom.pl 04.06.04, 20:00
        A czy złożyć dokumenty i później je odebrać trzeba osobiście? Orientujesz się
        może czy można zrobić to pocztą lub przez znajomego? Nie chce mi się 2 razy
        jeździć do Wawy:) Kiedy już otrzymasz tą wizę proszę o dokładniejsze info! NA
        stronie niestety. Z tego co czytam na stronie to poprosiłaś o "rush". Normalna
        opcja to 5 dni roboczych, ciekaw jestem jaki wystawia Ci rachunek 11...Dzieki i
        czekam na info!
        • Gość: Justyna Re: Po ile wiza do Chin? IP: 217.153.49.* 07.06.04, 10:16
          Witaj
          Dokumentów nie trzeba składać osobiście. Za mnie zrobił to kolega mieszkający w
          Warszawie. Z tego co orientowałam się, nie należy wysyłac dokumentów pocztą
          (nie wiem dlaczego). Ja zapłąciłam 150 zł za jedną wize, ale skoro normalna
          opcja to 5 dni i 100 zł, więc powinni oddać mi po 50 zł od wizy, ale tak
          naprawdę nie liczę na to:) Więcej napiszę za tydzień :) a 19 czerwca lecę do
          Chin :)
          • Gość: Gacek Re: Po ile wiza do Chin? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.04, 00:47
            Hmm, chyba nie zdążyłaś napisać, w każdym bądź razie bon voyage!...A czy ktoś
            orientuje się jak wygląda wrabianie wizy w biurze Asia Travel w Wawie? Czy sa
            jakieś korzyści lub niekorzyści w stosunku do ambasady?
            • Gość: martinez Re: Po ile wiza do Chin? IP: 3.2.* / 220.73.165.* 25.06.04, 16:16
              ale w ambasadzie nie ma zadnych "niekorzysci", nie widze powodu by robic to
              przez jakies biuro podrozy
              wypelniasz wniosek (ang) przynosisz paszport, zdjecie, wniosek i zostawiasz to
              na kilka dni, ew ktos za ciebie to zostawia
              po kilku dniach zjawiasz sie (albo ktos z kwitkiem chyba (tu nie pamietam
              dokladnie)) ze 100 zlociszami w kieszeni, odbierasz paszport z wiza i placisz
              kaske
              jednorazowa wiza to 100 zl, przyspieszona chyba 150 a wielokrotna 200 z tego co
              pamietam
              • Gość: Gacek Re: Po ile wiza do Chin? IP: *.net.autocom.pl 25.06.04, 18:52
                OK,skorzystam wiec z ambasady, dzieki. A jak dlugo wazna jest wiza jednorazowa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka