Gość: Gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 17:31 Hej lece w sierpniu do Tunezji . Chcialabym sie zapytac jak wyglada lot tymi liniami? mozna czuc sie bezpiecznie? Lece pierwszy raz i szczerze mowiac bardzo sie boje :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TG Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:14 Bądź pewna, że to jedna z bezpieczniejszych linii lotniczych. Posiada młodą, regularnie serwisowaną flotę. We wtorki i czwartki latają z Warszawy (za pięć dwunasta :-)), wiec jak masz okazje to wpadnij na lotnisko i zobacz sobie samolot. I zajrzyj tu: http://www.airliners.net/open.file?id=589898&WxsIERv=QWlyYnVzIEEzMTktMTE0&WdsYXMg=VHVuaXNBaXI%3D&QtODMg=V2Fyc2F3IC0gT2tlY2llIC8gRnJlZGVyaWMgQ2hvcGluIChXQVcgLyBFUFdBKQ%3D%3D&ERDLTkt=UG9sYW5k&ktODMp=TWF5IDIwLCAyMDA0&BP=0&WNEb25u=UmFmYWwgU3pjenlwZWs%3D&xsIERvdWdsY=VFMtSU1P&MgTUQtODMgKE=QXJyaXZlZCBmcm9tIFR1bmlzLg%3D%3D&YXMgTUQtODMgKERD=MTQx&NEb25uZWxs=MjAwNC0wNS0zMQ%3D%3D&ODJ9dvCE=&O89Dcjdg=MTQ3OQ%3D%3D&static=yes&size=M Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:27 No ja nie wiem czy twierdzenie że są to bezbieczne linie lotniczne jest zgodne z prawdą. Leciałem nimi dwa razy i są to dwa najbardziej traumatyczne doświadczenia w moim życiu. Za pierwszym razem leciałem samolotem Mc Donell Douglas, jestem pewny że maszyna była conajmniej dwa razy starsza odemnie. Syf w środku nie do wyobrażenia, rozlatujące się siedzenia i stoliki. Do tego Arabusy, które nie nauczyły się przez stulecia, że w tak małej i zamkniętej przestrzeni jaką jest samolot raczej nie powinno się palić papierosów, bo może to przeszkadzać innym... Ale zwróć takiemu dzikusowi uwagę to jeszcze się wysadzi w powietrze w imię Allacha. Załoga przypominała ludność Afrykańskiej wioski i daleko jej było do standardów europejskich. W drugą stronę w Boeingu, który też czasy swojej świetlności miał już daleko za sobą było identycznie. Od tego czasu nie wsiadłem już w życiu do samolotu żadnej innej lini lotniczej niż Lot, Lufthansa, czy B.Airwais. I moim pierwszym pytanie w każdym biurze podróży brzmi - czym latacie ? Jeśli usłyszę odpowiedz w stylu "renomowane tunezyjskie czy egipskie linie lotnicze" odrazu dziękuje za dalszą rozmowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:33 Super :( teraz to juz wogole beda to najgorsze godziny w zyciu :(( Ciekawe komu wierzyc, ja i tak sie bardzo ale to bardzo boje a tu takie cos... zalamana Gosia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 15:40 Ale spokojnie, z tego co wiem, żaden z samolotów floty Tunis Airu nie miał nieparzystego stosunku startów do lądowań... ;) Głowa do góry,zawsze mogli Cię wsadzić do Flash Air ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka901 Re: Tunis Air 17.07.04, 15:32 Ja leciałam czarterem na wczasy i nie widziałam tam palących papierosy osóbt, w ogóle byli sami Polacy , bo samolot był wynajęty przez nasze biura podróży. Samolot wcale nie wyglądał na stary. Może przedmówca leciał rejsowcem, wtedy możliwa jest obecność ludzi innych narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 16:02 Właśnie wyglądowałem kilka godzin temu, leciałem Tunis Air, wszystko w porządku, nie ma się czego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Tunis Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 15:41 linie lotnicze nie odbiegają od standartów światowych. Leciałem dwukrotnie tymi liniami, dwa razy charter warszaw-monastir ok. za to warto dobrze sprawdzić hotel do którego lecisz. tu moga być niespodzianki. miłego odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlik Re: Tunis Air IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.07.04, 19:47 a ile trwa lot warsaw - monastir ? Odpowiedz Link Zgłoś
sc77 Re: Tunis Air 29.07.04, 15:27 2h 50 minut Wg mnie czarterowy lot jest jak najbardziej ok. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Tunis Air 29.07.04, 15:43 Co podaja do jedzenia na rejsach z Eximem ? pzdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś