Gość: fiodor IP: 10.10.70.* 22.06.01, 00:00 Chciałbym na przełomie wrzesnia i października spedzić dwa do trzech tygodni w Maroko,myślę o podróży koleją i trampingu na miejscu, będę wdzięczny za wszystkie informacje, uwagi i sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jajaccek Re: Maroko IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 24.06.01, 00:00 Co wiem napisalem w Forum-"Podroz do Maroka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Maroko IP: 158.75.28.* 11.07.01, 15:46 Termin moim zdaniem optymalny ze względu na dobrš i przyjemnš pogodę. Co do kolei to uwaga!!! Warto zajrzec do nowego przewodnika Pascala i popatrzeć trochę na mapy. Lini kolejowych jest tam niewiele (tzn. na mapie). A w rzezczywisto�ci jest jeszcze słabiej. Dworzec kolejowy w Tangerze nie jest w porcie lecz na obrzeżach (dojad MZK lub lepiej taxi -20-30 dh). Nitka kolejowa na południe prowadzi przez Asilę do Kenitry (węzeł kolejowy0, Dalej do Rabatu. Z tšd masz dwie możliwo�ci (albo na wschód -Fez, Meknes i co� tam jeszcze - nie pamiętam, albo na południe- Casa i dalej Marakesz. Uwaga nie ma kolei do Safi ( a na mapach jeszcze jest). Pocišgi sš wygodne, nawet trochę lepsze niż w Polsce (klimatyzacja i muzyczka w niektórych), ale wolne. Moża korzystać z interrail. Praktycznie na kadym dworcu i w każdej kasie dogadali�my się po angielsku. Obsługa w kasie, na każdš pro�bę dukuje aktualny rozkład jazdy i ceny na każdš z klas. No problem, jest lepiej niż u nas. Na dłuższeodcinki pronuję autokar - cena podobna i szybko�ć czasami również podobna. bylismy w Maroko 2 razy i jesze poje�dzimy. Mamy tam zaprzyjaznione rodzinki do których teraz jeżdzimy. Je�li potrzeba więcej i aktualnych info, to zapraszam. mój adres daliz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś