Gość: TT IP: *.jlw.co.uk 16.07.01, 17:06 Czy warto tam jechać? Czy jest bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bea Re: Czarnogóra IP: 1.1.2.* 17.07.01, 17:54 jakis miesiąc temu też próbowałam sie dowiedzieć na liście o opinie i nistety mało dostałam odpowiedzi. Jednak ktoś napisał, że ponoć są jeszcze bomby wzdłuż granicy z Choracją, niestety. Choć to zależy jak chcesz spedzić tam czas, widziałam oferty biur dot. pobytu nad samym morzem i obejmowały one całe wybrzeże. Natomiast na wędrówki wgłąb kraju chyba jest jeszcze za wcześnie. Mnie najbardziej interesuje właśnie owe wnętrze Czrnogóry - ponoć najpiękniejszej republiki w Jugosławi sprzed wojny. Ja w kazdym razie poczekam i w tym roku wybiorę sie raczej do Słowenii. Hej Bea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vismajor Re: Czarnogóra IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 17.07.01, 18:41 Bezpiecznie na wybrzeżu.Interior sobie darujcie, chyba że koi wasze nerwy perspektywa wózka inwalidzkiego zamiast nóżek.Kraj przepiekny, bez wiz gdy nie wjeżdżacie od strony Serbii i taniej niż w Chorwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Czarnogóra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.01, 19:01 Niby dlaczego ma tam być niebezpiecznie ? W Czarnogórze nigdy nie było wojny i żadnych starć !. Powszechna nieznajomość geografii i historii najnowszej jest ogromną szansą dla wszystkich , którzy chcą za niewielkie pieniądze spędzić wspaniałe wakacje . Czarnogóra oferuje bowiem z jednej strony krystalicznie czyste i ciepłe morze , kilometry piaszczystych plaż i podzwrotnikowy klimat na wybrzeżu a z drugiej zaledwie o kilka godzin jazdy dziewicze puszcze , góry , kaniony i jeziora . Została ogłoszona uchwałą parlamentu krajem ekologicznej czystości i dba się o to bardzo . Ceny noclegów tam są dużo niższe niż w Chorwacji . Wszystkich zainteresowanych zapraszam na strony o Czarnogórze www.pol-adria.wroc.pl lub kontakt ze mną marekos@turinter.wroc.pl . Mam bieżący kontakt z przyjaciółmi z Czarnogóry i służę informacjami i pomocą . Polecam ten przepiękny i całkowicie bezpieczny kraj . Najlepszym potwierdzeniem moich słów jest informacja jaką przekazał mi dziś Emir Buzaljko z Budvy . Jest komplet turystów i nie ma wolnych miejsc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vismajor Re: Czarnogóra IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 13:41 W takim razie zapraszam na górską wędrówkę przy granicy z Chorwacją.Wróciłem parę dni temu z Macedonii.I rzeczywiście granica ,także z tym krajem to oaza spokoju.Dla idiotów, nawet wiecznego.Trzeba było być w Czarnogórze przed ostatnimi wyborami kolego,nie pisałbyś takich bzdur.A republika to dziewica na białym koniu.Gdzieś to już nie raz słyszałem.Wszystkim ceniącym bezpieczeństwo polecam wybrzeże.W istocie straszna taniocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Czarnogóra IP: *.jlw.co.uk 18.07.01, 11:39 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i cały czas czekam na kolejne opinie i doświadczenia. W swoich poszukiwaniach natknąłem się też na stronę http://strony.wp.pl/wp/szymanscy_w_podgoricy/ , która wydaje mi się, jest najbardziej obiektywną opinią na temat Czarnogóry. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś