indiaarie 21.08.05, 00:48 Czy ktos moze mi cos dobrego polecic? Tylko nie Marise Monte, bo ja juz doskonale znam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chilijczyk Re: MPB 21.08.05, 01:11 Bylo juz troche o tym... Chico Buarque, Elis Regina, Paulinho da Viola, Caetano Veloso, Daniela Mercury, Gilberto Gil, Raul Seixas, Marisa Monte, Tom Jobim, Toquinho, Maria Bethânia, Vinicius de Moraes... To tak szybciutko i z glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
indiaarie Re: MPB 21.08.05, 11:44 No wlasnie...znam ich wszystkich, a szukam kogos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kraksa2 Re: MPB 21.08.05, 16:10 To moze Adriana Calcanhotto? Smakowity muzyczny kasek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: MPB 21.08.05, 20:16 Dobrze, ze znasz ich wszystkich. Ale czy znasz ich wszystko??? nl Odpowiedz Link Zgłoś
chilijczyk Re: MPB 04.09.05, 19:37 Jeszcze jest chociazby Milton Nascimento (Tambores de Minas!), Mirelles, Moacir Santos, Mawaca... Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: MPB 13.09.05, 21:00 strasznie nudny milton.....przepraszam.. moi najukochansi to Djavan(absolutna rewelacja,naj jest chyba podwojny album ao vivo),ed mota,wilson simoninha,zeca baleiro,martinho da vila,roberto menescal,pedro mariano tez fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
nocnylot Re: MPB 13.09.05, 21:03 Do miltona trzeba dojrzec... :) Posluchaj np. plyty Tambores de Minas. nl Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: MPB 14.09.05, 17:07 to ja chyba poczekam az dojzeje...jakies 10 lat:)))) nie,mi nie podszedl... Odpowiedz Link Zgłoś
karin2283 Re: MPB 15.09.05, 11:26 a może Alcione by Ci się spodobała......gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aneczi Re: MPB 08.10.05, 21:32 Ehh, musica brasileira e a melhor do mundo!! Clara Nunes, Seu Jorge, Rosa Passos, Ivete Sangalo, Lenine, Carlinhos Brown, Cibelle, Cassia Eller, Ana Carolina, Celso Fonseca, Marcos Suzano, Eliane Elias, Fernando Moura, Jorge Aragao, Gal Costa, Zuco 103, Ive Mendes, Vanessa da Mata, Antonio Carlos Jobim, e muito muito mais.. Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_dzyr Re: MPB 09.12.05, 13:46 Moja lista: Djavan (byłam na genilanym koncercie), Maria Rita (córka Ellis Reginy), Elsa Soares i dużo, dużo więcej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rudziel Re: MPB 09.12.05, 13:51 Irmina, tak ! Maria Rita jest super. Slucham jej regularnie w samochodzie do pracy - dobrze mnie nastraja do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_dzyr Re: MPB 09.12.05, 14:29 Cieszę się, ze ja znasz. Ma niesamowity głos (zresztą bardzo podobny do matki), ale chyba bardziej melancholijny. A wiesz, że Maria Rita spiewa piosenke przewodnia do jednej z najbardziej oglądanych telenoweli brazylijskich? Odpowiedz Link Zgłoś
irmina_dzyr Re: MPB 09.12.05, 21:30 Na pewno nie do "America", a sęk w tym, że w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Ta nowela była miała najlepszy czas emisji w okolicach 20:00. A co do muzyki, to przypomniała sie jeszcze niejaka Ana de Holanda, która ma fantastyczny głos (prywatnie siostra Chico de Buarque) Odpowiedz Link Zgłoś
arpa1 Re: MPB 10.12.05, 07:27 Czyzby piesn "encontros e despedidas"? Cos mi chodzi po glowie, ze to mogla spiewac pani MR. Niestety tytulu noveli tez nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
arpa1 Re: MPB 09.12.05, 19:34 Moje aktualne typy: - marcelo de dois: hiphop, ale wyjatkowo inteligentny, i muzycznie i tekstowo, a nie zadne funky/baile/favela/gangsta rap. Mialem gdzies linka gdzie mozna bylo sobie sporo sciagnac i to legalnie, ale gdzies mi sie podzial. Zreszta chyba coraz bardziej popularny rowniez fora do brasil. - leoni: jego ao vivo chyba fajniejsze niz cokolwiek do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
tjup Re: MPB 09.12.05, 20:09 Natiruts - to właściwie nie MPB, tylko bardziej reggea, ale wymiata. Moje ulubione kawałki: 'Liberdade pra dentro da cabeca' i 'Vamos Fugir'. Fica legal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś