Dodaj do ulubionych

A co myslicie o podrozy statkiem po

IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 23.09.05, 17:32
Morzu Srodziemnym?
Namawia mnie kolezanka, ale wydaje mi sie ze zwiedzanie
bedzie"po lebkach". Czy macie jakies doswiadczenia?prosze
o opinie.
Obserwuj wątek
    • cat-lover Re: A co myslicie o podrozy statkiem po 25.09.05, 02:48
      no, na pewno nie mozesz sie nastawic na wielkie zwiedzanie jesli tzw. cruise
      trwa przecietnie 7-14 dni. Generalnie zaczyna sie w Portugalii lub Hiszpanii i
      doplywa do Wloch, albo z Wloch na wyspy greckie i zachacza o Turcje. Statek
      zazwyczaj przyplywa rano i odplywa po poludniu wiec wszelkie wycieczki na lad z
      portu kosztuja ekstra i najczesciej sa to miasta lub miejsca oddalone niezbyt
      daleko. Postoje w portach nie sa tez codziennie, generalnie w 7 dniowym rejsie
      jest jakies 2 dni na morzu, wiec codziennei nie bedziesz zwiedzac.Zreszta
      poogladaj sobie przykladowe rejsy kilku najpopularniejszych firm to zobaczych
      co i w jakich cenach oferuja.
      Ale taka wycieczke chyba juz planujesz na przyszly rok, bo w tym roku to troche
      pozno........

www.princess.com/home.jsp
      www.hollandamerica.com/
      www.celebrity.com/home.do
      • Gość: tomek001 Re: A co myslicie o podrozy statkiem po IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 07:48
        ja zdecydowanie odradzam i nie tylko ze wzgledow jak wyzej.
        generalnie to wyprawa emerytow. ceny na statkach makabryczne. chyba ze cie to
        rajcuje.....
        • the_american Nie zgadzam sie z wami, drodzy przedmowcy. 25.09.05, 08:28
          Wyglada ze nigdy statkiem nie plywaliscie a przemawia przez was troche zawisc,
          a troche nieznajomosc faktow.
          Wyciecka statkiem, np. po wyspach greckich to jedna wielka przyjemnosc. Zalozmy
          ze bedziecie zwiedzac Pireus (Ateny), Santorini, Krete, Rodos i moze cos
          jeszcze drodze, moze nawet Efez. Spicie stale w tym samym lozku: nie trzeba sie
          pakowac i rozpakowywac, jedzenie do wyboru i bez limitow, przyjemne wieczory i
          ranki ..... A w dodatku olbrzymia wiekszosc atrakcji jest wlasnie w zasiegu
          jedno czy pol-dniowej wycieczki ze statku. A jak sie Wam znudzi zwiedzanie to
          bar pod reka... jak i basen... i lezaki do opalania....
          Prawda ze to wszystko kosztuje, ale takie jest zycie. Za przyjemnosci trzeba
          placic.

• flisak.wislany Mysle ze... 25.09.05, 08:53
            ... parostatkiem byloby taniej. Bilety na parostatek
            sprzedaje agent Krafczyk.
          • cat-lover Re: Nie zgadzam sie z wami, drodzy przedmowcy. 25.09.05, 16:19
            a ja uwazam, ze to ty nie masz racji....pytanie bylo o ilosc zwiedzania a nie o
            wygode i wypoczynek. I nieprawda jest, ze jezdza sami staruszkowie- jestem w
            tym businesie od 20 lat i sprzedaje wystarczajaco duzo rejsow rodzinom z malymi
            dziecmi lub np. nowozencom.
            • Gość: tomek001 Re: Nie zgadzam sie z wami, drodzy przedmowcy. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.09.05, 18:52
              ja spieral sie nie będe moja wiedza na temat rejsow pochodzi o kumpla, ktory
              przez pare lat plywal jako oficer na wycieczkowych rejsach po karaibach. sam
              tylo widzialem z brzegu nie liczac jednego rejsu 3 dniowego z cypru do egiptu i
              izralela. bylo to 10 lat temu. bylo ok nie liczac wlasnie cen na statku.wtedy
              na cale szczeście byly jeszcze sklepy wolnoclowe. i mozna bylo troche
              zaoszczędzic.
            • Gość: jasio Re: Nie zgadzam sie z wami, drodzy przedmowcy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:27
              A gdzie mozna kupic rejs po Skandynawii intresuja mnie fiordy Norwegii
              czy jest to mozliwe w Polsce
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Nie zgadzam sie z wami, drodzy przedmowcy. IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 04.10.05, 11:56
                Troche plywalem statkami wycieczkowymi i twierdze,ze jest to najlepsza forma
                wycieczki objazdowej.Oczywiscie zwiedzanie miejsc do ktorych statki wycieczkowe
                docieraja.Kilka krajow mozna zwiedzic w ciagu tygodnia.Kilka wysp np Karaiby
                czy wyspy greckie.Jak w krotkim czasie odwiedzic tyle ciekawych miejsc - tylko
                statkami wycieczkowymi.Czy to imprezy dla emerytow??!! Bzdura... Lansuja taka
                teorie Ci ktorzy jeszcze nie plywali.Jest mnostwo ofert dla mlodych ludzi.Co do
                cen to tez mity o drogich rejsach.W zaleznosci od trasy statku i rodzaju kabiny
                kazdy moze znalezc oferte dla siebie.Fiordy najlepiej ogladac od strony morze i
                te norweskie i chilijskie!! Uwierzcie super.Polecam strony www.wakacjenamorzu.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka