Dodaj do ulubionych

KRABI - Tajlandia

IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 02.03.06, 13:40
wybieram się pod koniec marca z rodzinką na Krabi - Ao Nang, proszę o info
czy jest tam raczej spokojnie czy też bardziej jest tak jak w Pataja ( kluby,
itp ) szukamy bungalowów bliżej plaży może ktoś coś poleci? Dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: KRABI - Tajlandia IP: *.ms.com 02.03.06, 15:03
      polecam Seaside resort na West Raily Beach, w listopadzie 2004 domek kosztowal
      okolo $60 za noc.
    • monia1996 Re: KRABI - Tajlandia 03.03.06, 09:17
      W Ao Nang nie ma raczej bungalowów tuż przy plaży, bo plaża jest niezbyt
      rozległa. Sama miejscowość ciągnie się raczej wgłąb lądu, ale jeśli nie
      przeszkadzają Ci spacery to nie widzę problemów. Miejscowość spokojna i dużo
      tańsza niż wspomniane wyżej Railay. Można tamże dopłynąć za 50 BHT long tailem.
      Jeden, dwa razy w ciągu pobytu wystarczy, żeby się z tym miejscem zapoznać. Tuż
      obok znajduje się druga plaża - Nopparat. Spacerkiem z Ao Nang to ok. 10 minut.
      Ceny tam są porównywalne z Railay ale sama plaża jest fajniejsza niż w Ao Nang.
      Szczególnie podczas odpływu morze "odjeżdża" 100-200 metrów i można pooglądać
      różne stworzonka bez nurkowania. Pozdrawiam i życzę miłych wakacji.
      • Gość: pawcio Re: KRABI - Tajlandia IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 03.03.06, 12:09
        Dzięki dziewczyny - czy może wiecie coś o podróży VIPbusem z BKK, podobno to
        wygodny środek transportu.
        • monia1996 Re: KRABI - Tajlandia 03.03.06, 13:16
          Niestety tu nie mogę pomóc. My lecieliśmy samolotem BKK Airways, ale w tej
          chwili nie jestem pewna, czy nadal mają te rejsy.
          • Gość: neronek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 14:01
            cze
            byłem w Ao Nang autobus z bangkokyu do Krabi VIP godz 20 dworzec południowy
            super wygodny klima tv wc w cenie biletu posiłem jestes w krabi około 6 rano
            na tym dość obskórnym dworcu w koło jest FULLLLLLL!! biur które proponują
            noclegi od 200-600BTH ja wybrałem sobie W Ao Nang nie pamietam teraz nazwy
            znajdziesz ja w moim blogu ze zdjęciami ;
            neronekbyd.blog.onet.pl/
            za 250Bth na wyspie pełnej palm kokosowyxh bungale są OK ! kibelek woda i prąd
            od 18 do 5 roano agregaty czysta i piekna plaża , wyspa odzielona jest od
            brzegu zaledwie 100m .
            mozesz tam wypozyczyć kajak i popływać do małych niedaleko odległych wysepek
            ale pamietaj są tam ostre koralowce ja pociołem sobie stopy !

za równy miesiąc wybieram sie do Tajlandi Kambodży Laosu ale tym razem
            wybieram się na wyspę KOH CHANG czy może ktoś mi coś o niej powiedzieć jest
            tam pare plaż nie wiem jaką wybrać ??? jaki tani bungalow proponujecie itd...
            pozdrawiam
            neronek
            neronekbyd.blog.onet.pl/

• monia1996 Re: KRABI - Tajlandia 03.03.06, 14:38
              Pikne zdjęcia. Możesz podać nazwę tej wyspy, na której przebywałeś, bo coś nic
              mi się nie kojarzy. I jeszcze jedno pytanie: serio skusiłeś się na robaki, bo
              my zdjęcie oczywiście zrobiliśmy, ale konsumpcja .....
            • Gość: Maxi Re: KRABI - Tajlandia IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 15.03.06, 16:27
              neronek- sorry ale mysle ze na zdjeciach ktore prezentujesz to najciemniejasz
              twarz turystki fotografowianie sie dobrze odzywionego (co zdjecia prezentuje
              ewidetnie)bialego z biednymi tunylcami, oni raczej na Twoich zdjeciach sie nie
              smieja -zwrociles na to uwage???
        • krzysztof.cukier Re: KRABI - Tajlandia 03.03.06, 17:04
          Ja jechałem VIP busem prywatnym, startował z regionu KhaoSan Rd. , ceny nie
          pamiętam ale to było coś pomiędzy 350-500 bath. Jechało się wygodnie tak że
          faktycznie polecam.
    • krzysztof.cukier Re: KRABI - Tajlandia 03.03.06, 17:02
      ja mieszkałem parę km za AoNang, ten region nazywał się chyba Soi Baglamung
      (czy coś takiego), jest to w kierunku na Holiday Inn zaraz obok Pałacu
      Królewskiego. Ośrodek był tani, w zależności od typu bungalowu i odległości do
      plaży (max 50m) ceny wahały sie pomiedzy 200-750 bath. Niektóre bungalowy były
      prawie na samej plaży. Plaża w ośrodku była niewielka ale jakieś 200m obok był
      duży odcinek dość ładnej plaży. Transport do AoNang zapewniał właściciel
      ośrodka. Zdjęcia z tego ośrodka znajdziesz na mojej stronce pod Tajlandią 2004.
      Te zdjęcia z zachodami słońca i dziećmi bawiącymi sie na plaży były robione na
      tej większej plaży niedaleko bungalowów. Gdybyś chciał to mogę poszukać ich
      wizytówki.

Krzysiek
      www.mojepodroze.pl
      jesli czesto latasz, napisz do mnie, mozesz dostac az 2000 mil gratis
      • Gość: neronek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 15:17
        do Moni 1996 ;
        tak oczywiście że jadłem robaki nie były takie złe czarne były ok białe też ale
        świercze juz nie zwłaszcza duże stanęły mi w gardle te jego skrzydełka
        musiałem szybko browarkiem popić ale to nie wygladało tak że się objadałem
        tymi rarytasami nie nie tak dla własnej odwagi .
        a jezeli chodzi o ten Bungalow to nazywał sie "Andaman Inn " jest w wykazie
        Pascal Tajlandia ! północna część Ao Nang czyli zachodnia Hat Nopparat Thara.
        i nie zgadzam sie że jak juz nocleg jest za 5$ to musi byc tragicznie dowód
        na to moje zdjęcia ,było wszystko ok woda prysznic łózko z czysta pościelą
        a więc można także z całą rodzina nocować bez obaw!
        pozdrawiam
        neronek
        neronekbyd.blog.onet.pl/
        • monia1996 Re: KRABI - Tajlandia 04.03.06, 15:30
          Już skumałam. Te palmy mnie zmyliły. Jakoś tak się zasugerowałam, że one na
          plaży rosną, a to przecież "Bulwar Zachodzącego Słońca" w Ao Nang. My akurat
          mieszkaliśmy bardzo daleko od plaży - było jakieś 20 minut spacerem (już jak
          droga prowadząca wgłąb lądu zakręcała pod kątem prostym), ale mimo wszystko
          było fajnie. Jedyny minus - aby dojść do plazy trzeba było minąć McDonalda.
          Każdy kto podróżował z 9-letnim dzieckiem, wie jakie bitwy trzeba toczyć pod
          takimi przybytkami ....
    • Gość: przejrzysty Re: KRABI - Tajlandia IP: *.jb.73.185.revip.asianet.co.th 04.03.06, 07:06
      Ao Nang to piękna miejscowość. Ale większość hoteli ma plażę przez drogę. Z
      niedrogich hoteli polecam Somkietburi - 300 m od plaży, mały, przytulny
      hotelik, który wręcz tonie w zieleni. Czujesz się tam jak w dżungli. Z lepszych
      hoteli polecam Ao Nang Villa albo Golden Beach - oba tuż przy plaży.
      Możesz też wybrać plaże Railay / Phra Nang. Przepiękne miejsce, ale
      trochę "odcięte" od świata (ale może tego szukasz?). Sprawdź hotele Sunrise
      Tropical (piękne bungalowy); Railay Bay Resort & Spa (mają tanie bungalowy oraz
      super piękne ville na plaży za ponad 150 USD/doba); albo Sand Sea Resort.
      Wszystkie wymienione przeze mnie hotele są niezłe, od dobrych 3* i wyżej. Nie
      polecam zakwaterowania za 5 czy 10 USD na dobę, bo chyba nie o to chodzi jadąc
      z rodziną. Tak czy siak Krabi to bardzo dobry wybór. Na pewno Ci się spodoba.
      Jest to przeciwieństwo Pattaji.
      • Gość: pawcio Re: KRABI - Tajlandia IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 06.03.06, 07:54
        Nigdzie nie mogę znależć wniosku wizowego - wysłałem maila do ambasady tydzień
        temu ale mnie olali, pomóżcie.
        • Gość: neronek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 08:32

cze tu znajdziesz !
          www.tajlandiainfo.pl
          pozdrawiam
          neronek
          • Gość: pawcio Re: KRABI - Tajlandia IP: *.ohp.pl / 212.160.154.* 06.03.06, 08:59
            wielkie dzięki - ale brak wniosku na stronie ambasady to wielki obciach
            • Gość: neronek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:17
              o tak i do tego strasznie niesympatyczna Pani w okienku ambasady ! aby ją chudy
              byk....kroją za wizy jak za zboże a taka obsługa .
        • krzysztof.cukier Re: KRABI - Tajlandia 06.03.06, 14:09
          wniosek znajdziesz na mojej stronce
          • mks7 Re: KRABI - Tajlandia 15.03.06, 00:39
            Rowniez w Ao Nang polecam Somkiet Buri - miejsce urocze i odseperowane od
            halasow ulicy, zas plaza tuz tuz i restauracje dwa kroki od hotelu.
            Przenieslismy sie tez na kilka dni na Railay West, ale mozna zostac tez w Ao
            Nang, zas tam przemiescic sie longtailem. Faktem jest, ze Railey ok. 17
            pustoszeje i jest pieknie i cicho, choc Ao Nang oferuje zdecydowanie bardziej
            roznorodne atrakcje kulinarne, no i jest znacznie taniej ze wzgledu na wieksza
            konkurencje. Kilka minut piechota znajdziesz plaze Laem Phra Nang - sliczne
            miejsce ... od 8 do 11 i od 16 do wieczora - wtedy nie ma juz "jednodniowych"
            turystow. To tez powod dla ktorego warto zamieszkac na Railey West. Niedaleko
            od Ao Nang (kilka km w przeciwnym kierunku) znajduje sie tez fenomenalna
            Noppharat Beach - tu cisza i spokoj gwarantowana. Sporo tez "podstawowych"
            bungalowow, choc na wakacje z rodzina ze wzgledu na tzw. brak wygod chyba
            niewskazane. Z Krabi udalismy sie na Ko Lanta - spora wyspa na poludnie.
            Miejsce wrecz wymarzone na odpoczynek. Plaz bez liku i czym bardziej na
            poludnie tym mniej zagospodarowanych. A w okolicy sporo wysepek. Polecam - nasz
            pobyt na Ko Lanta byl troche przypadkowy (mielismy troche czasu i znalezlismy
            rewelacyjna oferte zakwaterowania), ale dzis to miejsce szczegolnie polecam, bo
            mozna tam odetchnac od tlumow, majac jednoczesnie "cywilizacje" na wyciagniecie
            reki.
    • Gość: Tomek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 16.03.06, 13:09
      Witajcie, niespełna trzy tyg. temu wróciliśmy po niespełna miesiącu pobytu w
      połódniowej Tajlandii.Ao Nang jest idealnym miejscem pobytu do wszelakich
      wycieczek, natomiast plażowanie, czy nawet na Railay nie należy dociekawych
      plaż- ale spotkałem turystów nie tylko z polski co się im te miejsca bardzo
      podobały.Ja osobiście polecam wyspe Ko Lipe(resort andaman), bardzo przyzwoite
      domki za 450 batmanów fajna kuchnia, poprostu -Raj.Jeżeli chcesz coś więcej
      pisz gg 7612236,skype tomaniu3230
      • Gość: Limek Re: KRABI - Tajlandia IP: 5.6.2D* / 203.155.1.* 01.04.06, 17:59
        Tomuś, przyjacielu byles raptem na dwóch wysepkach ( pamietasz te piwną noc na
        ko hongu) a w samym regionie Krabi ktos sie doliczyl 199 takowych. Kto wie czy
        nie ladniejszych. Zapraszam ponownie.
        • Gość: Tomek Re: KRABI - Tajlandia IP: *.bsb.vectranet.pl / 62.29.134.* 03.04.06, 18:04
          Dlatego zamierzam, tam jeszcze wrócić, aby poznać kolejne wysepki i mam
          nadzieje że mi w tym pomorzesz
          .Pozdrawiam.
      • Gość: iwona734 Re: KRABI - Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:04
        Witam!
        Mam wrarzenie, ze Cie spotkalam w Ao Nang, w osrodku oddalonym troche od plazy,
        ale bardzo ladnym. Co do Ko Lipe to masz 100% racji, to przepiekne miejsce,
        idealne zeby odpoczac od wszystkiego i wszystkich.
        Serdecznie pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka