Dodaj do ulubionych

najpiekniejsza plaża na świecie

IP: *.eranet.pl 11.07.06, 20:06
pytanie o najpiekniejsza plaze duuze ze złotym piaskiem ,palmami ,,czyli taki
raj z obrazka ,gdzie taka odnalesc ,?,,najlepiej jakby byly tam jeszcze
lezaczki i przynosili zimne drinki:),,kto byl w takim raju ,,i moze cos
polecic bede wdzieczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: northm Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 21:44
      Aruba-piękne plaże woda jak z bajki POLECAM. Generalnie Karaiby są pełne wysp z
      plażami, piaskiem i ciekawymi miejscami.
      • Gość: wypasior- fan plaż Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.chello.pl 15.10.06, 21:30
        rzeczywiście eagle beach na arubie jest biała jak śnieg, poza tym wyspa jest nudna

orient beach na st. martin jest również biała ale ciekawiej zorganizowana, dużo
        beach-barów, pagórki w tle

varadero na kubie ładne, ładna również plaża w punta cana na dominikanie - ta
        druga poza hotelem to bieda z nędzą, ileż można siedzieć tylko w hotelu

dla mnie nr 1 to orient beach na st. martin, na tej samej wyspie super jest też
        mullet bay
    • Gość: kika Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.eranet.pl 16.07.06, 17:03
      czy nikt nie byl na pieknej plazy ?? az trudno uwierzyc? ..czy moze sa jakies
      plaze z infrastruktura ,barami i cudnym piaseczkiem ???czy nie ma takich na
      ziemi ?
    • tierralatina Re: najpiekniejsza plaża na świecie 16.07.06, 18:31
      Nie jestem wielkim amatorem plaz, ale ta ktora dotchczas najbardziej mnie
      urzekla byla na Sri Lance:
      members.virtualtourist.com/m/tt/44298/#TL
    • Gość: frequentflyer Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.acn.waw.pl 16.07.06, 23:32
      www.costaricaholiday.co.uk/Packages%20Explained/Honeymoon.htm
      ostatnie zdjęcie na tej stronie
      masz dżunglę i plażę, dwa w jednym, a w dżungli leniwce, kapibary, kapucynki...
    • Gość: Kasia 2 Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.ar.wroc.pl 17.07.06, 10:43
      Troche juz widzialam pieknych plaz w swiom zyciu (jestem milosniczka podrozy,
      pieknych plaz i cieplego morza!). Moge Ci polecic:
      1.Playa Bavaro w Punta Cana (Dominikana)- plaza jak z typowych folderow
      turystycznych, dokladnie to co kazdy sobie wyobraza myslac o Karaibach:
      bielutki piaseczek, plamy, turkusowe cieple morze no lezaczki, drinki, itp,
      itd.
      2. Plaze na Jukatanie w Meksyku (np. w Tulum, Puerto Morelos, Isla Mujeres-
      Playa Norte)- tez z pieknym piaskiem, palmami i wspanialym morzem, ale tam nie
      ma drinkow i lezaczkow, jest za to bardziej spokojnie)
      3. Plaze na Hawajach (na Kauai, Maui i na Oahu ale bron Boze nie Waikiki!)Tez
      przepiekne, z cudownym piaskiem, palmami i morzem.
    • voyager747 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 17.07.06, 20:20
      Nie przynoszą drinków i trzeba płacić za wstęp, ale jest piękana-Hanauma Bay:
      www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=iehdhkdrdiie8v44
      • mojito Moje cudowne plaze :). 17.07.06, 20:43
        Hola Amigos,

podczepie sie pod KasieTwo :). Yukatan, Escondido, Maui.
        Dodam Buzios (Brazylia) i ostatnio "odkryte" plaze "czerwona"
        i "biala" kolo Akrotiri (Grecja). Ex aquo.

Pozdrawiam plazowo :),
        m.
    • Gość: Iwona Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 22:17
      Plaże na Malediwach?-piękne
    • Gość: magya Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.cable.ubr03.smal.blueyonder.co.uk 20.07.06, 00:00
      Maladiwy:) Raj na ziemi:) Przecudowne wysepki z pieknymi bialymi plazami:)
      Polecam podroz trwa okolo 11 godzin ale warto pokonac taki wysilek. Niesamowite
      doswiadczenie nie ze wzgledu na hotele czy caly pakiet all inclusive i te
      lezaczki , ale przedewszystkim na ta nietypowosc atmosfery jaka kreuje sie na
      wyspach. Wysepki sa malutkie a urocza sceneria zachodu slonca budzi radosc
      zycia .Trzeba to zobaczyc polecam:)
    • dunia77 Moje plaze 20.07.06, 11:10
      To, co widzialam i polecam, niekoniecznie w tej kolejnosci:

1. Malediwy - chyba najbardziej "pocztowkowe"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=43347551&a=45434583
      2. Filipiny - raj na kazda kieszen
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=19648544&a=19648544
      3. Sri Lanka - szerokie plaze ze zlotym piaskiem i woda ciepla jak w wannie

4. Mauritius: "waniliowy" piasek, wulkaniczne skaly i krysztalowa woda
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=45430228
      5. Majorka/Alcudia - tylko dwie godziny lotu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=45394818&a=45437700
      • Gość: pawel Re: Moje plaze IP: *.lubin.dialog.net.pl 22.07.06, 00:22
        ANAKENA-WYSPA WIELKANOCNA , bialy piasek , niesamowicie niebieska woda, palmy
        kokosowe no i oczywiscie Moai
        • Gość: wojtek Re: Moje plaze IP: *.chello.pl 30.07.06, 03:17
          Anakena jest calkiem ladna,tylko woda w oceanie jest lodowata(to jedyna plaza
          na WW wiec jak szukasz ladnej plazy to nie warto jechac na koniec swiata zeby
          zobaczyc Anakene)
    • tropikey Re: najpiekniejsza plaża na świecie 30.07.06, 13:43
      Z tych, które dotąd odwiedziłem wyróżniłbym następujace:
      a/ plaże na Mayreau i sąsiednich Tobago Cays (Grenadyny, Małe Antyle),
      b/ Pigeon Point na Tobago - zasadnicza część skomercjalizowana i zajęta przez
      duzy hotel, ale zachodnia część całkiem pusta i urocza,
      c/ Bayhahibe (Dominikana, na południowy-zachód od Punta Cana),
      d/ Belle Mare (Mauritius), szczególnie z uwagi na doskonałe warunki do
      przybrzeżnego snorklingu.
      Kolejność nie jest wartościująca. Zdjęcia są na naszej stronie (link poniżej)
      Coś mi się jednak zdaje, że te najpiękniejsze są jeszcze przede mną (,
      Filipiny, Malezja, Malediwy, Seszele, Polinezja Francuska - jak się domyślam).
      Ciekaw też jestem, czy do tych najwspanialszych zaliczę te na Curacao, gdzie
      wybieramy się w styczniu...
      Bartek
      • tropikey Re: najpiekniejsza plaża na świecie 30.07.06, 15:33
        a tak poza tym, to najbardziej lubię plaże na Półwyspie Helskim - szerokie,
        rozległe, z piachem jak mąka. I gdyby jeszcze tylko woda chciała być troszkę
        cieplejsza...
        Bartek
      • Gość: Art Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: 212.160.172.* 16.08.06, 12:28
        Malediwy są faktycznie super.
        Podobały mi się tez plaże z Portugalii - skały, piasek i morze.

Z kolei z miejsc w których nie byłem marzę o Tajlandii - szczególnie w parku
        narodowym koło wyspy Koh Samui lub też okolice Phuket (ale tam chyba trochę
        zniszczyło je tsunami więc chyba lepiej jechać teraz na Koh Samui).
        Połączenie Malediwów i Portugalii. Palmy, biały piasek, rafa koralowa i piękne
        skały spadające w dół. To musi być niesamowity widok.
        I jeszcze wyspa Koh Similan (nie wiem czy dobrze napisałem nazwę) też w
        Tajlandii na zachód od Phuket. Oglądałem kiedyś atlas z niezwykłymi rybami i
        ich fotografiami z wielu części świata i najwięcej fotografii niezwykłego
        podwodnego życia było właśnie z rejonu tej wyspy. Musi tam być super.
      • stuzia Re: najpiekniejsza plaża na świecie 07.09.06, 22:48
        tropikey napisał:

> Ciekaw też jestem, czy do tych najwspanialszych zaliczę te na Curacao, gdzie
        > wybieramy się w styczniu...

a mozna spytac jak tam lecisz, ile kosztuje bilet i gdzie sie zatrzymasz? Mam
        tam znajoma studentke, ktra moglaby pomoc nam wynajac jakis apartament lub
        domek ale zastanawma sie czy taniej nie byloby organizujac sobie wszystko w
        biurze podrozy...

z gory dziekuje!
        • tropikey Re: najpiekniejsza plaża na świecie 07.09.06, 23:02
          cześć,
          całość organizujemy samodzielnie - lot KLM'em z Berlina, a noclegi w małym
          kompleksie apartamentów prowadzonym przez Holendrów:
          www.bahia-apartments.com/en/index.html
          Co do biur podróży, to w Polsce spotkałem się chyba tylko z 1, a co najwyżej z
          dwoma, które oferują wyjazdy na Curacao. Cena wychodziła nieporównywalnie
          wyższa. Myślę, że dużo więcej możliwości dają biura w Holandii i Belgii - z
          tych krajów jest najwięcej gości europejskich.
          Co do przelotów, zajrzyj na ten wątek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=45360108
          Pozdrawiam, Bartek
          • stuzia Re: najpiekniejsza plaża na świecie 08.09.06, 10:10
            Serdeczne dzieki Bartek!
            Sledzimy Wasza stronke, czytalam wiele Twoich postow i musze przyznac, ze
            jestesmy pod ogromnym wrazeniem! Fantastycznie!
          • stuzia Re: najpiekniejsza plaża na świecie 08.09.06, 10:19
            Acha, a mam jeszcze jedno pytanie. Moi rodzice rozwazaja wyjazd na Punta Cana,
            do hotelu Majestic Colonial. Niestety nikt nic nie pisal na forum na temat tego
            hotelu. Czy moze macie jakies swoje ulubione hotele na Dominikanie przy jakis
            bajecznych plazach?
            dzieki!
            • tropikey Re: najpiekniejsza plaża na świecie 08.09.06, 11:06
              aż się zarumieniłem :-) Dziękuję.
              W Dominikanie byliśmy tylko raz - w miejscowości Bayahibe. Wtedy (2002 r.) było
              tam bardzo cicho i spokojnie. Jest tam piękna plaża, niemal kiczowata, ale w
              tym jej cały urok. Do tego widać tam zachody słońca, co nie jest dane wszystkim
              przebywającym w tym kraju. Hotel nazywa się Iberostar Hacienda Dominicus
              (Neckermann daje mu, o ile pamiętam 4,5 N) - pierwsza klasa! Pyszne jedzenie,
              dużo rozrywek, ogromny basen, różowe flamingi spacerujące po ogrodzie. Nie mam
              porównania z innymi hotelami, ale myślę, że jest na najwyższym poziomie
              oferowanym w tamtym miejscu.
              A jeśli zależy Ci na sprawdzeniui Majestic Colonial, to zajrzyj tu:
              www.holidaycheck.de - jest tu mnóstwo recencji hoteli z całego świata,
              pisanych przez turystów. Niestety, strona jest po niemiecku. Jeśli wolisz po
              angielsku, spróbuj wrzucić w google hasło "hotel reviews". Ja osobiście wolę te
              niemieckie, gdyż są bardziej szczegółowe i surowsze, więc na miejscu można się
              miło rozczarować...
              Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalekich podróżach! Bartek
    • Gość: julia s Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:47
      zaryzykuje ...widzialam troche plaż w swoim życiu ale powiem, że ostatnio
      urzekła mnie plaża mojego rodzinnego miasta :) nad polskim Bałtykiem o 4 nad
      ranem pewnego ciepłego lipcowego dziewiczego poranka :) może bez palm ale za to
      z najpiękniejszym wschodem krwistoczerwonego słońca :) miodzio
      • Gość: jo@nna Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 00:36
        W Europie najpiękniejsze plaże są w Polsce- to odcinek od Karwi do
        Białejgóry.Jeżeli chodzi o pozostałe kontynenty to z pewnością Punta Cana no i
        Malediwy zdecydowanie!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Art Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: 212.160.172.* 16.08.06, 12:10
      Malediwy.
      Np. Kandhuludu.
      Malutka wysepka, biały piasek, piękna, przejrzysta woda, palmy wśród których
      latają nietoperze, a dalej rafa koralowa. I tak mało ludzi że siedząc na plaży
      możesz długo nie zobaczyć człowieka.
      Inne wysepki Malediwów też mają super piękne, bajkowe plaże.
      • Gość: Art Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: 212.160.172.* 16.08.06, 12:14
        Knajpka z drinkami teź była na wyspie Kandhuludu.
        Jednocześnie na wyspie nocuje ok. 20 turystów. 8 osób w domkan na wodzie,
        reszta w domkach na lądzie. Obsługi jest więcej niż turystów !!!!!
        Pełen komfort i co najważniejsze cisza. Można sobie zamówić super kolację na
        plaży.
        Nie jest to hotel tylko Spa - Ja byłem tam tylko 2 dni i większość turystów
        przyjeżdżała tam na dwudniowe wycieczki z innych wysp.
        • Gość: gosha Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.bulldogdsl.com 22.08.06, 20:36
          kuba gladalavaca dziewiczy raj
    • Gość: unter4 Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:30
      Czesc
      Co prawda nie jestem typem "plazowicza", ale co w koncu robic w typowo
      kurorotowych miejsc, gdzie jedyna, glowna atrakcja jest plaza:)Co do tych
      lezakow,barow,drinkow z parasolkami to zdecydowanie najlepiej jest rozwiniety
      meksyk.Corone ci przynosze pod nos zanurzona w wiaderku z lodem, a margarita
      nigdzie nie smakuja tak dobrze jak tam.Wazne,zeby ta morgarite podawali z
      roztluczonym lodem a nie z kostkami i najlepiej zamawiaj taka podwojna czy
      potrojna co ja tylko w dwoch rekach podawali.Co do samych plaz, to ja osobiscie
      cenie gramature piasku. I tu musisz szukac takich, ktore powstaly z rafy
      koralowej.Na malediwach nie bylem, ale wtych okolicach polecalbym jednak
      szeszele.Ale najlepsze plaze sa na francuskiej polinezji morea,bora-bora
      itp,fidzi ale nie na samej wyspie tylko maja takie malutenkie wyspy obok.Wysepka
      jest wielkosci boiska w odleglosci 2-3 metrow od wody otacza ja mala rafa
      koralowa,rybki, kolory itp.Ale dla mnie zwyciezca sa jednak BERMUDY.Piasek ma
      gramature maki:).Pozdrowienia
    • Gość: unter4 Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:36
      Dodam jeszcze,ze na na karaibach to imho
      1.Grand cayman
      2.St.John
      3.Aruba - jeden wielki piasek:),b.dobrze roziwinieta baza turystyczna
    • monia1996 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 12.09.06, 09:07
      Maya Bay i Monkey Beach w Tajlandii. Ale nie ma leżaczków, drinków i po części
      palm - za to widoki niezapomniane :)
      • Gość: Art Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: 212.160.172.* 12.09.06, 13:26
        A gdzie to dokładnie jest w Tajlandii ?
        • monia1996 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 13.09.06, 09:05
          Obie plaże na wyspie Phi Phi, przy czym Monkey Beach dostępna jest wyłącznie od
          strony morza. Co do Maya Bay, to również dostaliśmy się tam łodzią, ale nie
          jestem pewna czy to jedyny sposób jej odwiedzenia. Maya, odpowiednio sfilmowana
          i momentami wymieszana z bardziej "palmiastą" plażą, grała w filmie "Niebiańska
          plaża" z Leosiem DiCaprio.
          • Gość: Art Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: 212.160.172.* 14.09.06, 08:19
            Widziałem film, faktycznie plaża jest piękna.

Tylko czy nie zniszczyło jej tsunami ?
            Podobno Phi Phi bardzo ucierpiało i zginęło tam wiele osób.
            • monia1996 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 14.09.06, 09:02
              Byliśmy w lutym 2005 (a więc ok. 2 miesiące fo tym smutnym fakcie). Sma Phi Phi
              (na tym przewężeniu) była obrazem nędzy i rozpaczy, pomimo że rozpoczęły się
              już prace porządkowo-remontowe. Te plaże są osłonięte od morza przez skały,
              więc fale większych szkód nie wyrządziły (tak samo zresztą jak na lagunach
              Phang Nga). Widac było trochę demolki na Phukecie i już minimalnie w rejonie
              Krabi. Myślę, że na dzień dzisiejszy żadnych efektów kataklizmu już nie ma.
              • magdamroziuk Re: najpiekniejsza plaża na świecie 17.09.06, 16:32
                Najpiekniejsza plaża jest na Wyspie Osłów na południe od Krety. Jest to
                jednocześnie najbardziej na południe wysunięty Park Narodowy Europy.
            • Gość: siwylama Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.lama.pl 04.10.06, 22:12
              Ello, a tak wlasnie wyglada Maya Bay.
              www.wista.lama.pl/2006.06.14.tajlandia/index42.html
              Pozdrawiam
          • kiwigirl Re: najpiekniejsza plaża na świecie 06.10.06, 16:24
            popatrz popatrz, a nam powiedziano ze w "niebiańskiej" grały plaże z Ang Thong
            niedaleko Samui...
            i właśnie chciałam tamtejsze plaże zgłosić "do konkursu". jutro przyniosę płytkę
            to wkleję fotki
            • kiwigirl Re: najpiekniejsza plaża na świecie 10.10.06, 12:09
              oto obiecane zdjęcia:

plaża "z plazy" :
              img174.imageshack.us/img174/815/pla380aangthongbd1.jpg
              i widok od stony morza:
              img174.imageshack.us/img174/4260/pla380aangthong2sh0.jpg
              oraz widok na cała zatoczkę z niebiańską plażą. niestety fotki załączone są
              orginalnie częsciami "panoramy" a ze nie umiem panoramy tutaj "zamontować" bez
              swojego programu do obróbki zdjęć wiec możecie ją oglądać "po kawałku". ale
              warto, każda z nich z osobna to tez piękny widok:

img181.imageshack.us/img181/6696/dscn0001lb5.jpg
              img148.imageshack.us/img148/5638/dscn0002ib6.jpg
              img244.imageshack.us/img244/585/dscn0003ic0.jpg
              img174.imageshack.us/img174/6658/dscn0004mf7.jpg
              • kiwigirl Re: najpiekniejsza plaża na świecie 10.10.06, 12:48
                nie do końca tak jak bym chciała ale za to ciekawie :
                img151.imageshack.us/slideshow/player.php?id=img151/3581/11604758722hs.smil
    • monia1996 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 28.09.06, 18:54
      W zasadzie ten wątek powinien mieć tytuł "najpiękniejsza plaża, którą
      widziałeś", bo ile osób tyle opinii :). Może w przyszłosci znajdzie się
      globtrotter, który widział wszystkie (sic!) plaże na świecie i wyda bezwględnie
      obowiązującą opinię. Czekamy !!!!
      • voyager747 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 28.09.06, 23:01
        Widziałem taki ranking plaż na travelu i z tego co pamiętam to na pierwszym
        miejscu u nich był Surfers Paradise w Australii, na drugim chyba cancun a na
        trzecim nie pamietam co.
        • frequentflyer Re: najpiekniejsza plaża na świecie 01.10.06, 18:11
          Surfers Paradise może stawać w konkury pod względem urody z takimi horrorami jak
          Benidorm czy Waikiki. z najpiękniejszej plaży na świecie nie powinno być widać
          kilkudziesięciu 30-piętrowych hoteli, jak w Benidorm, albo kilkunastu 20-30
          piętrowych plus bliskoosiemdziesiędiokondygnacyjnego monstrum jakie popełnił
          jakiś developer w Surfers "Paradise". Zresztą za samą pretensjonalność nazwy już
          na starcie powinni dostać parę punktów ujemnych. White Sand Beach na Whitsunday
          Island - proszę bardzo, ale SP!?
          • voyager747 Re: najpiekniejsza plaża na świecie 01.10.06, 19:53
            Z tego co pamiętam to oni brali różne aspekty przy ocenianiu i min.
            infrastrukturę. Może sie nie znają ale zjeździli cały świat i tak im wyszło.
            Swoją drogą, to Waikiki mi się podobało. Widok wieżowców mi nie przeszkadza,
            podobnie jak w Rio.
            • Gość: frequentflyer Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.acn.waw.pl 01.10.06, 20:41
              no to popatrz:
              www.hi.is/~gudmunde/sydney10/imagepages/image2.html
              albo spytaj o SP w wyszukiwarce grafiki googla
    • Gość: Marek Re: najpiekniejsza plaża na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:57
      Piękny biały piaseczek z turkusowym morzem palmowymi ogrodami
      i oczywiście zimne drineczki przez 24h
      www.bonvoyage.pl/page.php?id=427
      bylem, widzialem i na 100% jeszcze tam wrócę.
    • elaweybridge Re: najpiekniejsza plaża na świecie 11.10.06, 16:16
      Malediwy to taki wlasnie raj z obrazka.
      Wrocilam tydzien temu z dwutygodniowego pobytu na jednej z wysp i polecam
      goraco! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka