18.07.07, 08:37
W piatek lecimy do Wietnamu na 10 dni. Trasa Hanoi - Hue - Hoi An - Hanoi z
przyleglosciami. Staram sie spakowac tak, zeby plecak byl jak najlzejszy. I
mam zagwozdke z punktem programu "short trekking on Cat ba". Nie moge znalezc
info czy sa to jakies gory, czy spacerek plaski. Czy ktos moze mi poradzic,
czy trzeba wziac buty do chodzenia po gorach, albo chociazby kryte sportowe
typu "addidasy"? A i jeszcze wyprawa do Perfumowej Pagody. Bo na reszte trasy
to mysle, ze sportowe sandaly i klapki-japonki wystarcza.
Obserwuj wątek
    • Gość: neronek Re: Wietnam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:47
      czejść
      Ja wróciłem z wietnamu w marcu tego roku teraz może coś znajdziesz w moim
      blogu foto-relacja z między innymi pólnocy wietnamu Sapa
      no i masa różnych linek
      pozdrawiam i życze wielu wrażeń z podróży
      Na północy wietnamu czerwoni i czarni hmongowie to najbardziej mili sympatyczni
      ludzie w azji !!
      neronek
      WIETNAM 2007;
      neronek2.blog.onet.pl/
      KAMBODŻA-LAOS-TAJLANDIA 2006

neronek1.blog.onet.pl/
      CHINY -TAJLANDIA 2004/ 2005

neronekbyd.blog.onet.pl/
    • Gość: zbłąkany bąk Re: Wietnam IP: *.farmacol.com.pl 18.07.07, 09:45
      Poszukaj w google - masz tam tysiące stron. Cat Ba trekking to treking w dżungli
      na wyspach o tej nazwie ( zatoka Ha Long ). Trudności musisz ocenić sam, np:

community.iexplore.com/planning/journalEntryActivity.asp?journalID=49641&entryID=51215&n=Jungle+Trekking+Cat+Ba+National+Park
      Pozdrowienia...
      • tak_o Re: Wietnam 18.07.07, 10:33
        Dzieki Wam bardzo za podpowiedzi. Brzmi jak dla mnie dosyc wspinaczkowo, a to
        nie jest to, co tygrysy lubia najbardziej ;) Buty biore niestety. Slyszalam, ze
        w Hanoi maja pyszna kawe. Tak sobie siedziec w tlocznym miejscu i pic cos
        dobrego i niech egzotyka sie malowniczo klebi dookola mnie...
        • mavi2 Re: Wietnam 18.07.07, 12:34
          Znakomita kawa to w Vientiane! I w ogóle w Laosie. W Wietnamie mają "mrożoną",
          która polega na wrzuceniu 2 kostek lodu do goracej kawy. Oczywiście wychodzi ni
          w 5 ni w 9.
        • Gość: neronek Re: Wietnam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:41
          nie tylko kawę !~ale tanie jak barszcz piwo Bia Hoi
          • tak_o Re: Wietnam 18.07.07, 14:45
            fajne fotki neronku. I reklama piwka. A w Perfumowej Pagodzie byles? Bo
            ostatniego dnia mamy do wyboru wlasnie to lub Tam Coc i Hua Lue. Niezbyt lubie
            chodzic po gorach, a - jak przeczytalam w jednym z linkow z Twojej strony -
            godzina po skalkach murowana. Ale z kolei to miejsce jest najczesciej w
            literaturze wietnamskiej opiewane, a przeczytalam ze Tam Coc to tak jakby
            mniejsze Ha long, gdzie bedziemy przez dwa dni. Co sugerowalbys wybrac?
            • Gość: GrUby Re: Wietnam IP: 194.181.196.* 18.07.07, 16:34
              Czesc
              polecam perfumowa pagode, miejsce turystyczne do bulu ale krajobrazy wokol
              bajeczne a i sama jaskinia dosc ciekawa. Jedynie zatrzymywanie sie po drodze w
              supermarketach z pamiatkami upierdliwe zdjecia na stronce
              www.angorka.republika.pl
              pozdrawiam
              GrUby

• Gość: tomaniu Re: Wietnam IP: *.bsb.vectranet.pl 18.07.07, 16:22
          Pozdrowienia dla wsztstkich , a Neronkowi naj.. Jak będziesz w Hue koniecznie
          odwiedź restouracje pana Lac Thien - fajne żarcie i serdeczna atmosfera.
          • Gość: neronek Re: Wietnam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 17:11
            No proszę i Tomaniu tez tu zyrka !
            co tam Górale ! jak plany z Nepalem i Indiami ?
            mnie kręci Indonezja ale na narazie stawiam płot na nowej działce i mam juz
            pomału dość !
            obsługuję betoniarkę hahahahahah 16 łopat żwiru na 1/2 worka cementu . hahahah
            pozdrów Madzię i Miłosza
            narka .

• Gość: agu Re: Wietnam IP: 195.205.221.* 18.07.07, 12:07
      Cat ba piękna wyspa, stamtąd jest fajny wypad nad zatokę Ha-Long (odlot). A ten
      trekking do takie łażenie po wilgotym lesie, raczej trzeba buty trekkingowe za
      kostkę. Trochę to wyższe od naszych beskidów. W hanoi kawa pyszna?? nie
      przypominam sobie lurka z mlekiem skondensowanym ;-). Prawdziwa egzotyka jest
      na południu Sajgon itp. Na pólnocy Sa Pa bardzo ładne rzeczywiście, polecam. W
      10 dni to nie zobaczysz dużo. Ja byłam miesiąc i mało mi było, w ogóle
      środkowej części kaju nie zwiedziłam.
      • tak_o Re: Wietnam 19.07.07, 04:27
        Dzieki. Nie musze duzo zobaczyc, wystarczy mi troche. Reszte sobie zostawiam na
        nastepne zycia ;) Poogladalam sobie troche zdjec z tamtego regionu i na sporej
        ilosci ludzie sa w kurtkach lub w polarach i to nie miejscowi, a turysci. To
        co, jakis mikroklimat tam jest? bo na stronach pogodowych jak byk stoi, ze w
        tym regionie upal.
        • Gość: agu Re: Wietnam IP: 195.205.221.* 19.07.07, 08:29
          ja byłam na przełomie grudnia i stycznia. Na północy było zomno, w Sa Pa trzeba
          było nawet czapkę miec dla pewności niezmarznięcia. W Hanoi w polarze było ok,
          ale bez już nie. Za to na południu w Sajgonie upały 30 st i więcej. To bardzo
          długaśny jraj (ok 1300 km) więc znajduje się w róznych strefach
          geoegraficznych. Penie teraz jest ciepło wszędzie, na pólnocy też. Udanej
          podróży ;-))
    • Gość: Besir Re: Wietnam IP: *.SA.netspace.net.au 19.07.07, 08:31
      jesli moglbym Ci cos poradzic, to na tak krotki czas raczej postaraj sie
      zwiedzic Cat Ba z kajaka, niz trekking! Sadze, ze zdecydowanie wiecej
      skorzystasz. Gdy natomiast bedziesz zarowno w Hue, jak i w HoiAn goracompolecam
      wypozyczenie motorka(pamietaj jednak, ze w samym Hue ruch jest duzy). Da Ci to
      mozliwosc zwiedzenia samemu wszystkich dalszych grobowcow (w Hue)oraz wyjazdu
      poza miasto (na poludnie) gdzie okolica jest naprawde cudowna!!!Mozesz tez tak
      dojechac do Hamburger Hill. Wypozyczenie kosztuje zwykle 4-5
      dol /dzien...szczerze polecam!
      • tak_o Re: Wietnam 19.07.07, 17:40
        Dziekuje bardzo wszystkim za rady. Dobre checi i zapal mam, zobaczymy ile tego
        uda mi sie wcielic w zycie ;) U nas w Bangkoku juz nocka ciemna, wiec dobranoc
        wszystkim.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka