Gość: Ewa IP: 194.181.60.* 06.08.03, 12:00 Malta z Triadą. Hotel Limelihgt. Coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rob Re: Malta IP: 212.76.37.* 06.08.03, 14:28 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Malta z Triadą. Hotel Limelihgt. Coś wiecie? Wiem że od 22.08 w nim zamieszkam. Z tego co udało mi się ustalić (internet) nie wygląda najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Malta IP: 194.181.60.* 06.08.03, 15:50 To się tam spotkamy. Nie masz wrażenia, że ten basen na dachu jest malutki. I czy wiesz czy tam jest klima? Moja znajoma wróciła niedawno i nie była zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Malta IP: 212.244.167.* 06.08.03, 18:45 Wróciłem z Malty 1.08, byłem tam z Triadą i chcę ci powiedzieć, żebys nie spodziewała się żadnych rewelacji. Absolutnie nie chcę tu narzekać, ale byłem juz we wszystkich krajach basenu morza śródziemnego i ten był niestety najgorszy Nie znam tego hotelu o którym piszesz, ale chcę cię uprzedzić że w mojej grupie i tak większość ludzi miała inne hotele niz te z katalogu ( to chyba specjalność Triady).Wbrew pozorom najlepszym hotelem z ich oferty jest ten najtańszy apartamentowy w Melieha Bay, gdyz leży przy samej plaży (chyba jedynej piaszczystej na Malcie). Pozostałe to hotele położone w upiornie nagrzanym mieście, baseny to w zasadzie maleńkie brodziki, do morza trzeba iść ładny kawałek, a do wody wchodzisz po drabinie ( jeśli dobrze pływasz, bo nie możesz stanąć na dnie ze względu na kamienie i jeżowce). Inna sprawa to szaleńcze ceny na Malcie o których biuro nie informuje (ciekawe dlaczego)np: 1 l coca-coli ok 6zł, pół kg chleba ok. 7 zł itd. Polecam ci wycieczki we własnym zakresie, kup sobie przewodnik Pascala za 12 zł, autobusy jeżdżą tam b.dobrze, kosztują 1,8 - 4 zł i zobaczysz to samo co na wycieczkach oferowanych przez Triadę ( ale te kosztują od 80 zł wzwyż).Zyczę ci udanego pobytu, może trafisz na lepsze warunki i będziesz zadowolona. PS. Wymień sobie trochę pieniędzy po przylocie już na lotnisku, bo potem nożesz mieć z tym problem ze względu na banki, które są przewaznie zamkniete ( przynajmniej tak było w mojej okolicy). Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Malta IP: 194.181.60.* 07.08.03, 10:08 Dziękuję za pomoc. Czy bardziej opłaca się tutaj wymienić euro albo dolary a tam na liry w kantorach albo bankach, czy tam korzystać z kart i z bankomatów wypłacać? A ta wycieczka oferowana przez Triadę na Sycylię? WArto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Malta IP: *.marketingserwis.pl 07.08.03, 12:52 Gość portalu: Ewa napisał(a): > Dziękuję za pomoc. Czy bardziej opłaca się tutaj wymienić euro albo dolary a > tam na liry w kantorach albo bankach, czy tam korzystać z kart i z bankomatów > wypłacać? A ta wycieczka oferowana przez Triadę na Sycylię? WArto? sluchaj, wlasnie wrocilam wczoraj z malty jest to super kraj a ludzie sa tam bardzo pomocni. proponuje ci wez sobie liry i euro za 50 euro masz 20 lirow maltanskich. banki faktycznie sa krotko otwarte ale napewno codziennie do 13. wiec z rana spokojnie wymienisz sobie pieniadze. Meliha Bay to nie jedyna piaszczysta plaza jest jeszcze Paradise Bay i Armier fakt reszta to sa skaliste plaze ale nie wymagajmy zbyt wiele na tak malej wyspie. polecam plaze Ghadira. Zycze milego wypoczynku i tak samo milych wrazen jak ja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: Malta IP: 213.25.43.* 07.08.03, 13:54 Piszesz żeby wziąć ze sobą liry maltańskie ale gdzie można je kupić ? Odpowiedz Link Zgłoś
piko30 Re: Malta 07.08.03, 14:10 Jeszcze raz potwierdzam, nie miałem ani jednego lira i nie wydałem ani euro, ani dolara - w Polsce lira nie kupisz, a pierwszy bankomat jest na lotnisku gdzie na początek radzę pobrać 50 Lm (ok. 540 PLN). Odpowiedz Link Zgłoś
piko30 Re: Malta 07.08.03, 14:05 Na temat Malty (i wymiany pieniędzy) była dyskusja miesiąc temu tutaj w Forum, ale w "Europie". Wróciłem tydzień temu i jestem bardzo zadowolony (z Fischerem). Posługiwałem się wyłącznie kartami - do bankomatów nie jest potrzebny otwarty bank, a bankomatów było dużo. Przelicznik w lipcu był ok. 10,80 PLN za 1 Lm. Potwierdzam, że najlepsza i nie zatłoczona piaszczysta plaża to Golden Bay i obok niej Ghajn Tuffieha Bay - autobusy 52 i 652. Polecam oficjalną stronę Malty www.visitmalta.com . Jeżeli ktoś lubi zwiedzać zabytki, to uwaga najlepiej rano, bo katedr w Mdinie i kościół w Mosta zamykają koło 11:30. Jeżeli chodzi o ceny w sklepach, to najtaniej było San Pawl Bay-Bugibba-Qawra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusi Re: Malta IP: *.marketingserwis.pl 07.08.03, 14:16 piko30 napisał: > Na temat Malty (i wymiany pieniędzy) była dyskusja miesiąc temu tutaj w Forum, > ale w "Europie". Wróciłem tydzień temu i jestem bardzo zadowolony (z Fischerem) > . > Posługiwałem się wyłącznie kartami - do bankomatów nie jest potrzebny otwarty > bank, a bankomatów było dużo. Przelicznik w lipcu był ok. 10,80 PLN za 1 Lm. > Potwierdzam, że najlepsza i nie zatłoczona piaszczysta plaża to Golden Bay i > obok niej Ghajn Tuffieha Bay - autobusy 52 i 652. Polecam oficjalną stronę > Malty www.visitmalta.com . Jeżeli ktoś lubi zwiedzać zabytki, to uwaga > najlepiej rano, bo katedr w Mdinie i kościół w Mosta zamykają koło 11:30. > Jeżeli chodzi o ceny w sklepach, to najtaniej było San Pawl Bay-Bugibba-Qawra. sprostowanie katedra w mdinie ma przerwe i od 14 znowu jest otwarta. polecam rowniez w Valetta St. John's Cathedral sa tam dzieła Caravaggia. piekne. wejscie kosztuje 1 lira. Kościoł w Moscie z tego co pamietam zwiedzałam również ok 14-15 wiec spokojnie mozna tam wchodzic równiez popołudniu. Na malcie wiele miejsc ok. południa ma przerwy a potem znowu sa otwierane. A ceny - fajny jest targ w Marsaxxlok - sa tam piekne recznie haftowane koronki. Super. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś