IP: 194.181.60.* 06.08.03, 12:00
Malta z Triadą. Hotel Limelihgt. Coś wiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rob Re: Malta IP: 212.76.37.* 06.08.03, 14:28
      Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Malta z Triadą. Hotel Limelihgt. Coś wiecie?

Wiem że od 22.08 w nim zamieszkam. Z tego co udało mi się
      ustalić (internet) nie wygląda najgorzej.
      • Gość: Ewa Re: Malta IP: 194.181.60.* 06.08.03, 15:50
        To się tam spotkamy. Nie masz wrażenia, że ten basen na dachu jest malutki. I
        czy wiesz czy tam jest klima? Moja znajoma wróciła niedawno i nie była
        zachwycona.
    • Gość: grzesiek Re: Malta IP: 212.244.167.* 06.08.03, 18:45
      Wróciłem z Malty 1.08, byłem tam z Triadą i chcę ci powiedzieć, żebys nie
      spodziewała się żadnych rewelacji. Absolutnie nie chcę tu narzekać, ale byłem
      juz we wszystkich krajach basenu morza śródziemnego i ten był niestety najgorszy
      Nie znam tego hotelu o którym piszesz, ale chcę cię uprzedzić że w mojej grupie
      i tak większość ludzi miała inne hotele niz te z katalogu ( to chyba specjalność
      Triady).Wbrew pozorom najlepszym hotelem z ich oferty jest ten najtańszy
      apartamentowy w Melieha Bay, gdyz leży przy samej plaży (chyba jedynej
      piaszczystej na Malcie). Pozostałe to hotele położone w upiornie nagrzanym
      mieście, baseny to w zasadzie maleńkie brodziki, do morza trzeba iść ładny
      kawałek, a do wody wchodzisz po drabinie ( jeśli dobrze pływasz, bo nie możesz
      stanąć na dnie ze względu na kamienie i jeżowce). Inna sprawa to szaleńcze ceny
      na Malcie o których biuro nie informuje (ciekawe dlaczego)np: 1 l coca-coli ok
      6zł, pół kg chleba ok. 7 zł itd. Polecam ci wycieczki we własnym zakresie, kup
      sobie przewodnik Pascala za 12 zł, autobusy jeżdżą tam b.dobrze, kosztują 1,8 -
      4 zł i zobaczysz to samo co na wycieczkach oferowanych przez Triadę ( ale te
      kosztują od 80 zł wzwyż).Zyczę ci udanego pobytu, może trafisz na lepsze
      warunki i będziesz zadowolona.
      PS. Wymień sobie trochę pieniędzy po przylocie już na lotnisku, bo potem nożesz
      mieć z tym problem ze względu na banki, które są przewaznie zamkniete (
      przynajmniej tak było w mojej okolicy). Cześć
      • Gość: Ewa Re: Malta IP: 194.181.60.* 07.08.03, 10:08
        Dziękuję za pomoc. Czy bardziej opłaca się tutaj wymienić euro albo dolary a
        tam na liry w kantorach albo bankach, czy tam korzystać z kart i z bankomatów
        wypłacać? A ta wycieczka oferowana przez Triadę na Sycylię? WArto?
        • Gość: lusi Re: Malta IP: *.marketingserwis.pl 07.08.03, 12:52
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Dziękuję za pomoc. Czy bardziej opłaca się tutaj wymienić euro albo dolary a
          > tam na liry w kantorach albo bankach, czy tam korzystać z kart i z bankomatów
          > wypłacać? A ta wycieczka oferowana przez Triadę na Sycylię? WArto?

sluchaj, wlasnie wrocilam wczoraj z malty
          jest to super kraj a ludzie sa tam bardzo pomocni.
          proponuje ci wez sobie liry i euro za 50 euro masz 20 lirow maltanskich. banki
          faktycznie sa krotko otwarte ale napewno codziennie do 13. wiec z rana
          spokojnie wymienisz sobie pieniadze.
          Meliha Bay to nie jedyna piaszczysta plaza jest jeszcze Paradise Bay i Armier
          fakt reszta to sa skaliste plaze ale nie wymagajmy zbyt wiele na tak malej
          wyspie. polecam plaze Ghadira.

Zycze milego wypoczynku i tak samo milych wrazen jak ja.

pozdrawiam
          • Gość: GH Re: Malta IP: 213.25.43.* 07.08.03, 13:54
            Piszesz żeby wziąć ze sobą liry maltańskie ale gdzie można je kupić ?
            • piko30 Re: Malta 07.08.03, 14:10
              Jeszcze raz potwierdzam, nie miałem ani jednego lira i nie wydałem ani euro,
              ani dolara - w Polsce lira nie kupisz, a pierwszy bankomat jest na lotnisku
              gdzie na początek radzę pobrać 50 Lm (ok. 540 PLN).
    • piko30 Re: Malta 07.08.03, 14:05
      Na temat Malty (i wymiany pieniędzy) była dyskusja miesiąc temu tutaj w Forum,
      ale w "Europie". Wróciłem tydzień temu i jestem bardzo zadowolony (z Fischerem).
      Posługiwałem się wyłącznie kartami - do bankomatów nie jest potrzebny otwarty
      bank, a bankomatów było dużo. Przelicznik w lipcu był ok. 10,80 PLN za 1 Lm.
      Potwierdzam, że najlepsza i nie zatłoczona piaszczysta plaża to Golden Bay i
      obok niej Ghajn Tuffieha Bay - autobusy 52 i 652. Polecam oficjalną stronę
      Malty www.visitmalta.com . Jeżeli ktoś lubi zwiedzać zabytki, to uwaga
      najlepiej rano, bo katedr w Mdinie i kościół w Mosta zamykają koło 11:30.
      Jeżeli chodzi o ceny w sklepach, to najtaniej było San Pawl Bay-Bugibba-Qawra.
      • Gość: lusi Re: Malta IP: *.marketingserwis.pl 07.08.03, 14:16
        piko30 napisał:

> Na temat Malty (i wymiany pieniędzy) była dyskusja miesiąc temu tutaj w
        Forum,
        > ale w "Europie". Wróciłem tydzień temu i jestem bardzo zadowolony (z
        Fischerem)
        > .
        > Posługiwałem się wyłącznie kartami - do bankomatów nie jest potrzebny otwarty
        > bank, a bankomatów było dużo. Przelicznik w lipcu był ok. 10,80 PLN za 1 Lm.
        > Potwierdzam, że najlepsza i nie zatłoczona piaszczysta plaża to Golden Bay i
        > obok niej Ghajn Tuffieha Bay - autobusy 52 i 652. Polecam oficjalną stronę
        > Malty www.visitmalta.com . Jeżeli ktoś lubi zwiedzać zabytki, to uwaga
        > najlepiej rano, bo katedr w Mdinie i kościół w Mosta zamykają koło 11:30.
        > Jeżeli chodzi o ceny w sklepach, to najtaniej było San Pawl Bay-Bugibba-Qawra.

sprostowanie
        katedra w mdinie ma przerwe i od 14 znowu jest otwarta. polecam rowniez w
        Valetta St. John's Cathedral sa tam dzieła Caravaggia. piekne. wejscie kosztuje
        1 lira. Kościoł w Moscie z tego co pamietam zwiedzałam również ok 14-15 wiec
        spokojnie mozna tam wchodzic równiez popołudniu. Na malcie wiele miejsc ok.
        południa ma przerwy a potem znowu sa otwierane.
        A ceny - fajny jest targ w Marsaxxlok - sa tam piekne recznie haftowane
        koronki. Super.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka