Dodaj do ulubionych

3 pytania o Tunezje

IP: *.classcom.pl / 195.150.76.* 13.09.03, 10:23
Mam 3 pytania dotyczace Tunezji. Moje pytania nie sa moze ze soba zwiazane,
ale wszystkie bardzo dla mnie wazne:
1. Czy w Hammamet istnieja jakies miejscowe biura turystyczne, ktore maja
tansze wycieczki (szczegolnie Sahara i Tunis), a jesli tak, to ile mniej-
wiecej te wycieczki kosztuja?
2. Czy w Hammamet sa kawiarenki internetowe (to bardzo wazne)?
3. Czy (oczywiscie w Hammamet) sa bankomaty?

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
PS. A moze ktos jedzie 20.09 z Katowic???
Obserwuj wątek
    • Gość: gabi Re: 3 pytania o Tunezje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.03, 12:30
      hej,
      Nie bylam w Hammamecie tylko w Nebulu (jakies 8 km od hammaetu) ale na jeden
      dzien pojechalismy do tej miejscowosci. Bankomaty na pewno sa, kawiarenki
      internetowe tez (ale z tego co pamietam to byly dosc drogie).
      Pozdrawiam
    • cii Re: 3 pytania o Tunezje 14.09.03, 00:44
      Ja też byłam w naebulu,ale to 20 min od hammametu i gwarantuję Ci,że znajdziesz
      tam nie tylko kawiarenki,ale i bankomaty.Hammamet to turystyczne miasto, jest
      tam masa luksusowych hoteli stąd - wsjo czego potrzebujesz jest tam na 10%.Co
      do wycieczek - nie kupuj żadnych oprócz safari.Sam pojedziesz do Tunisu
      (miejskie autobusy są tanie i mają klimatyzację, będziesz tylko godzinę,
      dowrzec jest 10 min od centrum), a następnie pociągiem miejskim spod dworca
      autobusoego do Cartaginy (na prawo wychodzisz z dworca,a wsiadasz w kolejkę
      jadącą w lewo)czy Sidi bou Said (to na 100% pisze się inaczej).Co do innymch
      miast podobnie - wszędzie dojedziesz ichnią komunikacją.kup rzewodnik
      Pascala,albo co i wystarczy.Jak się upszesz na stateczek,który wyglada na
      piracki - też sam kupisz bilet.Nie oglądaj katakumb w Suss..nie warto - jedz do
      rzymskich jaskiń lub gorących źródeł
      • cii Re: 3 pytania o Tunezje 14.09.03, 00:45
        Znaczy się wsjo na 100%
        • Gość: Olo Re: 3 pytania o Tunezje IP: *.classcom.pl / 195.150.76.* 14.09.03, 15:07
          Bardzo Wam dziekuje. Bankomaty i kawiarenki int. to w obcym kraju rzecz dla
          mnie strasznie wazna.
          Powiedzcie mi, jesli mozecie, jak mozna sie najtaniej wybrac na Sahare
          (najtaniej, ale oczywiscie nie samemu), bo ogromnie chcialbym ja zobaczyc, a
          pieniedzy mam jak na lekarstwo.
          Pozdrzwiam i dzieki
          Olo
          • Gość: gabi Re: 3 pytania o Tunezje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 22:08
            witam,
            Hm..tanio na Sahare... trudno powiedziec z jakim biurem pojechac. Jak ja bylam
            w zeszlym roku z Triada to placilam okol 100 euro + 10 euro wielblady + 40 euro
            jeepy wiec jak za dwie osoby zostawilismy przeszlo 1000 zl to wcale nie bylo
            nam do smiechu... ale powiem ci tyle...WARTO BYLO!!! Najlepiej rozejrzyj sie
            poprostu na miejscu, w hotelu na pewno bedzie mailo swoich klientow kilka biur
            to zapoznaj sie z ich oferta...pozdrawiam pa pa p
    • Gość: olik Re: 3 pytania o Tunezje IP: *.twardogora.sdi.tpnet.pl 17.09.03, 11:09
      kawiarenki internetowa sa,bankomaty tez, a jesli chodzi o wycoeczki to uwazaj z
      miejscowymi biurami, czesto naciagaja i bez znajomosci francuskiego lub
      arabskiego latwo mozesz przeplacic
    • Gość: Radek Re: 3 pytania o Tunezje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.03, 11:39
      Co do Saharay, toprzeciez do Duz jezdza autobusy za chyba 20DT w jedna strone
      (z Tunisu). Co prawda ponoc w nocy, ale zawsze jezdza. Mozna wiec sie wybrac na
      wycieczke. Jak masz malo czasu to z Tunisu do Tezur (chyba tak sie pisze)
      lataja samoloty za okolo 50 DT.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka